Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • oloska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka 🤞🤞🤞

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuje za Wasze kciuki, czuję moc 💖
    Muszę jakoś wysiedzieć do 20:15!
    Specjalnie się wczoraj położyłam mega późno, aby dziś mi szybko zleciało do wieczora i tym sposobem dopiero wstaję 🙈
    idę jeszcze dziś na pazy, relaks się należy, a moja kosmetyczka ma zawsze najwiecej ploteczek z okolicy.

Zabawne z tym sprzątaniem, że wynika z naszych historii, że matka-pedantka to gwarancja, że córka w dorosłości będzie postępować odwrotnie 😁
    Moja mama uwielbiała tekst „jeszcze tu nasrać na środku” i tak samo „ciekawe, jak będziesz miała swoje mieszkanie to jak zarośniesz brudem”- jakoś dajemy radę pod tym względem choć niewątpliwie najlepsza motywacja do sprzątania to goście 🤪

Mój mąż myje okna, zapalił się do tematu zwłaszcza od kiedy mamy myjkę ciśnieniową (swoją drogą polecam). Robi też wszystkie inne rzeczy i nie wyobrażam sobie inaczej. Tu akurat tak z domu wyniósł, bo jego ojciec też robi wszystko poza jedną rzeczą, której właśnie nie rozumiem u starszych pokoleń- gotowanie, w tym : przygotowywanie sobie śniadania do pracy. Teściowa dzień w dzień wstaje o 4, aby go „wyszykować” 😬 Moja babcia robiła identycznie z dziadkiem. Dostałabym pierdolca 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Babcia była w głębokim szoku jaki to mąż kuzynki jest hmm... nawet nie pamiętam jak to określiła bo to było pona 10lat temu... w każdym razie chodziło o to że zmienia pampersy swojemu synkowi...

A druga Babcia też zajmowała się dziadkiem, śniadania obiadki kolację wszystko wszystko, tyle że dziadek póki był na chodzie to zajmował się ogrodem, a jak już nie miał co robić to stolarką co i rusz coś ozdobnego dorabiał do altanki no i miał pasiekę a to też zajmujące, co nie zmienia faktu że nigdy nie widziałam go żeby coś po sobie posprzątał 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo moja mama też tak lubi skakać nad chłopakami. Jak mój mąż zaczął nocować u mnie to non stop chodziła i gadała zebym mu zrobiła śniadanie, obiad itd. A ja z uporem maniaka tłumaczyłam że ma ręce i nogi i jest dorosły a jak będzie robił sobie to niech przy okazji zrobi i mi. Juz wystarczy że moja siostra swojemu byłemu mężowi przecedzala rosół przez sitko 😂.
    Co do mojego P. to złoty chłop. Muszę go pochwalić bo ostatnio wyjeżdżał w niedzielę w trasę, ja byłam rano u mamy robić ogórki, a on nie dosc że cały pobyt remontował i skręcał meble to jeszcze potem wyblyskal całe mieszkanie. Robi wszystko nawet prosić nie muszę tylko strasznie nie lubi myć naczyń i robić prania. A że zmywarka się zepsuła, to niestety muszę myć ręcznie.. A przyznam że sama za tym nie przepadam. 100x bardziej wolę myć kibelek niż naczynia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 10:40

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka moja mama miała te same teksty 😅
    I taką samą motywacją do sprzątania są właśnie goście 😉

To jak już się "żalimy" na usługiwaniem facetom to kiedyś byliśmy u dziadków mojego męża... on poszedł na ryby i nie wrócił na obiad... no i już nie pamiętam kto z tekstem do mnie wyskoczyl żebym mu odgrzała... a to on rączek nie ma? Ale ze byli też jego rodzice to mamusia poleciała synusiowi odgrzać obiad bo przecież sam nie dałby rady bo taki zmęczony 🤷‍♀️

Ale pamiętam też może to było gimnazjum jak powiedziałam mamie że ma mi nie robić rano śniadania bo ja sobie zrobie i żeby mi klucz dorobili żebym nie musiała jej budzić żeby zamknęła drzwi, a mojemu bratu to zupełnie nie przeszkadzało.
    Poza tym że chyba mam wrodzoną empatie to kiedyś chłopców właśnie tego się nie uczyło wgl 🙄

A tak wgl to jął przemówić do dziecka w brzuszku żeby miało trochę empatii dla matki i nie wbijało się w żebra?😂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty! Trzymam mocno i nie puszczam!

Ja jestem po spotkaniu z położna dziś. Podczas ktg mój chłopaczek miał czkawkę :) i w ogóle całe ktg się ruszał i kopal :) ponadto położna dziś poleciła, żeby moczyć nogi w solach magnezowych, żeby sobie trochę tego magnezu jeszcze dostarczać, a podczas porodu pić wodę z solą Kłodawską. Tak z ciekawostek.

