Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity ja miałam 2tyg temu +11 (także teraz na pewno jest już te 12) i wszyscy i lekarze i położne mówią, że to normalny przyrost także nie sądzę, abyś musiała się ograniczać
W ramach solidarności zjem loda za chwile 😂Longanimity lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U nas się trochę ochłodziło 😬
Siedzę na tarasie a dzieciaki szaleją w basenie 😁
Dziewczyny, bardzo "normalne" przyrosty wagi macie, naprawdę. A lody? Mi całą ciążę dobrze wchodzą 😅 jeszcze w lutym musiałam komicznie wyglądać jak ze sklepu wychodziłam z reklamówką lodów 😅 -
W lutym jeszcze nie... ale końcem marca jak byłam w szpitalu i zaczęło być lepiej po lekach to z koleżanką którą tam poznałam poszłyśmy na lody do bistro szpitalnego bo obie miałyśmy smaka, w ten sam sposób uczciłyśmy wiadomość o wypisie 😊 i od wtedy dobrze wchodzą codziennie (tylko przymusowe przerwy robiłam)👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Po szkole rodzenia jestem, było naprawdę super dużo informacji, bardzo fajnie przekazanych, ale te dwa dni po 8 godzin to naprawdę intensywny wysiłek, szczególnie w taką pogodę 🥵 Trochę laktoterroru, ale dla mnie specjalnie poruszony został temat karmienia mm, bo nie dość że ja nie chcę karmić sama z siebie, to moje leki psychiatryczne są bezwzględnym przeciwwskazaniem do karmienia.
U mnie na razie +9 kg (info sprzed dwóch tygodni, więc aktualnie może być trochę więcej 😬). Ale top top top moim pożywieniem ostatnio są śliwki - zwykłe, nektarynki, brzoskwinie, w każdych ilościach. Myślę, że już może być powyżej kilograma ich dziennie 😅
A teraz w nagrodę za wysiłek będą burgerki! 👌 chociaż Sara, pickę też bym wsunęła 😜Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Mnie tak naszło na pizzę i pomyślałam, że może zamówię na kolację 😅
Ale przez tę imprezę browarniczą u nas, z żadnej pizzerii mi nie dowiozą 😭
Tylko wy zrozumiecie mój ból 😭
RiverS faktycznie, wysiedzieć 8 h 😳😳😳 nawet gdyby było 15 st to bym nie wysiedziała 😳
A co do karmienia, wybrałaś już jakim mlekiem będziesz karmić? Bo wiesz co, nie powinno się zmieniać mleczka co kilka dni, a jeśli już to robi się to bardzo stopniowo, mieszając etc etc. I szpitale często mają mleko, owszem, ale jeśli chciałabyś potem w domu karmić innym, to dobrze wziąć od razu swoje. Zapewne masz to przemyślane ale tak mi się pomyślało 😅 -
Rivers, podziwiam. Jesteś mocarna, że wytrwałaś 💪🏻.
Ja właśnie oznajmiłam córce, że jutro pół dnia pracuję zdalnie, a na drugie pół pojedzie ze mną do biura. A potem razem podjedziemy do lekarza.
