X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, tulę i rozumiem bardzo, sama wiesz. A potem na ile zostaje w domu i kiedy zjeżdża przed porodem?
    Czy on zawsze na weekendy zjeżdża po prostu?

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS wrote:
    Niestety, ja mam kamicę nerkową która była dosyć spokojna całą ciąże, czasem wychodziły nieliczne właśnie szczawiany albo fosforany, no a dziś oba liczne 🫠 mam nadzieję że to nie oznacza zbliżającej się korki nerkowej… bo nie za bardzo mam ochotę na poród kamienia przed porodem 😅

Skompletowałam koszyk apteczny, trochę rzeczy na Allegro, przyjdzie wypłata to będę zamawiać. Na szczęście jeszcze ostatnia „duża” wypłata bez podatku, także nie powinno być aż tak źle.

Co Wam jeszcze zostało do pozamawiania?
    Mebelki 😅 parę rzeczy z apteki, których nie chce w upale trzymać w naszym mieszkaniu o temperaturze kociołka i przewozić zaraz przy przeprowadzce, odebrac wór z ubrankami od koleżanki i wyprac to wszystko oczywiście, odebrac ze sklepu wozek i fotelik. Dzisiaj spakowałam karton z rzeczami do szpitala, jedynie brakuje ładowarki, sztućców i talerzyka i mojej kosmetyczki. Ale to z domu jeszcze da się w biegu zebrać 😅 tak to jest spakowane wszystko co trzeba w woreczki z ikei, więc się nie zakurzy :D

Ciesz się,że wiesz kiedy będzie kasa, moja ostatnia przyszła prawie 2 miesiące temu, jakiś szczątkowy ochłapek z zusu i od tej pory cisza 😂 po co na końcówce ciąży kasa, heloł 🤣

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na liście jeszcze: fotelik, monitor oddechu, termofor z pestek wiśni, bujaczek, poduszkę do karmienia, pieluszki muślinowe i potencjalnie chustę do noszenia, materac dodatkowy do dostawki z prześcieradłami i kosz na pieluchy.
    Na razie się wstrzymuje z podgrzewaczem i sterylizatorem do butelek, bo sama nie wiem czy to będzie nam realnie potrzebne.
    I kocyki- ale wiem, że to ludzie lubią przynosić w prezencie i może głupio tak myśleć, ale nie chce później zostać z 10 😜

A dla siebie: klapki pod prysznic, jakaś dodatkowa koszula jeszcze (wytrwale poluje na te z Dolce sonno na vinted i już 2 złowiłam nówki) i nie wiem co z majtkami po porodzie- mam te jednorazówki, ale może się skuszę na te od mamy ginekolog.

Kumpela przywiozła mi dziś taki stos ubranek, że mam już wśród nich mnóstwo nawet na 74 🙈

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka 🤣🤣🤣
    Absolutnie się nie gniewam 🤣 bardzo miła wspominka 🤣

Ja przyznam się szczerze, bardzo chciałam chłopca... "Dla męża" 🫣 karce się za te myśli bo teraz oboje sobie nie wyobrażamy, aby Lidka miała być chłopcem. Nawet ostatnio mi się śniło, że na porodówce wyskoczył chłopak i obudziłam się cała zestresowana 🙈😆

Longanimity o kurcze, ale miałaś przeczucie 🥹 ale widzisz, wszystko się udało ❤️ choć te pierwsze tygodnie były dla Ciebie wyjątkowo ciężkie ❤️

Powiem Wam, że kawał drogi przeszłyśmy razem i zdecydowanie ja mogę się podpisać, że najpiękniejszym okresem ciąży jest 2 trymestr. Najpierw te krwawienia, plamienia, straty, strach
    .. teraz skracające szyjki, mnóstwo dylematów, stresu o poród, ciężar, złe samopoczucie.

Ale mega szacun dziewczyny, że przez tyle miesięcy razem, mimo, że jesteśmy kompletnie różne, naprawdę z ogromną klasą się wspieramy bez kwasów ❤️

RiverS ja kompletnie nie pomogę bo nigdy nie miałam takich parametrów w moczu. Ale hemoglobina faktycznie poleciała. Ciekawe co doktor zaradzi.

