Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka, ja mam ostatnie pedi na koniec września i mam nadzieję, że dotrwam 😅 nie chce iść z miesięcznym pedi rodzic, bo potem nieprędko go odnowie 🤣
Kasio wybacz, nie zapisałam sobie od kogo polecajka, a nie umiałam się doszukać w wątkuprzyjdzie pod koniec przyszłego tygodnia (tak nam będzie idealnie wygodnie z ogarnianiem mieszkania), to wtedy się wypowiem, ale opinie na necie łapie super
u Ciebie widzę różowe królestwo gotowe 😍 pięknie! Polecasz ten fotel? Bo nie umiem znaleźć póki co nic rozkładanego, co by mi pasowało...
Pucz, kciukow nie puszczamy
A jeszcze się okazało, że oryginalna chuste rebozo, to przywieźliśmy sobie jako pamiątkę z meksyku (jako fajny szaliko-kocyk) 😅 ale tak myślę, że szkoda mi takiej pamiątki na porodówkę brać (można je prac w 30 stopniach, a gdzie całe bakterie szpitalne? 🫣) wiec chyba kupię jakąś z chust do noszenia dzieci i ją później wypiorę w wyższej temperaturze 🤔 tu mam poscreenowane wytyczne Sary, jest sporo na vinted 👌😁Pucz lubi tę wiadomość
-
Agentka, trudny temat 😉 wolałabym Poznań, ale jeżeli nie będzie podstaw, żeby tam trafić wcześniej to raczej nie pojade, tym bardziej z dodatnim GBSem, gdzie lepiej nie opóźniać 😔 więc chyba powoli pozostaje się oswoić z porodem w szpitalu na miejscu...wlaśnie dlatego chciałam pogadać z moim dr, bo on wcześniej odnośnie porodu nic nie chce mówić - wychodzi z założenia, że jak donosimy to będziemy planować 😋
Dziewczyny, dobrze, że macie poumawiane mani i pedi, bo ja robiłam w weekend sama i myślałam, że nie dotrwam 😅 o tyle o ile mani dało się przeżyć to przy hybrydach ma stopach prawie bym się poddała 🤣07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Kasio cudowna rezydencja małej damy 😍😍😍😍😍
Ja krem ochronny mam Linomag kupiony tak jak Agentka. Możliwe że nawet ten sam.
Pucz kciuki ✊ -
Hej dziewczyny!
Piszę z działki na Mazurach
Pojechaliśmy prosto od lekarza i właśnie grilujemy
Ancalime no właśnie po ostatnich plamieniach nic nie było 😂
Wizyta u doktorka super 😁 GBS oddany do labo, wszystko super, jedynie mam trochę podniesione pH moczu, powinno być max 7.5 ja mam 8. Kazał pić sok pomarańczowy, wodę z cytryną i łykać witaminę C 😂 następna wizyta 12.09 jeśli do tego czasu nie zacznę rodzić
Junior waży 2818 😃 i według dzisiejszych badań wyszedł większy o 9 dni. Ale lekarz mówi że to normalne
Jak przyjdą paczki z allegro i Gemini to pakuję walizkę i torbę do szpitala
Miłego dnia kochane ❤️ -
Maiora wypoczywajcie ❤️
I super wieści z wizyty. Kawał człowieka już 😍
Pucz, czekamy na Twoją relacje
Ja mam dzisiaj jakiś totalny zjazd. Wszystko mnie boli, nic mi się nie chce 🙄
Pewnie to kwestia niewyspania ale ogólnie czuję się mega słabo dzis 🤷🏻♀️
Meeg gdzie się podziewa?Maiora lubi tę wiadomość
-
Maiora, piąteczka jak idzie o wagę! U nas 2808 dzisiaj, więc prawie co do joty to samo. Tylko GBS ode mnie nikt nie chce pobrać, bo przy CC nie trzeba🤷🏻♀️.
