X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu mam taki problem że nie lubię jeść sama... dzisiaj np mąż korzysta z wolności i od 10 na rybach... wiec obiad ugotowałam na 16 i nawet smaka miałam (robiłam polędwiczki z takim fajnym aromatycznym sosem oczywiście w TM) ale motywacji zero... chociaż wolę zjeść obiad wcześniej 13-14, no ale samo to mnie nie zmotywowało 😆

Czyli +/- za miesiąc któraś z nas się rozpakuje 🙈 trzeba nad tą torbą zacząć myśleć, ale narazie jestem bliżej myśli urządzenia przedpokoju i sypialni bo w końcu wylewka już jest 💪

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Kurcze, ja na kanapkach bym nie przeżyła 😅 lubię gotować i jesc, jednak ciepły obiad i to najlepiej codziennie świeży (a nie gar zupy na 3 dni 🤣) musi być 🤪
    Sara, zawał jak przeczytałam,że grudzień rozpoczął rozpakowywanie 🫣
    Taak Ogoorkowa ja też jestem team ciepły obiad w ciągu dnia ❤️ Całe szczęście w razie potrzeby obok mojego domu jest restauracja stowarzyszenia w którym pracowałam. A ja mam tam 20% rabatu 😂 w razie potrzeby mogę zawsze wyskoczyć tam po coś na ciepło 😁😁

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gotowaniem u mnie jest tak, że mąż mało rzeczy lubi, jak chcę zjeść coś "mojego" to robię dwa obiady. A dziś akurat jakaś niemoc mnie ogarnęła i się zbuntowałam że dziś nie gotuję i zamówiliśmy pizzę 🙈
    Mąż zawsze powtarza że mam się jedzeniem dla niego nie przejmować, ale dla mnie ciepły posiłek to podstawa! Nie przetrwam dnia na kanapkach 😁 muszę przetestować jedną knajpkę u nas w mieście, bo mają zestawy obiadowe z zupą, drugim daniem i deserem za 2 dyszki, może się przyda taka opcja jak już Helenka będzie na świecie.

Maiora, śliczny brzuszek! 🥰

Ooo a jeszcze mi się przypomniało w kwestii terminu 😁 mam dokładnie taki sam termin jak moja mama miała z bratem - 27.09 😁 brat finalnie urodził się 03.10, ciekawe czy u mnie będzie podobnie 😁 Mama całą ciążę opowiadała mi że dzidziuś będzie pod koniec września, w październiku już nawet ja byłam zniecierpliwiona 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jest taka anegdotka, że moja mama miała termin ze mną na 26.10 a ja finalnie urodziłam się 27.10.
    Wiecie, że co roku dzwoni do mnie z życzeniami 26.10 🤣

U mnie dziś jakiś ciężki dzień. Starsza była u kolegi na urodzinach, wybawiła się ekstra a w tym czasie przyjechała do mnie koleżanka ze swoimi synami. Przed 21 dopiero rozgoniłyśmy towarzystwo 🙈 biegali do zmierzchu i szukali żabek 🙈

Ja powiem szczerze, że zazdrościłam zawsze ludziom mieszkającym w mieście, że mają.... Pyszne.pl 🤣
    U mnie dowozi tylko jedna pizzeria i od niedawna mamy sushi na dowóz 🫣 i to wszystko.
    Gdybym miała darmowe dowozy obiadów to podejrzewam, że byłabym stałą klientką 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, śliczny brzuszek ❤️.

Ja dziś poszalałam i odbębnilam mycie okien oraz fug 💪🏻. Mieszkanie w końcu lśni!

No, może nie licząc pokoiku młodej, bo tam bez zmian ogarnięte tylko z wierzchu. Nie potrafię jej zmobilizować aby sprzątała porządnie. Czasem, wstyd przyznać, zrezygnowana przymykam drzwi od niej aby nie patrzeć 🙈.

