Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej ja bym się obróciła na pięcie i wyszła 🫣 niech sobie sam stoi.
Swoją drogą, że ten facet, którego przepuścił skorzystał 🫣🫣🫣
To tak jak kiedyś słyszałam rozmowę o porodzie i nagle facet mówi (świeżo upieczony tatuś), że było super sprawnie i nawet tak bardzo nie bolało 🤣🤣🤣 jeśli zastanawiacie się jak patrzy Bazyliszek to to była jego żona w tym momencie 🤣🤣🤣Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Bo wiecie on jeszcze nie widział jak mdleje bo nauczyłam się reagować wcześniej i np. moi rodzice to mają w drugą stronę bo naprawdę zemdlałam niezliczoną ilość razy.
Kiedyś wam pisalam że kobitkę starszą w spożywczym chciał przepuścić ale jak mnie zobaczyła to stanowczo odmówiła... a chłop to chłop... pewnie nawet nie zauważył... ale mojego dzisiaj nic nie tłumaczy... przynajmniej wziął się za malowanie przedpokoju... ale mistrzu jest... bo ma od tygodnia naszykowany ma papier i szkło do wyniesienia do segregacji i stoi przy tej ścianie która maluje... ciekawe kiedy zacznie mu to przeszkadzać 🙄👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity jak ja to kocham 🤣🫣 tylko żeby cię nie kusiło nic wynosić!!! Niech stoi a ty obserwuj 🤣
Ja Wam kiedyś wspominałam, że mój mąż zrobi w domu wszystko i ogólnie kiedy jesteśmy oboje na takim samym chodzie to ja zajmuję się domem a on obejściem. Mamy posesję 40 ar więc naprawdę jest co robić okrągły rokon wszystko kosi, sprząta, zamiata, myje karcherem, dba o samochód itd a ja zajmuję się domem i kwiatkami. No ale jeśli mnie nie ma (a bywało że zostawał sam z dziećmi na 2 tygodnie) to i posprząta, popierze nawet i strój na dzień wiosny do przedszkola robił
jest jedna rzecz której mój stary robić nienawidzi - gotować. Naprawdę, jeśli ja mu nie podam to z głodu padnie ale sobie nie zrobi 🤣
No i kiedyś już się wkurzyłam bo ileż można latać i spełniać zachcianki (a on potrafi o 23 jeść omleta 😒). Dodatkowo coś się popsztykaliśmy...
Siedzimy wieczorem w pokoju, on gra na konsoli, ja sobie szydełkuje, godzina 21 i słyszę "ale jestem głodny" 🫣😅😎 ja niewzruszona szydełkuje dalej... Godzina 21:30 "ale bym coś zjadł" .... Ja dalej siedzę i dziergam ale w duszy padam ze śmiechu... Godzina 22 "może zapiekanek sobie zrobię"... No to myślę jest! Progres! Zrobi sobie... Godzina 23 i już widzę, że robi się nerwowy bo Pawełek jak głodny to zły 😅 a ja siedzę dalej....
