X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS kupiłaś mnie 🤣🤣🤣

A tak serio to ja startuje z pucowaniem chaty vol 2 🤣 właśnie wstawiłam zasłony do prania (prałam je 3 tyg temu 😏)

Oczywiście świetnie, że z zastawką wszystko git! ❤️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz to super, że się znalazło miejsce, wiem, że to nie 1:1 to samo, ale ważne, że będzie wizyta 🤞

RiverS jaka duża 💖💖💖

Maiora, dzięki za patent z anty. Na razie na to co powstało pomogłam sobie alantanem i dziś założyłam spodnie 🙈

Sara, ja Cię podziwiam z tym sprzątaniem 🤣 pytali mnie na imprezce czy mam syndrom wicia gniazda, a ja serio, jak mi się nie chciało sprzątać tak mi się nie chce 😂 gdzie w zasadzie wszystkie dziewczyny, które były w ciąży mówiły, że one to miały. Może mnie jeszcze najdzie, choć obstawiam, że nie i nawet widzę logiczny powód- zamykają mnie w szpitalu przed terminem i jakoś tak wiem, że i tak mój mąż będzie musiał posprzątać na nasz powrot 😅

Longanimity cóż, większość facetów ma tak, że „jak powiedział, że zrobi to zrobi, nie trzeba przypominać co pol roku” 🙄
    Mama już do mnie dziś dzwoniła i pytała czy działamy, bo może przyjechać pomoc 😜
    Na razie walczę sama, ale nie wykluczam skorzystania z jej pomocy. W ogóle naprawdę jest kochana, ogląda w necie filmiki o różnych dziecięcych kwestiach, aby być na bieżąco z wiedzą, która teraz obowiązuje. Fajnie, bo wiem, że ona nie będzie nam się wtryniac z mądrościami sprzed potopu tylko właśnie chce być nowoczesna. Ale do mądrości z czasów Gierka na bank się wyłonią inni kandydaci 😅

Byłam na SR- temat „podnoszenie i noszenie”- beznadziejna w to jestem 🤪 liczę na to, że jak będzie już mój bobasek to intuicja mi podpowie, jak nosić, aby było ok, bo na lalce to mi się wydawało dość skomplikowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 15:17

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, że tak się wcinam, ale jak trafiłam do Was na ten festiwal brzuszków to po prostu muszę Wam napisać jakiegoś komplementa :D Jesteście przepiękne Dziewczyny, cieszę się bardzo, że te wasze marzenia tak ładnie rosną :) Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania dla Was wszystkich 😘

agentka93, Sara30, Longanimity, RiverS, Kania_czubajka, Ogoorkowa, Pucz, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mnie 🫣🫣🫣
    Nie wiem co mi się odpaliło, ale tak jak zamulałam cały dzień tak popołudniu poczułam jakiś taki dziwny niepokój / wkurw / euforię i napływ energii jednocześnie 😆🙈 zaczęłam myć okna, krzesła, odsuwać kanapę, odkurzac pod dywanami 🥵

Lidka dziś rusza się tak nieznośnie i boleśnie, że mam ochotę ją stamtąd wyjąć albo przynajmniej związać 🫣😆 od wczoraj tak coś uciska że bolą mnie wewnętrzne strony ud i pośladki 😅
    Szczerze? Nie przypominam sobie aby któreś z moich starszych dzieci aż takie akrobacje uskuteczniało w brzuchu 😆

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś praktycznie wszystko pozamawialam muszę odwiedzić tylko jeszcze Rossmann i action i akcje wyprawka uważam za zakończoną.
    Czy którą z was też tak nieznosnie boli tyłek i biodra? Obudziłam się dziś z takim bólem że chyba mnie szlak trafi 🤦‍♀️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara może młoda nie jest zwolenniczką sprzątania i daje do zrozumienia żebyś odpoczęła 🤣

Maiora współczuję boli, ja czasem czuję ból w okolicy kosci ogonowej 🤷‍♀️ ale ponoć jak zaczynają boleć biodra i okolice to znak że ciało powoli zaczyna przygotowywać się do porodu 😉

Ja dzisiaj jeszcze zamówiłam mały śpiworek. I pewnie jeszcze czegoś nam brakuje ale nie mam pojęcia czego 🤣

Bratowa już mi jakieś mm polecała ale stwierdziłam, że nie kupuje bo nie wiadomo jakie w szpitalu ewentualnie dostaniemy 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam cały dzień niedojedzona i wiecie co pomogło? Chińskie pierożki ze szpinakiem i Lech Free🤣 dopiero mi jakieś chęci do życia wróciły po tym.

