X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja bym się obróciła na pięcie i wyszła 🫣 niech sobie sam stoi.

Swoją drogą, że ten facet, którego przepuścił skorzystał 🫣🫣🫣

To tak jak kiedyś słyszałam rozmowę o porodzie i nagle facet mówi (świeżo upieczony tatuś), że było super sprawnie i nawet tak bardzo nie bolało 🤣🤣🤣 jeśli zastanawiacie się jak patrzy Bazyliszek to to była jego żona w tym momencie 🤣🤣🤣

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiecie on jeszcze nie widział jak mdleje bo nauczyłam się reagować wcześniej i np. moi rodzice to mają w drugą stronę bo naprawdę zemdlałam niezliczoną ilość razy.

Kiedyś wam pisalam że kobitkę starszą w spożywczym chciał przepuścić ale jak mnie zobaczyła to stanowczo odmówiła... a chłop to chłop... pewnie nawet nie zauważył... ale mojego dzisiaj nic nie tłumaczy... przynajmniej wziął się za malowanie przedpokoju... ale mistrzu jest... bo ma od tygodnia naszykowany ma papier i szkło do wyniesienia do segregacji i stoi przy tej ścianie która maluje... ciekawe kiedy zacznie mu to przeszkadzać 🙄

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity jak ja to kocham 🤣🫣 tylko żeby cię nie kusiło nic wynosić!!! Niech stoi a ty obserwuj 🤣

Ja Wam kiedyś wspominałam, że mój mąż zrobi w domu wszystko i ogólnie kiedy jesteśmy oboje na takim samym chodzie to ja zajmuję się domem a on obejściem. Mamy posesję 40 ar więc naprawdę jest co robić okrągły rok :) on wszystko kosi, sprząta, zamiata, myje karcherem, dba o samochód itd a ja zajmuję się domem i kwiatkami. No ale jeśli mnie nie ma (a bywało że zostawał sam z dziećmi na 2 tygodnie) to i posprząta, popierze nawet i strój na dzień wiosny do przedszkola robił :D jest jedna rzecz której mój stary robić nienawidzi - gotować. Naprawdę, jeśli ja mu nie podam to z głodu padnie ale sobie nie zrobi 🤣

No i kiedyś już się wkurzyłam bo ileż można latać i spełniać zachcianki (a on potrafi o 23 jeść omleta 😒). Dodatkowo coś się popsztykaliśmy...
    Siedzimy wieczorem w pokoju, on gra na konsoli, ja sobie szydełkuje, godzina 21 i słyszę "ale jestem głodny" 🫣😅😎 ja niewzruszona szydełkuje dalej... Godzina 21:30 "ale bym coś zjadł" .... Ja dalej siedzę i dziergam ale w duszy padam ze śmiechu... Godzina 22 "może zapiekanek sobie zrobię"... No to myślę jest! Progres! Zrobi sobie... Godzina 23 i już widzę, że robi się nerwowy bo Pawełek jak głodny to zły 😅 a ja siedzę dalej....
    Wiecie, normalnie to bym wstała i poszła zrobić mu te zapiekanki bo to 5 minut roboty ale tak cholernie się urobilam, źle się czułam i chciałam odpocząć 🫣 do 24 tak gadał aż w końcu z fochem poszedł sobie zrobić 🫣🫣🫣 obrażony był 2 dni 🤣🤣🤣

Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, faceci to czasami potrafią zaskoczyć 🙈 takie pomysły to im się chyba biorą z tego, że nie znają tego uczucia i nie wiedzą, jak to super być w trzecim trymestrze przy takiej pogodzie 😵