Miłego wieczoru 😘

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime powiem Ci, że zazdroszczę córce, że umiesz to czasem zignorować 😁 moja mama jest mocno pedantyczna (no dobra, oduczyła się przez ostatnie 3 lata od kiedy mają w domu owczarka niemieckiego i porządek w jej stylu jest nierealny) i potrafiła zrobić mi tzw. „kipisz” tj. przychodziłam do domu a tu wszystkie rzeczy na środku pokoju i nie było wyjścia, jak to posprzątać 🙈 To dla mnie jedna z głównych zalet dorosłości , że jak zrobię bałagan to co najwyżej się pokłócimy z mężem kto zrobił gorszy 😂

My dziś byliśmy na chrzcinach także sporo się działo. Do tego wymyśliłam fajny pomysł na biznes i chce do niego zaangażować właśnie mamę, która ma manualne zdolności, ale boi się nowości, z czym z kolei ja nie mam żadnego problemu i mogłybyśmy stanowić zgrany duet:)
    Ale póki co wstrzymuje się z czymkolwiek do jutrzejszej wizyty, póki miałam zajęcie to było spoko mentalnie, ale od kiedy wrocilam do domu i odpoczywałam to za dużo mysle. Pocieszam się tym, że gdyby to było na pierwszy rzut oka mocno niepokojące to lekarz od razu by mnie wysłał sam na konsultacje kardiologa + sprawdziłam i te kilka dni wcześniej mój lekarz prowadzący nawet w dokumentacji zamieścił zdjęcia serca z info, że wszystko jest ok. Ale w żołądku mnie ściska i tak, nie będę kłamać.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime u mnie pod tym kątem jestem matką -tyranem 😅
    Ogólnie to sprzątam u dzieci w pokojach "po swojemu" jak nie widzą aby ich nie demobilizować ale co sobotę rytualnie dostają ściereczki, płyn i sami muszą powycierac kurze, posegregować zabawki a na co dzień sprzątają przed wyjściem z domu i przed kąpielą. I w sumie tak jest odkąd zaczęli ogarniać i teraz np nie muszę w sumie nawet prosić czy jakoś upominać bo dla nich to naturalne 🙈 może to źle bo odbieram dzieciom dzieciństwo ale uważam, że dzieci powinny mieć obowiązki adekwatne do wieku i napewno posprzątanie na biurku czy poukładanie zabawek nie jest pracą w kamieniołomie 🫣

Ja nie wiem dziewczyny co to się dziś dzieje ale Lidka chyba zeszła jeszcze niżej bo normalnie czuję ucisk i kłucie w kroczu 🥴 brzuch twardy jak kamień, nie umiem sobie znaleźć wygodnej pozycji 🥴
    W środę będą już moi rodzice i zostają w Polsce do 16.08. Moja mama nie jest z pewnością babcią, która uwielbia zajmować się wnukami i też nigdy tego nie robiła 😏 raczej gdy przyjeżdża do Polski to wpadnie na 2 h, przywiezie prezent i wsio... Ale po cichu liczę, że trochę mi pomoże. Może się łudzę i pewnie będę zawiedziona ale mam cichą nadzieję, że zabiorą starszych na jakąś wycieczkę żebym złapała oddech 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja myślę, że gdyby lekarz był mocno zaniepokojony obrazem to dziś byłabyś na oddziale :) my tu wszystkie jesteśmy dobrej myśli i jutro trzymamy za Was kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2023, 22:36

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, kciuki mocno zaciśnięte przed dzisiejszą wizytą 🤞🏻. Wierzę, że będzie dobrze, jesteście kontrolowane regularnie pod kątem serduszka.

Sara, współczuję ułożenia Lidki. Kiedy masz kontrolę? Wiesz, może Twoja macica lubi wcześnie zacząć ćwiczyć, ale i tak wypada sprawdzić jak coś odbiega poza Twoją normę.