Maiora współczuję 🙄 ja też nienawidzę takich zmian i obsow. Z ciekawostek to Wam powiem, że mój mąż trafił z deszczu pod rynnę. Dosłownie. To nie praca a obóz pracy. Żeby było ciekawiej, okazało się, że wypłatę dostał.... W gotówce 🙈 więc on tam siedzi z kopertą z kasą a ja jadę na totalnych oparach 🙈

Słuchajcie, jakiś tydzień temu wyskoczyło mi na FB powiadomienie z "BebiProgram" że można sobie zamówić darmowe upominki 😁 moja Grażyna nie umiała przejść obojętnie i postanowiłam zaryzykować, choć w komentarzach kobiety pisały w większości, że to pic na wodę i nic nie dostały. A przed chwilą mail od nich z numerem przesyłki 😬
    W tym pakiecie jest MM na próbę (zamierzam kp ale co szkodzi mieć), i co najlepsze - karty do zdjęć typu "mam już miesiąc" i o ile dobrze pamiętam karty kontrastowe 😁 no i ... Za darmoszke

Mi do zamówienia został aspirator i chusty :) i to wszystko

Agentka nie wiem czy ta promka jeszcze jest, ale w CCC dwie pary klapek pod prysznic w cenie 1 :D

Do karmienia kupiłam te kurę La Millou (przy Toli miałam rogala) i wydaje mi się że będzie mega wygodna. Napewno kształt jej mi bardzo pasuje ale zobaczymy w praktyce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 20:47

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wrzucam wam Liduszke 😁

IMG-20230818-204833.jpg

agentka93, Ancalime, Meeg, Longanimity, RiverS, Kania_czubajka, Pucz, Kasio, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ale januszowstwo z tą kasą 🙈. Nie może przesłać jakimś westernem union czy czymś? Od razu mówię, że nie orientuje się jak to działa, ale kojarzę że czasem się tak przesyła. Choć w sumie P za chwilę Ci wraca! Ale no, aby go nie okradli odpukać czy coś. Myślałam że czasy wypłat gotówka się już zakończyly... A po porodzie szuka czegoś nowego?

Agentka, mega miły prezent. Gorzej gdzie te ubranka na zaś trzymać. Ja poprałam otrzymane 'dary', spakowałam i wyniosłam do komórki lokatorskiej przy garażu. Nie jest to odpowiednie miejsce, ale nie mam gdzie trzymać! Nie mam piwnicy, nie mam strychu... wypiore potem jeszcze raz i będzie git 🙂.

Na śmierć zapomniałam, że młoda zaproszona na urodzinki do kulkowa na jutro. Prezent mamy kupiony od dawna, ale w te upały jeszcze brakuje mi takiej imprezy w hałasie 🙈. Wyobrazcie sobie, że dałam SMS do brata czy nie chce mnie wesprzeć i tam ją zabrać i... Zgodził się ❤️. Od razu humor lepszy 🥰.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam, muszę Wam pokazać jaka princessa w tej paczce na 68 :D 💖Jeszcze z metką!
    E9-E21705-B940-44-C2-A243-D03-AD96-C03-E0.jpg

Ancalime, Kania_czubajka, Sara30, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja widzę jakąś sesje w takiej kiecy 😍

Ancalime no właśnie wraca za tydzień więc nie będziemy kombinować. Tam w ogóle wyszły jaja jak berety. Zakres obowiązków nie zgodny z tym, co było ustalane. Na końcu się okazało, że to w ogóle na czarno 🙈 jedna wielka masakra.
    Gdyby nie to, że rodzę za chwilę to mąż od razu by pierdyknal taką robotą i szukał czegoś normalnego. Ale już nie chciał kombinować tak na chwilę. Więc przyjeżdża za tydzień, zostaje w domu do połowy października i znajduje nową, NORMALNĄ pracę. Choć szczerze? Mi co raz częściej tłucze po głowie aby jednak został w domu. Góry nie zrobimy wtedy tak szybko jak byśmy chcieli ale... Sama jeszcze nie wiem

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś perspektywy pracy na miejscu dla niego? Bo może to jest jakaś opcja.

