X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj brzuszek 🫣 wydaje mi się że się zrobił duży mocno IMG-20230820-101824.jpg

Zobaczcie 4 tygodnie różnicy 🙈😳
    I on jeszcze będzie rósł 😅
    Ale wydaje mi się że jest niżej...
    IMG-20230820-102839.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 10:29

Pucz, Ogoorkowa, Kania_czubajka, agentka93, Kasio, RiverS, Ancalime, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, faktycznie jaki się zrobił inny brzuch! 🥰

Wszytskie jesteście piękne, kobiety w ciąży są takie rozczulające 🥰

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi tak swidruje w dole, że mam wrażenie, że jak zajrzalabym do pochwy to zobaczę jej rękę 🤣🤣🤣

W ogóle dziś od rana brzuch mnie boli, jest twardy 😪
    A najgorsze jest to... Że całą 3-ke mam z katarem. Ok, nic strasznego ale.... Za 10 dni Emil ma umówione w końcu te migdałki 😰 jak on mi się rozłoży to będzie kaplica totalna

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara akurat powinno mu przejść i nic nowego nie złapie w tym czasie 😉 wirus powinien do 10 dni samoistnie ustąpić, dokształcałam się przed operacją. Bo jak przełożyli mi na za 3 tyg to zdążyłam złapać kolejnego 🥴

Piękne macie brzuszki 🥰

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20230805-194330.jpg

To ja też wrzucę tyle ze to sprzed 2 tygodni już 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 11:11

Kania_czubajka, Sara30, Kasio, RiverS, Ogoorkowa, Ancalime, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ale piękny brzuszek 😍 a sukienka cudowna! Wyjątkowo mi się podoba 😍

No mam nadzieję, że mu przejdzie bo to już tak długo się ciągnie, że naprawdę liczyłam, że załatwimy temat przed porodem

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimty, zgadzam się z Sarą, super sukienka!

Ja tak z doskoku się odzywam, szybkie zdjęcie przed szkołą rodzenia. Przy okazji mój świeży kolor 😅
    405-F44-B8-C666-406-D-81-EE-4-EAE45832585.jpg

Super dużo wiedzy, mega fajna położna 😁

Sara, mam nadzieję, że uda się z tymi migdałkami 🤞

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Ancalime, Kasio, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki macie wszystkie! 🥰
    U mnie faktycznie wyskoczył w ostatnim czasie, jeszcze niecałe dwa tygodnie mogłam go ukryć!

Agentka, cudowna niespodzianka, dobrze że masz takich kochających ludzi wokół siebie 🥰

Sara, współczuję pobudki i kataru u dzieci... Ale tak jak pisze Longanimity - Emil zdąży wyzdrowieć i nie złapie już nic nowego!

Maiora, ja to trzymam kciuki żeby tarczyca też się ustabilizowała i żebyś po porodzie była zdrowa jak ryba! Wszystko idzie w tym kierunku 😉

Dziś się lepiej czuję, jakoś troszkę mi brzuszek opadł i od razu mi lepsze samopoczucie 🙂 tak jak mówiłam wcześniej - jestem u rodziców i czuję się jak na wakacjach. NIC nie muszę robić, nie dają mi nic sobie pomóc. Najbardziej mi miło jak ktoś poda zrobiony obiad 🥰 smakuje o wiele lepiej niż jak samej muszę zrobić 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja bym dzisiaj oddała wszystko za obiad pod nos 😅

Właśnie skończyłam sprzatac i myć podłogi w całym domu bo przecież można się było przykleić 🤦🏻‍♀️ (wczoraj myte)

Na szczęście mam ugotowaną pomidorowke w lodówce więc dzisiaj musi się szanowna dzieciarnia zadowolić zupą 😅

Lidka mi siedzi w jakimś tak upierdliwym miejscu, że przy każdym kroku czuję masakryczne kłucie jakby w pochwie / pęcherzu /podbrzuszu. Gin sprawdzał pH pochwy, mocz robiłam więc to nie infekcja. Ale kłuje mnie okrutnie 🙈
    Ale wydaje mi się, że brzuszek opadł i dlatego mnie tak ugniata niziutko

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu wysyp pięknych mamusiek 😍😁
    Dorzucam sieni ja z małą aktualizacją 🙃
    IMG-20230820-123102.jpg

Kasio, Longanimity, Ancalime, Kania_czubajka, RiverS, Ogoorkowa, Maiora, Mart768 lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my tu wszystkie pięknie porosłyśmy 😁
    Pucz jaka piłeczka kształtna 😍

RiverS królowa zgrabnego brzuszka :)

A co do koloru to zawsze trochę zazdrościłam posiadaczkom jasnych włosów tego, że mogą sobie kombinować i zmieniać kolory 🙈
    Ja mam naturalnie czarne włosy i nie zlicze ile fryzjerek próbowało mi je rozjaśnić - nie da się tego zrobić nie paląc ich do cna 🙄 są tak dopigmentowane i trudne 🙈 raz spędziłam w salonie chyba z 6 h i co się udało uzyskać to
    ... Zimny brąz 🫣😳 a mi się tak marzy siwy, platyna, niebieski, różowy 🫣
    Zawsze też marzyłam o warkoczykach a nigdy nie miałam więc może kiedyś sobie zrobię i przedłużę właśnie takimi kolorami 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie 😳
    Tolka się bawiła w pokoju ale słyszę - coś za cicho więc podejrzanie. Ja zachodze a ona się położyła na łóżku Emila i usnęła 🫣
    Zmęczona po zarwanej nocy.
    A co to oznacza dla mnie? Mogę sobie poleżeć, przymknąć oko bez obawy że ktoś chatę wysadzi w powietrze 😁😁😁
    Czuję się jakbym wygrała w totka dziś