Wiecie, normalnie to bym wstała i poszła zrobić mu te zapiekanki bo to 5 minut roboty ale tak cholernie się urobilam, źle się czułam i chciałam odpocząć 🫣 do 24 tak gadał aż w końcu z fochem poszedł sobie zrobić 🫣🫣🫣 obrażony był 2 dni 🤣🤣🤣Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Longanimity, faceci to czasami potrafią zaskoczyć 🙈 takie pomysły to im się chyba biorą z tego, że nie znają tego uczucia i nie wiedzą, jak to super być w trzecim trymestrze przy takiej pogodzie 😵
U mnie reżim trwa w najlepsze, mąż w domu to drugi tydzień pojechał sam na nasze cotygodniowe zakupy...o dziwo tym razem dzwonił tylko dwa razy, a nie pisz jak tydzień temu 😅 do tego wrócił z bukietem słoneczników i figami, bo wie, że uwielbiam i zawsze w sezonie korzystam na maxa 😁 i wiecie co...łzy mi poleciały, a on patrzy i nie wie co się dzieje...sama nie wiedziałam 🤣 jakoś tak mi się miło zrobiło, bo przed ślubem też przyniósł mi bukiet słoneczników i teraz też tak te słoneczniki i mózg ciężarnej chyba nie wytrzymał 😆
Wczoraj ogarnęłam badania na poniedziałek i wszystko w normie 🙂 udało mi się też ściągnąć badania że szpitala i dopatrzylam się, że miałam wtedy ketony w moczu i to całkiem sporo...150 przy normie do 15, ciekawe skąd się to wzięło 🤔
Miłego weekendu ✨ Oby pogoda chociaż dla części była łaskawa 😁07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz mi się coś kojarzy że ketony mogą wyskakiwać przy niedożywieniu 🤔 ja pod koniec ciąży z Tola miałam ale tylko ok 50.
Teraz nie mam a też schudłam 🤷🏻♀️ nie mam pojęcia od czego to zależy ale tak sobie pomyślałam, że to może przez to ta pani dr mówiła u ciebie o problemach z odżywianiem?
Mój gin wczoraj się zdziwił, że od ostatniej wizyty schudłam 1,5 kg ale powiedział, że dopóki wyniki mam dobre to wszystko jest ok.
A słoneczniki ❤️🥹 jak miło 😍
Ja właśnie przygotowałam warzywa na ostatnie słoiki i kończę ten sezon dziś ✊😁
Pamiętacie jak Wam pisałam, że mam dylemat czy puszczać Emmę do sklepu? No wiec zaczęłam ją puszczać i chodzi samapraktycznie codziennie 😅 już zaczęła trochę kojarzyć, że jak wyda całą kasę na raz to potem nie ma... Ale...
Dziewczyny 😳 jaka to jest wygoda DLA MNIE!
Wczoraj zapomniałam kupić masło. Musiałabym dziś w ten upał iść, pakować Tolke w wózek (a jej nie wolno wychodzic przy takiej temp) a tak? Emma poleciała i kupiła 😎Ogoorkowa, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Ketony np przy wymiotach mogą wystąpić, ale ja np miałam ketony po jakimś weselu (miałam zapalenie pęcherza i chyba to było tak że wesele było w niedzielę a we wtorek miałam iść na rozbijanie kamienia na nerce i badanie musiałam zrobić w poniedziałek na swierzo) ale nie pamiętam jakie to były wartości, lekarz nie zwrócił uwagi nawet. Ale jak to było jednorazowo to nie ma się czym przejmować 😉
Sara supcio z córą wyszło i z zakupami, łączy przyjemne z pożytecznym 💪
A mój mąż uwaga... przestawił pod drugą ścianę a teraz spowrotem w to samo miejsce ale oznajmił że popołudniu wyniesie, jedynie wyniósł zmieszane bo już śmierdziało 🙈 takie mam postanowienie że zrobię wszystko żeby Zibi był bardziej ogarnięty w tej kwestii 🙄 ja nie jestem pedantką no ale są jakieś podstawy egzystencji!👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Kania ekstra wiadomość ❤️❤️❤️❤️
Longanimity masakra 🫣 wzięłabym mu te śmieci zaniosła do samochodu chyba 🫣🫣🫣
U nas patelni ciąg dalszy ale niby jest 2 st ostrzeżeń burzowych. Czekamy 😅 -
Tylko aktualnie mamy jeden samochód i to jakby nie patrzeć mój wiec trochę szkoda 😅 ale żeby nie było to zaciera ściany bo trochę zostało i trzyma odkurzacz żeby za gardło się nie kurzyło co jakiś czas słyszę jak rzuca zaklęcia ale nie pytam o co chodzi 😜
U nas dzisiaj też alert ale np wczoraj przeszło bokiem bo tylko lekko pokropiło.
