Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
A to moj brzuszek 🫣 wydaje mi się że się zrobił duży mocno
Zobaczcie 4 tygodnie różnicy 🙈😳
I on jeszcze będzie rósł 😅
Ale wydaje mi się że jest niżej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 10:29
Pucz, Ogoorkowa, Kania_czubajka, agentka93, Kasio, RiverS, Ancalime, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Mała mi tak swidruje w dole, że mam wrażenie, że jak zajrzalabym do pochwy to zobaczę jej rękę 🤣🤣🤣
W ogóle dziś od rana brzuch mnie boli, jest twardy 😪
A najgorsze jest to... Że całą 3-ke mam z katarem. Ok, nic strasznego ale.... Za 10 dni Emil ma umówione w końcu te migdałki 😰 jak on mi się rozłoży to będzie kaplica totalna -
Sara akurat powinno mu przejść i nic nowego nie złapie w tym czasie 😉 wirus powinien do 10 dni samoistnie ustąpić, dokształcałam się przed operacją. Bo jak przełożyli mi na za 3 tyg to zdążyłam złapać kolejnego 🥴
Piękne macie brzuszki 🥰👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 11:11
Kania_czubajka, Sara30, Kasio, RiverS, Ogoorkowa, Ancalime, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity ale piękny brzuszek 😍 a sukienka cudowna! Wyjątkowo mi się podoba 😍
No mam nadzieję, że mu przejdzie bo to już tak długo się ciągnie, że naprawdę liczyłam, że załatwimy temat przed porodem -
Longanimty, zgadzam się z Sarą, super sukienka!
Ja tak z doskoku się odzywam, szybkie zdjęcie przed szkołą rodzenia. Przy okazji mój świeży kolor 😅
Super dużo wiedzy, mega fajna położna 😁
Sara, mam nadzieję, że uda się z tymi migdałkami 🤞
Kania_czubajka, Ogoorkowa, Ancalime, Kasio, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Piękne brzuszki macie wszystkie! 🥰
U mnie faktycznie wyskoczył w ostatnim czasie, jeszcze niecałe dwa tygodnie mogłam go ukryć!
Agentka, cudowna niespodzianka, dobrze że masz takich kochających ludzi wokół siebie 🥰
Sara, współczuję pobudki i kataru u dzieci... Ale tak jak pisze Longanimity - Emil zdąży wyzdrowieć i nie złapie już nic nowego!
Maiora, ja to trzymam kciuki żeby tarczyca też się ustabilizowała i żebyś po porodzie była zdrowa jak ryba! Wszystko idzie w tym kierunku 😉
Dziś się lepiej czuję, jakoś troszkę mi brzuszek opadł i od razu mi lepsze samopoczucie 🙂 tak jak mówiłam wcześniej - jestem u rodziców i czuję się jak na wakacjach. NIC nie muszę robić, nie dają mi nic sobie pomóc. Najbardziej mi miło jak ktoś poda zrobiony obiad 🥰 smakuje o wiele lepiej niż jak samej muszę zrobić 😁 -
Kasio ja bym dzisiaj oddała wszystko za obiad pod nos 😅
Właśnie skończyłam sprzatac i myć podłogi w całym domu bo przecież można się było przykleić 🤦🏻♀️ (wczoraj myte)
Na szczęście mam ugotowaną pomidorowke w lodówce więc dzisiaj musi się szanowna dzieciarnia zadowolić zupą 😅
Lidka mi siedzi w jakimś tak upierdliwym miejscu, że przy każdym kroku czuję masakryczne kłucie jakby w pochwie / pęcherzu /podbrzuszu. Gin sprawdzał pH pochwy, mocz robiłam więc to nie infekcja. Ale kłuje mnie okrutnie 🙈
Ale wydaje mi się, że brzuszek opadł i dlatego mnie tak ugniata niziutko -
Kasio, Longanimity, Ancalime, Kania_czubajka, RiverS, Ogoorkowa, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ale my tu wszystkie pięknie porosłyśmy 😁
Pucz jaka piłeczka kształtna 😍
RiverS królowa zgrabnego brzuszka
A co do koloru to zawsze trochę zazdrościłam posiadaczkom jasnych włosów tego, że mogą sobie kombinować i zmieniać kolory 🙈
Ja mam naturalnie czarne włosy i nie zlicze ile fryzjerek próbowało mi je rozjaśnić - nie da się tego zrobić nie paląc ich do cna 🙄 są tak dopigmentowane i trudne 🙈 raz spędziłam w salonie chyba z 6 h i co się udało uzyskać to
... Zimny brąz 🫣😳 a mi się tak marzy siwy, platyna, niebieski, różowy 🫣
Zawsze też marzyłam o warkoczykach a nigdy nie miałam więc może kiedyś sobie zrobię i przedłużę właśnie takimi kolorami 😁 -
Nie uwierzycie 😳
Tolka się bawiła w pokoju ale słyszę - coś za cicho więc podejrzanie. Ja zachodze a ona się położyła na łóżku Emila i usnęła 🫣
Zmęczona po zarwanej nocy.
