Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że jak leżałam w szpitalu tydzień, 2 lata temu, to czułam się jak na wakacjach 🤣
    Nikt nic ode mnie nie chciał, mogłam sobie leżeć, spać i oglądać netflixa 🙈

Ancalime no właśnie myślałam o podobnym rozwiązaniu. 15 zł tygodniowo na durnoty, w które się nie wtrącam. Tak zrobię 👌

Dzięki dziewczyny, ja podejrzewam, że jak byłam dzieckiem to też podebralam rodzicom kasę i nawet nie pamiętam 🙈 możliwe, że to po prostu taki etap ale fakt, wcześnie dość. Ja jestem przerażona jak szybko te dzieci rosną, serio 😳

Nie wiem czy widzialyscie, ale u Lipcowej IVF się powiodło i wysikuje piękne II ❤️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, regularnie podczytuję Dinusiowe damy :)
    Mam nadzieję, że wszystkie się wkrótce doczekają brzuszków🔥

Poszłam przewietrzyć głowę, wczoraj skompletowałam ubranka do 62 (zostały mi tylko skarpetki, rajstopki i turbanki) i tak mi parował mózg, że w nocy mi się już śniło wybieranie wyprawki 😆
    Ale za chwile wracam i się zabieram za pozostałe cuda.

Pucz dawaj znać, jak tam u Ciebie przyjęcie. :) Mam wrażenie, że jest bardzo mało osób na oddziałach.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano pobiegłam pozbierać ogórki, pozabezpieczać wszystko bo idzie burza 🤐

Cieszę się, że wczoraj zrobiłam na dworze bardzo dużo bo ma spaść ogromna ilość deszczu 😬

Agentka ja też tak mam, że jak o czymś myślę intensywnie to potem mi się śni 🙈
    I właśnie mi uświadomiłaś, że nie mam dla Lidki ani jednych rajstopek 🤦🏻‍♀️
    Ja wczoraj wyprałam już ten kombinezon Lillelam i śpiworek. Trochę się bałam że zniszczę bo kombinezon to 100% merynosa a voksi jest wypełnione puchem (pierzem) ale udało się 😬

Longanimity jak kocyk? Udało się uratować?

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk jest ok, co prawda jeszcze go nie prasowałam ale da się ładnie złożyć więc powiedzmy że nadal jest prostokątny 💪 myślę że to bardziej wina wirowania niż wysokiej temperatury... ale kurcze o ile sweterek czy czapeczkę mogę włożyć do worka tak kocyk jest za duży... ale i tak narazie nie będę go prała przez dłuższy czas no chyba że się uleje albo osika 😅

U mnie kombinezony są następne w kolejce do prania, ale nie mam gdzie ich włożyć jak narazie. Więc jeszcze się wstrzymam jakiś czas.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no ja właśnie skrecalam wirowanie żeby go nie powyciągalo.

Wyprałam już sobie wszystko na 68, gdzieś równolegle będzie w użytku voksi a wszystko poskładalam w pudło w garderobie. Większych nie ruszam :)

Chce jeszcze we wrześniu jak dzieci wrócą do szkoły pojeździć trochę po SH bo po porodzie będzie to trudne a jednak może trochę na 74-80 upoluje 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Podczytuje ale dość nieregularnie musze przyznać wybaczcie! Przyznaje się że nie jestem na bieżąco gdyż troszke u nas sie dzieje, ostro działamy z pokoikiem naszej małej Pawełki, malowanie skończone projekt szafy zrobiony, już wiekszość płyt przywieziona z hurtowni i składamy w całość :) Wióry lecą!
    Wpałdo mi w oko Agentka ze twoja malutka i serduszko (jak maiłyśmy wszystkie nadzieje) wporządku i tak sie ucieszyłam jakby to o moją chodziło :) i tak sobie pomyślalm ze przecież te dzieciaczki nasze wątkowe to są takie nasze wspólne bo jesteśmy z nimi od samego początku kiedy miały po kilkanaście milimetrów! kiedy jeszcze nikt o nich nie wiedział a my wszystkie nawazjem się trzymałyśmy razem i pocieszałyśmy. No i wzrusz mnie złapał, przecież zaraz bedziemy sobie tu focie ich małych czerwonych mordeczek wysyłać :)

