X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, a nie masz opcji wypisania się na własne życzenie ze szpitala, jakby okazało się, że to jeszcze nie to? Przecież siłą Cię nikt nie zatrzyma.

Ja po wizycie. Przez tydzień nie przybrała w sumie, bo waga szacowana koło 3kg. Dostałam zdjęcie na pamiątkę i dr pożegnał mnie słowami, że do zobaczenia na porodówce 🙂

IMG-20230828-170608.jpg

agentka93, Meeg, Kania_czubajka, Kasio, RiverS, Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mnie trzyma tylko to, że ja w każdej ciąży bardzo długo i bardzo mocno odczuwam skurcze przepowiadające. I to jest naprawdę ciężkie do rozróżnienia czasami 😏 w każdej poprzedniej ciąży były takie dni, że już rozważałam wyjazd do szpitala i się uspokajało. Z jednej strony można pojechać niepotrzebnie ale z drugiej, można pojechać za późno 🙄
    Jedynie co pamiętam, to że te skurcze tak intensywne i wielogodzinne zaczynały się robić w naprawdę ostatnich dniach ciąży. Więc wydaje mi się, że moje dni w dwupaku są policzone. Ale to jeszcze nie dziś... Gdyby się miało rozkręcić to już by się rozkręciło a ja od 6 godzin mam skurcze co 5-7 minut i ani nie słabną ani się nie rozkręcają. Jestem totalnie zmęczona tym dniem 🙄

Obiecuję natomiast, że jeśli będę miała jechać to się dowiecie 😁

Co do tych ruchów to ja niekoniecznie kojarzę takie uczucie bo odziwo Lidka w ogóle nie kopie mnie w okolicy żeber. Rozpychania czuję po bokach brzucha ale jednak bliżej środka + gmeranie bardzo nisko w podbrzuszu. Aczkolwiek dzisiaj to już mnie tak wszystko boli, że sama nie wiem co czuję 🤦🏻‍♀️🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Sara, a nie masz opcji wypisania się na własne życzenie ze szpitala, jakby okazało się, że to jeszcze nie to? Przecież siłą Cię nikt nie zatrzyma.

Ja po wizycie. Przez tydzień nie przybrała w sumie, bo waga szacowana koło 3kg. Dostałam zdjęcie na pamiątkę i dr pożegnał mnie słowami, że do zobaczenia na porodówce 🙂

IMG-20230828-170608.jpg

Ale śliczna pyza 😍😍😍
    Termin CC ustalony?

Wiesz co, jasne że mam możliwość wypisania się na żądanie tylko to też chodzi o to, jak ciężkie logistycznie jest ogarnięcie dzieci na czas porodu i zwyczajnie nie chce zrobić falstartu. Więc albo jadę rodzic albo wcale 😬

Dla mnie idealną porą aby jechać jest albo wczesna noc/wieczór albo rano. Błagam tylko nie popołudnie i nie weekend 🙈

Póki co skurcze są jakie były, ani silniejsze ani częstsze. Więc pozostaje znosić je z godnością 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, rozumiem. Zatem trzymam kciuki aby się wyciszyły i dały pospać. A właśnie, przecież skurcze też można 'sprawdzic' biorąc ciepła kąpiel czy tam prysznic. Próbowałaś już co to zmienia u Ciebie?

Nie, dziś miałam sprawdzane przepływy, określenie wagi i zdjęcie na szybko było że tak powiem miłym dodatkiem 🙂. W środę od prowadzącej mam dostać skierowanie dopiero i umawiać w szpitalu. Ja niestety kontroluje się u trzech lekarzy. Z jednym się pożegnałam, to zostaje mi dwóch 😂. Prowadząca (teraz w środę ma być ostatnia wizyta i ma mnie oficjalnie przejac ktoś tam z patologii ciąży) i dr od nerki małej - ale tu chyba też ostatnia wizyta. Nie wiem 🙈.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime oczywiście o prysznicu wiem i zamierzam spróbować. Właśnie idziemy kąpać Tolke, położę ją spać i idę pod prysznic. Póki Tolka nie śpi, boje się ryzykować 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg już w domu :)?

Pucz pewnie nie możesz się napatrzyć na synka, ale daj nam w wolnej chwili znać, jak się macie ❤️

Jak w ogóle Wasze samopoczucie po tej zmianie pogody? Chyba, że to tylko u mnie chłodek i deszcz.
    Ja po 2 tygodniach odzyskałam stopy dzisiaj 🍀 Przestały wyglądać, jak baloniki.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka u nas chłodniej ale nadal gorąco 🥵 ogólnie ja czekam na takie temperatury 20-22 st. Mam nadzieję, że w tym roku będzie piękna złota jesień :)

Pucz napewno pochłonieta macierzynstwem ❤️ ale też jestem bardzo ciekawa jak tam u nich :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć hej czołem.
    Sara, myślę o Tobie. Te Twoje skurcze takie mogą być wiele wróżące. Popróbuj z tym prysznicem,jak Agentka radzi.