Miłego dnia! Ja mam misję na dziś 'przetrwać'. Znowu spałam z przerwami 4h 😭. To jest okropne! Najpierw od 12 do 1 była awantura na osiedlu z jakimiś Ukraińcami. Była nawet policja, a to wszystko bezpośrednio pod moim oknem. Potem parę pobudek do WC, następnie nerwowe przebudzenie się samej z siebie 'czy ja nie muszę już wstawać do labo i pracy?'. Chyba dziś wleci kawka.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko!
    Jak tam u was? Ja już oddałam poranne siki 😂 ale za to nie mogę teraz zasnąć. Miałam cichą nadzieję że przysnę jeszcze do 8 😂

Agentka, sercem jesteśmy wszystkie dziś z Tobą ❤️

Co do sprzątania ja pedantką zdecydowanie nie jestem 😂 lubię jak mam czysto, ale wychodzę z założenia że dom to nie muzeum i jak nie zmyje garów to świat się nie zawali.
    Za to moja mama.. Noo powiem Wam że bije nas wszystkie na głowę 😂 jak byłam nastolatką to potrafiła mnie obudzić o 4.00 rano jak wróciła z pracy bo np. nie odwiesilam kluczy od domu na swoje miejsce 🤯. Regularnie robiła mi i siostrze kipisz w pokoju (dokładnie taki sam jak u Ciebie Agentka), historii mam mnóstwo. Ale najbardziej mnie rozwaliła jakieś 2 miesiące temu 😂
    Rozmawiałam z nią że jadę do mojej najstarszej siostry, bo siostrzeniec ma dla mnie zaproszenie na komunię. Na co moja mama zaczęła swoją tyrade na temat tego że z zaproszeniem to się przyjeżdża do kogoś, a nie ze ja do niej itd itp. Więc mówię grzecznie, że dla mnie to nawet lepiej bo po 1. dzieciaki mają tam swoje pokoje a ja na spokojnie będę mogła wypić kawę z siostrą, a po 2. Nie muszę pucować mieszkania. No i się zaczęło... Że jestem leniem niedzielnym, że jak się Bartek urodzi to ja brudem zarosne itd i najlepsze.. Że mój mąż mnie zostawi kiedyś dla takiej co będzie sprzątała 😂😂 i żebym nie była taka hej do przodu bo jest dużo dziewczyn co się chętnie koło takiego faceta zakręcą 😂. Myślałam że padnę ze śmiechu 😂😂 już nie chciałam jej mówić że mój mąż to gorszy bałaganiarz ode mnie. I o ile ja gary myje najpóźniej na drugi dzień to dla niego mogą stać i 2 tyg i mu nie przeszkadza 😂. Ale odpowiedziałam jej tylko że spoko jak mnie zostawi to znaczy że nie był nigdy mnie wart, dam sobie radę sama i że jestem dużą i niezależną dziewczynką i nie potrzebuję faceta do szczęścia.
    Taka to historia z samego rana mi się przypomniała.

Miłego dnia! ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, ja tyle razy wstaje w nocy do WC ostatnio, że zastanawiam się właśnie czy można 'dosikać' do pojemnika 🙈. Nie wiem skąd ten mocz mam wziąć 😜🙈.

Tekst, że Bartek zostawi dla tej, która będzie sprzątała mnie rozwalił - ale ja usłyszałam, że mnie mój zostawi dla takiej, która będzie gotowała 😂.

Maiora lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Pyszne.pl ma taki minus, że może się okazać, że znajdziesz tam nową knajpkę, zamówisz i się okaże, że ona jest 200m od Ciebie i będziesz się palić że wstydu przed dostawca, że taki len 🤣 ja miałam tak 2x: raz nowa Knajpka, a raz przenieśli taką, z której często zamawiałam pizze 🤣 kurcze, no akurat nie była to ulica, która bym codziennie przemierzała 🫣

Ja też miałam w pokoju kipisze! 🤣 najpierw tylko mama, potem moja młodsza siostra wszystko do czego sięgała (czasem rytualnie, nawet jak było posprzątane
    ...) a na końcu pies, który nie tolerował skarpetek na grzejniku 😅 niestety Gosi rozenek ze mnie nie będzie, nic to nie dało 😅

Agentka, duże kciuki za dzisiejsze badanie ❤️🤞

Ancalime, biedna z taką nocą 😥 kawa się należy!

