Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po króciutkiej przerwie od telefonu
o rok starsza, ale z panienką ważącą 1,552 kg w brzuchu 😁 jutro prenatalne, więc liczę może na jakąś ładniejsza fotkę
niestety zapowiada mi się bardzo intensywny tydzień w sprawie remontow, ale mam nadzieję,że będę w stanie zaglądać regularnie ❤️
Cieszę się, że się dobrze bawiłyście na weselach! 🥳 Maiora, do 21 na obcasach w ciąży to super wynik!
Agentka, co za paskudne szpitalne plany, skoro mieli w kalendarzu, to mogli wcześniej poinformować co planują 😵💫... Mam nadzieję,że szpitalna kawka z Pucz będzie na osłodę ❤️
Kasio, nie stresuj się jednym pomiarem, często jest tak, że to moze miec jakieś korelacje, ale np. w przypadku dużych przekroczeń, w innej skali problemu? Skoro lekarza nie zaniepokoiło na badaniach, to może to jeszcze nie jest aż takie duże przekroczenie, które by mogło o czymś świadczyć? ❤️
RiverS bardzo tulę za samopoczuciebardzo dużo znosisz w tej ciąży, a juz szczególnie żołądkowo ❤️
Sara, musisz się wygadać, a nie dusić w sobie, pisz kiedy potrzebujesz! 😘 sprawa z wizyta rodziców hmm... Co najmniej przykraod nas masz wirtualne uściski przynajmniej ❤️ a z mężem sobie odbijecie jak przyjedzie, data to tylko umowna sprawa 😘
Mam nadzieje,że dzisiaj z ciśnieniem będzie w porządku... Kurcze takie wyniki mogą łatwo uśpić naszą czujność 😵💫 -
Maiora, zacznę od Ciebie. Wieeeelki szacun za odpisywanie o tej porze na tyle postów z rzędu. Medal się należy. Ja jak mam bezsenną nockę, to raczej przerwalam się z boku na bok bezproduktywnie, ewentualnie złorzecząc pod nosem 😇.
Drugi raz brawa za wytrwanie na weselu. To dobrze, że ciąża Cię nie ogranicza i nie musisz rezygnować z rozrywek! A siostra na ile zostaje?
Ogoorkowa, półtorej kilo to bardzo ładna waga. Też zlapalyscie oddech z ulgą po przekroczeniu granicy torebki cukru, czy to tylko ja 😂? Taki kamień milowy dla bezpieczeństwa ciąży. Co będziecie w tym tygodniu działać z remontem 💪🏻?
Sara jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że udało się uspokoić, złapać oddech i jest w końcu lżej.
U nas od wczoraj alert RCB w związku z ulewami i możliwymi zalaniami. Faktycznie, od wczoraj pogoda aż zachęca do spacerów 🙈Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Maiora, zacznę od Ciebie. Wieeeelki szacun za odpisywanie o tej porze na tyle postów z rzędu. Medal się należy. Ja jak mam bezsenną nockę, to raczej przerwalam się z boku na bok bezproduktywnie, ewentualnie złorzecząc pod nosem 😇.
Drugi raz brawa za wytrwanie na weselu. To dobrze, że ciąża Cię nie ogranicza i nie musisz rezygnować z rozrywek! A siostra na ile zostaje?
Ogoorkowa, półtorej kilo to bardzo ładna waga. Też zlapalyscie oddech z ulgą po przekroczeniu granicy torebki cukru, czy to tylko ja 😂? Taki kamień milowy dla bezpieczeństwa ciąży. Co będziecie w tym tygodniu działać z remontem 💪🏻?
Sara jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że udało się uspokoić, złapać oddech i jest w końcu lżej.
U nas od wczoraj alert RCB w związku z ulewami i możliwymi zalaniami. Faktycznie, od wczoraj pogoda aż zachęca do spacerów 🙈
Siostra niestety przyjechała tylko na wesele i wraca dziś do siebie 😢 teraz zobaczymy się pewnie dopiero w przyszłym roku 😢 -
Maiora wrote:Siostra niestety przyjechała tylko na wesele i wraca dziś do siebie 😢 teraz zobaczymy się pewnie dopiero w przyszłym roku 😢
💔. Może jak będziesz na macierzyńskim to uda się znaleźć czas, siły i finanse aby pojechać z Bartusiem ją odwiedzić? -
Uff nadrobiłam forum... ale już nie pamiętam co miałam pisać 🙈🙉
Maiora super że weselicho udane!
U nas też, wróciliśmy o 2 także szok że tyle wytrzymałam 😅 nagadałam się ze znajomymi, a już ciężko się spotkać w takim gronie. Zatańczyliśmy do 3 piosenek 💃 po zdjęciach widzę jaka jestem opuchnieta po twarzy... ale to raczej przez sterydy bo już zażywam mniejszą dawkę i koleżanka mówiła że 2tyg temu byłam bardziej spuchnięta.