U mnie reżim trwa w najlepsze, mąż w domu to drugi tydzień pojechał sam na nasze cotygodniowe zakupy...o dziwo tym razem dzwonił tylko dwa razy, a nie pisz jak tydzień temu 😅 do tego wrócił z bukietem słoneczników i figami, bo wie, że uwielbiam i zawsze w sezonie korzystam na maxa 😁 i wiecie co...łzy mi poleciały, a on patrzy i nie wie co się dzieje...sama nie wiedziałam 🤣 jakoś tak mi się miło zrobiło, bo przed ślubem też przyniósł mi bukiet słoneczników i teraz też tak te słoneczniki i mózg ciężarnej chyba nie wytrzymał 😆

Wczoraj ogarnęłam badania na poniedziałek i wszystko w normie 🙂 udało mi się też ściągnąć badania że szpitala i dopatrzylam się, że miałam wtedy ketony w moczu i to całkiem sporo...150 przy normie do 15, ciekawe skąd się to wzięło 🤔

Miłego weekendu ✨ Oby pogoda chociaż dla części była łaskawa 😁

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz mi się coś kojarzy że ketony mogą wyskakiwać przy niedożywieniu 🤔 ja pod koniec ciąży z Tola miałam ale tylko ok 50.
    Teraz nie mam a też schudłam 🤷🏻‍♀️ nie mam pojęcia od czego to zależy ale tak sobie pomyślałam, że to może przez to ta pani dr mówiła u ciebie o problemach z odżywianiem?
    Mój gin wczoraj się zdziwił, że od ostatniej wizyty schudłam 1,5 kg ale powiedział, że dopóki wyniki mam dobre to wszystko jest ok.

A słoneczniki ❤️🥹 jak miło 😍

Ja właśnie przygotowałam warzywa na ostatnie słoiki i kończę ten sezon dziś ✊😁

Pamiętacie jak Wam pisałam, że mam dylemat czy puszczać Emmę do sklepu? No wiec zaczęłam ją puszczać i chodzi sama :) praktycznie codziennie 😅 już zaczęła trochę kojarzyć, że jak wyda całą kasę na raz to potem nie ma... Ale...
    Dziewczyny 😳 jaka to jest wygoda DLA MNIE!
    Wczoraj zapomniałam kupić masło. Musiałabym dziś w ten upał iść, pakować Tolke w wózek (a jej nie wolno wychodzic przy takiej temp) a tak? Emma poleciała i kupiła 😎

Ogoorkowa, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony np przy wymiotach mogą wystąpić, ale ja np miałam ketony po jakimś weselu (miałam zapalenie pęcherza i chyba to było tak że wesele było w niedzielę a we wtorek miałam iść na rozbijanie kamienia na nerce i badanie musiałam zrobić w poniedziałek na swierzo) ale nie pamiętam jakie to były wartości, lekarz nie zwrócił uwagi nawet. Ale jak to było jednorazowo to nie ma się czym przejmować 😉

Sara supcio z córą wyszło i z zakupami, łączy przyjemne z pożytecznym 💪

A mój mąż uwaga... przestawił pod drugą ścianę a teraz spowrotem w to samo miejsce ale oznajmił że popołudniu wyniesie, jedynie wyniósł zmieszane bo już śmierdziało 🙈 takie mam postanowienie że zrobię wszystko żeby Zibi był bardziej ogarnięty w tej kwestii 🙄 ja nie jestem pedantką no ale są jakieś podstawy egzystencji!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny,
    Ja tylko z szybkim raportem: gbs ujemny 🥳

Miłego weekendu! Ja to jestem prawie że martwa przez te upały dalej ;(

Ogoorkowa, Kasio, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ekstra wiadomość ❤️❤️❤️❤️

Longanimity masakra 🫣 wzięłabym mu te śmieci zaniosła do samochodu chyba 🫣🫣🫣

U nas patelni ciąg dalszy ale niby jest 2 st ostrzeżeń burzowych. Czekamy 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko aktualnie mamy jeden samochód i to jakby nie patrzeć mój wiec trochę szkoda 😅 ale żeby nie było to zaciera ściany bo trochę zostało i trzyma odkurzacz żeby za gardło się nie kurzyło co jakiś czas słyszę jak rzuca zaklęcia ale nie pytam o co chodzi 😜

U nas dzisiaj też alert ale np wczoraj przeszło bokiem bo tylko lekko pokropiło.