Prasuje, ale przez upał i stanie znów miałam jakiś skurcz macicy, więc chyba czas odpocząć.
    Plus trochę latania- SR i dwie wizyty z psem u weta, pobranie krwi i wizyta. Na wizycie to już odmawiała współpracy, przekonałam ja, aby weszła, to tak się przytulała w trakcie badania, że aż mi jej było żal.
    Ale wszystko jest ok i w czwartek robimy zabieg.

Maiora ja mam ból bioder, o ile nie włożę sobie czegoś szerszego między kolana podczas snu. I jak rano wstaje to i tak dość odczuwam te okolice zanim chwilkę nie rozchodze.
    Idę jutro na zajęcia z mężem w SR właśnie o łagodzeniu bólu poprzez tens, dowiedziałam się, że mój szpital to ma na wyposażeniu podobno, a tu będzie okazja do testowania.

Sara, to ciekawe czy temperament młodej się pokryje z tym co odczuwasz :D

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, gorzkie żale lecą.

Miałam dziś KTG. Trwało aż pół godziny. Położna kazała mi zaczekać aż pokaże wynik lekarzowi. Po czym przyszła, dała mi wodę zimną, kazała całą butelkę wypić. Powiedziała, że konieczna jest powtórka badania. Po 15 minutach przyniosła mi jeszcze zimną wodę w kubku do wypicia i dopiero zaprosiła do gabinetu.

Kolejne 30 minut badania, myślałam że umrę z nudów, bo wzięłam ze sobą córę i ta zaanektowała telefon.

Położna spojrzała na wynik, znowu musiałam poczekać aż dr zerknie.

Położna wróciła z informacją, że lekarz prosi abym poczekała, wezmą mnie na USG przepływów. I oczywiście położna nic nie mówi więcej, dr mi powie. Jak tu się nie denerwowac?

No dobra, jak tylko wyszła pacjentka to od razu mnie zaprosiła dr do gabinetu. Powiedziała, że pierwsze USG wyszło źle, niskie tętno małej (bez szczegółów) i że w takiej sytuacji prosi się ciężarną o zjedzenie czegoś słodkiego aby rozbudzić malucha. Mam cukrzycę, stąd pomysł zimnej wody w dużej ilości.

Powtórne ktg wyszło ok, choć młoda dalej się za bardzo nie ruszala i tętno nisko, choć w normie. Na USG przepływy tętnicze w normie.

Jutro mam dodatkowe USG, poza tym w przyszłym tygodniu aż 3 wizyty (USG, USG przepływów i ktg) trzy dni pod rząd.

Niby mam się nie stresować, bo te drugie ktg wyszło w normie,choć w dolnej granicy. Ale wiecie, te tętno córy faktycznie było z przedziału 105-115, gdzie na szaro jako norma jest 110-150. Więc bez szału. No i nie rusza się rewelacyjnie, ale bez przesady - w ciągu dnia czuję jakieś tam przeciągania i kopniaczki.

Łącznie z przewidywanych przeze mnie 20 min na ktg zrobiła się blisko 2,5h wizyta. I teraz jestem zestresowana czy aby na pewno wsio ok. Na logikę to nie puściliby mnie gdyby nie.

Ech, chciałabym aby K była już po drugiej str brzucha 😮‍💨

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, dobrze że udało się załatwić wizytę w zastępstwie. Będziesz spokojniejsza!