Byliśmy wkońcu w sklepie z wózkami obejrzeć ten wózek ktory sobie wybrałam w kwietniu i ostatecznie go nie kupujemy :D Na miejscu zobaczyłam kilka wad których przez interent nie widziałam, dlatego podpsiuje sie obiema rękoma że warto zobaczyc na żywo przez zakupem szczególnie kiedy kupujemy pierwszy wózek.
    Ostatecznie po 2h z panem w sklepie i obejrzeniu kolejnych dwóch wybraliśmy Venicci Tinum Upline oraz fotelik Avionaut Pixel Pro 2.
    Dostawa za 2 tyg róniutko na moje urodziny :D

Walizke do szpitala mam spakowaną w 100% stoi przy wyjściu i czeka na ewntualne dokładanie jak coś mie jeszcze wpadnie do głowy. Od razu mówie ze lista jest mocno spersanolizowana i pakuje sie raczej z nastawieniem ze bede tydzień wczesniej na patologii ciaży na indukcji dlatego nie wpisywałam ilości rzeczy bo mam poprstu wiecej niż na 3 dni dni.
    Spakowałam się w dużą walizke podróżną na kółkach. W sytacji gdzie trzeba bedzie sie przemieścić pomiedzy oddziałami dam sobie spokojnie sama rade.

lista-szpital.png
    upload de

U nas dziś lekko pada jest chłodno i przyjemnie taka aura wczesnej jesieni więc idelanie , aha! byłąm na wizycie u fizjo z moimi plecamii i powiem Wam to jest złoto! Czuje sie jak nowonarodzona, mam energie siłe na wicie gniazdka ;) gdyby nie zgada i puchnące i bolące nogi to nie byłoby najgorzej . Tfu Tfu oby nie
    zapeszyć :)

Rozpisałam sie i pewnie nikt nie doczyta do końca :D
    Miłego łikendu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 12:12

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg dzięki za listę.
    Pochwal się pokoikiem jak skończycie 😍 uwieeeeelbiam oglądać kąciki dla maluszków 😍

Dziewczyny, co naturalnego na ból głowy? Tak okrutnie mnie dopadła migrena że ledwo na oczy widzę. Położyłam się, powciskałam tablety w małe łapki i leżę tak od godziny. Jest mi na wymioty z bólu 😭
    Ciśnienie odziwo w normie (byłam pewna że ciśnienie mi ruszyło). Nie mam żadnej tabletki w domu 😭

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, bez tabletek może być ciężko... 🙁 Mi pomaga wypicie dużej ilości wody

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termofor z pestek wiśni do zamrazalki i potem zimne okłady twarzy i głowy, jakaś mięta albo nawet miętowe gumy coś mogą pomóc na mdłości, ja jeszcze zakrywałam oczy żeby było ciemno. Ale tak jak Kasio pisze bez tabletki to może być ciężko jak bardzo boli 🥴

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę, bo nie umiem bez tabletki bólu głowy zdzierżyć 🙈 dla mnie najgorszy rodzaj bólu

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ból głowy mi minął ale okazało się, że mój ciśnieniomierz się zepsuł 😰
    Jestem na 100% pewna że moje samopoczucie było spowodowane ciśnieniem bo znam doskonale to uczucie - zaczyna się od mroczków przed oczami, niedowidzeniem, potem potworny ból głowy i mdłości.. ale ciśnieniomierz pokazywał uparcie około 100/70. A takie samopoczucie zwykle miałam przy skokach ciśnienia nawet do 180/150 😏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. Sara, masz od kogo pożyczyć? Albo zamówić nowy? Jednak ciśnienie jest mega ważne w ciąży, ale to sama wiesz.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, pamietam, że wspominałaś, że miałaś już podobne ciśnieniowe problemy. Jak odkryłaś, że się zepsuł mimo teoretycznie prawidłowego pomiaru? Mam nadzieje, że już Ci lepiej, ale na pewno warto kupic lub pożyczyć nowy dla bezpieczeństwa 🍀

Dziewczyny ile ciuszków na 68 kupujecie? Takie same ilości, jak na 62? Kończę powoli kompletować wyprawkę kosmetyczno-apteczną i myślę, aby później zajac się 68.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka bardzo prosto. Zadzwoniłam do rodziców (są u moich dziadków 5 km ode mnie) i przyjechali z ciśnieniomierzem babci. We 3-je robiliśmy wszyscy pomiary jednym i drugim i mój pokazywał jakieś cuda na kiju (np ojcu 90/50 a puls 140 😳).
    Od razu tata pojechał mi do media expert i kupił nowy ciśnieniomierz.
    On już od dłuższego czasu musiał szwankować bo kilkukrotnie tak było, że pomiar był conajmniej dziwaczny 😏 ale, że czułam się ok to nie pomyślałam bo to nie był stary grat 🫣