Ściągnęłam wczoraj tejpy po 5 dniach... I dzisiaj jakaś masakra z plecami 🙈 dobrze że w poniedziałek idę na nowe 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity z tymi chłopami to jak zwykle jak nie pokażesz jak krowie na rowie to nic nie kumają 🤦‍♀️

Wróciłam właśnie z ostatnich zajęć z SR. Melduję zakończenie zadania. Teraz już mogę rodzić 😂 u nas upał niemiłosierny. Miałam jechać do teściów na basen ale chyba jednak wybiorę klimatyzowane mieszkanie😂

Przyszły też wyniki. Wszystko ok. Hemoglobina bez zmian 💪 w moczu jak zwykle fosforany, ale przestałam się tym przejmować. We wtorek pobierze mi GBS. Obstawiam że wyjdzie dodatni. Wiecie może ile czeka się na wynik GBS?

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ja będę robiła prywatnie w luxmedzie i u mnie wynik do 3 dni roboczych.

U mnie to raczej formalność bo z Tolką miałam dodatni więc prawdopodobnie i teraz będzie 😒

Longanimity a to nie, jak wspólny to nie 😅

U nas niby burza ma być z czego bardzo bym się cieszyła :D a jeszcze bardziej Emil 🫣 on uwielbia burze

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, u mnie w labie powiedzieli, że na gbs czeka się 6 dni roboczych, ale mogę sprawdzić po 4. No i sprawdziłam dziś :D czyli teoretycznie po 3 roboczych, bo w środę oddałam. No i wynik już jest .

Maiora lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, o dziwo tylko godzinę się turlałam i zasnęłam, ale jak padłam to do 9 🫣 a mąż zamiast obudzić to się śmiał,że śpioch... a obudzić, bo na 10 na otwarcie sklepów chcieliśmy jechać, więc poranek w pośpiechu 😵‍💫 ale załatwione, 5,5h poza domem, ale sporo w klimatyzacjavh na szczęście... gratulacje dobrych wyników! :)

Longanimity w głowie się nie mieści! 😱 chyba bym mu powiedziała, że ma stać, a ja idę przed kasy sobie usiąść 🤯z tymi śmieciami też typowy facet 🙄
    Ja dzisiaj ściągam tejpy i już mi szkoda ich efektu, zobaczę jak będzie i może skocze w poniedziałek na nowe 😅

Sara, bardzo dobrze rozegralas akcje zapiekanki 😅 👌 a mały dostawca zakupow ze sklepu widzę dobrze się spisuje 🥰 pewnie się czuje bardzo samodzielna 🙂

Pucz, jak ładnie pomyślał o Tobie 🥰 hormony działają 😁

Kania, super,że ujemny, jeden problem z głowy :D

My dzisiaj oblecieliśmy sporo rzeczy, w tym zamówiliśmy firany i zasłony do mieszkania. Ostatecznie nudne różowe dziecko dostanie przydymione różowe zasłony, bo tatusiowi skradły serducho tak mocno 😅 ale fajny akcent, będzie pasować dla dziewczynki 😅 jak będzie większa to najwyżej różowa pościel jeszcze dostanie :p a w mieszkaniu dzisiaj w tym upale szlifowanie gładzi jeszcze kończą... cały obklejeni na biało 🫣 strasznie współczuję im takiej pracy 😵‍💫

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tą gładzią i firmami to dziwna sprawa bo u nas też ręcznie robili, a jest taka maszynka co większość tego pyłu zbiera no i szybciej to idzie bo mój tata takie ma i cały przedpokój nam wyczyscil a dzisiaj mąż tylko w poprawianych miejscach🤷‍♀️

