X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam pogody, serio 🙄 u nas dziś ekstremalny upał. Leżę sobie na kanapie pod wiatrakiem, starsze dzieci grają w gry a stary
    .... Kosi trawę 🫣

Mówię Wam, on ma jakąś męską wersję syndromu wicia gniazda 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, dobrze że mąż dał się przekonać 🙂

U nas niby dzisiaj miało być 30 stopni ale nie ma słońca i to zupełnie inaczej się odczuwa.

Agentka, w liście imion też jestem zdziwiona! Nie sądziłam że Nikodem jest taki popularny! I że Kuba tak nisko, zawsze był na podium!

Sara, cieszę się że masz już pomóc, leż pod wiatrakiem i odpoczywaj!

Meeg, myślę to samo co dziewczyny - jakby coś lekarzy niepokoiło to nie wypuściliby Cię tak szybko do domu. Trzeba wierzyć że wszystko jest już dobrze 🤞

Ja dziś poproszę o pół kciuka, bo idę na wizytę do lekarki na zastępstwo (moja jest na urlopie). Byłam u niej na początku i średnio mi się podobało - miałam wrażenie że ona myśli że zaraz poronię bo pęcherzyk jej zdaniem się źle zlokalizował, powiedziała że zakaz seksu do odwołania a później moja doktor mnie uspokajała że wszystko jest ok.

Wasze wszystkie brzuszki są piękne! U mnie tak to wygląda
    IMG-20230829-104144.jpg

Ancalime, agentka93, Ogoorkowa, Meeg lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora a jeszcze co do młodej to zdecydowanie, byłoby łatwiej funkcjonować i dbać o nią wiedząc co i jak będzie 🤷🏻‍♀️
    Fakt, konsultowaliśmy ją z kilkoma genetykami w Polsce i za granicą ale to wszystko jest na zasadzie "50% dzieci z mutacją SMARCC2 ma padaczkę". Czyli, że co? Mam sobie wybrać, które pół chce? 😅
    Znamy na pamięć listę problemów, schorzeń itd, które w pewnym momencie życia pojawią się z mniejszym lub większym prawdopodobieństwem i nie pozostaje nic innego jak regularnie je kontrolować.
    Odkąd Tola skończyła 1,5 roku, badaliśmy jej słuch co 3 miesiące. Każde badanie wychodziło dobrze aż w pewnym momencie gdy miała 3,5 roku okazało się, że jest niedosłuch 60dB. Gdybyśmy nie kontrolowali to byśmy nie wiedzieli. Tak samo ze wzrokiem i wieloma innymi rzeczami, na których sprawdzenie nawet bym nie wpadła. Fakt też, że u niej jest dużo nieprawidłowości, które ciężko powiazac z CSS (np to, że Toli organizm praktycznie nie wytwarza HDL czyli dobrego cholesterolu). Inna zagadka? CK MB czyli kinaza keratynowa sercowa. Normalnie, ona jest markerem uszkodzenia serca głównie przy zawałach bo jest enzymem, ktory wytwarza się w momencie rozpadu mięśnia sercowego . U dorosłego człowieka przy CK MB powyżej 50 diagnozuje się świeży zawał. Zdrowe dziecko ma CK MB do 5-7 jednostek. Tola stale ma 80-100. Czemu? Nikt nie wie. I takich przykładów mogę podać mnóstwo ale nie ma na świecie osoby, która powiedziałaby jak to wszystko będzie wpływało na jej dalsze życie i zdrowie. Bo niepełnosprawnośc intelektualna i poziom funkcjonowania to jedno, a stan zdrowia to drugie. Napewno "zapewnioną" mamy potężną skoliozę ale do tego czasu mamy jeszcze parę ładnych lat i prócz rehabilitacji 5x w tygodniu nie jesteśmy w stanie zrobić nic więcej by jej zapobiec. Ale sama diagnoza i świadomość zagrożeń daje bardzo dużo :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, Agentka powodzenia na wizytach ❤️

Kasio śliczny brzuszek 😍 zgrabniutki

A jeszcze Wam powiem historię. My, kobiety, tak się przejmujemy naszym wyglądem, ciałem, cellulitem i innymi rzeczami myśląc, że dla naszych mężów ma to znaczenie...