Ja za to buty musiałam przebrać na sandałki jakos koło północy bo jakoś ciasne się zrobiły 😅
A najbardziej to chyba wybawił się Zibi w brzuchu bo dawał popalić, znajomi się śmiali że trzymam się za brzuch jakby dziecko chciało uciec i autentycznie tak było, a jak przykładam rękę to się uspokaja 🤷♀️
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ancalime wrote:💔. Może jak będziesz na macierzyńskim to uda się znaleźć czas, siły i finanse aby pojechać z Bartusiem ją odwiedzić?
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Uff nadrobiłam forum... ale już nie pamiętam co miałam pisać 🙈🙉
Maiora super że weselicho udane!
U nas też, wróciliśmy o 2 także szok że tyle wytrzymałam 😅 nagadałam się ze znajomymi, a już ciężko się spotkać w takim gronie. Zatańczyliśmy do 3 piosenek 💃 po zdjęciach widzę jaka jestem opuchnieta po twarzy... ale to raczej przez sterydy bo już zażywam mniejszą dawkę i koleżanka mówiła że 2tyg temu byłam bardziej spuchnięta.
Ja za to buty musiałam przebrać na sandałki jakos koło północy bo jakoś ciasne się zrobiły 😅
A najbardziej to chyba wybawił się Zibi w brzuchu bo dawał popalić, znajomi się śmiali że trzymam się za brzuch jakby dziecko chciało uciec i autentycznie tak było, a jak przykładam rękę to się uspokaja 🤷♀️Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę tych wesel, ja byłam na dwóch w czerwcu i bawiłam się super
Moja Mała szaleje jak słyszy, uwaga, disco polo 😂 Ostatnio kilka godzin w aucie, dziecko spokojne, w pewnym momencie odbierało tylko radio Vox i poleciało „Jeden taniec, jedna noc”- nagle dyskoteka 🤣🤣🤣
Obczajam co można fajnego na vinted z wyprawki kupić taniej i zobaczcie jaką uroczą lampkę dorwałam za 20pare złotych 💖
Maiora, Ancalime, Longanimity, Sara30, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Dziewczyny coś jest nie tak.
Obudziłam się o 7 rano i głowa ćmiła ale nagle ok 8:30 zaczęła tak boleć, że nie mogłam otworzyć oczu 😵 dosłownie leżałam i płakałam z bólu.
Odziwo - ciśnienie owszem dość podwyższone ale bez dramatu 😳
Zrobiłam sobie zimny kompres na głowę, wzięłam tabletke przeciwbólowa której brać w ciąży nie powinnam i poszłam spać dalej 😰
Obudziłam się już bez takiego potwornego bólu ale głowa cały czas ćmi.
I to jest ból punktowy jakby. Boli mnie prawy róg głowy - pod okiem, oko, skroń, prawa część czoła 😰 ale jak słowo daję, tak silny ból głowy miałam tylko kilka razy w życiu. Na głos płakałam z bólu i nie byłam w stanie wstać.
Nie wiem czy to powiązane z ciążą czy nie.
Teraz ciśnienie mam ok 130/80 ale puls spoczynkowy 120-130 -
Sara masz możliwość jechać na SOR/IP? Lepiej to sprawdzić 🤞 zdrówka Kochana🌸
Ancalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Jak pojadę na SOR to mogę już z walizką. U nas tak to działa. A i tak nic mi nie zrobią 🙄
Napiszę zaraz maila do mojego ex doktorka, z którym mama kontakt bo do prowadzącego nie mam namiarów i chyba jutro zawiozę sam mocz, żebg sprawdzić czy białko nie wyszło i czy to nie jest początek preeklamsji 😒
Jeśli sytuacja się powtórzy to ściągam Pawła do domu -
Kurcze Sara to nie brzmi dobrze. Może zadzwoń do mamy skoro są w Polsce a sytuacja jest jaka jest to mogliby przyjechać do dzieciaków chociaż na 2h żebyś mogła odpocząć. Myślę że kontakt z lekarzem i oddanie moczu do badania to bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki za Was ❤️
-
Koniecznie sprawdź to, ale tak, niestety jeśli to preeklampsja to już Cię raczej nie wypuszczą do porodu 😟Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara a może konsultacja z neurologiem jak się okaże że to nie od ciśnienia? Bo jak miałaś takie wcześniej to może silna migrena? Oby nie... ale u niektórych kobiet się nasila w ciąży...
Jestem migrenowcem i miałam parę razy w życiu taki ból że aż się płakać chciało a najgorzej jak miałam dużo bodźców (to było na wakacjach i był z nami kuzyn męża z dziecięcym porażeniem mózgowym).
Gdyby to było to to jedyne pocieszenie że to nic groźnego dla ciąży tylko właściwie nie dasz rady z tym nic zrobić jak już dopadnie 🥴 ale z drugiej strony bywa taka migrena która np łapie i przechodzi przez 2-3 dni...👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ale ciśnienie nie wskazuje na stan przedrzucawkowy bo nie przekracza 140/90, nie mam obrzęków...
Ale z drugiej strony od początku ciąży miałam skrajnie niskie więc i tak jest duzy wzrost.
