X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio bo z kanapkami jest tak, że po prostu zrobione przez kogoś lepiej smakują 😁

U was też taki parnik? Masakra jak u mnie jest gorąco i nie ma czym oddychać...

Wczoraj cały wieczór czułam się dziwnie a dziś zauważyłam, że brzuch znacznie się obniżył 😳
    Boli mnie całe krocze, pachwiny bo czuję że mała napiera 🙄 czuję się do dupy krótko mówiąc 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, u nas wczoraj była taka pogoda, czułam się tragicznie, dziś jest o niebo lepiej. Oby powiew ochłody szybko do Ciebie doleciał!

Wrzucę dzisiejszy update brzuszkowy, bo robię zdjęcia tylko jak się dobrze czuję 😅
    IMG-20230731-112931.jpg
    portal upload

Ancalime, Kania_czubajka, Sara30, agentka93, Maiora lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio 😍 a gdzie ty chowasz tego malucha? 😬 Co za zgrabny brzuszek 😍 i figura modelki oczywiście

A chłodek tak, zdecydowanie by się przydał. Nie lubię takiej pogody gdy słońce grzeje, powietrze jest takie ciężkie a wiatru zero 🫣
    I też zauważylam, że w chłodniejsze dni mam więcej energii, lepiej się czuję, brzuch tak nie dokucza a takie dni jak dzisiaj są na zasadzie "byle przetrwać" 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, wyglądasz olśniewająco! :) A dzidzia chyba faktycznie schowana mocno :D ale to dobrze, lżej chodzić, lżej się przekręcać :)

Ja to teraz weszłam w taki okres chyba, że zaczynają mnie pobolewać plecy w krzyżu. Wcześniej bolały mnie w jednym miejscu, zwłaszcza po dłuższym siedzeniu,gdzieś pod prawą łopatką. Teraz jednak bolą tak o,same z siebie.

No i maluch zaczyna kopać tak, że faktycznie sprawia mi ból skubaniec. Niektóre te kopniaczki to już z taką siłą daje, że hej.

Zamówiłam dziś na vinted śpiwór do wózka dla Filipka. Postawiłam na model cottonmoose north. No i akurat trafił się w kolorze czerwonym. Pytałam męża, czy nie będzie miał nic przeciwko,jak jego syn będzie jeździł w czerwonym śpiworze to nawiązując do jego wielkiej miłości, jaka jest fc Liverpool i nienawiści do Chelsea , powiedział, że gniewalby się za niebieski :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, jak wizyta u lekarzy? :) co do przemówienia do dziecka dającego po żebrach: nie mam pojęcia, moja tak jak i Sary upodobała sobie kolce biodrowe, które dla mnie też są bardzo wrażliwe i dyskomfortowe (szczególnie od wewnątrz, o czym wcześniej nie wiedziałam - bo skąd? :D)... a co do tego, że będzie nam brakować dziecka w brzuchu, to dosłownie wczoraj o tym rozmawialiśmy, tylko w kontekście tego, że w brzuchu przynajmniej nie płacze i pewnie nie raz będziemy chcieli ją tam wsadzić spowrotem :D

Kania, muszę obczaić sobie te sole! Często moczę, to co za różnica w czym :D

Pucz, to kolejne kciuki jeszcze za Twoją szyjkę! niech moc będzie z nią! :D

Kasio, gdzie ten dzidziuś się kryje? :D niesamowite jak różnie mogą wyglądać nasze brzuszki :D

Ale tu się dzisiaj uśmiałam na tych historiach i tekstach starszego pokolenia :D
    U mnie w domu są te same teksty, ale teraz niespodzianka, bo teściowie myją okna wspólnie, a babcia męża na pierwszym spotkaniu mi przypominała, że chłop też ma dwie ręce jak ja, pracujemy oboje i żebym sobie nie dała wejść na głowę :D także cieszę się, że chociaż u niego jakiś większy rygor był w rodzinie :P jak kiedyś przy obiedzie z moimi rodzicami się zaśmiałam, że tata to pewnie w życiu mi pieluchy nie zmienił, to bardzo go to ruszyło i zaczął się tłumaczyć, ze to inne czasy, że on na zmiany pracował bla ble bla :D ale chyba był zażenowany tym, że to wyciągnęłam przy mężu :D