Tak oto wczoraj wieczorem leżymy w łóżku, ja oczywiście bebzol na wierzchu bo gorąco i mówię do Pawła aby obserwował jak Lidka się wierci i wypina. On się przygląda, przygląda i w pewnym momencie mówi "o! A co to masz? Rozstępy ci się zrobiły?" 🤐
    Tak, zauważył, że mam rozstępy na brzuchu....po ciąży z Emmą 🤣🤣🤣🤣🤣
    Taka oto męska spostrzegawczość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora pomalowane! Mam nadzieję, że dzisiaj położy podłogę, to jak będę mieć siłę wywalę wszystko z mebli (witrynka i barek i tak częściowo puste bo po zrobieniu kuchni część rzeczy poszła do szafek a t już nie wsadzałam nic bo wiedziałam że tam nie zostaną... ale nie myślałam że aż tyle to potrwa zanim je przeniesiemy).
    Dzisiaj mam zajęcia te okołoporodowej z położną tyle ze ja na takie grupowe chodzę (niby fajnie bo dużo tematów ale trzeba dojeżdżać i musze kogoś fatygować) także dzisiaj ponoć ma być z fizjoterapeutka dziecięcą ale odnośnie pielęgnacji, a potem zwiedzanie szpitala (pierwsza grupa po covidzie) no I tu właśnie kombinuje żeby mąż mnie zawiózł a tata po mnie przyjedzie i zawiezie pod szpital i już na mnie poczeka ... żeby mąż mial czas na tą podłogę... z resztą ja też tak nie lubię fatygować kogoś żeby siedział jakieś 3h i czekał na mnie... wiadomka jak siedzisz w kolejce do lekarza to nic nie poradzisz (albo czekasz na przyjęcie do szpitala) ale tu dam radę coś zaplanować... ale w takie sytuacji jak dzisiaj bardzo brakuje mi samochodu 😵‍💫

A co do porodu i mężów... ostatnio mówię do mojego że idę się położyć i poczytam sobie ebooka o lęku przed porodem... a ten wystrzelił z pytaniem czemu z nim nie pogadam o tym... na co zapytałam... niby jak ta rozmowa miałaby wyglądać... ja powiem ze się obawiam czegoś... a on mi odpowie nie bój się będę przy tobie, wszytsko będzie dobrze? A może jeszcze doda pokrzepiające "nie będzie bolało"...

Z tym że będzie przy mnie to już dawno ustaliliśmy i wiem że mi to pomoże... no ale sorry nie jest znawcą w temacie...

Chciałam dać mu do zrozumienia wczoraj że wiecznie coś przekłada na później.. tak jak np tą podłogę miał wczoraj zacząć kłaść... no i zrobiłam zupę i miałam zrobić mini pizze no ale ze robiłam passate do słoików to stwierdziłam że się nie wyrobię i pizza będzie dzisiaj... ale wiem że to i tak nie pomoże i raczej nie stanie się nagle bardziej obowiązkowy...

No mój ewidentnie nie ma syndromu wicia gniazda 🥴 raczej zakłada że ma jeszcze dużo czasu...
    Wiecie to jest mega dziwne jak się naslucham od niego jak to w robocie on musi robić za wszystkich a reszta chodzi z klapkami na oczach i nawet spod nóg sobie nie usuną przeszkadzających rzeczy... a w domu robi dokładnie to samo... wiecie że te śmieci to wyniósł... ale tylko plastiki w worku już posegregowane ktore przygotowalam... a szkło i papier przełożył tylko w inne miejsce... brak mi sił czasem...