Co do tętna małej, wczorajszych KTG itp. Okazało się że dobre cukry, które mnie tak cieszyły, wskazują na starzenie się łożyska. Rozwiązanie ciąży tydzień przed terminem, ale jak spadną mi jeszcze mocniej cukry, np o 10 jednostek w stosunku do wcześniejszych, to bez skierowania mam się zgłosić na izbę celem rozwiązania jeszcze wcześniej. Młoda tętno ma faktycznie nisko, ale mam pamiętać że mam cukrzycę, pępowina jest dwunaczyniowa i że ona od początku ma niskie (przejrzał wcześniejsze badania). I cóż, mam nie zaniedbać dalszych wizyt (3 w przyszłym tyg!), obserwować ruchy i cukry.
Maiora, smacznego! Zjadłabym karkoweczke z sałatką grecka 😍.
Pucz, kciuki wciąż zaciśnięte. A czemu nie chciałaś szpitalu u siebie na miejscu?
Kasio, piękny pokoik. Pokazywałaś zasłony, ale ogólnie całość mi się podoba ❤️.
Sara, udało się dzisiaj odpocząć?Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
Hej hej, jestem wszystko nadrobię I promise 😇odniosę się do was kochane pokolei jak trzeba. U mnie kilka dni dużo się działo i mam apdejty ale dziś jest tak duszno i zero mocy po nieprzespanej nocy i na myśl że ma odpalić kompa to mi słabo a inaczej nie ogarnę kilku dni nieobecności🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 20:02
Ancalime, agentka93, Sara30, Ogoorkowa, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
O, uwaga: mój mąż zaczął składać komodę 😂❤️🤞
Ancalime, Sara30, Kania_czubajka, Longanimity, RiverS, Ogoorkowa, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Meeg najważniejsze, że wszystko dobrze. Wiesz no, znikanie na kilka dni na tym etapie ciąży zapala czerwoną lampkę 😬 odpocznij
Ancalime o kurcze, a to ci nowina. Najważniejsze, że jesteś pod naprawdę baczną kontrolą, musisz tego mocno pilnować ❤️
Ja nie robiłam nic nadprogramowego dziś ale jednak, powiem szczerze, mam już dość wakacji. A jutro cała 3-ka w domu bo Tolka ma wolne 🫣
Chce mi się zwyczajnie przesiedzieć pol dnia w CISZY 🙈🙈🙈 tylko tyle.
Dopakowalam już torbę, dziś poukładałam w szufladzie pod przewijakiem wszystko, wypełniłam plan porodu i można powiedzieć że jestem przygotowana. Za 2 tygodnie ciąża donoszona i chyba dopiero odetchnę bo co raz częściej przechodzi mi przez myśl, że nie doczłapie się. Obecnie tak naprawdę odliczam do przyjazdu Pawła. Będę się czuła 100x bezpieczniej gdy będzie -
agentka93 wrote:O, uwaga: mój mąż zaczął składać komodę 😂❤️🤞
-
Ancalime, teraz doczytałam, bo mi zniknęło przed wiadomością Meeg- tak kojarzę mi dziewczyny na oddziale też mówiły, ze im pięknie spadły cukry, myślały, że to super, a lekarz powiedział, że nie do końca tak super 😬
Powtórzę to co zawsze- ważne, że wiesz, będziesz uważna, a do donoszonej ciąży już bardzo niedużoAncalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Kania, u mnie cukry zawsze były na granicy normy, ok 87-90. Teraz są jakoś 80-83. Jak widać i tak wyższe niż u Ciebie ,gdzie biorę naprawdę DUZO insuliny. Jak spadną do 70-72 to mam się zgłosić.
Tak samo jak po posiłkach spadną niżej niż 110 (mam ok 130). Tylko pamiętaj, że Ty dajesz sobie radę samą dieta, a ja nie dość że biorę insulinę dlugodzialajaca w dużej dawce, to i te krotkodzialajace do posiłków. Więc trochę baczniej mnie obserwują.
Co nie znaczy, że ewentualny mocny spadek nie powinien zaniepokoić i Ciebie. U mnie jak widać mocny to 15-20 jednostek w dół poniżej średnich.
/Sara, rozumiem Cię, naprawdę. U mnie młoda pokochała gry ruchowe na konsoli - mam mniejsze wyrzuty sumienia, że gra przed tv, bo przecież się rusza 😂. A ja mogę w spokoju popracować 💪🏻.