Piękne macie dziewczyny brzuszki ;) ogórkowa, twój też taki niski jest!:)

Ancalime, dzidziuś jak malowanie 🥰

Kasio, ja też nie wiem na ile mogę obiecać, bo nie wiem, czy czas z dzieckiem mnie nie pochłonie,ale mam szczery zamiar tu z Wami zostać po porodzie. Toć jesteście dla mnie jak siostry! 🥹

Meeg! Jesteś już w domku? Odpoczywaj sobie, zjedz coś pysznego i ciesz się domkiem :)

Co do straszenia dzieci w kinie,to nie wiem, czy pamiętacie,ale i ja i mąż pierwszy raz poczuliśmy dzidziusia jak kopie tak porządnie właśnie w kinie 🤣 mały lubi johhna wicka. Ale faktycznie, mocno uruchamiał się też na meczach, zwłaszcza po golach 😅🫣

Zamówiłam na vinted taki cieniutki szlafroczek,zabiorę ze sobą. Dużo miejsca nie zajmie, w może faktycznie okazać się przydatny.

Powiedzcie, czy odstawiacie faktycznie magnez? Moja położna mówiła, żeby brać cały czas, że zapotrzebowanie organizmu na magnez jest duże. Dr mam w poniedziałek, to zapytam.

U mnie naprawdę dobrze. Kurde aż dziwnie mi to pisać ciągle i ciągle, ale fakt taki, że ja się nastawiłam na mega ciężka ciążę. Na wymioty, na to że przytyje 30 kilo, nie zmieszczę się pod prysznic. Na wszytsko, co najgorsze. A tu okazuje się, że co ciekawsze kawałki ciąży mnie omijają. Trochę od wczoraj twardnieje mi brzuch jedynie. No nie jest to ból w żadnym wypadku, lekko dyskomfort. Trochę białego śluzu na bieliźnie- nie wiem, czy to coś nowego, czy to może ten czop? Brzuch dalej wysoko,raczej się nie chce obniżyć nic a nic. 🤷 omija mnie też puchnięcie stóp (telefon podpowiada mi "stóp procentowych", trochę śmiecham 🤣).

Wczoraj byliśmy spotkać się ze znajomymi. Koleżanka oceniając mój brzuch stwierdziła, że lekarz robi mnie w balona,mówiąc, że tam w środku siedzi takie duże dziecko 😅 więc ciągle tendencja jest taka, że ten brzuszek w stosunku do zawieranego w środku dzidziusia jest po prostu mały 🤣 chociaż no nie ma racji, trochę ostatnio mu się urosło i wyglada na porządny ciążowy brzuch :)
    IMG-20230828-192128.jpg

Ancalime, Meeg, Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już w domku. Mam wrażenie że mnie miesiąc nie było 🤯 ja to dziewica szpitalna a to był mój pierwszy raz to pewnie dlatego.
    W domu emocje i adrenalina zeszła i się popłakałam bo jednak dużo stresu mnie kosztowała ta sytuacja z piątku..
    Teraz mam złe myśli na temat niedotlenienia dzidzi.
    Na wypisie niwdotlenienia nie stwiedzono jednak mam zalezona wizytę u lekarza za 7 dni wiec zapisałam się już na poniedziałek ale w tygodniu podjadę na ktg kontrolne. Trochę z Pawłem rozmawialiśmy i oboje się martwimy skąd ten spadek do 80 tez sie mega zestresował 😔
    Nasza koleżanka chirurg powiedziała że przy 60 to już praktycznie nie ma tlenu..

Dodatkowo martwią mnie moje niskie cukry. Już 2 razy zanotowałam poniżej 70..

Powiem wam że ta końcówka ciąży teraz to podobny stres jak sam początek tylko inne problemy 😐

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka zdecydowanie lepiej, mam trochę więcej energii, ale bez szaleństw 🙉 a co do stóp... mi się wydawało że są nie spuchnięte... a tu zakładam buty i sznurówki musiałam poluzować na maxa 🙈

Mam nadzieję że dzisiaj będzie mi się lepiej spało bo wczoraj było jeszcze za ciepło i znowu budziłam się kilka razy 🥴

Sara obyś dotrzymała do założonego terminu 🤞

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, śliczny brzucholek. Ja aparginu nie odstawiam - ale tym pytaniem dałaś mi do myślenia, czy gdybym to zrobiła to pojawiłyby mi się jakieś przepowiadacze 🤔. Choć chyba jak ma się zacząć poród, to się zacznie i tak, więc lepiej aby organizm był lepiej nasycony niż mniej 🤔.