Napisałam do ex doktorka i zobaczymy co powie. A jutro zawiozę mocz do badania. Jeśli to preeklamsja to pewnie skończy się szpitalem i prędzej czy później indukcją bo będą się bać przedwczesnego oddzielania łożyska 😰
Na IP u siebie nie pojadę bo oni mnie zostawią w szpitalu a i tak nic mądrego nie zrobią. Pisałam wam kilkukrotnie ile było błędów pod koniec ciąży z Tolą i gdy się urodziła. Więc ten szpital odpada całkowicie.
Na razie nie będę się martwić na zapas bo może po prostu dopadła mnie migrena. Trzeba pamiętać, że nawet gdy jesteśmy w ciąży to jednak możemy mieć dolegliwości kompletnie nie związane z ciążą choć tak potężny ból powinien wzbudzić czujność.
Serio, rano przechodziły mi już różne myśli do bo jak żyje nie pamiętam tak mocnego bólu głowy 🙄
Dzisiaj totalnie odpoczywam, na obiad zamówię pizzę, nie będę nic sprzątać, dzieciom odpalę Krainę Lodu i będzie dzień trolla -
No, Sara, ja bym pewnie już była na IP - może w dalszym szpitalu, skoro Wasz nie wchodzi w grę. Rozumiem, że u Ciebie to cała logistyka i organizacja opieki, ale nie brzmi to dobrze. A nie masz możliwości wypisania się na własne życzenie gdyby okazało się że jest ok i to po prostu migrena? Tym bardziej,że akurat rodzice są na miejscu.
A jak szybko możesz ściągnąć Pawła do domu?
Trzymam za Was kciuki. -
Longanimity wrote:Sara a może konsultacja z neurologiem jak się okaże że to nie od ciśnienia? Bo jak miałaś takie wcześniej to może silna migrena? Oby nie... ale u niektórych kobiet się nasila w ciąży...
Jestem migrenowcem i miałam parę razy w życiu taki ból że aż się płakać chciało a najgorzej jak miałam dużo bodźców (to było na wakacjach i był z nami kuzyn męża z dziecięcym porażeniem mózgowym).
Gdyby to było to to jedyne pocieszenie że to nic groźnego dla ciąży tylko właściwie nie dasz rady z tym nic zrobić jak już dopadnie 🥴 ale z drugiej strony bywa taka migrena która np łapie i przechodzi przez 2-3 dni...
Longanimity ja miałam tak silne napady bólu głowy odkąd byłam nastolatką. I latami brałam różne leki na migrenę aż w końcu któryś mądry lekarz kazał mi mierzyć ciśnienie regularnie+ podczas napadu bólu. Wtedy właśnie wyszło, że to nie migrena a mi po prostu tak ciśnienie wali. Mam obciążenie rodzinne (wszystkie kobiety w mojej rodzinie mają nadciśnienie, mama z babcią będąc w moim wieku były już po udarach i zawałach 😵). Od momentu gdy zaczęłam brać leki na nadciśnienie kilka lat temu miałam święty spokój i takie epizody się nie zdarzały. Dlatego byłam na 10000% pewna że mi ciśnienie skoczyło i gdy dzisiaj podczas tego bolu namierzylam 130/85 to byłam w szoku bo czułam się jakby tam było conajmniej 200 😳
Jeśli to migrena to pozostaje się po prostu przemęczyc ale muszę wykluczyć czy to nie jest właśnie kwestia ciśnienia. Od początku ciąży lekarze mnie na to uczulają i od początku ciąży słucham że jeśli ma zacząć szaleć to w ostatnich tygodniach. Na szczęście Lidka rusza się normalnie 🙏 -
Przy takim bólu głowy, jak nie jesteś migrenikiem to też trochę lipa na IP boxjak słaby szpital to mogą nie mieć rezonansu a TK chyba w ciąży nie zrobią, a tak naprawdę żeby stwierdzić migrene to trzeba wykluczyć inną przyczynę i koło się zamyka.
Dobry neurolog może stwierdzić np. że objawy brzmią jak migrena, ale i tak będzie chciał wykliczyc inne zagrożenia.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ancalime Paweł jest w Berlinie więc jakieś 12 h jazdy + ogarnięcie transportu.
Rodzice są w Polsce do 16.08 więc jeśli to się powtórzy to nie pozostanie mi nic innego jak się spakować i jechać i oni zajmą się dziećmi do czasu aż Paweł nie dojedzie.
Narazie się uspokoiło. Czuję się jakbym pod pociąg wpadła ale głowa już tak nie ciśnie. Wstałam i próbuje ogarniać życie 🥹
I wiecie co? W takich chwilach doceniam niesamowicie to o czym pisalysmy kilka dni temu. Emma zrobiła śniadanie dla wszystkich dzieci, przebrała Tolke. Widzieli w jakim jestem stanie i po cichu się zajęli sobą i Tolą ❤️ ja oczywiście mam moralniaka że to ja jestem matką a nie moje 7 letnie dziecko ale w takich kryzysowych sytuacjach umieją stanąć na wysokości zadania