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do studentów to teoretycznie nie mam nic przeciwko ale jak 4ty dzień z rzędu przychodzą i pytają o to samo to już jest denerwujące... szczególnie jak historia chorób jest długa... na początku mówisz wszystko... potem coś wylatuje z głowy... a na koniec stwierdzasz że skoro się uczą to oni powinni zadawać pytania a Ty odpowiadasz krótko 🤷‍♀️

Ale rzeczywiście chyba najlepsze studentki pielęgniarstwa, takie delikatne, dokładne albo miałam farta że na takie trafiłam 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po! Cytuję doktorka: „dzidzia krasnalkiem nie jest” 😂 2,700 także trzyma się koło tego 50 centyla 😁

I przesłanki mnie nie myliły- główkowo 🍀
    Także niech się już panna nie wierci za dużo ;)

Szyjka długa, zero rozwarcia, KTG i przepływy idealne, pobrał GBS. Następna wizyta za 2 tygodnie :)

Kasio, Ancalime, Longanimity, Sara30, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Maiora lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka bardzo dobre wiadomości! takie lubimy no i brawo dla małej akrobatka że tak się ładnie przewróciła teraz już się nie wywinie 🙂

Ja też mam problem z odpisywaniem na wszystkie warki w jednej wiadomości a szczególnie z telefony zawsze coś pominę mimo że czytałam

Kasio całe 2 kciuki odemnie za wizytę🤞🤞

Lonaganimity ja nie znam niestety sposobu na chłopa i jego odkładanie na później szczególnie że już chciałabyś odetchnąć i na spokojnie ten ostatni miesiąc czekać na nowego małego wspolokatora. Trzymam jednak kciuki aby zdaz wszytsko zrobić w czasie i ogarniał priorytety w domu 🙂

Maiora standardowo facet coś palnie a po czasie sam dochodzi do właściwych wniosków 🙂 przybijam piateczke z ujemnym GBS 🤜🤛

Ja dziś na fali radości z powrotu do domu zaczelam się krzątać, pojechalam na zakupy gdzie chodziłam jak stary pingwin 🐧 zrobiłam tosty nastawami rosół, rozwiesilam pranke a wszystko z takim bólem podbrzusza i kłuciem w szyjce że wkoncu musialm się położyć. Już trochę lepiej, jednak 3 dni leżenia to tak szybko nie da się wrócić do formy 😐 a brzuszek już duży I ciężki.

Dziś mamy zakończenie szkoły rodzenia ciesze się bardzo bo na prawdę już mam zero sił żeby tam jeździć i siedzieć na tych malutkich składanych krzesełkach 😅 zrobiłam po małym upominku a Pań położnych które z nami prowadziły zajęcia te 10tygdoni jeszcze Paweł ma tam dołożyć własnej roboty naleweczki 😉

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no takie wiadomości to lubimy 😍 brawo!!! Wspaniale, że się obróciła. Myślę, że przy tej wadze i udziale grawitacji już tego nie zmieni tak łatwo 😬😁

Longanimity 🫣 nie mam pomysłu skoro tłumaczenie i prośby nie działają. Może po prostu czekaj aż zacznie się potykać o te śmieci 🫣

Mój stary wściekły bo w kosiarce zerwał się jakiś pasek w połowie roboty. Wykąpał się, pojechał po nowy, i jak znam jego to zaraz będzie go zakładał i kosił dalej 🤦🏻‍♀️ jest 36 st w cieniu 🥵🥵🥵

Meeg ah te Twoje upominki 🥰
    I przybijam piątkę za samopoczucie po szpitalu 🫣 ja zawsze po powrocie do domu czuję się taka totalnie nieruchawa jakbym w kostnicy leżała a nie w szpitalu 🤣
    I cieszę się, że nastrój Ci powrócił :) Ada uspokaja mamusie kopniakami :)

A ja ogarnęłam dom, pranie, przespałam się 2 godziny 🫣 dzień lenia totalnie. Zrobię obiad i po obiedzie leżę dalej 🫣
    Byle jutro jakoś przetrwać.
    Szczerze? Mam jakieś dziwne obawy i gdybym mogła, odwołałabym ten wyjazd 😏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do studentek: ja w planie wpisałam tak dokładnie, że jako boerni obserwatorzy nie, ale jako aktywna pomoc przy porodzie to tak :) chętnie jakąś studentkę do masażu plecków bym sobie przygruchała :D ale własnie kwestia badań czy takiego de facto odbioru mnie nieco przeraża w sytuacji porodu.