Co do gotowania, to ja chyba w ten sposób wyrażam swoje uczucia :D uwielbiam gotować dla męża czy przyjaciół i sprawia mi to (zazwyczaj :D) więcej frajdy niż wzpólne wyjście do knajpki, więc oddaję pałeczkę tylko jak się wyjątkowo źle czuję. Ale jak miałabym wstać specjalnie zrobić kanapki do pracy, a akurat jestem niedospana (czasem się zrywam jak ranny ptaszek, ale ni zawsze :D), to przecież ogarnie sobie jakieś podłe kanapki, od biedy niech kupi sobie w piekarni gotowe, nie mój problem :D

A odczuwanie temperatur: identycznie, początek ciąży jeszcze zimniej niż zazwyczaj, a teraz się ze mnie leje cały czas, aż się boję połogu i tego jak czytałam, że wtedy kobiety pocą się jeszcze mocniej... Wszędzie mi gorąco, co chwile prysznic jest potrzebny...

Załatwiłam dzisiaj prawie wszystkie rzeczy, które chciałam dzisiaj rano zrobić, zeszło mi lekko godzinę dłużej niż zakładałam... :/ 14k kroków, nogi mi do d wchodzą, nie wiem jak wieczorem się wdrapię na 1 piętro do szkoły rodzenia :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie dobre i złe wiadomości... bo wg urologa młody głową w dół 💪
    No ale mam kamień w lewej nerce ok 3-4mm (3 lata temu miałam w prawe 12mm), ale miejmy nadzieję że nic się nie będzie działo, mam się oszczędzać i w razie czego jechać na SOR bo jest jakieś tam ryzyko że w ostateczności będą musieli ciążę rozwiązać wcześniej... mam się oszczędzać i lekarz mówił żeby nie myć okien 😅
    Teoretycznie taki 4mm mógłby sam zejść... ale ryzyko jest że przytka przy okazji coś więc lepiej nie kombinować 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz mocno trzymam kciuki 🤞

Longanimity trzymam kciuki za kamień, żeby nie doskwierał do samego porodu. 🤞

Kasio piękny brzusio❤️❤️

Booże dziewczyny mi od początku ciąży jest non stop gorąco. Wcześniej potrafiłam nawet w 30 stopniach spać pod kocem a teraz jest 22, mam otwarte okna jest przyjemny wiaterek a ja spiac bez koca obudziłam się cała zlana potem 🤦‍♀️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a farmakologicznie to jest nie do rozbicia? Teraz musisz być wyczulona.

Ogoorkowa wpadłam na genialny plan! To my się zaprzyjaźnimy, przeprowadzę się bliżej i będziesz mi gotować 🤣
    A tak serio to ja gotuję i to nieźle podobno ale dla mnie to jest w kategorii "przykry obowiązek" a nie radość czy hobby 🫣

Ja dzisiaj dzieciakom zrobiłam pomidorowke (uwielbiają) a sobie krokiety z pieczarkami i barszcz czerwony 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nie ma takich metod farmokologicznych o ile wiem, ostatnio piłam fitolizyne po rozbijaniu ultradźwiękiem i wysikałam. Ale zawsze jest ryzyko że po drodze tak się ułoży że przytka odplyw moczu a w tedy kółka nerkowa i inne powikłania co ostatecznie moze prowadzic do koniecznosci rozwiazania ciąży. Także najbezpieczniej aktualnie dla mnie żeby sobie siedział gdzie siedzi.
    Z resztą takiej wielkości jaki aktualnie jest też jeszcze nie kwalifikuje się do rozbijania bo chyba dopiero od 5-6mm 🤷‍♀️
    Narazie bez paniki póki nie ma objawów. Moje leki też mogą powodować odkładanie się kamienia, także niestety muszę się z tym liczyć.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, ale figura 😍 i brzuszek taki zgrabny 😊

Longanimity, oby objawy się nie pojawiły, teraz już musi być dobrze 😊

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no to faktycznie teraz najbezpieczniejszą opcją wydaje się być nie ruszanie tego. Oby bez objawów do samego porodu 💪

Pucz, Agentka kciuki za wieczorne wizyty ❤️

Ja chyba w piątek pojadę na wizytę do mojego starego lekarza bo mój prowadzący jest na urlopie do 17.08... ale czuję się podejrzanie 😏

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam poranne wyniki, morfologia coraz bardziej rozjechana, hemoglobina poniżej normy, ale przynajmniej siki wzorowe 🥳 po ostatnich przebojach stresowały mnie najbardziej :D

Kania_czubajka, Ancalime, Kasio, Sara30 lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa morfo zawsze siada w zaawansowanej ciąży, pytanie tylko jak bardzo 😅