Maiora, Ancalime, mnie chłop wg babci ma zostawić, bo mu kazałam okna myć 😬 myjemy na zmianę, czasem wspólnie (dobra, od roku nie myliśmy ale to wariacki rok 😁😅)

Zaraz się zwlekę z łóżka i spróbuj trafić to tego pojemniczka na siki 🙄 tak mi się nie chce, mała szaleje sobie w brzuszku 🥰

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama słynie z takich złotych myśli 😂

Co do sikania ja zasypiam koło 23-24 pierwsze siku jest około 2.30 i drugie o 5.00-5.30 zazwyczaj udaje mi się przysnac jeszcze po siku o 5.00 ale dziś przez to podmywanie itd się rozbudziłam.
    Ancalime Co do ilości zadzwoń może do labo ile musi być bo ja ostatnio jak zapomniałam to na badanie ogólne moczu wystarczyło 20 ml :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 06:59

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie...co do tego sprzątania to dobrych parę lat temu jak czasem zostawalam z dziećmi koleżanki i pamiętam ze w kuchni miała właśnie pełno garów, reszty mieszkania nie pamiętam, może też był bałagan... w każdym razie jakoś dotknęło mnie jak się śmiała że jej mąż żartował że jak miałby się z nią rozwieść to przez bałagan... I wiecie ja to pamiętam... a oni się rozwiedli w tamtym roku... pewnie nie dlatego się rozwiedli... ale generalnie wiecie kobieta petarda, robi milion rzeczy i jeszcze sporo wolontariacko... I odrazu pomyślałam ale że jak... on tam nie mieszka? Dzieci nie jego?
    Ja mojemu też jakoś powiedziałam że jak sobie szukał sprzątaczki to źle trafił 🤷‍♀️

Współczuję niespania... ja wczoraj położyłam się wcześniej bo głowa lekko bolała i miałam niskie ciśnienie... szkoda że dopiero wieczorem zmierzyłam bo wleciałaby kawka to może było by lepiej trochę i obyłoby się bez paracetamolu 😑

Co do sikania to ja tyle pije że mimo wizyty o 5 w wc to o 7 mam czym napełnić pojemnik 🙈 może teraz jest trochę gorzej bo nie dam rady napić się w nocy bo jak się położę to mi się cofa 🥴 ale generalnie właśnie mając problemy z kamicą nerkową wyczytałam że jak wstaję się w nocy na siku to powinno się wypić parę łyków i przed snem przynajmniej pół szklanki... po ciąży napewno do tego wrócę 💪
    Tak się zastanawiam ile będę musiała czekać na noc którą prześpię calutką bez pobudki na siku czy do 👶🏻😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja wcale nie wstaje na siku w nocy 😁 zdarzyło mi się dosłownie kilka razy. Czasem się budzę i myślę że mi się chce, ale tak nie cierpię wstawać w nocy że odpuszczam i nad ranem robię więcej 😉 ostatnio mi się śniło, że Helenka już się urodziła i obudziłam się rano ze świadomością że ani razu w nocy mnie nie obudziła i sama z siebie też się nie obudziłam, żeby sprawdzić co u niej i nakarmić. To chyba aktualnie moja największa obawa - że oleję dziecko w nocy 😬
    Dobrze że piszecie o badaniach, bo też muszę na piątek zrobić, a mam tam jakieś HIVy a na nie się chyba dłużej czeka.

Sara, super że Twoje dzieci mają obowiązki! U mnie w domu było to samo, to już była tradycja że w piątek się sprzątało i weszło mi w krew 🙂

Coś z tymi mamami jest! Moja przed Adamem powiedziała mi że w relacjach z mężczyznami czasem mogę udać głupszą niż jestem bo inaczej sobie nikogo nie znajdę 😅 miała trochę racji bo poprzedni chłopak powiedział że ciężko mi zaimponować 🙈

Ogoorkowa, szacun że namówiłaś faceta do mycia okien! 😱 Pierwszy raz słyszę żeby jakiś mężczyzna przy tym choćby pomagał!