Ja na siku w nocy wstaje, jak obudzi mnie 🐈. Jak akurat ma spokojną noc i nie wariuje, albo mój P go wypuści,to wtedy nie sikam w nocy :D

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sprząta, pierze, myje okna... Ale jakby talerza z jedzeniem pod nos nie dostał to by z głodu padł 🙈
    On szczerze nienawidzi gotować mimo, że umie 🤦🏻‍♀️

Jak jest za granicą to leci na kebabach, pizzach mrożonych albo jakichś gotowcach a w domu jest to samo. Jeśli ja padnę spać to choćby miał z głodu się skręcić to sam sobie kanapek na kolację nie zrobi 🫣

Ale poza tym w domu robi wszystko :)

Agentka jeszcze nie można zapomnieć o sztandarowym tekście "beze mnie byście zginęli" 🤣

Longanimity to jest domeną starszego pokolenia chyba, że to kobieta była "od domu i dzieci" a facet miał inne zajęcia. U moich dziadków tak samo, babcia nie raz mówiła że dziadek swoich dzieci nigdy w życiu nie przebrał itd i pamiętam jak kiedyś babcia coś skomentowała, że to niesamowite (ale to był zachwyt do przesady) bo Paweł wziął dzieci na spacer albo wstaje w nocy czy zmienia pampersa. Dziadek patrzył na to z pogardą a babcia to skomentowała w taki sposób, jakbym ja była albo leniwa albo conajmniej wygrała na loterii 😳
    Na całe szczęście to się zmienia i społeczeństwo zaczyna rozumieć, że dziecko ma 2 rodziców 😏
    Aczkolwiek wciąż ojcom wybacza się wpadki a na matki patrzy krytycznie. Ojciec może nie uczesać włosów, ubrać dziecko jak małego znajducha, na obiad zabrać do Maca i to jest super bo się zajmuje. Jeśli to samo zrobi mama to jest już piętnowana 🫣

Albo tekst "podziękuj mężowi że wstał w nocy do dziecka". Ej no bez jaj. A mi ktoś dziękuje, że wstaje do dziecka? 🙈

Maiora, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, czasem na FB wyświetlają mi się jakieś pierdoły typu "list od czytelniczki". I kilka dni temu czytałam właśnie tego typu list kobiety, dojrzałej już, która wieszała psy na swojej synowej bo ta kazała jej synusiowi zajmować się ich dzieckiem i cytuje "a co to, on jest jej służącym?" Po czym ta synowa miała dość, zabrała się z dzieckiem i wyprowadziła a ta "mamusia" szczęśliwa bo będzie mogła prac i gotować synusiowi i będzie miał wszystko 😳

Wysłałam ten artykuł mojej teściowej 🤣
    Napisała mi tylko, że jakby Pawełek nie chciał nic robić w domu i przy dzieciach to by przyjechała i mu "w ten łysy łeb natlukla" 🫣

Ale jaka konkluzja? To wszystko wynosi się z domu. Owszem, można faceta naprostować, napewno są odstępstwa ale jeśli w domu mamusia skakała nad młodym mężczyzną, prała mu gacie i podstawiala wszystko pod nos a on nigdy w życiu odkurzacza nie trzymał, to ogromne prawdopodobieństwo, że później w życiu z żoną będzie oczekiwał tego samego 😏

Longanimity, Maiora moja babcia to samo. Odkąd Paweł się wprowadził suszy mi głowę abym za nim biegała i mu donosiła pod nos i zwykle odpowiedź jest ta sama "a co on rąk nie ma?" 🫣
    Aczkolwiek ja uwielbiam przynosić mu kawę tak sama z siebie gdy coś robi na dworze albo niespodziewanie zrobić mu coś dobrego na kolację. Ale to jest na zasadzie mojej dobrej woli i drobnych przyjemności, a nie, że to mój OBOWIĄZEK. Moim obowiązkiem jest opieka nad dziećmi a nie nad niespełna 40 letnim facetem 🙈

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Agentka moja mama miała te same teksty 😅
    I taką samą motywacją do sprzątania są właśnie goście 😉

To jak już się "żalimy" na usługiwaniem facetom to kiedyś byliśmy u dziadków mojego męża... on poszedł na ryby i nie wrócił na obiad... no i już nie pamiętam kto z tekstem do mnie wyskoczyl żebym mu odgrzała... a to on rączek nie ma? Ale ze byli też jego rodzice to mamusia poleciała synusiowi odgrzać obiad bo przecież sam nie dałby rady bo taki zmęczony 🤷‍♀️