Ściągnęłam wczoraj tejpy po 5 dniach... I dzisiaj jakaś masakra z plecami 🙈 dobrze że w poniedziałek idę na nowe 💪👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity z tymi chłopami to jak zwykle jak nie pokażesz jak krowie na rowie to nic nie kumają 🤦♀️
Wróciłam właśnie z ostatnich zajęć z SR. Melduję zakończenie zadania. Teraz już mogę rodzić 😂 u nas upał niemiłosierny. Miałam jechać do teściów na basen ale chyba jednak wybiorę klimatyzowane mieszkanie😂
Przyszły też wyniki. Wszystko ok. Hemoglobina bez zmian 💪 w moczu jak zwykle fosforany, ale przestałam się tym przejmować. We wtorek pobierze mi GBS. Obstawiam że wyjdzie dodatni. Wiecie może ile czeka się na wynik GBS? -
Maiora ja będę robiła prywatnie w luxmedzie i u mnie wynik do 3 dni roboczych.
U mnie to raczej formalność bo z Tolką miałam dodatni więc prawdopodobnie i teraz będzie 😒
Longanimity a to nie, jak wspólny to nie 😅
U nas niby burza ma być z czego bardzo bym się cieszyłaa jeszcze bardziej Emil 🫣 on uwielbia burze
-
Maiora, u mnie w labie powiedzieli, że na gbs czeka się 6 dni roboczych, ale mogę sprawdzić po 4. No i sprawdziłam dziś
czyli teoretycznie po 3 roboczych, bo w środę oddałam. No i wynik już jest .
Maiora lubi tę wiadomość
-
Maiora, o dziwo tylko godzinę się turlałam i zasnęłam, ale jak padłam to do 9 🫣 a mąż zamiast obudzić to się śmiał,że śpioch... a obudzić, bo na 10 na otwarcie sklepów chcieliśmy jechać, więc poranek w pośpiechu 😵💫 ale załatwione, 5,5h poza domem, ale sporo w klimatyzacjavh na szczęście... gratulacje dobrych wyników!
Longanimity w głowie się nie mieści! 😱 chyba bym mu powiedziała, że ma stać, a ja idę przed kasy sobie usiąść 🤯z tymi śmieciami też typowy facet 🙄
Ja dzisiaj ściągam tejpy i już mi szkoda ich efektu, zobaczę jak będzie i może skocze w poniedziałek na nowe 😅
Sara, bardzo dobrze rozegralas akcje zapiekanki 😅 👌 a mały dostawca zakupow ze sklepu widzę dobrze się spisuje 🥰 pewnie się czuje bardzo samodzielna 🙂
Pucz, jak ładnie pomyślał o Tobie 🥰 hormony działają 😁
Kania, super,że ujemny, jeden problem z głowy
My dzisiaj oblecieliśmy sporo rzeczy, w tym zamówiliśmy firany i zasłony do mieszkania. Ostatecznie nudne różowe dziecko dostanie przydymione różowe zasłony, bo tatusiowi skradły serducho tak mocno 😅 ale fajny akcent, będzie pasować dla dziewczynki 😅 jak będzie większa to najwyżej różowa pościel jeszcze dostanie :p a w mieszkaniu dzisiaj w tym upale szlifowanie gładzi jeszcze kończą... cały obklejeni na biało 🫣 strasznie współczuję im takiej pracy 😵💫 -
Właśnie z tą gładzią i firmami to dziwna sprawa bo u nas też ręcznie robili, a jest taka maszynka co większość tego pyłu zbiera no i szybciej to idzie bo mój tata takie ma i cały przedpokój nam wyczyscil a dzisiaj mąż tylko w poprawianych miejscach🤷♀️
Ale jest hit bo odgrzałam barszcz z czwartku (dolałam tylko trochę octu) ugotowałam pierogi które kiedyś tam zrobiłam, a ten taki zadowolony jakbym mu ucztę przygotowała🤣