Ale jest hit bo odgrzałam barszcz z czwartku (dolałam tylko trochę octu) ugotowałam pierogi które kiedyś tam zrobiłam, a ten taki zadowolony jakbym mu ucztę przygotowała🤣

Zakładałam że te pomrożone jedzenie będzie na połóg... ale jednak teraz jest dobry czas i co i rusz coś zjadamy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 15:58

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie przyglądałam się dokładnie, ogólnie chyba było mniej kurzu, niż jak mój tata w domu coś gladziowal, bo jeszcze jak porównamy powierzchnie jaka tutaj mają do zrobienia, a w domu tylko drobne poprawki były :p akurat na sufit trafiliśmy, to chyba najgorsze 😅 mnie interesuje tylko efekt wygładzenia i czas realizacji 😅 już chyba koszty a na pewno sposób w jaki osiągną ten efekt mnie nie ruszają w tym momencie 🫣 ja tylko chciałam ponaklejac na farby opisy które gdzie idą i uciec stamtąd 😂

Ps, też bym zjadła pierogi z barszczem :D bardzo lubię, a rzadko chce mi się robić 😅 po rączkach bym całowała:D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie rozważam zakupy w garmażerii na czas poporodowy 😅
    Aczkolwiek jest u nas taka knajpka gdzie są obiady dnia za grosze a typowo domowe. Może to też będzie rozwiązanie :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, zabiłabym jakby mój mąż puścił kogoś w kasie przede mną! Śmieci moim zdaniem do wybaczenia 😁 ale kolejka... Maskara! Dziś kupowałam dwa jogurty, przede mną była kobieta z dzieckiem w wózku a przed nią babka z całym wózkiem zakupów. I ta pierwsza przepuściła tą drugą przed siebie a ja rzuciłam wszystkim nienawistne spojrzenia i kasjerka zadzwoniła żeby otworzyli drugą kasę 😅 być może z dzieckiem w wózku będzie gorzej niż w ciąży, ale na razie tego nie wiem i mi jest źle w aktualnym stanie 😅

Maiora, pomyłka z masażem szyjki normalna, ja tak ostatnio położnej powiedziałam 🙈
    Aaa i mi położna mówiła żeby od 36 tygodnia brać witaminę E, że działa jak herbata z liści malin a wystarczy połknąć 😁

Ogoorkowa, szacun za takie długie zakupy! 😱

Sara, a jakby Twój P. wprost poprosił o zapiekankę to byś mu zrobiła czy też byś się nie ugięła? 😁 Jak mnie mój mężulek słodko o coś poprosi to zawsze się ugnę...
    Co do zakupów Emmy - super, zobaczysz jaka to będzie wygoda dla Ciebie a dla niej przyjemność! Jako dziecko uwielbiałam iść po coś do sklepu jak mama zapomniała.

Ja w ostatnich dniach czuję się bardzo źle. Jestem opuchnięta, ledwo mieszczę się w sandały, nie poznaję swoich stóp. Przez ochuchnięcie mam jakąś dziwną skórę, tzn. wszystko mi się odbija na niej. Jak trzymałam jedną nogę na drugiej to po chwili miałam odbite wszystkie palce u stopy na nodze 😐 dodatkowo Helenka zawędrowała w górę brzucha, największe rozpieranie czuję w okolicy żołądka i żeber i dokucza mi to bardzo, bo mam wrażenie że zaraz skóra pęknie mi w tym miejscu. Oczywiście smarowałam się kremem na rozstępy prawie od początku ciąży ale nie tak wysoko 😢 nie sądziłam że najbardziej wywali mnie w tym miejscu 😢 najbardziej wysmarowane mam okolice pępka a tam jeszcze by się mogło sporo rozciągnąć. Przepraszam że dzisiaj tak marudnie, mam nadzieję że macie lepsze humory i samopoczucie 😘

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, my mamy garmazerie 100 m od nowego mieszkania, sieciowka, z której korzystałam też czasem w pracy z koleżankami 😅 wyczuwam, że panie stamtąd będą nas kojarzyć szybko 😅 widziałam też zupy, codziennie inne, więc może może 😅

