X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja miałam 2tyg temu +11 (także teraz na pewno jest już te 12) i wszyscy i lekarze i położne mówią, że to normalny przyrost także nie sądzę, abyś musiała się ograniczać :)
    W ramach solidarności zjem loda za chwile 😂

Longanimity lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się trochę ochłodziło 😬
    Siedzę na tarasie a dzieciaki szaleją w basenie 😁

Dziewczyny, bardzo "normalne" przyrosty wagi macie, naprawdę. A lody? Mi całą ciążę dobrze wchodzą 😅 jeszcze w lutym musiałam komicznie wyglądać jak ze sklepu wychodziłam z reklamówką lodów 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lutym jeszcze nie... ale końcem marca jak byłam w szpitalu i zaczęło być lepiej po lekach to z koleżanką którą tam poznałam poszłyśmy na lody do bistro szpitalnego bo obie miałyśmy smaka, w ten sam sposób uczciłyśmy wiadomość o wypisie 😊 i od wtedy dobrze wchodzą codziennie (tylko przymusowe przerwy robiłam)

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wchodzą dobrze lody, owoce i jogurty 🙈
    I pizza 🙈😅

Kebab nie, maczek nie, burger nie
    .. ale pizza 🤤🤤🤤

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szkole rodzenia jestem, było naprawdę super dużo informacji, bardzo fajnie przekazanych, ale te dwa dni po 8 godzin to naprawdę intensywny wysiłek, szczególnie w taką pogodę 🥵 Trochę laktoterroru, ale dla mnie specjalnie poruszony został temat karmienia mm, bo nie dość że ja nie chcę karmić sama z siebie, to moje leki psychiatryczne są bezwzględnym przeciwwskazaniem do karmienia.

U mnie na razie +9 kg (info sprzed dwóch tygodni, więc aktualnie może być trochę więcej 😬). Ale top top top moim pożywieniem ostatnio są śliwki - zwykłe, nektarynki, brzoskwinie, w każdych ilościach. Myślę, że już może być powyżej kilograma ich dziennie 😅

A teraz w nagrodę za wysiłek będą burgerki! 👌 chociaż Sara, pickę też bym wsunęła 😜

Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak naszło na pizzę i pomyślałam, że może zamówię na kolację 😅
    Ale przez tę imprezę browarniczą u nas, z żadnej pizzerii mi nie dowiozą 😭
    Tylko wy zrozumiecie mój ból 😭

RiverS faktycznie, wysiedzieć 8 h 😳😳😳 nawet gdyby było 15 st to bym nie wysiedziała 😳
    A co do karmienia, wybrałaś już jakim mlekiem będziesz karmić? Bo wiesz co, nie powinno się zmieniać mleczka co kilka dni, a jeśli już to robi się to bardzo stopniowo, mieszając etc etc. I szpitale często mają mleko, owszem, ale jeśli chciałabyś potem w domu karmić innym, to dobrze wziąć od razu swoje. Zapewne masz to przemyślane ale tak mi się pomyślało 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers, podziwiam. Jesteś mocarna, że wytrwałaś 💪🏻.

Ja właśnie oznajmiłam córce, że jutro pół dnia pracuję zdalnie, a na drugie pół pojedzie ze mną do biura. A potem razem podjedziemy do lekarza.
    Ona na to że stoickim spokojem 'mamo, ale nie, ja podziękuję. Mam inne plany'

😂🙈

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, nie ma się co dziewczynie dziwić, że ma inne plany niż chodzenie do pracy, w końcu ma wakacje 😅 plus super musi być patrzeć jak z takiego małego bobasa zrobił się człowiek, który ma już swoje plany, nieważne jakie by one nie były 😜

Co do szkoły, sama się podziwiam, że wytrwałam, jeszcze z tym przewijaniem, kąpaniem itp. Raz mi się cofnęło i było oddawane w szkole 🙃 ale cieszę że poszłam teraz, bo wszystko będziemy mieli na świeżo 💪

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak owoce też dobrze wchodzą i najpierw pochłaniałam truskawki a teraz brzoskwinie i nektarynki , może czas na śliwki 🤔 I koniecznie sok jabłkowy rozcieńczony wodą 🥰

Słuchajcie hit... mój 3 letni bratanek biegał za psem zły że nie chce mu oddać piłki i krzyszal jak mi się wydawało "niedobra szmato" nic się nie odzywałam coby go nie nakręcać... no ale ze to jednak niewyrażenie było a on nie do końca odmienia to się okazało że krzyczał "niedobra smoku" 🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 20:31

Sara30 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to chyba dobrze, że się nie odzywałaś 🤣 ale powiem Ci, że tak można się często naciąć. Dzieci przekręcą a nasze dorosłe mózgi tworzą... 😅

Mój Emil jak był młodszy miał kłopoty z wymową i podmieniał literki... I tak oto mój szwagier to był "chujek Tomek" 🫣🫣

Kiedyś z kolei słyszałam, jak między sobą gadają Emma z Emilem i usłyszałam "pizda" 😰 zmroziło mnie, pytam co powiedział? A on do mnie pełen przekonania "pizda". Mi już słabo się zrobiło i pytam o kontekst.... Okazało się, że dzieciak mówił, że zjadłby pizde (pizzę) 🫣🤣

Ej ale mnie tymi śliwkami teraz zagielyscie. Zjadłabym śliwek 🤤 takich zwykłych polskich śliwek. W tamtym roku miałam w sadzie oblepę i dosłownie wiaderko dziennie zbierałam, a w tym roku jest kiepski sezon i zarówno jabłka, śliwki i inne owoce wszystko robaczywe 😭 a ja nie stosuje żadnych oprysków więc jest jak jest 🤷🏻‍♀️
    Ale jutro kupię 🤤

I jeszcze co mi się przypomniało. Dopakowuje dziś do torby klapki dla męża do szpitala, polecam. Bo mąż może się przydać do pomocy pod prysznicem 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff u nas na szczęściescie był "jajek" potem "jejek".
    A teraz mały cwaniak nauczył się grać na uczuciach i jak coś chce to podchodzi i mówi "no plooose" składa rączki a potem zaczyna się przytulać 😜

Chyba też jutro kupię śliwek 🙈

Ja chciałam kupić jutro pampersy ale mój marudzi żeby poczekać do końca remontu bo nie ma gdzie trzymać... to mu tłumaczę że potrzebujemy 2 paczki z czego jedna odrazu ląduje w torbie przecież... zobaczymy jutro na zakupach... najwyżej zastosuje metodę mojego bratanka z graniem na emocjach 🤣

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 paczki 1-ek i 2 paczki 2-ek ale czatuje jak będzie jakaś naprawdę fajna promka typu druga paczka 50% 😅 to zrobię większe zapasy

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja mam 2 paczki 1-ek i 2 paczki 2-ek ale czatuje jak będzie jakaś naprawdę fajna promka typu druga paczka 50% 😅 to zrobię większe zapasy
    To jutro w biedronce się zaczynają takie promki na dade, jak coś ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    To jutro w biedronce się zaczynają takie promki na dade, jak coś ;)

Dzięki!!!
    Akurat będę obok biedry to podejdę 😬

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy zaglądacie na fioletową stronę i śledzicie wrzesniowki ale...

Dziewczyna stawiła się do szpitala na CC z powodu ułożenia miednicowego. Po przyjęciu i podpisaniu papierów miała jeszcze rutynowe USG a tam... Dziecko głową w dół 😍

Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara znam w historie że dziecko 2 dni przed porodem się obróciło tyle że jedna dziewczyna urodziła w 36tc i jakoś na kolejnej wizycie za 2 dni miała dostać dopiero skarowanie a u drugiej to nie było pierwsze dziecko i też już parę lat temu więc nie było to wskazanie do CC. Ale generalnie położna mówiła na zajęciach że to jakiś czas mają taki przypadek 🙈🙉 więc w tej sytuacji nie wiadomo na co się nastawiać 😮‍💨 ja mam jakieś przeczucie że mój się nie odwróci... sprawdzimy za jakiś czas 😉