Ale pamiętam też może to było gimnazjum jak powiedziałam mamie że ma mi nie robić rano śniadania bo ja sobie zrobie i żeby mi klucz dorobili żebym nie musiała jej budzić żeby zamknęła drzwi, a mojemu bratu to zupełnie nie przeszkadzało.
    Poza tym że chyba mam wrodzoną empatie to kiedyś chłopców właśnie tego się nie uczyło wgl 🙄

A tak wgl to jął przemówić do dziecka w brzuszku żeby miało trochę empatii dla matki i nie wbijało się w żebra?😂

Nie chce cie martwić ale nie działają ani prośby ani groźby 😂 Bartek jak leżę na lewej stronie to wbija się w prawy bok a jak na prawej to w lewy, jak stoję to w pęcherz a jak siadam to w płuca. Wykończę się do września 🤦‍♀️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Nie chce cie martwić ale nie działają ani prośby ani groźby 😂 Bartek jak leżę na lewej stronie to wbija się w prawy bok a jak na prawej to w lewy, jak stoję to w pęcherz a jak siadam to w płuca. Wykończę się do września 🤦‍♀️

Mój jest jakoś tak bardziej po prawej i wbija się w prawy bok albo w zebra po prawej właśnie albo w jakiś narząd który aktualnie tam jest upchany 😅 czasem czuję go po lewej od pępka ale delikatnie, a czasem zakładam że się rozciąga i wbija się równocześnie w zebra i w pęcherz 🙈

Nie wiem czy już wam pisałam ale ostatnio mówię do męża żeby powiedział swojemu synowi żeby mi się nie wbijał w zebra a on do mnie "zobaczysz już niedługo będzie ci tego brakować"... I zapewne ma rację 😳

Ancalime lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zgadzam się w 100%. Ja też lubię przygotować coś mężowi dobrego do jedzenia, albo podać mu śniadanie. Ale tak samo lubię jak on czasem zadba o mnie. Kurde żyjemy w XXI wieku a nie w średniowieczu. Nikt nie jest niczyim służącym. A my na czołach nie mamy napisane sprzątaczka i kucharka. Swoją drogą przyznam że wolę jak mój mąż gotuje bo mimo że wiem że ja dobrze gotuję to on to robi 100x lepiej i ma mnóstwo pomysłów na nowe dania 🤤🤤🤤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 11:15

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity muszę tu przyznać rację mężowi 🫣

Aczkolwiek rozumiem doskonale bo też czasem podskocze jak mi Lidka gdzieś przywali 🙄

Narządy mi oszczędza ale robi jedną rzecz, której szczerze nie cierpię. Macie takie punkty na ciele, które są okrutnie nadwrażliwe i na samą myśl dotykania ich was boli? Ja tak mam z kolcami biodrowymi. Na myśl, że ktoś mi dotyka palcem kości biodrowej chce mi się uciekać... I właśnie tam Lidka uwielbia mi uciskać od środka 🥴🥴🥴
    To absolutnie nie boli ale dla mnie to jest kosmiczny dyskomfort i nie cierpię tego 🙈

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Sara zgadzam się w 100%. Ja też lubię przygotować coś mężowi dobrego do jedzenia, albo podać mu śniadanie. Ale tak samo lubię jak on czasem zadba o mnie. Kurde żyjemy w XXI wieku a nie w średniowieczu. Nikt nie jest niczyim służącym. A my na czołach nie mamy napisane sprzątaczka i kucharka. Swoją drogą przyznam że wolę jak mój mąż gotuje bo mimo że wiem że ja dobrze gotuję to on to robi 100x lepiej i ma mnóstwo pomysłów na nowe dania 🤤🤤🤤

Mój mąż szczerze nienawidzi gotować i jeśli zrobi mi kanapki to to jest z jego strony wyraz olbrzymiej miłości 🫣

Ale gdy np jestem zabiegana czy zwyczajnie źle się czuje to przywiezie obiad i nie ma problemu :)

Ale gdy np mamy jakąś imprezę czy święta są u nas to zwykle to wygląda tak, że ja wszystko gotuje sama ale on zrobi zakupy, przynosi warzywa czy o co poprosze i gdy są goście to ja owszem całe gotowanie ogarniam sama ale potem podczas imprezy ja siedzę a on biega z talerzami, przynosi co trzeba itd 😁

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, Agentka, powodzenia, trzymam kciuki 🍀

Ja mimo, ze duzo nie pije to wstaje przeważnie tyle razy siku, że rano już sama nie jestem w stanie zliczyć 🙈

U mnie mama zawsze musiała mieć wszystko idealnie ogarnięte, ale nigdy nie zrozumiem tego, że tata nic nie robił w domu, bo mama nie chciała twierdząc, że nie zrobi tak dobrze jak ona i będzie poprawiać 😅 tym sposobem przyjęło się, że już nawet nie było minimalnego zaangażowania w jakiekolwiek pracę domowe 🤷‍♀️