Ona na to że stoickim spokojem 'mamo, ale nie, ja podziękuję. Mam inne plany'
😂🙈Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ancalime, nie ma się co dziewczynie dziwić, że ma inne plany niż chodzenie do pracy, w końcu ma wakacje 😅 plus super musi być patrzeć jak z takiego małego bobasa zrobił się człowiek, który ma już swoje plany, nieważne jakie by one nie były 😜
Co do szkoły, sama się podziwiam, że wytrwałam, jeszcze z tym przewijaniem, kąpaniem itp. Raz mi się cofnęło i było oddawane w szkole 🙃 ale cieszę że poszłam teraz, bo wszystko będziemy mieli na świeżo 💪26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
O tak owoce też dobrze wchodzą i najpierw pochłaniałam truskawki a teraz brzoskwinie i nektarynki , może czas na śliwki 🤔 I koniecznie sok jabłkowy rozcieńczony wodą 🥰
Słuchajcie hit... mój 3 letni bratanek biegał za psem zły że nie chce mu oddać piłki i krzyszal jak mi się wydawało "niedobra szmato" nic się nie odzywałam coby go nie nakręcać... no ale ze to jednak niewyrażenie było a on nie do końca odmienia to się okazało że krzyczał "niedobra smoku" 🙈🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 20:31
Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity to chyba dobrze, że się nie odzywałaś 🤣 ale powiem Ci, że tak można się często naciąć. Dzieci przekręcą a nasze dorosłe mózgi tworzą... 😅
Mój Emil jak był młodszy miał kłopoty z wymową i podmieniał literki... I tak oto mój szwagier to był "chujek Tomek" 🫣🫣
Kiedyś z kolei słyszałam, jak między sobą gadają Emma z Emilem i usłyszałam "pizda" 😰 zmroziło mnie, pytam co powiedział? A on do mnie pełen przekonania "pizda". Mi już słabo się zrobiło i pytam o kontekst.... Okazało się, że dzieciak mówił, że zjadłby pizde (pizzę) 🫣🤣
Ej ale mnie tymi śliwkami teraz zagielyscie. Zjadłabym śliwek 🤤 takich zwykłych polskich śliwek. W tamtym roku miałam w sadzie oblepę i dosłownie wiaderko dziennie zbierałam, a w tym roku jest kiepski sezon i zarówno jabłka, śliwki i inne owoce wszystko robaczywe 😭 a ja nie stosuje żadnych oprysków więc jest jak jest 🤷🏻♀️
Ale jutro kupię 🤤
I jeszcze co mi się przypomniało. Dopakowuje dziś do torby klapki dla męża do szpitala, polecam. Bo mąż może się przydać do pomocy pod prysznicem 😅 -
Uff u nas na szczęściescie był "jajek" potem "jejek".
A teraz mały cwaniak nauczył się grać na uczuciach i jak coś chce to podchodzi i mówi "no plooose" składa rączki a potem zaczyna się przytulać 😜
Chyba też jutro kupię śliwek 🙈
Ja chciałam kupić jutro pampersy ale mój marudzi żeby poczekać do końca remontu bo nie ma gdzie trzymać... to mu tłumaczę że potrzebujemy 2 paczki z czego jedna odrazu ląduje w torbie przecież... zobaczymy jutro na zakupach... najwyżej zastosuje metodę mojego bratanka z graniem na emocjach 🤣👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ja mam 2 paczki 1-ek i 2 paczki 2-ek ale czatuje jak będzie jakaś naprawdę fajna promka typu druga paczka 50% 😅 to zrobię większe zapasy
-
Kania_czubajka wrote:To jutro w biedronce się zaczynają takie promki na dade, jak coś
Dzięki!!!
Akurat będę obok biedry to podejdę 😬 -
Nie wiem dziewczyny czy zaglądacie na fioletową stronę i śledzicie wrzesniowki ale...