Maiora, super, że mąż przemyślał sprawę :) spokojna głowa to lepszy poród :)
    GBSu gratuluję :D Kurcze, ja też kocham skręcać meble, to takie LEGO dla dużych, ale teraz obecna tura mnie ominie ;( a w poniedziałek przyjedzie tyle układanek z IKEI, serduszko krwawi ;(
    Co do internetu: to trudne zadanie też dla UPC, bo w salonie nie wiedzą w sumie czy tam się da ich zamontować... Kurde niekompetencja i brak chęci współpracy (żeby to sprawdzić u kogoś, kto się u nich bardziej zna) okropnie na mnie działają. Na prawdę z każdą załatwianą sprawą coraz bardziej nie lubię ludzi, powywalałabym takie ameby jakbym była ich szefem :P Szczególnie, że ja poszukałam u innych źródeł i wiem, że to oni tam są podciągnięci :P ona widziała w systemie numer budynku jako samą cyferkę, a w rzeczywistości to są bloki o numerach z cyferki i litery. Ale dla niej to zupełnie inne numery budynków (tu się zgadzam), więc chyba nie może nas podpiąć :P

Sara, współczuję upałów! tu jest tak cudownie jak wszyscy zakładają jakiś sweter a ja moge się nie pocić w szortach i staniku <3 może jak upały w końcu i u Was zelżeją, to i brzuch niech odpuści? :(
    Spostrzegawczość męża 10/10 :D hahaha :D

agentka, czyli jednak stopy aż tak nie "odpuchnęły" jak się spodziewałaś :D
    Ale super, że główkowo jest Malutka <3

Kasio kciuki zaciśnięte, czekamy na relację! :) brzusio <3 jak wgl z siniakami po heparynie u Ciebie? jakieś są, ale widzę chyba bez dramatu? :)

Longanimity widzę remontowo do przodu :D My wczoraj pierwszy raz odkurzaliśmy nowe panele (no dobra, mąż odkurzał :D) i oklejaliśmy (a to już razem :D) podłogi, żeby się nie uszkodziły przy montowaniu mebli. Strasznie mnie korci, żeby dzisiaj wieczorem tam skoczyć zobaczyć jak tam się te meble mają :D
    Wgl mieliśmy śmieszną sytuację, bo przywieźli nam wczoraj całe AGD, pomimo tego, że już odbieraliśmy wcześniej okap i płytę indukcyjną (żeby stolarz sobie mógł dopasować to dokładnie). Odwieźliśmy grzecznie zdublowane sprzęty do sklepu (to taki okalny sprzedawca, nie żadne Media, więc bolałoby go to mocno po kieszeni, po drugie bardzo dużo nam doradzał, po trzecie no nie wyobrażam sobie nie oddać tego :D). Bardzo dziękował za uczciwość, a ja muszę tam się przypomnieć jak będę zamawiać roombę, że może jakaś zniżka dla takich klientów się należy :P wypadałoby chociaż z marży zejść, co nie? :D
    Kurcze, ja też się czasem w okresach dużego młynu w pracy łapałam na tym, że tam daję z siebie 110% a w domu nie ma już sił, zupełnie odpuszczam... ale nie jest to dobre :(

Meeg ale super pomysł z prezencikami :) jeśli faktycznie czujesz, że aż tyle Ci to dało to zawsze warto doceniać takich ludzi :)

Ja posegregowałam wszystkie badania i papiery do szpitala + wydrukowałam wypisany plan porodu. Strasznie dużo tych papierów mi się nazbierało :D

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa z góry przepraszam że zabrzmię jak twoja teściowa 🤣 ale jaki jest prawdopodobny realny czas przeprowadzki?
    Idziecie jak burza bo jak już kuchnia się składa, podłogi są łazienka też to wygląda jakby już finiszujecie 🙂
    Z internetem współczuję braku kompetencji, może są w tym budynku zamieszkane inne mieszkania gdzie juz są internety i można dopytać jak to załatwiali?

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Meeg, no uważaj z takimi pytaniami 🤣 realne pierwsze spanko zakładam w weekend 9-10.09 🤞 Trzymajcie kciuki!