A co to oznacza dla mnie? Mogę sobie poleżeć, przymknąć oko bez obawy że ktoś chatę wysadzi w powietrze 😁😁😁
Czuję się jakbym wygrała w totka dziśRiverS, Maiora lubią tę wiadomość
-
Sara ja co prawda nie mam jakiś super ciemnych włosów i gdzieś około roku miałam blond (zaczęło się od mody na ombre) I właśnie 4h siedziałam u fryzjerki, efekt był spoko ale końcówki szybko się niszczyły i włosy były ciągle suche, także podziękowałam i od jakiś 4 lat nie farbuje 😜 ale pewnie niedługo zacznę bo siwe się pojawiają więc pewnie wjadą jakieś ciut jaśniejsze refleksy 🙈
Mam nadzieje że jakoś dajecie radę z tymi upałami 🥵 ja siedzę z wlaczonym klimatyzatorem i oglądam Coco (uwielbiam Disneya 💖) przyzwyczaja młodego do piosenek bajek 😜Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity u mnie też siwe wychodzą 🙄 więc niedługo zacznę farbować ale to też mi pozostanie po prostu robić jeden kolor zbliżony do naturalnego 🤷🏻♀️
Widzę, że niedzielę spędzamy podobnie. Pozaslanialam okna, włączyłam dzieciom bajkę pełnometrażową i leżymy na kanapie pod wiatrakiem 🫣 tylko klimy brak
Dziś w nocy miałam w domu 28 st 😰 to jest "urok" drewnianego domu. Niby w zimie ma przewagę bo bardzo trzyma ciepło ale w lecie jak się nagrzeje to kaplica.
Moi dziadkowie mają murowany dom typu "kostka" i jest podpiwniczony. To w lecie na dole jest Bajlando 🫣 można przytulać się do zimnych ścian 😁 -
Sara moja Babcia nie wchodzi u siebie do piwnicy bo mówi że za zimno 🤣 no ale już ma swoje lata i jej wiecznie zimno.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity u moich dziadków podobnie 😅
Rodzice jak byli, kupili im wiatrak... Wylądował w piwnicy nie rozpakowany bo "dziadzia przewieje" 😅
Dla mnie największą traumą z dzieciństwa było jeżdżenie z dziadkiem samochodem w lecie. Klimatyzacja wyłączona, nawiew wyłączony, szyby pozamykane (bo przewieje) i ogólnie to pot płynął 🫣 jak w szklarni dosłownie -
Ja mam od groma siwych włosów niestety i farbuję na kolor zbliżony do naturalnego. I niestety gdy choruję na łysienie plackowate i niekiedy odrastają włosy, to już siwe, kręcone 💔. No trudno, ktoś musi wspierać fryzjerów w tym kraju 😂.
Ja popelnilam błąd. Córa zapytała, czy może upiec ciasto. We współpracy z lidlomixem sama ogarnęła babkę cytrynowa. No tak, ale mamy salon z aneksem kuchennym. Odpalenie piekarnika w tych temperaturach to był błąd. Do babki zrobiła nam gorącą herbatę. Oczywiście doceniłam, zjadłam i piłam, czując jak się pocę a cukier mi skacze 🙈.
Właśnie skończyliśmy grać w planszowkę, odpaliłam klimatyzator i Hobbita w tv. Zamierzam dogorywać na kanapie. Chyba nawet nie będę robiła późnego obiadu, tylko coś zamówimy 🤔.
Mocz u mnie czysty, TSH i ft super. Morfologia i B12 dalej szorują na dnie. Nic nie dał ten miesiąc zażywania B12 na receptę, mam 307 przy normie 300-900, gdzie ponoć dążymy do 500. Toxo ujemna (czy komuś jeszcze kazano badać aż 3x, w każdym trymestrze po razie?).
-
Ancalime ja 3 razy robiłam HBs, HIV i WR a toxo 2 razy 🤷🏻♀️ mi się zdaje, że to od lekarza zależy.
A macie kota? Może dlatego?
Babki zazdroszczę - grzania piekarnikiem niekoniecznie 🫣 -
Hbs, HIV, wr po 2x. Tylko te toxo aż trzy.
Nie, nie mamy kota 🤷🏻♀️. No nic, przecież nie zaszkodzi. Dobrze, że ujemne 😁. Widać zależy od podejścia lekarza.
Wiecie, chyba z wiekiem inaczej wygląda ta gospodarka cieplna organizmu, bo często widać babcie opatulone mimo upału. -
No właśnie ja rozmroziłam szynkę i myślałam o upieczeniu jej w piekarniku ale na szczęście zreflektowałam się zawczasu i jednak zrobiłam bitki duszone czy coś takiego 🤷♀️
A co do Babci to jeszcze parę lat temu pamiętam jak mówiła że w piwnicy siedzi żeby przetrwać upały, ale ona i tak teraz ma pokój na północ więc napewno tragedii nie ma.
Ale mój już nie żyjący Dziadek też musiał mieć ciepło i o ile w lecie spoko tak w zimie było mega gorąco wiecznie, tak że my na poddaszu mało co odkrecalismy grzejniki bo z dołu leciało ciepło. Nie wiem jak teraz by dał radę bo zmieniliśmy ogrzewanie i już są czujniki temperatur, a moi rodzice zrobili sobie kominek 😅 bo na tyle się przyzwyczaili ze musi być gorąco 😳 a my mamy osobny czujnik więc jest spoko 💪
Ja dzisiaj składam się głównie z lodów 🤣 chociaż mój gin ostatnio mówił że mam uważać na węglowodany, słodycze, lody i soki 😜 ale co mi tam... ostatnio wyczytałam ze lilmasti ma 20kg na plusie na koniec ciąży także moje 12 to nic 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: