Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po króciutkiej przerwie od telefonu ;) o rok starsza, ale z panienką ważącą 1,552 kg w brzuchu 😁 jutro prenatalne, więc liczę może na jakąś ładniejsza fotkę ;) niestety zapowiada mi się bardzo intensywny tydzień w sprawie remontow, ale mam nadzieję,że będę w stanie zaglądać regularnie ❤️

Cieszę się, że się dobrze bawiłyście na weselach! 🥳 Maiora, do 21 na obcasach w ciąży to super wynik! :D

Agentka, co za paskudne szpitalne plany, skoro mieli w kalendarzu, to mogli wcześniej poinformować co planują 😵‍💫... Mam nadzieję,że szpitalna kawka z Pucz będzie na osłodę ❤️

Kasio, nie stresuj się jednym pomiarem, często jest tak, że to moze miec jakieś korelacje, ale np. w przypadku dużych przekroczeń, w innej skali problemu? Skoro lekarza nie zaniepokoiło na badaniach, to może to jeszcze nie jest aż takie duże przekroczenie, które by mogło o czymś świadczyć? ❤️

RiverS bardzo tulę za samopoczucie :( bardzo dużo znosisz w tej ciąży, a juz szczególnie żołądkowo ❤️

Sara, musisz się wygadać, a nie dusić w sobie, pisz kiedy potrzebujesz! 😘 sprawa z wizyta rodziców hmm... Co najmniej przykra :( od nas masz wirtualne uściski przynajmniej ❤️ a z mężem sobie odbijecie jak przyjedzie, data to tylko umowna sprawa 😘
    Mam nadzieje,że dzisiaj z ciśnieniem będzie w porządku... Kurcze takie wyniki mogą łatwo uśpić naszą czujność 😵‍💫

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, pięknego mieszkania bez nieoczekiwanych wydatków 😉 no naważniejsze dużo zdrówka 😘

Sara jak tam dzisiaj samopoczucie?

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, zacznę od Ciebie. Wieeeelki szacun za odpisywanie o tej porze na tyle postów z rzędu. Medal się należy. Ja jak mam bezsenną nockę, to raczej przerwalam się z boku na bok bezproduktywnie, ewentualnie złorzecząc pod nosem 😇.

Drugi raz brawa za wytrwanie na weselu. To dobrze, że ciąża Cię nie ogranicza i nie musisz rezygnować z rozrywek! A siostra na ile zostaje?

Ogoorkowa, półtorej kilo to bardzo ładna waga. Też zlapalyscie oddech z ulgą po przekroczeniu granicy torebki cukru, czy to tylko ja 😂? Taki kamień milowy dla bezpieczeństwa ciąży. Co będziecie w tym tygodniu działać z remontem 💪🏻?

Sara jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że udało się uspokoić, złapać oddech i jest w końcu lżej.

U nas od wczoraj alert RCB w związku z ulewami i możliwymi zalaniami. Faktycznie, od wczoraj pogoda aż zachęca do spacerów 🙈

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Maiora, zacznę od Ciebie. Wieeeelki szacun za odpisywanie o tej porze na tyle postów z rzędu. Medal się należy. Ja jak mam bezsenną nockę, to raczej przerwalam się z boku na bok bezproduktywnie, ewentualnie złorzecząc pod nosem 😇.

Drugi raz brawa za wytrwanie na weselu. To dobrze, że ciąża Cię nie ogranicza i nie musisz rezygnować z rozrywek! A siostra na ile zostaje?

Ogoorkowa, półtorej kilo to bardzo ładna waga. Też zlapalyscie oddech z ulgą po przekroczeniu granicy torebki cukru, czy to tylko ja 😂? Taki kamień milowy dla bezpieczeństwa ciąży. Co będziecie w tym tygodniu działać z remontem 💪🏻?

Sara jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że udało się uspokoić, złapać oddech i jest w końcu lżej.