Ale z drugiej strony, przed ciążą, czułam się świetnie mając ciśnienie 150/120 a dopiero gdy dolne przekraczało 140 czułam się jak dziś. Ale wierzcie mi, był dziś taki moment, że myślałam o wezwaniu pomocy bo bałam się że stracę przytomność będąc sama z dziećmi 😳

Mając nadciśnienie od lat teoretycznie byłam gotowa na to, że w III trymestrze zacznie szaleć ale ten durny ciśnieniomierz uśpił moją czujność bo uparcie pokazywał prawidłowe wartości więc tak naprawdę nie wiem jak było tydzień czy 2 temu 🤦🏻‍♀️ muszę tego pilnować bardzo bo dziś miałam wszystkie (prócz białkomoczu - nie wiadomo 🤷🏻‍♀️ i puchnięcia) objawy preeklamsji. Od problemów ze wzrokiem i zaburzeń neurologicznych. Tyle, że to też mogło być spowodowane nagłym skokiem ciśnienia bo już niejednokrotnie tak miałam. Z tym, że nie jestem w stanie stwierdzić jak było faktycznie bo złośliwość rzeczy martwych dopadła

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice przyjechali jakoś ok 16:30 (apogeum mojego samopoczucia było około 13:30-14) i jak mierzyłam babci sprzętem to miałam pomiary około 135/85 i teraz utrzymuje się podobnie ale czuję się już normalnie. No może jeszcze delikatnie głowa ćmi ale to już pikuś w porównaniu z tym co było 😳
    Jestem przerażona, bo możliwe, że wtedy miałam okrutnie wysokie ciśnienie a nie wzięłam leków bo nie wiedziałam czy powinnam (mogłabym sobie i małej baaaaardzo zaszkodzić gdyby się okazało, że to jednak nie to). Boje się, że jeśli faktycznie tak mi ciśnienie walnęło to zaszkodziło to małej 😰

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie znam się na tym, ciężko się wypowiadać. Przy okazji skonsultuj z lekarzem jakie leki możesz wziąć i kiedy. Wiele z nas brlo/bierze leki dopuszczalne tylko w ostateczności. Jeżeli byś inaczej odczuwała ruchy, to wiadomo, konsultacja na cito. Tulę mocno!

Nie martw się, że jednorazowy skok ciśnienia zaszkodził Lidce - zapewne jest wszystko w porządku, a dodatkowy stres może tylko zaszkodzić. Spokojnego wieczoru 🍀.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mam przepisane leki od kardiologa już od jakiegoś czasu. Mam je wykupione i mam je zacząć brać w momencie, gdy ciśnienie osiągnie pewien wysoki poziom. Tyle, że jak już zacznę to mam je brać do rozwiązania. Więc też nie mogę się pospieszyć. Inna sprawa, że te leki mogą wpływać na funkcjonowanie, nie powinno się po nich prowadzić auta itd więc dlatego trzeba je włączyć w dobrym momencie.
    Póki co mój gin mówił, że jeśli uda się dokończyć ciążę bez nadciśnienia i leków to będzie wspaniale bo jeśli zacznie mocno skakać, to z każdym tygodniem będzie co raz gorzej i wtedy wcześniej rozwiązuje się ciążę. A nie ukrywam, że takiego scenariusza nie brałam pod uwagę. Póki co będę kontynuowała mierzenie nowym ciśnieniomierzem i zobaczymy 🤷🏻‍♀️

Kładę się już spać (to ekstremalnie wcześnie jak na mnie) ale czuję się fatalnie 😏 sen zawsze najlepiej pomaga.

A Lidka się ruszyła jak zjadłam słodkie 🫣 teraz zasnąć mi nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 22:51

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Po intensywnych kilku dniach przejęłam dyżur bezsenności 😂
    Cieszę się że podoba Wam się pokoik. Jak go dopieszczę tekstyliami to prześlę Wam ostateczny efekt.
    Co do naklejek z Ali rzeczywiscie zrobiły robotę, aczkolwiek jak zaczęliśmy doklejac to zastanawiałam się czy nie będzie za mało 😂

