X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, ikea ma braki jakieś, bo kilka produktow z koszyka mam "niedostepne" a jeszcze w czwartek było wszystko 😪 poczekam parę dni, ale no chciałam już mieć dostawę na poniedziałek 28.08, bo zaczęlibyśmy skręcać garderobę 😅 i tak do wieczora będziemy na budowie, bo wieczorem ma być dostawa innych rzeczy i musimy czatować :p

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze brzuszki? Ja mam wrażenie, że mój znowu skokowo wywaliło 🤐

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, dawno się nie ważyłam, ale u mnie od pewnego momentu wzrasta cały czas 0,5kg/tydzień.

Mój brzuch tragedia, w ciągu kilku dni urósł strasznie, nie mogę się kłaść na brzuchu, a jeszcze niedawno nie było to dla mnie problemem.

Wchodzę w etap gdzie już chcę urodzić 🥲

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie mam tak wielkiego brzucha jak z Emilem, ale znacznie większy niż z Tolą do porodu 🥹 jest już dość upierdliwy 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakieś foteczki? 🥰

IMG-20230819-225239.jpg

RiverS, Ogoorkowa, Ancalime, agentka93, Pucz, Kania_czubajka, Mart768 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio 😳😍 Twój brzuszek to kameleon! Przecież ostatnio prawie go nie było 😳 urósł kilkukrotnie chyba 😍😳 wow!!

Ja może jutro się zmobilizuje do fotki bo teraz już leżę w samych majtkach, w domu 28 st i nie wiem jak mam zasnąć przy takiej temp 🙄
    Strasznie bolą mnie uda i pachwiny, mała musi gdzieś uciskać 🙄

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w szoku 🙈 Umówiłam się dziś z mamą na zakupy, przyjechała do mnie na kawkę, później poszłyśmy do kina na Barbie, wzięła mnie na jakieś drobne zakupy dla Małej.
    Po czym wchodzimy do domu, a tam 11 moich koleżanek i krzyczą „NIESPODZIANKA!” Okazało się, że miesiąc temu mąż napisał do nich z prośba o zorganizowanie dla mnie Baby Shower💖 Kopara mi opadła dosłownie, bo okazało się, że mnóstwo osób było włączone w konspirację.
    Przez chwilę myślałam, że mi sie to śni 😁 Chatę mam teraz całą w balonach i jedzenia zostało tyle, że chyba tydzień będziemy jeść. Było też sporo konkursów- w tym obstawianie daty porodu i wagi Małej- najwiecej głosów na 28.09 i 3300 🤪 Zobaczymy czy sie sprawdzi.
    Do tego piękne prezenty, dużo rozmów o Maluszkach.
    Ale mam emocji, przede wszystkim wdzięczność za tyle osób w otoczeniu, które chciały na to poświecić swoj czas i energię, coś cudownego.
    80-A70936-8-D02-4-FE8-9581-D70-B58-D53-A51.jpg

RiverS, Maiora, Ogoorkowa, Sara30, Pucz, Kasio, Longanimity, Ancalime, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, faktycznie metamorfoza brzuszka! 😊 doczekałaś się 😁

Agentka ale super! 🥰 Mega miła akcja 😍

Ja właśnie wróciłam do domu, kto zabroni w 8 miesiącu wyjść na miasto na piwka ? :D w sumie z 6 osób aż 4 piły same 0%, więc nie czułam się sama 😅 jeszcze wracając odebraliśmy paczki z paczkomatu 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ale cudowna niespodzianka 😍😍😍
    Pięknie 😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, cudownie naprawdę :) miałaś mega niespodziankę;)

Kasio, brzuszek faktycznie się ukazał 🥰 ja rano jak wstanę,to też zrobię fotkę i wrzucę :) mój brzuch jest "szpiczasty" 🤣 tak wczoraj powiedział mąż i ostatnio baba w sklepie "ooo, szpiczasty brzuch, chyba na chłopaka" 🤣

Ogórkowa, lubię też taką zeroweczkę wypić. Wczoraj wieczorem mąż pyta, czy będę rodzic , ja na to, że nie, więc zrobił sobie zwykłego drina whisky z cola- boże, dziewczyny! Co za zapach!

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pospane 🙄
    Tolka się obudziła z płaczem, ja zachodze a tam rzeź 🙄 łóżko, ściana, piżama wszystko we krwi.
    Oczywiście myciem i przebieraniem ja rozbudzilam więc właśnie leże i oglądam Grizzy i Lemingi 🫣

A tak mi się chce spać 😪

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa u mnie w koszyku wszystko dostępne, ale mam tylko przewijak a tak to jakieś bzdetki bez których też by się obyło 😉 u mojego brata ostatnio były cyrki bo zamówili meble do pokoju mojego bratanka i miały być na piątek i zadzwonili im że przepraszają ale będą w sb w godzinach porannych ... uwaga koło 12 😜 a po tym telefonie dostali jeszcze 3 SMS żeby byli gotowi bo kurier jeszcze dzisiaj przyjedzie 😅
    Zamawiałam parę razy z ikei i mi się takie coś nie przydarzyło nigdy 🙄

Do do brzuszka to mój dzisiaj niżej... ale tak mam bez tejpów.

