Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity, teść pomocny, nie ma co 😅 zapomniał jak to było 😏
może więcej optymizmu i to główka wstawiona w kanał, nie pupa?
Kasio, jesteś 2 tygodnie przede mną, więc małe szanse, że zostaniesz ostatnia na placu boju 😅
Wesoło fikala na barbie, to wierzę,że jej się podobać mogło, tu raczej wyglądało na panikę 😥 ale już więcej nie pójdzie do kina w brzuchu 😅 ale pocieszające,że nie tylko ja straszę swojego malucha w brzuchu 😜
Taak, ja też miałam cały tydzień niedającą się zbic opuchliznę, dzisiaj jest o niebo lepiejMoczenie nóg w misce jak się siedzi nie jest fajne, bo i tak łydki cierpią, ale ja nie kładłam miski na lozko, tylko siebie na podłogę 😅 mniejsze szkody dla mebli 😁 a dzisiaj stopki są takie chłodne, mega przyjemne uczucie 😁
Meeg, super,że wychodzisz i wyniki ladne 🥳 ale wiadomo, ostrożności nigdy za wiele
Sara, no mąż będzie musiał się nieco ogarnąć przy takich grafikach napiętychpoczuje ledwo namiastkę tego co Ty masz normalnie
Dziewczyny, nie chce któraś wziąć mojego męża na przetrzymanie? Ma pierwszy dzień urlopu i już mam go dość 😬 dostał jedno proste zadanie, ogarnąć internet na nowe mieszkanie. I już ma jakieś głupie, nierealne pomysły, typu przeniesienie umowy od września z obecnego mieszkania. I co ja mam wieczorami w weekend robić niby, jak zabierze mi internet i tv, skoro jeszcze w ten weekend się nie przeprowadzamy? 🙄 mówi,że z telefonu można puścić, tylko nie pamięta jak na samym.poczatku mieliśmy mobilny internet na GB i się okazało, że Oglądanie na TV czegokolwiek zjada więcej transferu niż na kompie, bo oczywiście wszystko leci w jakichś full ultra HD 😂 na prawdę Trzymajcie mnie, bo nie wiem jakie proste zadania mogę mu dawać 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 11:04
-
No dziewczyny brzuszek mam ewidentnie niżej bo przymierzyłam sukienkę na wesele i jak ostatnio wiązanie było ewidentnie na już mocno wystającym brzuchu a aktualnie jest nad tą najbardziej wystającą częścią 🙉
Meeg super że do domku i nie musisz się męczyć dłużej w szpitalu 💪
Ogoorkowa chłopy to zawsze na okrętkę robią... a nie byłoby mu łatwiej iść do firmy albo zadzwonić o ten internet i dopytać czy to musi być od 1go? My mamy taką firmę miejscową i dla nich to nie ma różnicy od kiedy przenosisz bo i tak płacisz za miesiąc, tylko trzeba zapłacić za nowe podpięcie 🤷♀️
Mój dzisiaj maluje... ale coś mi się wydaje że podłoga dopiero jutro... no ale cóż to i tak kwestia dni jak będzie można ogarniać temat mebli 💪akurat chłodniej się zrobiło więc mam ciut więcej siły na robienie czegokolwiek.
A no i dostałam maila od mojej endokrynolozki że ft4 cały czas w dolnej granicy i żeby zrobić morfologie, żelazo i ferrytyna, a tarczycowe dopiero 19.09 chyba że urodzę to 6 tyg po porodzie. Jestem bardzo zadowolona bo za taką szybką konsultacje nie muszę płacić 200zl, także miałam farta w lutym że się do niej umówiłam (najszybszy termin na znanym lekarzu w okolicy).👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Idzie zaraz do salonu omówić jak to wygląda, ale on by sam z siebie zaproponował tam przeniesienie od 1.09 zamiast zapytać o możliwość w połowie miesiąca 🙄😅
Zazdroszczę malowania, u nas jest jakiś wirus i 2 robotników z jelitowka leży 😵💫 także pije meliske w domu, a trzeci układa podłogę... fajni są, mogę im złotem zapłacić, ale niech już kończą i wypad z chaty 🫣
Mail od endo super! 👌 Racja, normalnie by to część lekarzy powiedziała na wizycie normalnie odpłatnej... 🙄 -
Agentka nie, dziś mamy badanie u pediatry a do szpitala w środę jedziemy
Ogoorkowa za trudne zadanie chłopu dałaś 🤣
Ja właśnie wróciłam do domu z pobrania GBS i rozmawiałam z położną, która jak się okazuje dojeżdża z Lublina i pracuje w tym szpitalu co mój prowadzący. Namawiała mnie na poród u nich 🫣 i teraz mam mętlik trochę 🙄
Nalazilam się i jeb - skurcze co 5-7 minut. Dociagnelam się do domu i położyłam na 0,5 h zanim do pediatry 🙄 Lidka już chyba jest masakrycznie nisko bo jak siedzę to czuję ruchy w pochwie 🤦🏻♀️🤣 ja nie wiem jak ja wysiedze w tym szpitalu cały dzień w środę 🙄🙄