Trochę mnie tutaj mało ostatnio, ale jakoś emocjonalnie wysiadłam 😬 czuje presję, że muszę uważać, żeby sobie nie pogorszyć sytuacji i nie urodzić za szybko, każdy mi tylko nadskakuje, że za dużo robię, chodzę, ale z drugiej strony chce mieć już wszystko gotowe w razie W skoro sytuacja jest taka niepewna 🙈 tym sposobem mam już pokoik prawie gotowy, zostało dopieszczenie tekstyliami i ułozenie wyprawki kosmetyczno/aptecznej po jej ostatecznym kupieniu, ale siedzę z gotowym koszem od kilku dni i analizuje 😜

Dzisiaj na 20.15 mamy kontrolę szyjki i aż strach się bać co tam się wydarzyło przez te ostatnie 1.5 tygodnia, bo brzuch twardnieje mi okrutnie, a do tego czuje Leosia już tak nisko, że czasami aż ciężko mi się chodzi przez ten napór 🙉

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz kciuki mocne za szyjkę ❤️

Swoją drogą, dziewczyna z grudniowej która wczoraj urodziła, chodziła ze zgładzoną szyjką i rozwarciem kilka tygodni :) więc tak naprawdę organizm organizmowi nie równy.

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka miała skróconą szyjkę od 23tc i urodziła 36+4 gdzie pessar miała ściągnąć chyba za kolejne 2 dni, a jak lekarz ją zbadał to już miała 8cm rozwarcia 🙄

Nie wiem czy któraś z was też tak ma, ale ja przed ciąża byłam strasznym zmarzluchem... I teraz z przyzwyczajenia gdzie nie idę to zabieram jakaś koszule czy sweter i ani razu jeszcze mi się nie przydało 😂 no ale i tak zabieram... no i właśnie siedzę w poczekalni z koszulą w rekach i oczywiście mimo klimy mogłabym mieć jakąś cieńszą bluzkę 😅 no nie wiem czy zdążę się przestawić i bardzo mnie ciekawi czy po ciąży mi to minie bo wiem że koleżance już tak zostało 😁

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to że jest krótsza to się raczej z tym liczę, ale rozwarcie już by mnie dobiło 😨 i wiem, że wraz z gorsza sytuacja dzisiaj, mąż jeszcze bardziej będzie szalał ze wszystkim czego nie powinnam 🤯

Longanimity, ja też byłam zmarzluchem i o tyle o ile na początku ciąży było mi jeszcze zimniej i musialam mieć sweter wszędzie, a w domu wiecznie siedziałam pod kocem to teraz jakoś się odmieniło i jest mi wiecznie za duszno 😅

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mi też jest okropnie gorąco i raczej rzadko marznę (nie pamiętam już czy to po ciążach czy od zawsze) ale napewno mam w pamięci, że dla mnie pod tym kątem połóg jest straszny. Dosłownie leje się ze mnie 😳

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, kciuki za szyjkę 🤞🏻.

Mój mąż uwielbia gotować i robi to naprawdę dobrze. Jest takim masterchefem parkingowym i w trasę wozi cały Majdan se sobą. Zrobi pizzę, ulepi pierogi, nagotuje kapustki. A 'specjalizuje sie' w daniach kuchni indyjskiej, mniam ❤️.

Po powrocie do domu gotuje. Dodatkowo absolutnie od zawsze w weekendy daje mi się wyspać i przejmuje młodą ❤️. Jego mama nie mogła tego 'przeżyć' swojego czasu. No, ale inne pokolenie.

Za to miga się jak może od prania, suszenia i składania - robi to w zasadzie tylko jak mnie nie ma i nie ma wyjścia 😂. Ale to akurat mogę robić, jak poza tym wszystko ogarnia 💪🏻.

Ja dzis pracuję z biura, nie zdalnie - z córą. Powiem tak, lekko nie jest 🙈. Z domu jednak latwiej gdy dziecko ma konsolę, swoje zabawki i większą swobodę.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba jest bardziej staroświecko, bo robię mężowi kanapki do pracy 😅 Wiem że jak nie zrobię to pojedzie na maka/kebaba a jednak zależy mi żeby jadł zdrowiej... A z tymi mamami - moja rozpieszczała mnie i brata, robiła kanapki do końca liceum a jednak oboje teraz potrafimy o siebie zadbać 😁 to chyba nie ma reguły że rozpieszczanie tworzy leniów 😁

Widzę że mycie okien przez mężów nie jest takie rzadkie! Muszę mojego kiedyś zagonić!

Longanimity, mam podobnie z temperaturą, chociaż teraz nawet jak jest gorąco to na drzemkę muszę się okryć kocykiem, bo wtedy jest tak milutko 🥰

age.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