Agentka ale miła niespodzianka ❤️

Sara współczuję porannej przygody... u mnie o 5 był taki fajny chłodek.

A ja wczoraj ponarzekałam na mojego W. ale robił do wieczora późnego i ma już zagruntowane wszystko i może jutro pomaluje pierwszą warstwę 🥰
    No i tak mnie naszło ze kochaliśmy się pierwszy raz od ponad 2 miesięcy (od ginekologa nie miałam nigdy przeciwskazań) głównym przwciwskazaniem było to że się bałam, także po wszystkim leżałam i się zastanawiałam czy to skurcze bo mały dostał czkawki 🤪 oczywiście teraz za każdym razem jak idę do WC to sprawdzam papier czy aby nie mam plamienia 🙈
    Ale generalnie to miałam ochotę od dłuższego czasu, a mój dzielnie znosił tą abstynencję.

A generalnie mam zaburzony sen bo jak jeszcze z miesiąc temu szlam spać koło 23 tak teraz bez szans... 22 a nawet wcześniej, potem że 3x siku i rano po 7 wstaje, dzisiaj dospałam do 8 nawet... I nie wiem czy to przez ciążę czy przez upały ten sen jest gorszy i muszę dłużej spać 🙄 w każdym razie jak pisałam miałam miłą pobudkę (mamy umowę z mężem że jak któreś się kładzie później to daje buziaka śpiącemu i nawet jak jesteśmy wkurzeni na siebie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 08:26

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logaminity uwielbiam takie romantyczne klimaty. My też mamy taką niepisaną umowę, że nawet jak jesteśmy pokłóceni to na dobranoc zawsze musi być buziak i ze jeśli się o coś potniemy w ciągu dnia to zawsze staramy się przegadać sytuację do wieczora. Właśnie dlatego żeby nie kłaść się pokłóconym spać 😍

Kasio brzusio przepiękny ❤️

Ja też zrobię dziś aktualizacje xd

Ogoorkowa przybija piątkę wieczornych wypadów😁
    Wczoraj wieczorem pojechałam do teściów. Teściowa mnie namówiła żebym wpadła na grila i siedziałam do północy😂 a dziś obiad u nich, mój ukochany placek po węgiersku i mam plan spędzić cały dzień w basenie 😍muszę chyba tylko ogarnąć jakaś czapkę z daszkiem na głowę bo dzis znów upał 😂

Sara współczuję nocnej akcji z Tolą, upały nie pomagają przy krwotokach 😢 nie wiem czy wam mówiłam ale ja od 4 roku życia walczę z krwotokami z nosa. I zawsze te upały były dla mnie najgorsze bo non stop chodziłam zakrwawiona. Myślałam że w ciąży będzie tak samo, ale o dziwo przez całą ciąże krew z nosa leciała mi może 2/3 razy, gdzie wcześniej było to 2/3 razy w tygodniu 😂

Agentka ❤️ fantastyczna niespodzianka ❤️ tylko pozazdrościć kreatywności męża i przyjaciółek ❤️

Miłego dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam okropny poranek :( wstałam i strasznie kręciło mi się w głowie, zbadałam cukier: 50 🤯😵‍💫 ciśnienie 120x98 puls 90. Już jest lepiej, ale teraz mnie mdli od początku dnia z kilkoma kostkami czekolady 🤮

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też wrzucę aktualizację brzuszka. To my 🙂. Jak widać Karola wciąż wysoko

IMG-20230820-091825.jpg

Agentka, wspaniała, cudna wręcz niespodzianka. Trzeba przyznać, że mąż, mama i koleżanki naprawdę stanęli na wysokości zadania. Cieszę się bardzo, że tak miło spędziłaś czas. Ciekawe na ile wróżby się sprawdzą 🌸.

Kasio, brzuszek wyskoczył 🥰.

Sara, współczuję nocki. Ja od 2 dni źle śpię, choć bez konkretnego powodu. Najpierw pół wieczoru czuję się senna, aby potem do 2-3 przewalać się bezsennie z boku na bok. Milion pobudek do WC (młoda wciąż gdzieś uciska pęcherz) aby rano wstać z trudem i niechęcią do życia. A te upały, duchoty dodatkowo utrudniają sprawę. Tulę mocno, oby dzieci dziś były wyrozumiałe.

Ogoorkowa, fajnie że się pobawilas. Pewnie, że trzeba wychodzić!