Zakładałam że te pomrożone jedzenie będzie na połóg... ale jednak teraz jest dobry czas i co i rusz coś zjadamy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 15:58
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Wiesz co, nie przyglądałam się dokładnie, ogólnie chyba było mniej kurzu, niż jak mój tata w domu coś gladziowal, bo jeszcze jak porównamy powierzchnie jaka tutaj mają do zrobienia, a w domu tylko drobne poprawki były :p akurat na sufit trafiliśmy, to chyba najgorsze 😅 mnie interesuje tylko efekt wygładzenia i czas realizacji 😅 już chyba koszty a na pewno sposób w jaki osiągną ten efekt mnie nie ruszają w tym momencie 🫣 ja tylko chciałam ponaklejac na farby opisy które gdzie idą i uciec stamtąd 😂
Ps, też bym zjadła pierogi z barszczembardzo lubię, a rzadko chce mi się robić 😅 po rączkach bym całowała:D
-
Ja właśnie rozważam zakupy w garmażerii na czas poporodowy 😅
Aczkolwiek jest u nas taka knajpka gdzie są obiady dnia za grosze a typowo domowe. Może to też będzie rozwiązanie
-
Longanimity, zabiłabym jakby mój mąż puścił kogoś w kasie przede mną! Śmieci moim zdaniem do wybaczenia 😁 ale kolejka... Maskara! Dziś kupowałam dwa jogurty, przede mną była kobieta z dzieckiem w wózku a przed nią babka z całym wózkiem zakupów. I ta pierwsza przepuściła tą drugą przed siebie a ja rzuciłam wszystkim nienawistne spojrzenia i kasjerka zadzwoniła żeby otworzyli drugą kasę 😅 być może z dzieckiem w wózku będzie gorzej niż w ciąży, ale na razie tego nie wiem i mi jest źle w aktualnym stanie 😅
Maiora, pomyłka z masażem szyjki normalna, ja tak ostatnio położnej powiedziałam 🙈
Aaa i mi położna mówiła żeby od 36 tygodnia brać witaminę E, że działa jak herbata z liści malin a wystarczy połknąć 😁
Ogoorkowa, szacun za takie długie zakupy! 😱
Sara, a jakby Twój P. wprost poprosił o zapiekankę to byś mu zrobiła czy też byś się nie ugięła? 😁 Jak mnie mój mężulek słodko o coś poprosi to zawsze się ugnę...
Co do zakupów Emmy - super, zobaczysz jaka to będzie wygoda dla Ciebie a dla niej przyjemność! Jako dziecko uwielbiałam iść po coś do sklepu jak mama zapomniała.
Ja w ostatnich dniach czuję się bardzo źle. Jestem opuchnięta, ledwo mieszczę się w sandały, nie poznaję swoich stóp. Przez ochuchnięcie mam jakąś dziwną skórę, tzn. wszystko mi się odbija na niej. Jak trzymałam jedną nogę na drugiej to po chwili miałam odbite wszystkie palce u stopy na nodze 😐 dodatkowo Helenka zawędrowała w górę brzucha, największe rozpieranie czuję w okolicy żołądka i żeber i dokucza mi to bardzo, bo mam wrażenie że zaraz skóra pęknie mi w tym miejscu. Oczywiście smarowałam się kremem na rozstępy prawie od początku ciąży ale nie tak wysoko 😢 nie sądziłam że najbardziej wywali mnie w tym miejscu 😢 najbardziej wysmarowane mam okolice pępka a tam jeszcze by się mogło sporo rozciągnąć. Przepraszam że dzisiaj tak marudnie, mam nadzieję że macie lepsze humory i samopoczucie 😘 -
Sara, my mamy garmazerie 100 m od nowego mieszkania, sieciowka, z której korzystałam też czasem w pracy z koleżankami 😅 wyczuwam, że panie stamtąd będą nas kojarzyć szybko 😅 widziałam też zupy, codziennie inne, więc może może 😅