Fajnie brzmi, że są podłogi, gorzej, że jeszcze bez listew, a takie dupsy koncowe strasznie dużo czasu zajmują 🙄

Internety chyba załatwimy po prostu w innym salonie, bo mamy info od sąsiadów, że właśnie upc tam doprowadza na 100% 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 16:30

Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio a Ty o której wizytujesz?

Ogoorkowa to już naprawdę niedługo ta przeprowadzka 😄🤞 extra! Na spokojnie zdążycie przed bobasem!

Meeg mi się kojarzy, że Ty często takie niespodzianki robisz, miłe to :)

Longanimity nie wiem co może zadziałać na Twojego Starego, na mojego trucie dupska wystarcza. a czasami sam z siebie ma dzień, że chodzi i mu coś przeszkadza, narzeka, że syf lub że ja się nie interesuje🤣 miejscami to gorsze niż, jak ma wywalone, bo się zachowuje wtedy, jak jego matka.

Maiora extra, że ta położna została w opcji :) jeśli masz się wtedy czuć lepiej, bezpieczniej to w ogóle nie ma o czym mówić.

Ogoorkowa, Maiora, Meeg lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kasio Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, właśnie wróciłam do domu, jakaś długa ta wizyta 😁

Helenka ma 2,5kg (20 percentyl), w dniu porodu powinna mieć około 3200g - dokładnie tyle ile miał tatuś 😁 miałam pierwszy raz ktg i wszystko dobrze, sama słyszałam jak równiutko biło serduszko 🥰 No i teraz tak: moja dr zawsze mówiła że moja ciąża jest fizjologiczna, zdrowa i idealna, a ta dr na zastępstwie twierdzi że ze względu na zespół antyfosfolipidowy powinnam mieć robione KTG co tydzień i do 27.09 (czyli do terminu) powinnam być już rozpakowana 😳 co z moim przeczuciem że przenoszę? Acard mam jeszcze brać do kolejnej wizyty, Neoparin mam odstawić jak pojawią się skurcze.

Longanimity, na mojego działa jak ja nie robię rzeczy o które on prosi 😁 "mam ci zrobić kanapki? Nie ma mowy, bo nie wyrzuciłeś śmieci!". Wiem że to lekki szantażyk, ale niestety prośby nie działają.

Agentka, super że już główkowo, myślę że już tak zostanie! 🍀

Ogoorkowa, siniaczki od heparyny są raczej małe i słabe, to nie to co było na początku 😁 co do internetu - dzwoń do oporu aż trafisz na kogoś kompetentnego, w końcu się uda! Bardzo to jest upierdliwe, ale jak się trafi na odpowiednią osobę to wszystko można załatwić, jeszcze ich ugadasz, żeby całej ulicy podłączyli internet 😁 a z AGD piękne zachowanie, zniżka musi być! 😘

Sara, ogarnięcie mieszkania i zrobienie obiadu to już nie jest dzień lenia! 😁

agentka93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa to już lada moment przeprowadzka 🥰

Mi się udało przetrwać ten dzień ale upał był kosmiczny 🙄 stary chodzi nabuzowany tak, że bez kija nie podchodź 🙈

Właśnie się ochłodziło i idzie podobno niezła burza 😬 właśnie sprzątamy na tarasie i podwórku żeby nic nie fruwało 🙈

Moje skurcze raz są a raz nie ma ale to typowe przepowiadające 🤷🏻‍♀️ po prostu z każdym dniem co raz silniejsze, częstsze i boleśniejsze. Więc nie ma co panikowac ale tak jak patrzę na poprzednie ciąże to jeszcze tydzień, może 2 pochodzę :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio drobna panienka ale to nie jest wyznacznik zdrowia czy dobrostanu :)
    Co do lekarki to ja nie znoszę, gdy od różnych lekarzy dostaje sprzeczne informacje. Swojej chyba ufasz bardziej?