Ancalime, współczuję nieprzespanej nocki... Im częściej tego doświadczam, tym bardziej współczuję 😘

Agentka, wszystkie kciuki na pokładzie!!! 🍀🍀🍀

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka 🍀 od rana kciuki

Ancalime wizytę mam 18 sierpnia dopiero 🫣 moja macica już tak ma że ćwiczy a doktorek mnie uprzedzał, że Lidia długo będzie w kanale rodnym bo grawitacja + jest co raz cięższa itd.
    A to dodatkowo potęguje dyskomfort 🫣

Moja mama jest z tych co jej syf nie przeszkadza 🫣
    A żeby było lepiej, to ja mając jeszcze 20 lat byłam balaganiara do potęgi entej i też mi nie przeszkadzało 🫣 mi w pewnym momencie się uruchomiło 🫣

Miłego dnia dziewczynki

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak Kasio, póki co ie wstaje w nocy na siku, a jak mi się chce trochę jak się przebudzam do obrotu na drugi bok, to jakoś nigdy ta potrzeba nie jest tak pilna, żeby warto było dla niej się rozbudzać 😅 gorzej, że zauważyłam, że ostatnio rano mam ciemniejszy mocz, pomimo tego, że pije 2,5-3 l wody w ciągu dnia 🤔

Kasio, nie dość, że okna umyje, to jeszcze firanki powiesi! Wprawdzie raz powiesił je do góry nogami (nie pytajcie jak 🤯) I poprawiał, ale złoty człowiek 😁 jedynie zmywanie naczyń go gryzie, ale jeszcze miesiąc do posiadania zmywareczki 🤞mi już czasem jest ciężko przy zlewie, bo mamy tu zdecydowanie za nisko blaty a wszystko musimy jechać ręcznie 😥 jakoś muszę przeżyć...

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproszę dzisiaj o pół kciuka 🙈 idę na kontrolę do urologa i mam nadzieję że żadne kamyczki mi się nie zrobiły! I do tego mam nadzieję że Gastrolog nie pojechał na urlop i też uda mi się wizytować i mam nadzieję na zalecenie odstawienia sterydów 💪

Agentka oczywiście za was trzymam kciuki wieczorkiem 🤞🤞🤞🍀🍀🍀

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity kciuki za Ciebie również ❤️

Mój mąż również lubi porządek na chacie i ostatnio mi się żalił, że Panowie, z którymi mieszka mają totalnie wywalone na to i nikt nie sprząta tylko mój stary a pozostali przez 3 tygodnie nie wpadli na pomysł by umyć wannę.
    Więc mój stary poszedł do sklepu, kupił potrzebne środki i zarządził sprzątanie 😅
    Dokąd był w domu na stałe to u Nas był taki podział, że ja zajmowałam się domem a on wszystkim co na zewnątrz - nigdy nie musiałam kosić trawnika czy myć tarasu bo on robił wszystko i było czysciutko w każdym kącie 🥹
    Ale jak np wyjeżdżałam na 2 tygodnie to zostawał sam z dziećmi i po moim powrocie dom wyglądał dosłownie tak, jakbym cały czas była :) więc pod tym kątem się dobraliśmy 🫣

Dziewczyny, teksty mam bomba 🤣🤣🤣 u mnie babcia króluje w takich głupotach co poniekąd moim zdaniem jest winą staroświeckiego wychowania w wierze, że "żona to sługus męża". Ona mojego dziadka traktuje jak dziecko a ja przez 30 lat życia nie widziałam aby dziadek sam sobie herbatę zrobił 😳 ona potrafi pójść za nim na pole aby sprawdzić, czy się nie spocił i nie musi się przebrać 😳😳😳 i kiedyś była u mnie gdy Paweł akurat cośtam robił na dworze (bo ten jak i ja na dupie nie usiedzi) a babcia do mnie "idź zapytaj, czy Pawełkowi się siku nie chce bo długo nie robił" 😳 albo "idź zanieść Pawełkowi bezrękawnik bo wiatr jest". No haloooo. Pawełek ma 36 lat więc jak mu będzie zimno to się ubierze ... Chyba 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, mocne kciuki w takim razie! 🍀 Daj znać później!

Sara, ale się uśmiałam z tym siku 🤣

age.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