Kasio sama się sobie dziwię, ale zwieńczone burgerami, więc już wgl cudownie :D
    Ta herbata jest okropna w smaku, więc może witaminka lepsza by była 🫣
    Ja w sklepach jeszcze widzę czasem cień checi przepuszczenia, ale w damskiej toalecie to jest wojna i nienawistne spojrzenia tylko 🤯 dzisiaj weszłam i wcale nie chciałam się nawet pytać o przepuszczenie, bo tylko jedna Babka przede mną, ale spojrzała na brzuch jak weszłam i odwróciła się tyłem do mnie (na jej nieszczęście bokiem do lustra i widziałam jaka minę uwaliła)... taka wiecie, typ pinda, co wyciąga w sobotę chłopa na zakupy rzeczy do domu i wiecznie zrzędzi aż się nie pokłócą 😂
    Co do smarowa ia może jeszcze nie jest za późno? Ja jadę od 2 kresek na teście całość od cycków aż po górna część ud + zajeżdżam na boczki/plecy 😅 a i tak to siedzi w genach... ale fizjo z jogi dla ciężarnych mówiła,żeby sobie szczotą/rękawica (te takie do masazu/peelingujące) pojezdzic przy kręgosłupie na danej wysokości i potem poziomo od kręgosłupa aż po bok. Że to nieco rozluzni skórę na plecach i ona może trochę pomoc tej na brzuchu 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 17:06

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa moja fizjo znowu mówiła zeby pleców za oareo nie traktować bo macica może być przylepiona z tyłu gdzieś 🤷‍♀️ ale boczki szczotkuje na sucho o ile nie zapomnę 🤣

A co do przepuszczania w WC w galerii w Krakowie były przedemna może 3 kobitki i tą bezpośrednio przedemną głośno skomentowała że pani w ciąży to wypadałoby przepuścić ale te 2 pierwsze nawet się nie obróciły, ale ta jedna mnie przepuściła. Parcie na pęcherz jedno ale tam duszno też było 🥴 no ale cóż karma wraca.

Śmieci częściowo wyniesione 💪 jest progres. I ma postanowienie że jeszcze pomaluje gruntem białym wszystko (zaczął od bezbarwnego) czy tak trzeba nie wiem, ale o ile ja tego nie muszę robić to niech maluje. Zapytał mnie czy bym coś nie pomalowała pędzelkiem albo małym wałkiem, ale dzisiaj to nie ma opcji 🤷‍♀️

Ale już się szykuje mentalnie na przenoszenie mebli i układanie rzeczy 😅 zaraz sprawdzę jak tam dowozy z ikei żeby zamówić co trzeba 🥰

U mnie w mieście jest kilka miejsc gdzie albo można zamówić na dowóz zupe+drugie danie, ale mąż planuje wolne więc albo podjedzie albo ugotuje coś w termomisiu 😜 moja mama też planuje wolne we wrześniu więc o ile się zgramy to napewno się na coś załapiemy 😊

Kasio czasem trzeba trochę ponarzekać! Szczególnie w ciąży i ro najlepiej tak żeby facet słyszał, to potem może jak zobaczy ciężarna w kolejce to przepusci 🤪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio oczywiście że bym zrobiła gdyby ładnie poprosił :D ale dopóki to jest takie domyślne "masz mi zrobić bo to twój obowiązek" to nie ma bata! 🫣

Longanimity ja niedawno w toalecie w centrum handlowym byłam w kolejce.... Z drugą ciężarną 😅 a tylko 1 kabina wolna. Była szybka dyskusja o tym, która bardziej nie wytrzyma 😅

Kasio a nie zauważyłaś nagłego wzrostu wagi? Takie zostawianie ślady na opuchliźnie to ewidentne obrzęki i zatrzymanie wody 😰

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