Co do samodzielności dzieci. Dziewczyny uważam że to jest super dla dziecka, że ma obowiązki i że nie trzymacie dzieci pod kloszem. Ja też mam zamiar uczyć tego od małego.
    Sama wychowałam się w dobrze rozwiniętej ale jednak wsi. I w związku z tym że rodzice oboje dużo pracowali a my nie miałyśmy opiekunki (kto to słyszał w latach 90/2000) podwozili nas do szkoły/przedszkola rano a potem z przedszkola odbieraly mnie siostry, albo ze szkoły już wracałam sama i razem odgrzewalysmy obiad, sprzątałyśmy czy rozpalalysmy w piecu. Wiem że teraz są też trochę inne czasy, ale nie wyobrażam sobie wychowywać syna tak żeby sam nie mógł sobie np zrobić kanapki czy herbaty w wieku no 10 lat 🤦‍♀️. Oczywiście dużo też od sytuacji, bo w sytuacji w jakiej jest Sara to ja też trzymałabym wszystko co potencjalnie niebezpieczne na najwyższych półkach.

Agentka tam to malm wymiar wys 80 cm x szer 1m. Do tego dokupiłam nakladke na Maluchove. Ewentualnie co do Nakładek na komodę rada ode mnie bierzcie z blendą maskującą. Ja nie wzięłam i teraz żałuję bo odstaje mi od ściany i mam dziurę pomiędzy komodą a ścianą 🤦‍♀️ nie pomyślałam że tak to może wyjść... Jakoś nie wpadłam na to że ta dziura będzie aż tak duża..

Ancalime powiem Ci ze twój grafik mnie powalił. Jestem dla ciebie pełna podziwu że ogarniasz teraz tyle rzeczy na raz i jest tak napięty. Ja się męczę przy przekręcaniu z lewego boku na prawy 😂😂😂 aczkolwiek moje życie przed ciąża też tak wyglądało. Praca jedna i druga powrót o 21 i spanko. Weekend na ogarnianie domu i gotowanie i spowrotem. Chyba trochę za tym tęsknię 🤔

Sara apropo "A mój mąż uparcie twierdzi, że rodzice synów mają pod tym kątem fajniej - bo syn co najwyżej wróci z obitą gębą 😅"
    Mój ojciec (notabene posiadający 3 córki) zawsze powtarzał ze kto ma syna ten ma lżej bo pilnuje tylko syna, a jak masz córki to pilnujesz całego osiedla 😂😂

Co do mówienia prawdy też jestem jak najbardziej za! Mieliśmy ostatnio taki " kłopot" z moją siostrzenicą. Ma 6 lat idzie teraz do zerówki. Strasznie wszystko wychciewa jak pójdziemy do sklepu. Nie była po prostu nauczona tego że wszystko kosztuje i ktoś na to wszystko zarabia. A że rodzice zarabiają dobrze to zawsze kupowali jej co chciała. Aż została ze mną na tydzień 😂 Ale była wojna pierwszego dnia 😂 przyznam wam się szczerze, że moja wola jest mega słaba i jak młoda zaczyna płakać ze zawsze marzyła o takiej książeczce to i ja czasem ustepowalam. Ale stwierdzilam wtedy, że jeśli tak będę robić to przy tych cenach zbankrutuje, więc zaczęłam jej tłumaczyć i pokazywać, że wszystko kosztuje. Zrobiłyśmy jej "budżet" na słodycz owe zakupy i ona płaciła. Mówiłam jej jak chciała kupić jakąś gazetkę bez sensu, że to jej kasa jak chce kupić to ok ale wtedy zabraknie jej na np chipsy do seansu filmowego itd. Jak się kasa skończyła i ostatniego dnia nie było na popcorn i cole to o dziwo przyjęła to bez większych scen. Jestem z niej dumna 💪

Ancalime pięknie ❤️ rośnijcie w siłę ❤️ 2160 to już kawał bobasa. A jeszcze ni dawno były 3cm fasolki 😂

RiverS ❤️ przytulam wirtualnie. I doskonale rozumiem. U mnie mimo braku jakiś większych utrudnień tez mimo wszystko nie jest lekko. Może to banał ale Męczy mnie wpychanie się młodego pod zebra, to że nie mogę przespać w spokoju całej nocy, albo to że wyjście do sklepu to dla mnie jak wejście na Everest 🤦‍♀️ dodatkowo dla urozmaicenia dostałam jakiejś swedzacej wysypki na rękach i nogach.. Wykończę się do września. Dobrze ze to juz nie całe 2 miesiące..

