X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio pokoik przepiękny ❤️

Sara współczuję zjazdu ale może dzięki temu chociaż trochę odpoczniesz ❤️

Ancalime przybijam wagową piąteczkę. Bardzo mi przykro z powodu całej tej sytuacji z ktg i stresu. Dobrze ze jesteś pod dobrą opieką
    Co do grilla to zdecydowanie karkówka z sałatką taką a'la grecką to moje ulubione jedzenie. Z tym że sałatkę robie bardzo prosto bo tylko Mix sałat, pomidor Cebula ogórek, ser feta i sos musztardowo miodowy. Nie cierpię oliwek i innych udziwnień 😂 jestem prosta dziewucha xd 😂

Agentka no widzisz xd mówiłyśmy że co pół roku nie trzeba przypominać xd 😂 jak powiedział że skręci to skręci. Mój jak go zawsze pytam bo coś miał zrobic to odpowiada że "teraz nie ale się dowiaduj 😂"

Meeg czekamy na relacje co u ciebie ❤️

Dziewczyny to z tym cukrem i starzejacym się łożyskiem to tylko u słodkich dziewczyn czy u każdej z nas może mieć to miejsce?

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, nie dość że przybijam bezsenną piąteczkę, to i kolejną za tę sałatkę a'la grecką. Też nie znoszę oliwek 😂. Nie mam pojęcia jak to jest u mam bez cukrzycy ciążowej, ale na logikę wydawałoby się że takie ryzyko nie zachodzi, bo nawet nikt nie każe im mierzyć cukru i nie mają glukometrów w domu. A obserwacja ruchów wskazana każdej na końcówce 🤔.

Pucz, Meeg, czekamy na info 💪🏻.

Agentka, tak z opisu to też wydaje mi się, że u Ciebie mała już fiknela ❤️.

Zasnęłam dziś koło drugiej dopiero. Dało mi ja głowę z tym aby spać na lewym boku. No nie potrafię tak zasnąć choćby nie wiadomo co. I budzę się w nocy, na siłę przekładam na lewy. I wtedy nie mogę już zasnąć 😑. Nie wiem ile miałam cuzamen do kupy snu, 3h? W pracy będę zombie😴

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Kurczaki, nie wiem. Dopiero dziś się dowiedziałam, że jak opadają pod koniec to nie mam się cieszyć, tylko zwrócić podwójna uwagę na ruchy, jak mocno spadają i przykładać się do ktg i innych.

A już na bank nigdy nie miałam do czynienia z tak niskimi cukrami, dla mnie to abstrakcja.

Tak na logikę, to tyczy się to każdej ciężarnej ze stwierdzoną cukrzycą - ale lepiej podpytać lekarza prowadzącego. No i wiadomo, wzmożona czujność jak idzie o obserwacje ruchów nikomu nie zaszkodziła.

Przy czym wciąż na szczęście nikt nie każe mi ich liczyć, tylko notować czy są w typowych porach. I czy nie zmieniły znacząco charakteru
    Kurcze, z drugiej strony chyba prawie wszystkie tu odnotowalysmy jakieś dni z dziwnymi ruchami, szczególnie w te upały... do wczorajszego południa też miałam leniwca w brzuchu, potem popadało, ochłodziło się i wróciła akrobatka 😏
    To jak ruchy niepokoją (są, ale delikatniejsze) to co w zasadzie masz robić? Z torba jechać na IP na wszelki wypadek?

Agentka, jeśli to co się wypuna po prawej stronie to faktycznie pupka, to oprócz dobrej wiadomości jaka jest podejrzenie główki w dole jest też taka wiadomość średnio fajna, ponoć jak dziecko jest wzdłuż naszego prawego boku, to poród, szczególnie pierwszy, jest dłuższy 🫣 podobno tylko 10% dzieci jest przy prawym boku, reszta na lewym i faktycznie na SR byłam jedyną, której bobas leży przy prawej stronie 😬 podobno chodzi o to,że po lewej mamy zoladek (pusty w miare rozkrecania akcji) i mniejsze płuco, więc łatwiej tam pracować przy porodzie, a po prawej jest ciaśniej, bo jest wątroba i większe płuco, one się nie zmniejsza 🤷‍♀️.