Rivers, jaka ładna waga już 🥰. I bardzo się cieszę, że z zastawką ok.

Sara, podziwiam z tym sprzątaniem. Tutaj chyba bardziej Agentce piąteczkę przybijam. Ja mam takie hmm zrywy 😂. 3 dni nic, w jeden mnie najdzie. Potem znowu parę dni odpoczynku. Tak czy siak, też myślę że Lidka daje znać, że czas na odpoczynek!

Maiora, gratuluję (już prawie) ogarnięci wyprawki w całości. Niezła ulga, prawda? Co do tyłka i bioder - trzeba było ze starym nie świętować powrotu 😎. A tak serio to nie miałam, więc nic nie doradzę. Oby jutro było już lepiej.

Maiora lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja jestem pewna, że gdyby coś ich naprawdę niepokoiło to już byś leżała w szpitalu. Za kilka dni ciąża donoszona i nikt by Cię do domu nie puścił. Może Karolinka spała w najlepsze po prostu? Lidka z kolei zawsze ma tętno przy górnej granicy 🤔

Agentka dzielna psinka ❤️
    Daj relacje po TENS. Ja nigdy tego nie próbowałam i nawet ciężko mi sobie wyobrazić jak to działa w praktyce

Co do temperamentu Lidki to ona ogólnie nie fika non stop ale jak już fika... to jak narwana 🤣🫣
    Czyżby charakterek mamusi? 🤣

Ja dziewczyny z ręką na sercu, przez ostatnie 1,5 tygodnia polegiwalam a moja aktywność ograniczała się do prania, poodkurzania, ugotowania obiadu, zakupów i zabaw z dziećmi. To dzisiaj mi coś tak kompletnie odbiło 🫣

Maiora bóle w podwoziu w ostatnich tygodniach ciąży sugerują, że dziecko zaczyna się obniżać do kanału rodnego. Wtedy po prostu główką uciska sąsiednie obszary i całe podwozie boli.

Mi brzuch znacznie opadł i odkad to się stało to oddycha mi się super lekko, nie mam zadyszki ale... Chodzę siku co pół godziny i boli mnie dosłownie całe dupsko włącznie z udami, pachwinami itd. Ale u mnie też to inaczej wygląda bo po porodach mam już ten kanał poszerzony a wasze maluszki muszą nad tym popracować :)

Longanimity ja wierzę mocno w Twoje KP jeśli będziesz chciała próbować :) a co do mm to ja nie wiem jak jest teraz ale w szpitalach głównie mają NAN. A wbrew pozorom to mleko jest dla wielu dzieciaków za ciężkie, zawiera bardzo dużo żelaza w porównaniu do innych i zarówno moim dzieciom jak i dzieciom kilku koleżanek totalnie nie służyło (zaparcia i zielone kupy).

Maiora no to już jesteś na wylocie z wyprawką 😁 ja jeszcze wczoraj zamówiłam otulacz drugi i to by było na tyle. Zostały mi chusty do kupienia ale na to potrzebuje troszkę większego budżetu więc pewnie we wrześniu dopiero kupię :)

A ja dziś przygotowałam sobie ten kosz na pampersy. Kupiłam folie zamienną razem z taką tubą do samodzielnego montażu za chyba 50 zł. Matko, założyłam cały wkład a nie zużyłam nawet 1/10 tej folii 😳😳😳

Ciekawe gdzie Meeg się podziewa

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek 😬

Ja się witam po najgorszej jak dotąd w ciąży nocy 🤐
    Budziłam się chyba sto razy, bolało mnie na zmianę wszystko - od plecow, przez brzuch po nogi 🫣

Jedyny plus, że odrobinę się ochłodziło 🙂
    Dzisiaj odpoczywam bo strasznie mnie uwiera 🍑

Miłego dnia dziewczynki ❤️

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby czuję, że jest kapkę chłodniej, ale nadal nie mam czym oddychać, ledwo jestem w stanie przejść choćby 100 m do żabki, jakby moje płuca nie nabierały tlenu :(

A noc też okropna, po raz pierwszy nie mogłam zasnąć wieczorem, na plecach strasznie mnie boli w krzyżu - chyba klopsik już się za ciężki robi, na lewym boku okropnie mi uciskała jakiś flaczek i z bólu nie mogłam wyleżeć, a prawy bok mi drętwiał zanim dawałam radę zasnąć...