U nas od wczoraj alert RCB w związku z ulewami i możliwymi zalaniami. Faktycznie, od wczoraj pogoda aż zachęca do spacerów 🙈

Siostra niestety przyjechała tylko na wesele i wraca dziś do siebie 😢 teraz zobaczymy się pewnie dopiero w przyszłym roku 😢

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Siostra niestety przyjechała tylko na wesele i wraca dziś do siebie 😢 teraz zobaczymy się pewnie dopiero w przyszłym roku 😢

💔. Może jak będziesz na macierzyńskim to uda się znaleźć czas, siły i finanse aby pojechać z Bartusiem ją odwiedzić?

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam forum... ale już nie pamiętam co miałam pisać 🙈🙉

Maiora super że weselicho udane!
    U nas też, wróciliśmy o 2 także szok że tyle wytrzymałam 😅 nagadałam się ze znajomymi, a już ciężko się spotkać w takim gronie. Zatańczyliśmy do 3 piosenek 💃 po zdjęciach widzę jaka jestem opuchnieta po twarzy... ale to raczej przez sterydy bo już zażywam mniejszą dawkę i koleżanka mówiła że 2tyg temu byłam bardziej spuchnięta.
    Ja za to buty musiałam przebrać na sandałki jakos koło północy bo jakoś ciasne się zrobiły 😅
    A najbardziej to chyba wybawił się Zibi w brzuchu bo dawał popalić, znajomi się śmiali że trzymam się za brzuch jakby dziecko chciało uciec i autentycznie tak było, a jak przykładam rękę to się uspokaja 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    💔. Może jak będziesz na macierzyńskim to uda się znaleźć czas, siły i finanse aby pojechać z Bartusiem ją odwiedzić?
    Bardzo bym chciała. Miałam plan jechać teraz w trakcie ciąży ale niestety dalekie podróże autem nie są dla mnie. Nie moge długo wysiedzieć. A jak rozłożę siedzenie to też nie dobrze bo mam chorobę lokomocyjną i muszę widzieć drogę inaczej 🤢. Mam cichą nadzieję że ich odwiedzimy na wiosnę ale na nic się nie nastawiam bo wiecie xd ten na górze śmieje się z ludzkich planów..

Ancalime lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Uff nadrobiłam forum... ale już nie pamiętam co miałam pisać 🙈🙉

Maiora super że weselicho udane!
    U nas też, wróciliśmy o 2 także szok że tyle wytrzymałam 😅 nagadałam się ze znajomymi, a już ciężko się spotkać w takim gronie. Zatańczyliśmy do 3 piosenek 💃 po zdjęciach widzę jaka jestem opuchnieta po twarzy... ale to raczej przez sterydy bo już zażywam mniejszą dawkę i koleżanka mówiła że 2tyg temu byłam bardziej spuchnięta.
    Ja za to buty musiałam przebrać na sandałki jakos koło północy bo jakoś ciasne się zrobiły 😅
    A najbardziej to chyba wybawił się Zibi w brzuchu bo dawał popalić, znajomi się śmiali że trzymam się za brzuch jakby dziecko chciało uciec i autentycznie tak było, a jak przykładam rękę to się uspokaja 🤷‍♀️
    Taak Bartek też szalał jak tylko słyszał muzykę to rozkręcał imprezę 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tych wesel, ja byłam na dwóch w czerwcu i bawiłam się super :)
    Moja Mała szaleje jak słyszy, uwaga, disco polo 😂 Ostatnio kilka godzin w aucie, dziecko spokojne, w pewnym momencie odbierało tylko radio Vox i poleciało „Jeden taniec, jedna noc”- nagle dyskoteka 🤣🤣🤣

Obczajam co można fajnego na vinted z wyprawki kupić taniej i zobaczcie jaką uroczą lampkę dorwałam za 20pare złotych 💖
    FF5-CC722-AA10-40-B2-8-AD6-0796603541-D2.jpg

Maiora, Ancalime, Longanimity, Sara30, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś jest nie tak.