Dziewczyna stawiła się do szpitala na CC z powodu ułożenia miednicowego. Po przyjęciu i podpisaniu papierów miała jeszcze rutynowe USG a tam... Dziecko głową w dół 😍
Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Sara znam w historie że dziecko 2 dni przed porodem się obróciło tyle że jedna dziewczyna urodziła w 36tc i jakoś na kolejnej wizycie za 2 dni miała dostać dopiero skarowanie a u drugiej to nie było pierwsze dziecko i też już parę lat temu więc nie było to wskazanie do CC. Ale generalnie położna mówiła na zajęciach że to jakiś czas mają taki przypadek 🙈🙉 więc w tej sytuacji nie wiadomo na co się nastawiać 😮💨 ja mam jakieś przeczucie że mój się nie odwróci... sprawdzimy za jakiś czas 😉
A pampersy to właśnie narazie chciałam tylko te do szpitala i właśnie jakby była promka to paczkę do domu, a resztę dokupimy jak będą meble na swoim miejscu 😉 jutro się okaże co kupimy bo może się okazać że pampersy pampersy bo w Carrefourze jest promka a mamy tam jakieś bony do wykorzystania, także zobaczę co oferują na dziale dziecięcym 🤣👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
A ja właśnie dostałam biegunki 😰 i to takiej konkret bolesnej 😰
Calutką ciążę jadłam co chciałam, miałam zaparcia... Czyżby jelita się odzywały? 🙄
Ostatnio jem sporo jogurtów i produktów, po których przed ciążą miałam biegunkę murowaną, ale do tej pory w ciąży nic mi nie szkodziło 🙄
Także obstawiam nawrót MZJG 🙄 i to by było na tyle z moich jutrzejszych śliwek 😭
-
Sara o nie 😵💫 mega współczuję... może to jednorazowe?
Ja dzisiaj już bez sterydów więc muszę zacząć uważać na jedzenie.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity wiesz co, wydaje mi się, że coś się zaczyna rozkręcać bo już jakieś 2 tygodnie temu miałam jednorazowe bolesne strzelające wypróżnienia po owocu np. Ale to było jednorazowe. A jednak ostatnio jem tych owoców i jogurtów sporo.
Dziś sobie na śniadanie zjem kanapkę z jajkiem. Jak mnie zmaltretuje to będzie oznaczało, że to jelita 🙈
Ale już do rozwiązania nie chciałabym kombinować ze sterydami 🙄 serio myślałam, że mi się upiecze. A jeszcze niedawno się dowiedziałam, że mój gastrolog ciężko zachorował i nie przyjmuje, więc będę musiała szukać nowego lekarza 🙄
Ciekawe czy przy KP można brać te leki, które mi pomagały 🤔
Miłego dnia dziewuszki 🍀
Smażonka dzień następny 🥵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 08:19
-
Ancalime wrote:Ja mam od groma siwych włosów niestety i farbuję na kolor zbliżony do naturalnego. I niestety gdy choruję na łysienie plackowate i niekiedy odrastają włosy, to już siwe, kręcone 💔. No trudno, ktoś musi wspierać fryzjerów w tym kraju 😂.
Ja popelnilam błąd. Córa zapytała, czy może upiec ciasto. We współpracy z lidlomixem sama ogarnęła babkę cytrynowa. No tak, ale mamy salon z aneksem kuchennym. Odpalenie piekarnika w tych temperaturach to był błąd. Do babki zrobiła nam gorącą herbatę. Oczywiście doceniłam, zjadłam i piłam, czując jak się pocę a cukier mi skacze 🙈.
Właśnie skończyliśmy grać w planszowkę, odpaliłam klimatyzator i Hobbita w tv. Zamierzam dogorywać na kanapie. Chyba nawet nie będę robiła późnego obiadu, tylko coś zamówimy 🤔.
Mocz u mnie czysty, TSH i ft super. Morfologia i B12 dalej szorują na dnie. Nic nie dał ten miesiąc zażywania B12 na receptę, mam 307 przy normie 300-900, gdzie ponoć dążymy do 500. Toxo ujemna (czy komuś jeszcze kazano badać aż 3x, w każdym trymestrze po razie?).
Ja robiłam toxo w każdy parzysty miesiąc tj. Luty, kwiecień, czerwiec i teraz sierpień. Lekarz mi powiedział że to z uwagi na to że nie przechodziłam i że woli dmuchać na zimnemamy też kota w domu ale powiedział że o kota się nie martwi bo jak jest z nami tyle lat i się nie zaraziłam to się już raczej nie zarażę ale najgorsze jest mięso, owoce i warzywa i mam porządnie myć i uważać.
Ancalime lubi tę wiadomość