Ja dzisiaj chciałam polegiwac więcej przez ten brzuch ale się nie dało 🤦🏻‍♀️
    Brzuch jak brzuch ale mam okropne rozpieranie i kłucie w kroczu, ból pachwin i brzuszek trochę opadł. Podejrzewam, że Lidka zeszła jeszcze niżej 😏 oczywiście to znaczy tyle co i nic i mogę tak chodzić jeszcze 6 czy 7 tygodni ale będę spokojniejsza jak mi ktoś te szyjkę sprawdzi

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, pewnie że sprawdź szyjkę! Zawsze lepiej jedna wizyta za dużo niż za mało! Dobrze, że już gniazdko masz uwite, teraz tylko odpoczynek!

Longanimity, kurczę, przykro mi z tym kamieniem... 🙁 Uważaj na siebie!

Ogoorkowa, super że siki wzorcowe! 😁 Hemoglobina dużo poniżej normy?

Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie brzuszka, on jakoś dziś wyjątkowo jest płaski i miękki.
    Ja byłam dzisiaj na USG prenatalnym 3 trymestru w klinice. I cieszę się, że poszłam, bo na Luxmed byłam w gabinecie 10 minut łącznie z czekaniem na wydruk, a tu samo badanie pół godziny. Mała jest głową w dół! 🥳 Wydaje mi się że dziś się przekręciła, bo czułam kopniaczki dosłownie po całym brzuchu, no i jakoś mi mniej ciężko dzisiaj, łatwiej się oddycha, pewnie dlatego że głowa już w innym miejscu 😁

Ancalime, Ogoorkowa, Meeg, Longanimity, WonderWoman lubią tę wiadomość

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po- tu wyszedł doktorowi stosunek 0,33 🍀 Mówił, że to górna granica normy, ale wyglada wszystko prawidłowo i wynika to przede wszystkim z tego, że mała ma drobną klatkę piersiową- nie za małą (od razu mi zaznaczał, abym sobie nie wkręciła czegoś)- tylko w porównaniu do brzuszka jest drobna i stosunek wielkości serduszka do niej może być przez to większy.
    Ogromna ulga 💖 Napisał opinie, że wszystko gra.

Ancalime, Kasio, Ogoorkowa, Meeg, Maiora, Longanimity, Pucz lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio to jest REWELACYJNA wiadomość ❤️❤️❤️

Agentka, czytaj córce komentarz Kasio na głos, może posłucha też 😁

A szyjka. Hmmmm... Taka wizyta to bardziej byłaby dla mojego chwilowego spokoju booo szyjka macicy u pierworódek pracuje zwykle dużo wcześniej i dużo dłużej trwa jej "przekształcanie" się podczas porodu. U wielorodek bardzo często jest tak, że szyjka zmienia się w moment i można mieć rano długa i zamkniętą a chwilę później urodzić 🤦🏻‍♀️ tkanki, które już przerobiły takie rozciąganie są na nie podatniejsze itd.
    Ale przynajmniej będę mogła porównać wynik z wizyty sprzed 2 tygodni i będę wiedziała, czy te bóle wpływają na szyjkę czy nadal nie. Jeśli nie, to czekają mnie naprawdę fantastyczne tygodnie 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dwie bardzo dobre wiadomości ❤️. Agentka, mam nadzieję, że odetchniesz spokojniej. W chwilach zwątpienia możesz zerknąć na opinie i się uspokoic. Kasio, fajnie, że wizyta Cię usatysfakcjonowała i że mała głową w dół 💪🏻.

Mi zaczęły dokuczać twardnienia brzucha, ale jak wróciłam do domu i się położyłam, to stały się mniej uciążliwe i przeszły. Także macica zaczyna i u mnie w końcu się ćwiczyć.

/Sara, do piątku całkiem blisko i dowiesz się co z szyjką. Współczuję dolegliwości 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 20:22

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to na spokojnie się teraz mogę odnieść 😁

Longanimity, prawda jest, że im się człowiek więcej bada tym więcej spraw wychodzi 🙈 Mam nadzieję, że ten kamień nie będzie Ci dokuczał i spokojnie przejdziesz cały pozostały czas do porodu.

Ogoorkowa a jaka hemoglobina? Mocno spadła? Ja idę jutro zrobić kontrole 😬

Sara, pewnie masz rację, że Mała juz jest nisko, ale co do szyjki- kojarzę, że juz kilkukrotnie się o nią obawiałaś, a cały czas była pancerna także oby tak było i tym razem :D chociaz chyba powoli fizjologicznie może się juz zacząć lekko skracać?