Agentka polskie szpitale nie mają litości 😂

Kasio a konsultowałas to z lekarzem? Pamiętaj że wujek Google podpowiada różne rzeczy. Ja na twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza to omówić, żeby się uspokoić. Wiesz ze Google przy bólu głowy diagnozuje zawał nie? 😂

Ancalime 🤞🤞 żeby mąż wrócił. Transport jest niestety nieprzewidywalny. Ale ja też uważam że ci spedytorzy są nie ogarnięci. Kuźwa zero takiej zwykłej ludzkiej empatii. Wiedzą że chłop poza domem tyle czasu że w domu żona i dziecko czekają. Ale niestety jak ktoś nie musi żyć w ten sposób to nigdy nie zrozumie jak ważny jest nawet ten jeden dzień wcześniej wrócić...

Co do odwiedzin na porodówce ja też najchętniej bym została tam sama z mężem i doszła do siebie. Próbowałam rozmawiać o tym z moją mamą.. I o ile teściowa zrozumiała bez problemu, to moja mama jak zwykle obrażona.. Zastanawiam że czy nie odwalić numeru w stylu "zakaz odwiedzin" 😂

Sara mam nadzieję że to była jednorazowa akcja z tym ciśnieniem i uda ci się ominąć leki.. Współczuję kryzysu z samopoczuciem. Niestety tak to jest, że jak umiesz liczyć to licz na siebie.. 😢

Dziewczyny nadrabiałam wiadomości od 4.30 😂 jest 6.00 😂
    Nie odzywałam się bo jak wiecie byłam na weselu i dodatkowo przyjechała moja siostra z Holandii ❤️

Wesele udane, nawet trochę potańczyłam (więcej niż 2 razy jak planowałam) i wróciliśmy o 5.00 😂 na obcasach wytrzymałam do 21 😂
    Dużo czasu jednak spędziłam na dworze bo od siedzenia na krześle bolały mnie plecy i brzuch a na dworze były wygodne sofy. Więc ja siedziałam ze szwagrem (on nie lubi tańczyć), a mój mąż z siostrą balowali na parkiecie i wszyscy zadowoleni 😂
    Na wczoraj 12.00 mieliśmy SR, ostatnie zajęcia z tatusiami. I jestem w szoku bo mój małomówny mąż nawet rozmawiał z innymi, obcymi ludźmi 😂 I nawet mu się tam spodobało 😂.
    Wczoraj też poszliśmy właśnie z moją siostrą i szwagrem na kolację. Było mega miło. Juz nie mogę się doczekać kiedy znów przyjadą i będziemy mieli chwilę żeby spędzić razem czas ❤️
    Meega mnie zmęczył ten weekend. Młody chyba to czuje bo strasznie mi się wpycha pod żebra, do tego stopnia że brakuje mi tchu i bardzo mnie to boli... Mam nadzieję że odpuści biednej matce jak wypoczne, aczkolwiek jest ciężko bo nie mogę się ułożyć w żadnej wygodnej pozycji..

Agentka i Pucz, jak już się uda Wam spotkać na kawę to prześlijcie fotkę na pamiątkę ❤️

Życzę Wam Pięknego Dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 06:24

Ancalime lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie Sara, masaż krocza to po skończonym 34 tyg czy w 34 tygodniu? Bo jeśli tak to muszę zaczynać :)?

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ekstra, że wesele udane 😁 i faktycznie intensywny weekend miałaś ❤️
    Jeśli chodzi o masaż krocza to ja bym się tego aż tak sztywno nie trzymała :) masujemy tylko tkanki przy wejściu do pochwy a nie szyjkę macicy więc porodu się tym nie wywoła a nie ukrywajmy - im dłużej pomasujemy tym większa szansa na uzyskanie lepszego efektu. Ja z Emmą masowalam bardzo długo i efekt był fantastyczny. Teraz zamierzam zacząć jakoś wkrótce 🫣

Agentka pytałaś o ciuszki 68. Ja na 68 kupuje podobne ilości jak na 62 przy czym od 68/74 zaczynam już bardziej różnorodne rzeczy. A to jakieś bolerko czy sukieneczka. W rozmiarach 50-62 mam tylko PRAKTYCZNE ubrania - body, legginsy, pajace, kombinezon a od 68/74 już też bardziej wymyślne 😅 czemu? Bo dziecko już ciut "sztywniejsze", łatwiejsze do ubierania, spędza czas w innych pozycjach itd. Mam wrażenie, że tych większych rozmiarów kupuje też więcej niż małych. Bo np w rozmiarze 50 dziecko pochodzi może tydzień - może 3 tygodnie. 62 ponosi miesiąc ,czy dwa. Ale już np rozmiar 80 ponosi ze 4 miesiące czy 5. Oczywiście to wszystko zależy od tempa wzrostu ale im rozmiar większy tym dziecko dłużej to nosi :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