Ja wczoraj miałam miły dzień, ale prawie cały poza domem. Duuuuuzo jeździłam samochodem, więc chociaż klima była. Zabrałam córę na imprezę w mieście, potem przekazałam bratu na urodzinki dziecka z klasy. Wybawiona i nafutrowana tortem na wieczór nie spała do północy 🙈. Tyle z tego dobrego, że wieczorem ogladalysmy razem Harry'ego Pottera, a ja też lubię 😂. Uff, jaka duchota!

Ogoorkowa, agentka93, Pucz, Kasio, RiverS, Mart768 lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak zwróciły uwagę te ketony i to tak bardzo wysokie, ale skoro teraz było ok to chyba nie ma tematu 😜

Odnośnie brzucha to wg mnie jest wielki 😆 nawet wczoraj mamie mówilam, że wspominała, że ona miała jakby jej pół piłki przykleili, a ja się czuję jak z całą lekarską 🤣

Agentka, ale super niespodzianka 😍 i jak miło, że mąż też o tym pomyślał 😁

Kasio, rzeczywiście zmienił Ci się brzuszek 😁 kiedyś w końcu musiał wyskoczyć 😄 pięknie wyglądasz 🥰

Sara, oj ale miałaś pobudkę, oby dzisiejszej nocy nic już nie zakłócilo snu i udało się nadrobić 😉

Super Dziewczyny, że miałyście udane wieczorny i miło spędziłyście czas 😊 u nas wieczór z netfliksem 😅 plus zrobiłam nam sałatke, mąż też namawiał na zerówkę, ale jakoś nie lubię, tym bardziej z perspektywa częstszego wstawania siku 🤣 ostatecznie sobie darowałam, a i tak wstawałam cztery razy 😱

Ancalime, śliczny brzuszek 🥰 no i rzeczywiście nadal wysoko się trzyma 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 09:31

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że 2 miesiące temu miałam operacje 🙉 wczoraj tak skojarzyłam że jest 19sty i myślę sobie ze to juz miesiąc... ale coś mi nie pasowało i uświadomiłam sobie ze to juz 2 miesiące 🙈

Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja brzuszkowa,wrzucam takie gołe 🤣 najlepiej widać
    IMG-20230820-100249.jpg

Sara30, agentka93, Maiora, Ancalime, Pucz, Ogoorkowa, Kasio, RiverS, Mart768 lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszek Ancalime 😍
    Kania a Twój wciąż jak z magazynu 😍
    Piękne jesteście mamasity 😁

U nas niestety to tak wygląda zawsze 🙄 Tolka ma skazę krwotoczną+ dodatkowo mega kruche naczynka. Więc upały / katar i inne czynniki powodują zaostrzenie krwotoków. Od kilku dni krwawi kilka razy dziennie ale dziś w nocy to już był potop 🤐

Ja wieczory mam kompletnie słabe bo o ile jeszcze miesiąc temu, gdy dzieci poszły spać, brałam się za jakąś robotę itp a teraz jestem tak wypruta za dnia, że leżę przed tv bezproduktywnie i w końcu idę spać. Potem się przewracam z boku na bok, potem wstaje siku X razy 🤦🏻‍♀️

Maiora mi gin mówił, że w ciąży fizjologicznie zagęszcza się krew więc może dlatego ci się polepszyło? No i milutki dzień Ci się zapowiada 😁

U mnie zaczęło się od opieprzu i szlabanu 🤦🏻‍♀️ poszłam wziąć prysznic i poprosiłam starsze dzieci aby przypilnowali, żeby Tolka nic nie odwaliła. Wychodzę spod prysznica - zamrażarka otwarta na oścież, lody czekoladowe rozgniecione w jasnym dywanie, Tolka wyciera się o pościel Emmy a te małe mongoły siedzą na tablecie i grają w Minecrafta 😤
    Tak jak czasem wykazują się naprawdę ogromna samodzielnością i można na nich liczyć tak czasem po prostu ręce opadają 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 10:05

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ❤️ piękny jest ❤️ Sara ma rację jak z magazynu ❤️

Sara ja się właśnie bałam tego że jak będę w ciąży miała więcej krwi to będzie gorzej. Może ta ciąża mnie wyleczy ze wszystkich chorób oprócz tarczycy? 😂😂
    Mam IO, bałam się cukrzycy ciążowej nie ma, miałam migreny-wszystko przeszlo w ciąży, krwotoki minęły 😂😂 cuda normalnie 😂
    Tylko tarczyca nie daje o sobie zapomnieć ale jest stabilnie to najważniejsze 😁

My się witamy w 36 tygodniu. Wyglądam trochę jak Obelix 😂😂😂

IMG-20230820-101749.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 10:26

Ancalime, Pucz, Sara30, Ogoorkowa, Kasio, RiverS, Mart768 lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