Obudziłam się o 7 rano i głowa ćmiła ale nagle ok 8:30 zaczęła tak boleć, że nie mogłam otworzyć oczu 😵 dosłownie leżałam i płakałam z bólu.
    Odziwo - ciśnienie owszem dość podwyższone ale bez dramatu 😳
    Zrobiłam sobie zimny kompres na głowę, wzięłam tabletke przeciwbólowa której brać w ciąży nie powinnam i poszłam spać dalej 😰

Obudziłam się już bez takiego potwornego bólu ale głowa cały czas ćmi.

I to jest ból punktowy jakby. Boli mnie prawy róg głowy - pod okiem, oko, skroń, prawa część czoła 😰 ale jak słowo daję, tak silny ból głowy miałam tylko kilka razy w życiu. Na głos płakałam z bólu i nie byłam w stanie wstać.
    Nie wiem czy to powiązane z ciążą czy nie.
    Teraz ciśnienie mam ok 130/80 ale puls spoczynkowy 120-130

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara masz możliwość jechać na SOR/IP? Lepiej to sprawdzić 🤞 zdrówka Kochana🌸

Ancalime lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pojadę na SOR to mogę już z walizką. U nas tak to działa. A i tak nic mi nie zrobią 🙄

Napiszę zaraz maila do mojego ex doktorka, z którym mama kontakt bo do prowadzącego nie mam namiarów i chyba jutro zawiozę sam mocz, żebg sprawdzić czy białko nie wyszło i czy to nie jest początek preeklamsji 😒

Jeśli sytuacja się powtórzy to ściągam Pawła do domu

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sara to nie brzmi dobrze. Może zadzwoń do mamy skoro są w Polsce a sytuacja jest jaka jest to mogliby przyjechać do dzieciaków chociaż na 2h żebyś mogła odpocząć. Myślę że kontakt z lekarzem i oddanie moczu do badania to bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki za Was ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie sprawdź to, ale tak, niestety jeśli to preeklampsja to już Cię raczej nie wypuszczą do porodu 😟

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a może konsultacja z neurologiem jak się okaże że to nie od ciśnienia? Bo jak miałaś takie wcześniej to może silna migrena? Oby nie... ale u niektórych kobiet się nasila w ciąży...
    Jestem migrenowcem i miałam parę razy w życiu taki ból że aż się płakać chciało a najgorzej jak miałam dużo bodźców (to było na wakacjach i był z nami kuzyn męża z dziecięcym porażeniem mózgowym).
    Gdyby to było to to jedyne pocieszenie że to nic groźnego dla ciąży tylko właściwie nie dasz rady z tym nic zrobić jak już dopadnie 🥴 ale z drugiej strony bywa taka migrena która np łapie i przechodzi przez 2-3 dni...

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciśnienie nie wskazuje na stan przedrzucawkowy bo nie przekracza 140/90, nie mam obrzęków...
    Ale z drugiej strony od początku ciąży miałam skrajnie niskie więc i tak jest duzy wzrost.

Napisałam do ex doktorka i zobaczymy co powie. A jutro zawiozę mocz do badania. Jeśli to preeklamsja to pewnie skończy się szpitalem i prędzej czy później indukcją bo będą się bać przedwczesnego oddzielania łożyska 😰

Na IP u siebie nie pojadę bo oni mnie zostawią w szpitalu a i tak nic mądrego nie zrobią. Pisałam wam kilkukrotnie ile było błędów pod koniec ciąży z Tolą i gdy się urodziła. Więc ten szpital odpada całkowicie.

Na razie nie będę się martwić na zapas bo może po prostu dopadła mnie migrena. Trzeba pamiętać, że nawet gdy jesteśmy w ciąży to jednak możemy mieć dolegliwości kompletnie nie związane z ciążą choć tak potężny ból powinien wzbudzić czujność.