Maiora, zapytam jak się sprawa ma u niesłodkich ciężarnych. Bo mi cukrzyca nie wyszła, ja z Sarą miałyśmy te krzywe w drugą stronę wygięte i bardzo płaskie 😬 w sumie cud,że miałam ten glukometr w domu, inaczej w niedzielę bym po pogotowie chyba dzwoniła 😮‍💨

Maiora, Ancalime, piekne wagi Waszych maluchów 😍

Współczuję patroli ❤️ 😥

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa - mam się zgłosić na IP. A co do torby to wiesz, myślę że jesteśmy na tym etapie, że każda z nas zgłaszając się na IP w razie odpukać czegoś torbę powinna mieć 😎. Toż to porody tuż za rogiem!

Poszłam rano na otwarcie stokrotki myśląc że kupię ciepłe bułeczki córce. Guzik, o 6 dopiero zaczynają wypiekać 😂.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję psich patroli 😖 ja pobudkę mam co jakieś 2h na siku ale potem w miarę śpię.

Agentka no to rzeczywiście może młoda fiknęła bo u mnie takie wybrzuszenie (więc zakładam że główka) robi się zara pod rzebrami a plecki mniej więc na wysokości pępka 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime no tak tak, racja, ale jakoś moja głowa stara się to chyba chować gdzieś pod dywan 😅

Jejuz jak dzisiaj jest pięknie 😍 trochę chłodniej, chmury 🤩

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, fotel jest ok do siedzenia teraz, ale nie wiem jak będzie przy karmieniu... Jednak oparcie nie jest pod kątem 90st, tylko trochę odchylone no i nie umiem przewidzieć jak to wpłynie na karmienie. Do siedzenia idealny! 😁 Super ciekawostka z ułożeniem dziecka, nie miałam o tym pojęcia! U mnie na pewno głowa jest bardziej z prawej strony, ale nie mam pojęcia jak reszta ciałka.

Longanimity, co do czasu przed telefonem - też ostatnio zauważyłam że za dużo siedzę z telefonem, zainstalowałam sobie aplikację monitorującą czas użytkowania i naprawdę zauważyłam realny związek między czasem przed telefonem a moim samopoczuciem. Oczywiście im dłużej siedzę tym gorzej się czuję.

Agentka, wydaje mi się że masz ruchy w bardzo podobnych miejscach do moich, moja się już obróciła, więc może Iga też już fiknęła? 🍀 trzymam za to kciuki!

Maiora, Ancalime, też przybijam piąteczkę i sałatką i z bezsennością 😅 ja nie mogłam spać bo było mi za gorąco. Rok temu w nocy wpadł nam nietoperz przez uchylone okno i od tamtej pory mąż nie pozwala otwierać okna w sypialni... 😐 Chyba dziś pójdę na kanapę do salonu i otworzę wszystkie okna na oścież!

Sara, jak dziś samopoczucie? 😘 Staniki kupuję z Esotique, dlatego bo mam małe cycki, a tak można dorwać dobry push-up 😁 nie wiem jak ze stanikami do karmienia, bo jeszcze się wstrzymuję z takimi lepszymi. Bardzo zwiększył mi się obwód pod piersiami i nie wiem czy spadnie od razu po porodzie czy już tak zostanie 🤔

Pucz, daj znać jak po wizycie! 🍀

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara co do staników ja mam 95F, znalazłam jakieś miękkie do karmienia na allegro, jak przyjdą to je wytestuje i dam znać :)

Ogoorkowa jakbyś mogła zapytać to będę wdzięczna, bo moja krzywa też nie była normalna i zaczęłam się nad tym mocno zastanawiać xd niby sprawdzał przepływy na wizycie itd ale wiecie jak to jest 😂 mój mózg już działa xd

My dziś mamy 4 rocznicę ślubu 😍😍
    Zaraz jemy śniadanko i idziemy na łódkę, spędzę pewnie cały dzień na wodzie więc przeczytam co u Was znów wieczorem 🙂

Miłego dnia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2023, 08:38

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, wszystkiego najlepszego ❤️. Bardzo miłego świętowania ❤️.