A pampersy to właśnie narazie chciałam tylko te do szpitala i właśnie jakby była promka to paczkę do domu, a resztę dokupimy jak będą meble na swoim miejscu 😉 jutro się okaże co kupimy bo może się okazać że pampersy pampersy bo w Carrefourze jest promka a mamy tam jakieś bony do wykorzystania, także zobaczę co oferują na dziale dziecięcym 🤣

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam biegunki 😰 i to takiej konkret bolesnej 😰

Calutką ciążę jadłam co chciałam, miałam zaparcia... Czyżby jelita się odzywały? 🙄
    Ostatnio jem sporo jogurtów i produktów, po których przed ciążą miałam biegunkę murowaną, ale do tej pory w ciąży nic mi nie szkodziło 🙄

Także obstawiam nawrót MZJG 🙄 i to by było na tyle z moich jutrzejszych śliwek 😭

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara o nie 😵‍💫 mega współczuję... może to jednorazowe?
    Ja dzisiaj już bez sterydów więc muszę zacząć uważać na jedzenie.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wiesz co, wydaje mi się, że coś się zaczyna rozkręcać bo już jakieś 2 tygodnie temu miałam jednorazowe bolesne strzelające wypróżnienia po owocu np. Ale to było jednorazowe. A jednak ostatnio jem tych owoców i jogurtów sporo.
    Dziś sobie na śniadanie zjem kanapkę z jajkiem. Jak mnie zmaltretuje to będzie oznaczało, że to jelita 🙈

Ale już do rozwiązania nie chciałabym kombinować ze sterydami 🙄 serio myślałam, że mi się upiecze. A jeszcze niedawno się dowiedziałam, że mój gastrolog ciężko zachorował i nie przyjmuje, więc będę musiała szukać nowego lekarza 🙄

Ciekawe czy przy KP można brać te leki, które mi pomagały 🤔

Miłego dnia dziewuszki 🍀
    Smażonka dzień następny 🥵

1530867019-a2rcgw-600.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 08:19

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Ja mam od groma siwych włosów niestety i farbuję na kolor zbliżony do naturalnego. I niestety gdy choruję na łysienie plackowate i niekiedy odrastają włosy, to już siwe, kręcone 💔. No trudno, ktoś musi wspierać fryzjerów w tym kraju 😂.

Ja popelnilam błąd. Córa zapytała, czy może upiec ciasto. We współpracy z lidlomixem sama ogarnęła babkę cytrynowa. No tak, ale mamy salon z aneksem kuchennym. Odpalenie piekarnika w tych temperaturach to był błąd. Do babki zrobiła nam gorącą herbatę. Oczywiście doceniłam, zjadłam i piłam, czując jak się pocę a cukier mi skacze 🙈.

Właśnie skończyliśmy grać w planszowkę, odpaliłam klimatyzator i Hobbita w tv. Zamierzam dogorywać na kanapie. Chyba nawet nie będę robiła późnego obiadu, tylko coś zamówimy 🤔.

Mocz u mnie czysty, TSH i ft super. Morfologia i B12 dalej szorują na dnie. Nic nie dał ten miesiąc zażywania B12 na receptę, mam 307 przy normie 300-900, gdzie ponoć dążymy do 500. Toxo ujemna (czy komuś jeszcze kazano badać aż 3x, w każdym trymestrze po razie?).

Ja robiłam toxo w każdy parzysty miesiąc tj. Luty, kwiecień, czerwiec i teraz sierpień. Lekarz mi powiedział że to z uwagi na to że nie przechodziłam i że woli dmuchać na zimne :) mamy też kota w domu ale powiedział że o kota się nie martwi bo jak jest z nami tyle lat i się nie zaraziłam to się już raczej nie zarażę ale najgorsze jest mięso, owoce i warzywa i mam porządnie myć i uważać.

Ancalime lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