Myślę, że biały śluz to jeszcze nie czop, po prostu hormony itp. Czop powinien być taki bardziej glutowaty, ciągnący się. Chyba że to też nie jest regułą i u każdej indywidualnie to inaczej wygląda.

Meeg, postaraj się nie czytać na temat tych spadków itp. Teraz to w niczym nie pomoże, choć rozumiem skąd ten stres i potrzeba u Ciebie. Robisz co możesz, zapisałaś się na kontrolne KTG. Skoro nie wpisali niedotlenienia, to na bank wiedzą co robią i co obserwować. Tulę mocno.
    W jakich sytuacjach miałaś te niższe cukry? Pominelas posiłek, jadłaś za mało, albo wcześniej niezdrowo? To było na czczo - o której miałaś ostatni posiłek? Wiesz, jak łożysko się starzeje to nie ma tak, że czasem, ale raczej wszystkie cukry spadają.

Sara daj znak znać jak tam po prysznicu 😘

I jeszcze wrzucam ciekawą grafikę, która mi wyskoczyła na Fejsie. Nie bójcie się pomóc sobie krzykiem, gdy maluchy zechcą zobaczyć ten nasz świat!

IMG-20230828-194413.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 19:46

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zażywać magnez normalnie do wizyty kolejne, mój gin powiedział coś w stylu że to może pomóc obrócić się dziecku... może jak nie ma skurczy to jest mu łatwiej 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, trzymam kciuki żebyście dotrwały do tego 6 w dwupaku, ale brzuch faktycznie mega nisko.

Zainspirowana Waszymi brzuchami zrobiłam zdjęcie i porównałam z 20 tygodniem, kiedy myślałam ze juz w końcu coś widać 😅
    233-EF7-AE-0-D4-A-48-F7-8-F28-35-BFDE441968.jpg

Łóżeczko złożone, w końcu złożyłam je ja, bo instrukcja była niejasna 😆 także mój mąż zmieszany mocno.

U mnie info o magnezie przynajmniej do następnej wizyty, czyli 12 września, ale chyba muszę umówić się wcześniej, bo jedna noga puchnie mi dużo bardziej.

Pucz, mamy nadzieje, że u Was tyle tulenia i miłości, że nie ma czasu na siedzenie z telefonem 💕✨

Meeg, oby na ktg w bardziej przyjaznych warunkach wyszło wszystko dobrze, w szpitalu na pewno czynnik stresowy miał wpływ.

Ancalime, Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, dobrze że idziesz to skontrolować - zawsze mi powtarzali że równomierne puchnięcie jest do przyjęcia, ale jak jedna noga bardziej lub jest bardziej goraca, to już jest wskazanie do kontroli.

Uuu... mąż zmieszany - czyżby gdzieś tam urażona męska duma? Te instrukcje zawsze takie podchwytliwe 😎. Mój narzeka zawsze, że otwory źle nawiercone 😂. Potem okazuje się oczywiście że a to coś na druga stronę, a to inne jakieś drobne nieścisłości 😜. No, ale najważniejsze że łóżeczko i u Was złożone 💪🏻.

Już jutro ostatni wtorek 💪🏻. Tak, będę Wam spamować odliczaniem dzień w dzień, haha! Pisałam, że nie wiem co będę robila przez ten tydzień (na pewno nie zamierzam sprzątać chałupy czy gotować na zapas, co to, to nie!). Wymyśliłam sobie, że po rozpoczęciu roku szkolnego i oficjalnej akademii na start pójdę na Oppenheimera do kina 💪🏻. Bo na szczęście po rozpoczęciu dzieci zostawiamy w szkole do 15 😁😎.

Ogoorkowa, RiverS, Maiora lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity też mam taki niesymetryczny brzuch co jakiś czas :D zależy co i gdzie wypnie 😅

Ancalime, ale foteczka na końcówce 🤩

Sara, jak przez noc się nie uspokoi ani nie rozwinie to jedz chociaz na to ktg ❤️ Ale ja też bym myślała o IP i ew. Wypisie na żądanie :p przynajmniej w teorii :D

Agentka taaak, miło mieć swoje stopy, przynajmniej rano :D

Kania mój brzuch zawsze taki Niziołek był, ale dolna czesc jeszcze nie kieruje się w dol, więc to jeszcze nie to (uff 😅). Ty masz chyba taki, ze ma fajną funkcje stolika na talerz 😅 mojwmu tegk brakuje 😅 Super, że każda z nas ma nieco inny kształt brzuszka :D i ja również nie odstawiam magnezu i asparginu :)

Meeg jak super, że już w domu :) nie rozmyślajcie tyle, mądre głowy to oglądały i wypuścili Was ❤️