RiverS, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja co prawda nie mam jakiś super ciemnych włosów i gdzieś około roku miałam blond (zaczęło się od mody na ombre) I właśnie 4h siedziałam u fryzjerki, efekt był spoko ale końcówki szybko się niszczyły i włosy były ciągle suche, także podziękowałam i od jakiś 4 lat nie farbuje 😜 ale pewnie niedługo zacznę bo siwe się pojawiają więc pewnie wjadą jakieś ciut jaśniejsze refleksy 🙈

Mam nadzieje że jakoś dajecie radę z tymi upałami 🥵 ja siedzę z wlaczonym klimatyzatorem i oglądam Coco (uwielbiam Disneya 💖) przyzwyczaja młodego do piosenek bajek 😜

Ancalime lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity u mnie też siwe wychodzą 🙄 więc niedługo zacznę farbować ale to też mi pozostanie po prostu robić jeden kolor zbliżony do naturalnego 🤷🏻‍♀️

Widzę, że niedzielę spędzamy podobnie. Pozaslanialam okna, włączyłam dzieciom bajkę pełnometrażową i leżymy na kanapie pod wiatrakiem 🫣 tylko klimy brak

Dziś w nocy miałam w domu 28 st 😰 to jest "urok" drewnianego domu. Niby w zimie ma przewagę bo bardzo trzyma ciepło ale w lecie jak się nagrzeje to kaplica.
    Moi dziadkowie mają murowany dom typu "kostka" i jest podpiwniczony. To w lecie na dole jest Bajlando 🫣 można przytulać się do zimnych ścian 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara moja Babcia nie wchodzi u siebie do piwnicy bo mówi że za zimno 🤣 no ale już ma swoje lata i jej wiecznie zimno.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity u moich dziadków podobnie 😅
    Rodzice jak byli, kupili im wiatrak... Wylądował w piwnicy nie rozpakowany bo "dziadzia przewieje" 😅

Dla mnie największą traumą z dzieciństwa było jeżdżenie z dziadkiem samochodem w lecie. Klimatyzacja wyłączona, nawiew wyłączony, szyby pozamykane (bo przewieje) i ogólnie to pot płynął 🫣 jak w szklarni dosłownie

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od groma siwych włosów niestety i farbuję na kolor zbliżony do naturalnego. I niestety gdy choruję na łysienie plackowate i niekiedy odrastają włosy, to już siwe, kręcone 💔. No trudno, ktoś musi wspierać fryzjerów w tym kraju 😂.

Ja popelnilam błąd. Córa zapytała, czy może upiec ciasto. We współpracy z lidlomixem sama ogarnęła babkę cytrynowa. No tak, ale mamy salon z aneksem kuchennym. Odpalenie piekarnika w tych temperaturach to był błąd. Do babki zrobiła nam gorącą herbatę. Oczywiście doceniłam, zjadłam i piłam, czując jak się pocę a cukier mi skacze 🙈.

Właśnie skończyliśmy grać w planszowkę, odpaliłam klimatyzator i Hobbita w tv. Zamierzam dogorywać na kanapie. Chyba nawet nie będę robiła późnego obiadu, tylko coś zamówimy 🤔.

Mocz u mnie czysty, TSH i ft super. Morfologia i B12 dalej szorują na dnie. Nic nie dał ten miesiąc zażywania B12 na receptę, mam 307 przy normie 300-900, gdzie ponoć dążymy do 500. Toxo ujemna (czy komuś jeszcze kazano badać aż 3x, w każdym trymestrze po razie?).

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja 3 razy robiłam HBs, HIV i WR a toxo 2 razy 🤷🏻‍♀️ mi się zdaje, że to od lekarza zależy.
    A macie kota? Może dlatego?

Babki zazdroszczę - grzania piekarnikiem niekoniecznie 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hbs, HIV, wr po 2x. Tylko te toxo aż trzy.

Nie, nie mamy kota 🤷🏻‍♀️. No nic, przecież nie zaszkodzi. Dobrze, że ujemne 😁. Widać zależy od podejścia lekarza.

Wiecie, chyba z wiekiem inaczej wygląda ta gospodarka cieplna organizmu, bo często widać babcie opatulone mimo upału.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja rozmroziłam szynkę i myślałam o upieczeniu jej w piekarniku ale na szczęście zreflektowałam się zawczasu i jednak zrobiłam bitki duszone czy coś takiego 🤷‍♀️

A co do Babci to jeszcze parę lat temu pamiętam jak mówiła że w piwnicy siedzi żeby przetrwać upały, ale ona i tak teraz ma pokój na północ więc napewno tragedii nie ma.

Ale mój już nie żyjący Dziadek też musiał mieć ciepło i o ile w lecie spoko tak w zimie było mega gorąco wiecznie, tak że my na poddaszu mało co odkrecalismy grzejniki bo z dołu leciało ciepło. Nie wiem jak teraz by dał radę bo zmieniliśmy ogrzewanie i już są czujniki temperatur, a moi rodzice zrobili sobie kominek 😅 bo na tyle się przyzwyczaili ze musi być gorąco 😳 a my mamy osobny czujnik więc jest spoko 💪

Ja dzisiaj składam się głównie z lodów 🤣 chociaż mój gin ostatnio mówił że mam uważać na węglowodany, słodycze, lody i soki 😜 ale co mi tam... ostatnio wyczytałam ze lilmasti ma 20kg na plusie na koniec ciąży także moje 12 to nic 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