Mój jak jeździł wokół komina, to to były duuużo gorsze pieniądze, no i częściej mandaty przywoził 😂. Mamy plan aby jeździł jeszcze przez 6 lat (spłata dużego kredytu na wykończenie mieszkania i samochód), no ale zobaczymy jak to będzie. Jednak człowiek się przyzwyczaja do określonego komfortu finansowego. No i jak ją wytrzymam jego częstszą obecność 😂. Będzie mi wszystko w domu przestawiał 😜

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime mój mąż jest bardzo pracowity, dokładny i rzetelny i jeszcze się nie zdarzyło aby pracodawca był z niego niezadowolony... Jest też jednak wybitnie wybredny 🫣 miał naprawdę fajną pracę, na dobrych warunkach, za dobre pieniądze ale zrezygnował ze względu na współpracowników/współlokatorów. I od tamtej pory trafia w szambo 🙄
    Ogólnie pracę na miejscu by znalazł ale no właśnie - pytanie za jakie pieniądze. Prawda jednak taka, że jego wyjazdy też kosztują. Musielibyśmy się głęboko zastanowić i przeliczyć jak duża ta różnica by była. Możliwe, że np określimy sobie maksymalny czas na np "do wakacji" i ile odłożymy to odłożymy a dalej będzie na miejscu? On też teraz mówił, że jak będzie szukał nowej pracy to absolutnie nie zgodzi się na taki system 8/2 bo to jest bardzo długo i nie chce nie widzieć dziecka 2 miesiące tylko chciałby zjeżdżać częściej.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, rozumiem. No, musicie znaleźć najlepsze dla siebie rozwiązanie. I solidnie poprzeliczać co i jak.

My niby powtarzamy głośno, że stary jeździ do spłaty tego kredytu, ale na bank potem pojawi się pokusa odłożenia na zaś, albo też nadpłacenia hipotecznego, czy jakaś inna potrzeba. Żadne z nas chyba w to to naprawdę nie wierzy 🥺. Szkoda, że córy nie będą miały na codzien ojca, ja męża, a on nie będzie uczestniczył aktywnie w ich wychowaniu🥺, ale takie życie i taką mamy sytuację!

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że gdyby mój mąż znalazł pracę tak by być w domu co te 3 tygodnie, to moglibyśmy tak ciągnąć dluuugo. Ale takie wyjazdy po 7-9 tygodni to jest stanowczo za duzo 😒
    Nie mam jeszcze pojęcia jak to wyjdzie.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime w trasie jest ok10 dni zazwyczaj (tym razem 14).. I początkowo planowaliśmy jeszcze dwa kółka żeby popracował tak mniej więcej do 16.09. Ale znając nasze szczęście to coś się po drodze wydarzy i albo ja wcześniej urodzę albo on nie zjedzie.
    No i u mnie jak u Sary, stary dostaje wypłatę gotówką i co jest najzabawniejsze musi odebrać ją osobiście po 10 tym każdego miesiąca. Więc teraz jak wyjechał 9tego to ja jestem bez kasy i jadę na oparach, on w sumie też.. Mam ostatnie 300 zł przy czym 200 wydam dziś na badania. Wizyta we wtorek, 250 do zapłaty kolejne na wizytę plus GBS do oddania do labo... Jest zajebiście.. Chyba się będę musiała zapożyczyć u mojej mamy pierwszy raz w życiu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nienawidzę takich sytuacji...

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze, cześć Maiora na Psim Patrolu! 😏
    Po drugie, jak to kasa do ręki w 2023 roku?! 🤯 Co Wy mówicie dziewczyny :o tzn ja rozumiem różne fikolki przy wypłatach w tym kraju, ale no chociaż jakas podstawa na konto 🤯 co za januszexy 🫣 bardzo Wam współczuję tych sytuacji 😥 a Ty nie możesz podjechać po kasę? Jak już mają tak w d. Pracownikow, to może Tobie by też wydali 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 04:45

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Po pierwsze, cześć Maiora na Psim Patrolu! 😏
    Po drugie, jak to kasa do ręki w 2023 roku?! 🤯 Co Wy mówicie dziewczyny :o tzn ja rozumiem różne fikolki przy wypłatach w tym kraju, ale no chociaż jakas podstawa na konto 🤯 co za januszexy 🫣 bardzo Wam współczuję tych sytuacji 😥 a Ty nie możesz podjechać po kasę? Jak już mają tak w d. Pracownikow, to może Tobie by też wydali 🤔
    No właśnie cały pic polega na tym że nikt nie będzie chciał tam ze mną rozmawiać. Wypłatę pracownik odbiera osobiście i nigdy nie wiemy ile dokładnie zarobi...