Kasio a nie możecie zainstalować jakiejś porządniejszego moskitiery na ramce? Wydaje mi się, że przez uchylone okno z taką siatka nie wleci 🤔. Nie wyobrażam sobie spać w zamknięciu, choć na poporodowych normą są tropikalne temperatury niestety.
    Co do obwodu po porodzie, to mi zaczął spadać gdzieś dopiero po 2-3 tygodniach. Nie wiem czy to norma, czy ja bylam dłużej opuchnięta 🤷🏻‍♀️.

Miłego dnia!

agentka93 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, obwód pod biustem się zwiększa bo zwiększa się szerokość klatki piersiowej. Dziecko rośnie, narządy wędrują rozpychając wszystko. Tak jak zwiększa się obwód bioder. I te obwody mogą już nie wrócić do stanu "sprzed" dzieci aczkolwiek napewno się zmniejszą :)

U mnie dziś w nocy 1627 pobudek na siku, budziły mnie skurcze przepowiadające 🤦🏻‍♀️
    Ostatnie noce mam naprawdę ciężkie.

Zaczęłam szydełkować sweterek dla Emmy żeby mieć zajęcie na wolne chwile a żeby nie kusiły mnie żadne prace wymagające fizycznie 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, ja polecam taką właśnie moskitierę, o której mówi Ancalime :) Mamy na wymiar na ramce i cały wieczór zawsze wietrzymy z otwartym na oścież, później zamykamy, bo od rana mamy typowo słońce w sypialni.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro czytać, że co chwila ktoś dyżuruje… Ja śpię fajnie i nie za bardzo nawet wstaje na siku, senność, gdy się obudzę jest silniejsza niż parcie na pęcherz póki co 😜

Stary wczoraj już zasypiając „a jak Twoja walizka do szpitala? Spakowalas się?”, odpowiadam mu, że jeszcze nie, a on: „oj to spakuj się, proszę” 😁 chyba po złożeniu komody do niego dotarło, że jednak nie ma za dużo czasu :p
    No poza tym, że wcześniej sobie wymyślił, że dzień przed szpitalem pojedziemy jeszcze do jego rodziców, 2h od szpitala i musiałam go uświadamiać, że to nie brzmi, jak najlepszy pomysł.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a to cwaniaczek z męża. Komodę złożył to teraz będzie ciebie poganiał 🤣🤣🤣

Ja mam plan do końca miesiąca się nie forsować niczym. Nawet już uprzedziłam męża, że akwarium jest to zrobienia od razu jak przyjedzie 🙂
    Czop mi cały czas odchodzi malutkimi fragmentami od przedwczoraj (czyli od tego zrywu na mega sprzatanie)

Ogoorkowa nigdy nie słyszałam o tych stronach, serio 😳 mega ciekawe.
    Ja miałam bardzo trudny poród z Emmą (29h od początku regularnych skurczów) z czego ponad 2 h leżałam z pełnym rozwarciem i zakazem parcia bo nie mogła się wstawić w kanał 🤐 ale ciężko powiedzieć, czy gdyby była mniejsza to czy byłoby sprawniej 🤷🏻‍♀️

Miłego dnia dziewczynki, odpoczywajcie kto może ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia rzecz dla Lidusi właśnie odebrana z paczkomatu 😍
    Lidia będzie naleśnikiem 🤣🤣🤣

I szczerze? Jakości Lullalove nic chyba nie przebije 😏 wcześniej kupiłam otulacz Lullalove i jednak jest o wiele przyjemniejszy. No ale zobaczymy jeszcze po praniu :)

IMG20230823123941.jpg

Ogoorkowa, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio cenna uwaga z tym oparciem, muszę poprzymierzac sobie fotele w przyszłym tygodniu :D

Maiora luzuj fasolki, jak sprawdzał przepływy to na pewno wszystko ok, ja w sobotę dopytam i dam tu znać a Ty się relaksuj rocznicowo z mężem 🫡❤️

Agentka, jaki cwaniaczek :D komoda jest to teraz Ciebie pogania 😅 ja dzisiaj dokupiłam rzeczy do kosmetyczki dla mnie do szpitala, więc już byłoby finito w planie "minimum" :) bo pewnie ie jeszcze coś dorzuce, jak lampka do kontaktu czy coś 😜