Za to wczoraj resztkami sił mąż zatargał mnie na SR i były pozycje porodowe z metodami łagodzenia bólu / masażami / chustami rebozo... jakie cudowne zajęcia, chociaż raz mąż się zmęczył bardziej niż ja ;) Położna też chodziła i poprawiała każdą parę, pokazywała z jaką siłą uciskać, najlepsze zajęcia na jakich byłam :D

Z remontowych plusów: woda do wanny już leci, wykonawca się śmieje, że na weekend mam sobie kulę do kąpieli załatwić :D

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, Maiora, jak po wizytach? :*

My zrobiliśmy pierwszy duży, praktyczny zakup do dzieciowego pokoju :D łóżeczko Tomi (chyba Pucz polecała jakość wykonania? miałam linka z naszego forum na pewno :) ).

Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś przyjdą prześcieradła 🥰 i wydaje mi się, że koniec kupowania ;) znaczy jeszcze jedna rzecz mnie dreczy- jaki krem z filtrem na buźkę małego człowieka? Co polecacie?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, sama się zastanawiam, tylko ja mam termin na połowę października i bardziej mi chodzi po głowie czy wtedy z filtrem? I tak pozastawiamy raczej małą budką, będzie na pewno kocyk , zaraz też ta przesłonka na górę gondoli.. czy to trzeba wtedy buźkę smarować? 🤔
    Dla maluchów chyba filtry mineralne warto wybrać, ale nie zgłębiałam się w konkretne marki :(

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kremu z filtrem nie kupuje. Kupiłam ochronny taki "ogólny".

Tolka dzisiaj wróciła z przedszkola i opiekunka z busa zwróciła uwagę że brzuch mi opadł 🙈

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ochronny z Linomag, uznałam, że póki urodzę i zaczniemy gdziekolwiek wychodzić tak, aby buźka mogła być odsłonięta to już będzie raczej niezbyt mocne słońce.
    Mi już malutko też zostało do kupienia, jakieś drobiazgi.

Pucz jedziesz z walizką dziś na wizytę ;)?
    A która już spakowana do szpitala?
    Mysle, aby w przyszłym tygodniu swoją zapakować.
    Ale oby się za szybko nie przydała, na 12 września jeszcze umówiłam pazy i pediksa:P

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kasio Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ja też planuję w przyszłym tygodniu zająć się tematem walizki 🙂

Ogoorkowa, to ja polecałam łóżeczko 🙂 jak Ci się podoba?

A jakie dziewczyny macie te kremy ochronne? Bo o tym w sumie nie myślałam, mam jakiś do pupy, ale do ciałka nic.

Pochwalę się Wam zasłonami 😁

IMG-20230811-181132.jpg
    hosting darmowy

agentka93, Ogoorkowa, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to jedna z lepszych nocy, po tym jak skończyłam wstawać o 2.30 to spałam do 7 😍 to chyba ta chłodna noc i okno otwarte na full zrobiło robotę 😊

Ogoorkowa, zajęcia musiały być super 😄 jednak takie praktyczne to zupełnie co innego 😃 no i że panowie też zaangażowani 😉

Kasio, królestwo już chyba w gotowości 😍

Agentka, tak 🤭 zabrałam w razie czego jednak, żeby być przygotowanym na wszystko 😅 chociaż położna dzisiaj stwierdziła, że nie wyglądam jakbym miała rodzić 🙈

U mnie wizyta dopiero na 18.20 , chociaż i tak nie liczę na wiele skoro to taka wizyta zastępcza 😶 szkoda, bo chciałam trochę obgadać z dr kwestie porodu 🤷‍♀️

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz a poród w Poznaniu czy jednak ten szpital bliżej Ciebie zostaje?

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