Ja Wam powiem, że mój stary ogólnie jest terrorystą pod tym kątem i mimo, iż ja naprawdę jestem pracowita, dbam o porządek itd to on mnie przebija na łeb na szyję 🙈 u niego nie ma czegoś takiego żeby położyć i nie wynieść. Jeden papierek będzie niósł do śmietnika przez całe podwórko (ja najpewniej wsadzę w kieszeń 🤣). Śmieci? Choćby o 1 w nocy jeśli trzeba wynieść to się ubierze i wyniesie 😬

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, w sumie miałam Cię kiedyś o to podpytywać, bo kojarzę, że czarneniebo rodziła z zespołem antyfosfolipidowym i lekarz jej zapowiadał wcześniejsze wywołanie, później się nawet lekko niepokoiła, jak zwlekali z tym, ale ostatecznie kojarzę, że rodziła przed czasem dla bezpieczeństwa. Wcześniej też słyszałam, że APS jest wskazaniem do szybszego rozwiązania i do ścisłego monitorowania ciąży na końcówce właśnie.
    To się fajna, drobna panienka szykuje :)

Co do acardu, mi dziś też mówił, że do 36+6. A neoparin „odstawiamy w teorii tydzień przed porodem, czyli w sumie nie wiadomo kiedy, wiec niech pani cały czas bierze” 🤣 to też nowość, bo wcześniej była wersja, że mam brać cały czas i 6 tyg połogu 🤦🏻‍♀️ Chyba się zdam na to co będą w szpitalu rekomendować i tyle.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą- wiedzialyscie, że leki przeciwzakrzepowe są przeciwwskazaniem do podania zzo w trakcie porodu? Nie żebym miała być szczęściara, która w ogóle może na to liczyć, ale gdyby było dostępne to pewnie bym skorzystała a tu zonk…i tak nie mogę.

Jak masaz krocza? Któraś z Was z tym działa regularnie? Pamietam, że Kania uskuteczniałaś- dalej działacie z mężem? Ja się bije z myślami czy iść z tym do urofizjo i zamawiać olejek, bo mnie zniechęca to, że i tak nie uda mi się to do samego porodu. Opcja seks mi się bardziej podoba, choć tego też nie damy rady już na końcówce ogarnąć, ale na ten moment libido mam nawet spoko w porównaniu do całego czasu trwania ciąży 😅

Ćwiczenia na piłce chce za chwile zacząć, ale też się zastanawiam czy mogę sobie wziąć swoją do szpitala czy będą na mnie patrzeć, jak na potłuczoną, jak będę sobie z nią działać na korytarzu.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja masaż krocza robię. Nie codziennie ale robię. Seksu narazie brak ale to bardziej przez to aby nie pobudzać skurczów macicy. Napewno dam upust swojemu libido po terminie ciąży donoszonej 😁

Co do piłki to wydaje mi się, że zależy na kogo trafisz, czyli... Standardowo 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po zwiedzaniu porodówki najbliższej. I że tak nawiąże do postu Agentki połozna przypominala że najlepszym wywoływaczem jest seks 😉 bo nawet w niektórych szpitalach zaczynają od tasiemki z prostaglandynami 😜 także po weekendzie będziemy to uskuteczniać (jedziemy na wesele i wolałabym żeby tam mi się nie zaczęła akcja😅)
    Jedna z dziewczyn z tych zajęć okołoporodowych od niedzieli na porodówce bo wody jej się zaczęły sączyć, a maniej więcej termin ma taki sam jak ja 🙉
    A porodówka spoko tylko bardzo ciasno, no ale w sumie jakbym tam miała być max 3 dni to jakoś przeboleje... ale jeszcze chyba pojedziemy zobaczyć tą drugą porodówki ciut dalej ale z dobrymi opiniami...

Żeby nie było że mój to taki leń patentowany to ogarniał dzisiaj podłogę i ma niby przygotowane to położenia paneli... zobaczymy czy jutro mu się uda 🤷‍♀️

Sara właśnie jak jechałam na zajęcia to w radiu mówili że u was tak strasznie gorąco jeszcze 🥵

Agentka co do masażu krocza to ja jak narazie tylko to co mi powiedziała fizjo kiedyś już żeby zacząć od posmarowania codziennie odrobiną olejku np ze słodkich migdałów, mało absorbujące a przynajmniej mam poczucie ze coś robię 😜

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