Sara, ten czop jakoś daje Ci do myślenia, czy podchodzisz na spokojnie? 😁 Ja bym pewnie panikowała, ale Ty masz tu duże doświadczenie 😁 ja o tym ułożeniu na boku i zależności z porodem chyba słuchałam w jakimś położniczym podcascie, bo coś mi świtało, ale wtedy to jeszcze miałam w brzuchu małą rybkę, która sobie pływała swobodnie 😅 teraz mam małpkę, która tak mi wczoraj przysadzila pięta w zebra,że aż steknelam 😅 może ie aż tak bardzo z bólu, co z zaskoczenia 😂

Co do temperatur, to widziałam, że w poniedziałek u mnie 19 stopni! :o po pierwsze, wyśpimy się dziewczyny! A po drugie, teraz, jak na przyszły tydzień mam montaż klimy, serio? 😵‍💫 jakby klimą była wcześniej, to bym miała już ściany pomalowane w mieszkaniu, ale ze wszystko schlo bardzo wolno w tych dusznych upałach, to zmienili kolejnosc + weszło trochę opóźnienia, będą malować od soboty dopiero (też sprzedawcy farb mówili, że to nie są temperatury do malowania I może się poluszczyc czy coś ... ). Tak by sobie puścili klimę i osuszali i chłodzili 🙄

Maiora lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ostatnia rzecz dla Lidusi właśnie odebrana z paczkomatu 😍
    Lidia będzie naleśnikiem 🤣🤣🤣

I szczerze? Jakości Lullalove nic chyba nie przebije 😏 wcześniej kupiłam otulacz Lullalove i jednak jest o wiele przyjemniejszy. No ale zobaczymy jeszcze po praniu :)

IMG20230823123941.jpg
    Baby buritto ❤️😁 śliczny komplet :) ale faktycznie szkoda, że przez internet nie da się pomacać...

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Baby buritto ❤️😁 śliczny komplet :) ale faktycznie szkoda, że przez internet nie da się pomacać...

On absolutnie nie jest zły. Ale jednak Lullalove to jest najwyższa półka dla mnie jeśli chodzi o delikatność materiału. Taka kaczuszka 😍

Jeśli chodzi o czop to luuuuuz. Mi pamiętam z Emmą zaczął odchodzić jakoś 3 tygodnie przed porodem takimi małymi partiami i bezbarwny (dokładnie tak jak teraz) i dopiero w dniu porodu zrobiło się go dużo i zaczął być podbarwiony krwią. A dopiero na porodówce poleciała reszta.

Z Emilem kompletnie nie pamiętam by odchodził wcześniej a z Tolką zaczął odchodzić na tym samym etapie co teraz i na porodówce pierwszy raz byłam kilka dni później ALE on od razu był dość mocno krwisty i było go duuuzo.

Więc dopóki to są malutkie fragmenty BEZ KRWI to to może trwać i miesiąc :) jednak to sygnał że coś tam się zadziało. Dzisiaj zaczynamy 36 TC więc to jest absolutnie normalny czas w którym ciało szykuje się do porodu i absolutnie nie oznacza, że on nastąpi na dniach :) dlatego totalny luz

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, teoretycznie wiem,że o tym czasie to już organizm się może przygotowywać, ale nadal jakoś nie dowierzam tym naszym suwaczkom 😅 dla mnie wszystkie jesteśmy na etapie pierwszych prenatalnych, gdzie misie Haribo zaczynały wyglądać jak małe człowieczki 😅

agentka93 lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci nieubłaganie i podejrzewam, że za około 2 tygodnie będziemy już miały pierwsze wątkowe maluszki po tej stronie 😍

Pucz, melduj się kochana bo to się robi podejrzane 😬

Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za dwa tygodnie to może tak być, że któreś z naszych maluchów będzie z Nami :) cały czas myślę, że to może będę ją, chociaż nie mam w ogóle żadnych,ale to zupełnie żadnych objawów 😅

Umyłam dziś okna. Wiadomo,że to obowiązek ciężarnej xd a taka dziś pogoda akurat jest,nie za gorąco, nie za zimno, akurat do mycia okien. Teraz sobie poleguje ;)

Koleżanka przyniosła mi suszone liście malin, tak się zastanawiam, od kiedy i czy w ogóle mam ją zacząć pić. W piątek mam spotkanie z położna, zapytam ją i to.

Dziś wzięłam się za oglądanie szkoły rodzenia od zaufaj położnej :) zawsze trochę tej wiedzy wpadnie.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