Kasio sama się sobie dziwię, ale zwieńczone burgerami, więc już wgl cudownie
Ta herbata jest okropna w smaku, więc może witaminka lepsza by była 🫣
Ja w sklepach jeszcze widzę czasem cień checi przepuszczenia, ale w damskiej toalecie to jest wojna i nienawistne spojrzenia tylko 🤯 dzisiaj weszłam i wcale nie chciałam się nawet pytać o przepuszczenie, bo tylko jedna Babka przede mną, ale spojrzała na brzuch jak weszłam i odwróciła się tyłem do mnie (na jej nieszczęście bokiem do lustra i widziałam jaka minę uwaliła)... taka wiecie, typ pinda, co wyciąga w sobotę chłopa na zakupy rzeczy do domu i wiecznie zrzędzi aż się nie pokłócą 😂
Co do smarowa ia może jeszcze nie jest za późno? Ja jadę od 2 kresek na teście całość od cycków aż po górna część ud + zajeżdżam na boczki/plecy 😅 a i tak to siedzi w genach... ale fizjo z jogi dla ciężarnych mówiła,żeby sobie szczotą/rękawica (te takie do masazu/peelingujące) pojezdzic przy kręgosłupie na danej wysokości i potem poziomo od kręgosłupa aż po bok. Że to nieco rozluzni skórę na plecach i ona może trochę pomoc tej na brzuchu 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 17:06
-
Ogoorkowa moja fizjo znowu mówiła zeby pleców za oareo nie traktować bo macica może być przylepiona z tyłu gdzieś 🤷♀️ ale boczki szczotkuje na sucho o ile nie zapomnę 🤣
A co do przepuszczania w WC w galerii w Krakowie były przedemna może 3 kobitki i tą bezpośrednio przedemną głośno skomentowała że pani w ciąży to wypadałoby przepuścić ale te 2 pierwsze nawet się nie obróciły, ale ta jedna mnie przepuściła. Parcie na pęcherz jedno ale tam duszno też było 🥴 no ale cóż karma wraca.
Śmieci częściowo wyniesione 💪 jest progres. I ma postanowienie że jeszcze pomaluje gruntem białym wszystko (zaczął od bezbarwnego) czy tak trzeba nie wiem, ale o ile ja tego nie muszę robić to niech maluje. Zapytał mnie czy bym coś nie pomalowała pędzelkiem albo małym wałkiem, ale dzisiaj to nie ma opcji 🤷♀️
Ale już się szykuje mentalnie na przenoszenie mebli i układanie rzeczy 😅 zaraz sprawdzę jak tam dowozy z ikei żeby zamówić co trzeba 🥰
U mnie w mieście jest kilka miejsc gdzie albo można zamówić na dowóz zupe+drugie danie, ale mąż planuje wolne więc albo podjedzie albo ugotuje coś w termomisiu 😜 moja mama też planuje wolne we wrześniu więc o ile się zgramy to napewno się na coś załapiemy 😊
Kasio czasem trzeba trochę ponarzekać! Szczególnie w ciąży i ro najlepiej tak żeby facet słyszał, to potem może jak zobaczy ciężarna w kolejce to przepusci 🤪👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kasio oczywiście że bym zrobiła gdyby ładnie poprosił
ale dopóki to jest takie domyślne "masz mi zrobić bo to twój obowiązek" to nie ma bata! 🫣
Longanimity ja niedawno w toalecie w centrum handlowym byłam w kolejce.... Z drugą ciężarną 😅 a tylko 1 kabina wolna. Była szybka dyskusja o tym, która bardziej nie wytrzyma 😅
Kasio a nie zauważyłaś nagłego wzrostu wagi? Takie zostawianie ślady na opuchliźnie to ewidentne obrzęki i zatrzymanie wody 😰