Gra w 'Just dance' oraz 'Ring fit adventure'. Pierwsza na plejce, polega na tańczeniu do znanych utworów wg wzorca na ekranie. Druga na Nintendo, tam jest wykonywanie różnych ćwiczeń typu przysiady, podskoki, skłony i inne wymagane wg narracji ogólnej opowieści. Bardzo fajna, polecam 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 20:15
-
Ja wczoraj na wizycie w ogóle to się naczekalam jak głupia, bo lekarka się spóźniła 2 h :o i ja te 2 czekałam w kolejce,bo prócz mnie były same stare baby. Tylko jeden starszy Pan mnie przepuścił przed siebie, no ale to wiele nie zmieniło, a ja dalej jakoś tak nie potrafię powiedzieć: proszę Państwa, jestem w 9 miesiącu ciąży, teraz ja chodzę.
No i w sumie żadnych nowych zaleceń, paski wypisała, cukry mierzyć, mają być na czczo 80-90, max 95, po posiłkach 80-120, max 140. No i tyle. Jakby było coś nie tak, to mam umówić wizytę i przyjśc. No ale w sumie u mnie to takie te wartości są dosyć stałe,one nie skaczą jakoś mocno. -
Agentka brawo dla męża 🤣 mój za to dzisiaj jeździł zamawiać parapety bo majatrwoi się zapomniało nam powiedzieć że jeszcze to jest do ogarnięcia ale to już chyba z moim tatą założą bo zewnętrzne będą za tydzień ale wewnętrzne za 2-3😑 a ja z rana jestem taka słaba że masakra... najlepiej wieczorem ale i tak bez szaleństw...
Sara jak tam dzisiaj sprawy jelitowe? Bo ja w nd ostatnia tabletkę sterydów zazylam i dzisiaj jakby coś biegunkowego mnie chciało złapać więc trochę się zmartwiłam bo jakoś nie koniecznie chce kolejnego zaostrzenia i szpitala... wiec może głupio zrobiłam ale stwierdziłam że jeszcze tydzień będę zażywać sterydy w tej ostatniej dawce... no i jakoś w rozmowie wyszło że męża też pogoniło do kibelka więc jest opcja że coś nam się zepsuło... bo jemy praktycznie to samo 🤷♀️
A tak poza tym to stwierdziłam że za dużo czasu spędzam na telefonie i muszę sobie zrobić detoks 🙈 także np jutro dopoludnia będę lepić pierogi ruskie🤪 i muszę sobie poplanowac co mam do roboty bo inaczej to siedzę z telefonem 😑
A torbę też już zaczęłam pakować, narazie mam część poporodową, ale przygotowałam też wypisy że szpitali z czasu ciąży bo ponoć to też się powinno mieć że sobą. Robie listę czego jeszcze nie mam i dopisuje krem do buzi i chyba też wezmę z firmy linomag😉
I u mnie jakoś nie koniecznie dzisiaj było chłodniej 🥵👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Akurat diabeto mam na teleporady, poza początkowym okresem nie muszę chodzić. I to sobie chwalę, także współczuję oczekiwania na wizytę. Aż 2 godziny to już gruba przesada 😮💨.
A widzisz, u mnie nieco bardziej rozhulane cukry. I normę godzinę po posilku mam określoną na 140, wiadomo - im niżej, tym lepiej. Ale choćbym nie wiadomo jak mało i zdrowo jadła, to one nigdy nie spadły poniżej 110, więc norma 80-120 brzmi dla mnie mega abstrakcyjnie.
Przy pierwszej ciąży miałam nieuregulowane, rosnące cukry do końca, więc nowością jest dla mnie stabilizacja i spadek na koniec.