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, to ja Wam powiem co u mojego jest jeszcze za patologia 🤣
    Teraz zjeżdża do domu i wypłatę za sierpień dostanie na początku września. I "szefostwo" myśli, że on przyjedzie po gotówkę do Częstochowy 🫣 tak napewno, będzie robił 800 km po hajs 🫣 zdurnieli chyba

Ja się przebudzilam po 4 siku, zajrzałam na forum ale nie chciałam się rozbudzać. Pospałam do 8 i wstałam z bólem głowy 🙄

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa jak tam się czujesz po psim patrolu? Ja przysnęłam koło 7 pospałam do 8 i musiałam jechać do labo...

Plus dla alabu za przepuszczanie ciężarnych bez kolejki, bo kolejka była chyba z 30 osób i duszno tak że myślałam że zemdleje..

Zauważyłam że wychaczam nocne czuwanie zawsze jak na drugi dzień mam jechać na krew... 🤦‍♀️

Sara no chyba ich pogrzało... Januszeksy pieprzone..

Właśnie zjadłam śniadanko i mam plan poleżeć jeszcze z godzinkę a o 12.00 odrabiam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Wczoraj próbowałam robić ten masaż, coś tam robiłam mniej więcej tak jak mówiła fizjo ale czy dobrze to ja se nie dam głowy uciąć 😂😂

Miłego dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam z totalną niemocą 🥵
    Przez te upały jestem totalnie jak błoto i nie mam ochoty nic robić. Zrobiłam dzieciom śniadanie, ogarnęłam dom i siedzę pod wiatrakiem 🙄

Tolka mi tak krwawi przez te upały, że to masakra jakaś 😪

Miałam startować z kolejną turą sprzątania domu generalnie, myciem okien itd ale pierdziele, poczekam na ochłodzenie 🫣

Maiora ciekawa zależność 😅 czyli nie wolno ci do labu chodzić 😅

Ja mam zrobić kolejną krew i mocz dopiero w okolicy 8-9 września bo ostatnie badanie robiłam 9.08 i doktorek powiedział, że one są ważne do porodu przez miesiąc. A szpital jak będzie chciał świeższe, to sobie zrobią. Ale do przyjęcia badania mają mieć max miesiąc. Więc jeśli do 8-9 września nie urodzę, to dopiero mam zrobić kolejne 😎
    Mówił, że szpital jak pobierze krew to za pół h ma wyniki ale chce przyoszczedzic dlatego wymaga się badań gotowych od pacjentki 😎
    Ten mój doktorek to niezły gagatek 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj zdycham przez ten upał... byliśmy po m.in. farby i tak mi ten mój chłop ciśnienie podniósł... noe wiem ile razy mu mówiła że nie dam rady stać miejscu dłużej bo mi się zaczyna robić słabo... no więc zmierzamy do kasy i akurat było pusto... ja się cieszę a on jakiegoś chłopa przepuścił bo miał może 2 rzeczy mniej niż my 🤬 jakby jakaś inna kobita w ciąży była to pewnie też by ją przepuścił... dobrych manier w sklepie budowlanym mu się zachciało... ostatnio nienawidzę robić z nim zakupów... jeszcze raz mi tak zrobi i to będzie ten moment kiedy go opiernicze w sklepie... albo zastosuje jak do dziecka umowę... tylko zamiast "tym razem nie kupujemy żadnej zabawki" będzie "tym razem NIKOGO nie przepuszczamy!"

Chwilowo leżę i nabieram sił żeby cokolwiek dzisiaj zrobić🥵

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity aż musiałam 2x przeczytać, bo nie dowierzam 😅 skąd mu się to wzięło? Idzie z żona w 8 miesiącu ciąży, mówisz, że Ci duszno, pogoda jest jaka jest, a ten przepuszcza… No nie wierze 😅
    Faceci to są z kompletnie innej planety.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