Serio, rano przechodziły mi już różne myśli do bo jak żyje nie pamiętam tak mocnego bólu głowy 🙄

Dzisiaj totalnie odpoczywam, na obiad zamówię pizzę, nie będę nic sprzątać, dzieciom odpalę Krainę Lodu i będzie dzień trolla

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Sara, ja bym pewnie już była na IP - może w dalszym szpitalu, skoro Wasz nie wchodzi w grę. Rozumiem, że u Ciebie to cała logistyka i organizacja opieki, ale nie brzmi to dobrze. A nie masz możliwości wypisania się na własne życzenie gdyby okazało się że jest ok i to po prostu migrena? Tym bardziej,że akurat rodzice są na miejscu.

A jak szybko możesz ściągnąć Pawła do domu?

Trzymam za Was kciuki.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Sara a może konsultacja z neurologiem jak się okaże że to nie od ciśnienia? Bo jak miałaś takie wcześniej to może silna migrena? Oby nie... ale u niektórych kobiet się nasila w ciąży...
    Jestem migrenowcem i miałam parę razy w życiu taki ból że aż się płakać chciało a najgorzej jak miałam dużo bodźców (to było na wakacjach i był z nami kuzyn męża z dziecięcym porażeniem mózgowym).
    Gdyby to było to to jedyne pocieszenie że to nic groźnego dla ciąży tylko właściwie nie dasz rady z tym nic zrobić jak już dopadnie 🥴 ale z drugiej strony bywa taka migrena która np łapie i przechodzi przez 2-3 dni...

Longanimity ja miałam tak silne napady bólu głowy odkąd byłam nastolatką. I latami brałam różne leki na migrenę aż w końcu któryś mądry lekarz kazał mi mierzyć ciśnienie regularnie+ podczas napadu bólu. Wtedy właśnie wyszło, że to nie migrena a mi po prostu tak ciśnienie wali. Mam obciążenie rodzinne (wszystkie kobiety w mojej rodzinie mają nadciśnienie, mama z babcią będąc w moim wieku były już po udarach i zawałach 😵). Od momentu gdy zaczęłam brać leki na nadciśnienie kilka lat temu miałam święty spokój i takie epizody się nie zdarzały. Dlatego byłam na 10000% pewna że mi ciśnienie skoczyło i gdy dzisiaj podczas tego bolu namierzylam 130/85 to byłam w szoku bo czułam się jakby tam było conajmniej 200 😳

Jeśli to migrena to pozostaje się po prostu przemęczyc ale muszę wykluczyć czy to nie jest właśnie kwestia ciśnienia. Od początku ciąży lekarze mnie na to uczulają i od początku ciąży słucham że jeśli ma zacząć szaleć to w ostatnich tygodniach. Na szczęście Lidka rusza się normalnie 🙏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim bólu głowy, jak nie jesteś migrenikiem to też trochę lipa na IP boxjak słaby szpital to mogą nie mieć rezonansu a TK chyba w ciąży nie zrobią, a tak naprawdę żeby stwierdzić migrene to trzeba wykluczyć inną przyczynę i koło się zamyka.
    Dobry neurolog może stwierdzić np. że objawy brzmią jak migrena, ale i tak będzie chciał wykliczyc inne zagrożenia.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime Paweł jest w Berlinie więc jakieś 12 h jazdy + ogarnięcie transportu.
    Rodzice są w Polsce do 16.08 więc jeśli to się powtórzy to nie pozostanie mi nic innego jak się spakować i jechać i oni zajmą się dziećmi do czasu aż Paweł nie dojedzie.

Narazie się uspokoiło. Czuję się jakbym pod pociąg wpadła ale głowa już tak nie ciśnie. Wstałam i próbuje ogarniać życie 🥹

I wiecie co? W takich chwilach doceniam niesamowicie to o czym pisalysmy kilka dni temu. Emma zrobiła śniadanie dla wszystkich dzieci, przebrała Tolke. Widzieli w jakim jestem stanie i po cichu się zajęli sobą i Tolą ❤️ ja oczywiście mam moralniaka że to ja jestem matką a nie moje 7 letnie dziecko ale w takich kryzysowych sytuacjach umieją stanąć na wysokości zadania

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