No nic, trzeba szukać plusów. Przy pierwszej córze nie mogłam być zbyt długo na czczo (zbyt rozhulana cukrzyca) i byłam pierwsza w kolejce do CC 😂. -
Longanimity wiesz co, dzisiaj znowu miałam luźne 💩 ale bezbolesne i 2 x (przy zaostrzeniu byłoby 20x) więc ciężko powiedzieć co się dzieje 🤷🏻♀️
Ancalime moi też tańczą i mają gry ruchowe na takiej macie. Przed ciążą sama lubiłam poskakać 😬 wiesz co, o ile mój Emil potrafi się sam sobą zająć pół dnia i np układa LEGO zamknięty w pokoju przez 4 h tak Emma.... O matko bosko 🫣
Ja idę do toalety a ta stoi pod drzwiami i gada. Wychodzę na taras z kawą - lezie za mną. Ona się zajmie czymś, owszem.... Metr ode mnie 🫣 totalny przydupas. Od urodzenia tak ma 😬
I jestem zwyczajnie zmęczona ich obecnoscia, gadaniem... A Emmie jadaczka się nie zamyka. Ostatnio robiłam ogórki wieczorem. Leżała w łóżku z opaską na oczach i jeszcze do mnie nawijała 🤦🏻♀️
Serio, czasem moim największym marzeniem jest porozmawiać z kimś dorosłym 🫣 -
Sara, jak tak czytam o Emmie, to trochę jak o sobie 🤣 Ja do dzisiaj, jak się widzę z moją mamuśką to mi się jadaczka nie zamyka 😂😂😂 Jak przychodziłam ze szkoły to miałam jej zawsze mnóstwo do powiedzenia.
Kojarzę, że któraś z Was myślała o tens i miałam się podzielić, jak na SR. Szczerze mówiąc liczyłam na coś więcej… prowadząca na starcie stwierdziła, że w sumie to nie jest udowodnione, że to działa, ona uważa, że nie działa, ale jak chcemy to możemy spróbować 🙄
Ogólnie byliśmy z mężem niezadowoleni dzisiaj z tych zajęć, prowadziła je ta sama babka, która miała temat „wsparcie partnera podczas porodu”. Wówczas zajęło jej to 20 minut i jedyne co powiedziała to, że mamy sprawdzić czas dojazdu do szpitala i że panowie musza wiedzieć, że będziemy się dziwnie zachowywać.
Dzisiaj z kolei oprócz narzekania na tens zapytała czy znamy metody łagodzenia bólu, nic poza tym pytaniem o nich nie powiedziala i zaczęła przypinać panów do tens, aby zademonstrować bóle porodowe. Oczywiście powiedziała przy tym, jaki jest rekord, więc trzech się znalazło, co chcieli podejsc do rywalizacji. Mój Stary przewrócił oczami i stwierdził, że nie po to tu przyszedł.
Ostatecznie przyznałam mu racje, że strata czasu, bo reszta zajęć polegała na opowieściach prowadzącej o remoncie, o szybkim porodzie jej koleżanki i powtarzaniu, że „pierwszy poród zawsze najgorszy”.
Super, pomogło mi to niesamowicie 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 21:18
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara zazdroszczę dziecka, które potrafi się zająć pół dnia LEGO 😂. Moja córa jak Twoja Emma, noooon stop gada i za mną łazi. Ale przy ruchowych grach przed ekranem jako tako zajmuje się sobą (wIadomo, gra przy mnie, więc wszelkie popatrz/wow/czy widzisz,itp.). Nie dziwię się jej jednak, choć to bardzo męczące i absorbujące. W końcu od zawsze otaczali ją ludzie, dzieci, a tu nagle kwitnie z matką w domu. Ba, mamą która nir ma za dużo czasu i pół dnia pracuje przed laptopem.
Agentka, ależ bym była rozczarowana! Choć znając mojego męża, on by się zgłosił aby wypróbować. To wychodzi na to, że dzisiaj zmarnowaliście czas i nic się nie dowiedzieliscie 😮💨. Ech, ja rozumiem że dla prowadzącej jesteście kolejna grupa, mówi to samo setki razy, ale dla Was to jest coś nowego i po to przyszliście by się jednak czegoś przed wrześniem nowego dowiedzieć 🤦🏻♀️. -
U mnie położna mówiła że tens działa jak bolą plecy i mówiła też że warto spróbować każdej metody niefarmakologicznej łącznie z gazem 😉raczej była mocno sceptyczna do znieczulenia że niby nie wplywa na dziecko ale na jej oko jednak jakis tam wpływ ma 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g