RiverS, ja też kiedyś myślałam, że 'już widac' 😅 ale super porównanie ❤️

I kurcze przegapiłam kto pisał, ale ja też czuje ataki na kolce biodrowe i to mnie strasznie rozprasza, chyba mam mocno unerwione tam 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ten Twój brzuszek niezmiennie jak z obrazka 😍 wspaniałe, że samopoczucie Ci dopisuje ❤️ fajnie, że o tym mowisz :)
    A co do śluzu to czop bardziej przypomina białko jajka tylko jeszcze bardziej zbite i gęste i jest raczej przezroczysty/brunatny/z nitkami krwi ale raczej nie biały. Ale ogólnie przed porodem ilość śluzu może się zwiekszac

Meeg wiem, że się bardzo martwisz ale postaraj się nie rozkładać tego na czynniki pierwsze. Napewno gdyby cokolwiek było nie tak, to byłabyś nadal w szpitalu 😘 odpocznij

Longanimity u Nas dalej gorące noce. Jutro w dzień ma być 33/34 st 🥵 obłęd po prostu

RiverS ja też bym kontrolowała i to pilnie jeśli puchnie tylko jedna noga. Wszystko co asymetryczne to zUo . Dobrze, że pójdziesz wcześniej

Ogoorkowa taaaak 🤣 nic tylko odgrzebać nasze pierwsze fotki "brzuszków" 🤣 podejrzewam, że znalazłyby się posty z 15 tygodnia pt "mam już taki brzuch, że ledwo chodzę 🤣"

Skurcze po prysznicu jakby się wyciszaly. Tzn ich częstotliwość spada ✊ ale okrutnie mi mała napiera więc autentycznie, teraz to ja już chyba jestem gotowa na wszystko. Mam nadzieję, że uda nam się dotrwać conajmniej do 6.09 ale tu i tak niewiele ode mnie zależy.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ja o tym pisałam, jakieś czuje takie rozpieranie, głównie w lewym biodrze.

Skończyłam dziś prasowanie i pranie ubranek, pieluszek itd.
    Zostało jeszcze pranie wózka. A powiedzcie proszę- wyparzaniem zajmiecie się zaraz przed użyciem czy cokolwiek działacie wcześniej?

Zaczęłam szykować rzeczy do walizki szpitalnej.
    Okaże się czy względnie wszystko jest 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja wcześniej nie wyparzam. Bo nie wiadomo czy np laktator się przyda i kiedy. Do szpitala nie biorę. Jeśli będzie taka konieczność aby Paweł mi dowiózł to i wyparzy wcześniej.
    Bo tak na logikę, powinno się wyparzac po każdym użyciu. Więc jeśli wyparzymy miesiąc przed użyciem to i tak trzeba będzie jeszcze raz 😅

Ten laktator co ja kupiłam był w zestawie ze sterylizatorem do mikrofali więc to moment wyparzyć :)

Wanienkę wcześniej myje porządnie i przelewam gorąca wodą ale to też zrobi Paweł przed wyjściem ze szpitala.

Wyprałam też zmianę pościeli naszej w dziecięcym płynie i przed odebraniem Nas Paweł ma ją założyć bo pewnie pierwsze dni dużo będziemy spędzać w łóżku z Liduszką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 21:34

agentka93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Sara na to nie wpadłam... muszę przygotować zmianę pościeli bo jak będziemy mieć dostawkę to jednak czasem Zibi będzie w naszym łóżku 🤔

Ja się zastanawiałam jak ze smoczkiem... bo w sumie można zawsze wziąć do szpitala woreczki do sterylizacji w mikrofali... jak do tej pory w każdym szpitalu w którym byłam, była też mikrofala 😉

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też mi się tak zdaje, że za wcześnie jest na wyparzanie, ale potrzebowałam takiej logicznej wykładni, więc dziękuje 😄
    Ja laktator biorę do szpitala, położna polecała na rozkręcenie laktacji w razie jakby maluszek z jakiejś przyczyny nie mógł być od razu przystawiony bądź nie miał ochoty na jedzenie.
    Mój szpital (swoją droga to też, jak się okazało ostatecznie szpital Pucz, więc Kochana jak będziesz na siłach to tym bardziej chętnie przeczytam, jak to wszystko wyglądało :)) podobno zapewnia wiele rzeczy, ale akurat laktator też mają na liście do wzięcia z tego co widzę.
    A widzialyscie gdzieś jakieś fajne dresy? Chcę wziąć też normalne ubrania, aby w nie wskakiwać, kiedy koszula nie będzie konieczna (w dni przed porodem), ale raczej na sportowo właśnie. Choć miałam ostatnio na sali jedna dziewczynę, która ubierała sukienki i salowa jej się pytała, gdzie się wybiera taka ładna i czy planuje uciec 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