Kasio, Twoja figura powinna być reklamą bycia w ciąży:D Ja też czuje kopniaki wszędzie, ale niestety Mała ani drgnie.
    Natomiast po tych ostatnich przejściach to się naprawdę tym nie przejmuję, jak przyjdzie mi mieć cesarkę to będę ją miała, oby tylko była zdrowa :)

Ancalime prawda, to duży kamień z serca, mam nadzieję, że juz będzie bez takich zwątpień przez najbliższe tygodnie 🙈

Mogę tym samym wrócić do tematów wyprawkowych- biorę kąpiel, zjem kolację i zaraz przejrzę, co nowego na vinted dla małych księżniczek 😁💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2023, 20:50

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, super, że się obróciła! ❤️ Teraz pilnuj,żeby nie fiknela spowrotem 😅

Ancalime, mam nadzieję, że przy spokojniejszych dniach nie będą Ci dokuczać te twardnienia... U mnie one są teraz bardzo sporadycznie, póki co jakieś 1 na kilka dni na szczęście, niebolesne, do 20 s.

Longanimity, współczuję kamienia :( oby nic go nie ruszyło przed porodem 🤞

Sara, nie za bardzo, takie odchylki do max. 3 % :) a uspokajająca wizyta się należy, lepiej zerknąć:)

Startowałam z ideału pośrodku widelec, oprócz hemoglobiny i całego żelastwa, które były zawsze przy górnej granicy/przekroczone, a dzisiaj hemo 11,0 (wpisana norma 11,2) - ale ja już tu pisałam o dziwnie plaskich paznokciach, chyba mój organizm ma te swoje normy zdecydowanie wyżej ustawione i już mocno się domaga...

Agentka, piekne wieści 🥰 takie miały być 🤩

My dzisiaj na SR mieliśmy chustonoszenie 😅 fajne fajne, ale póki dziecko nie trzyma głowy w miarę, to ja się chyba nie odważę 🙈

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka to są CUDOWNE WIEŚCI 😍😍😍😍
    A widzisz, mówilysmy ❤️ bardzo bardzo się cieszę ❤️ mogę się tylko domyślać w jakim nastroju wróciłaś z wizyty :) kamień z serca

Co do szyjki to i tak i nie 😅 teoretycznie u wielorodek szyjka jak już rusza to praktycznie w chwili porodu i idzie momentalnie. Ale to jest tylko teoria a wiadomo - ile kobiet tyle przypadków.
    Wydaje mi się, że mała po prostu jest ułożona strasznie nisko i przez to napiera co powoduje takie niefajne uczucia a szyjka możliwe nadal trzyma jak ze stali? Tak jak piszesz... W sumie takie kłucia i rozpierania miewałam wcześniej a po wizycie śmiałam się sama z siebie gdy się okazywało że szyjka ma 4,5 cm 🤷🏻‍♀️
    Najprawdopodobniej tak jest i tym razem ale wole pójść o jeden raz za dużo niż za mało :) choćby dla wewnętrznego spokoju :)

Ogoorkowa ej no to nie jest źle ale tak jak piszesz, każdy organizm inaczej będzie tolerował choćby minimalne niedobory. U mnie hemoglobina w 31 TC była 11,4 i lekarz mówił, że jak na ten etap ciąży to piękna. Myślę, że jeśli odczuwasz fizycznie niedobory to może włączy Ci żelazo abyś czuła się lepiej 🤔
    Co do chustonoszenia i główki 😅 jeśli maluszek ma w chuście prawidłową pozycję embrionalną, czyli kręgosłup ułożony taki skulony w literkę C to główka samoistnie przytula się do naszej klatki piersiowej i nie ma prawa się odchylić :) bo jedna sprawa to samo zawiązanie chusty ale druga, ważniejsza sprawa to prawidłowa pozycja dziecka w chuście - dlatego przed rozpoczęciem zaleca się spotkanie z certyfikowanym doradcą chustonoszenia :)

Ancalime moja macica chyba chce stawać w ringu KSW albo brać udział w triatlonie bo ćwiczy jak porąbana 🫣 ale pierwsze twardnienia pojawiły się dobre 2 miesiące temu albo lepiej... Obecnie twardnieje przez większość dnia co kilka minut a najbardziej... Gdy siedzę 🤣
    Może mi siedzieć nie wolno?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