A co do mojego starego to on w domu sukcesywnie nie robi nic 🫣 ale nadrabia rzeczy, których ja nie byłam w stanie zrobić - właśnie myje kosiarki, sprzata pod garażem, będzie mył taras i sprzątał samochód. Wczoraj ogarnął akwarium. Czyli te wszystkie "ciężkie" rzeczy. A mi zostaje ogarnąć dom czy wstawić pranie więc luz 😬 on chce to wszystko porobić przed porodem żeby potem mieć spokojną głowę - to taki jego syndrom wicia gniazda 🤣
A co do ogarnięcia u lekarzy to on fizycznie sobie z Tolką poradzi ale to chodzi o to, że on nie ogarnia całej terminologii medycznej, nie kojarzy co jest co i które wyniki co oznaczają itd 🤦🏻♀️ więc ja wolę osobiście tego pilnować ale na stomatologię będzie musiał jechać sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 12:30
-
Ogoorkowa ja od rana odkąd wstałam ledwo chodzę. Dosłownie. Z dnia na dzień jest co raz gorzej i dziś przeszło mi przez myśl, że Lidka jeszcze sierpniowa może być 🙄
-
Sara brzuch faktycznie wydaje się byc niżej. Jak Lidka zdecyduje się być sierpniowa, to jej nie powstrzymasz - ale trzymam kciuki aby udało się jednak dobić bliżej terminu ciąży donoszonej 🍀. Może spróbuj ciut więcej polegiwać? Wiem, że nie jest łatwo mając cały dom na głowie, ale pomoc wstawić pranie mogą i dzieciaki, na pewno też od gotowcowego jedzenia nikt nie umarł 💪🏻.
Ja dzisiaj na obiad zaserwowałam schab w sosie, który przed wyjazdem ugotował i zamroził nam mąż 😎. Robił sobie w trasę obiady, a przy okazji przygotował i nam - na kryzysowe dni jak dzisiaj jak znalazł 🥰. Przepełnia mnie wdzięczność do niego chwilowo. -
Na obiad kupiłam kurczaka z różna. Wróciłam z młodym od pediatry i leżę. Powiedziałam mężowi, że co jak co ale do 6 września muszę dociągnąć wiec dzisiaj LEŻĘ dosłownie jak kłoda.
Jeszcze tylko ta środa będzie taka wymagająca a potem już byle do rozpoczęcia roku (bardzo chce abyśmy poszli z Emmą razem), potem do 6-ego i dalej niech się dzieje co chce -
Sara, leż jak najwiecej jeszcze chociaz ten tydzień 🤞
Tym bardziej, że jako weteranka to na pewno doskonale wiesz, co może świadczyć u Ciebie o zbliżającym się porodzie.
Ogoorkowa, w ogóle mnie nie dziwi, że Barbie się dziewczynce bardziej podobało 😁 też myślałam, że jeszcze zdążę Oppenheimera obejrzeć, ale jakoś mi się ciasno z czasem robi. Polecasz?
Co do zadań dla męża- ech 😜 ja już wczoraj swojego skierowałam, że jakbym miała takie samo podejście, jak on to nie wiem na jakim etapie przygotowań bysmy teraz byli 🙄
Ancalime powiem Ci szczerze, że jeśli się nie obróciła, to będzie to przeczyło wszystkiemu co można przeczytać o wskazówkach, że dziecko jest już glowkowo 😂
Ale pomyślałam sobie, że same te dziwne kształty to może kwestia tego, że odstawiam magnez i macica zaczęła sobie coś tam ćwiczyć po prostu.
W ogóle miałam Ci powiedzieć, że naprawdę podziwiam, że tak długo pracujesz, bo ja sobie mysle, że bym nie dała rady ogarniać wyprawki i roboty na raz 🙈
Moja mama twierdzi, że brzuch powinien mi się powoli zaczac obniżać, ale póki co tego nie widzę zupełnie.
Tu moja blada piłka dzisiaj, 35+0 (za rok się opalam w Grecji, nie ma to tamto😅):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 14:32
Sara30, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Kasio, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka ja się już od dobrych 2 tygodni czuję na wylocie 🙄 dzisiaj jest jakieś apogeum i czuję całą sobą, że to już długo nie potrwa. Ja wiem, że jeśli Lidka będzie się miała urodzić to i leżenie plackiem nie pomoże ale do 6.09 muszę dotrwać. To raptem 9 dni.
A Twoja piłeczka piękna 😍 a co do obniżenia brzucha to jest kolejna kwestia, która zależy od danej kobiety. Niektórym brzuch się obniża na długo przed porodem a innym dzień przedtak jak i skurcze przepowiadające - jak są to nie oznacza, że się jutro urodzi a ich brak nie oznacza, że się nie urodzi. To wszystko takie baju baju 🙈
Ja mam przepowiadają od dobrego miesiąca i dalej w dwupaku 🤷🏻♀️
-
Ja dzisiaj też odgrzewam klopsiki. Wołowe z pietruszka i do tego mam buraki, hemoglobino, ty mi to zrobiłaś 😅
Agentka, jaką okrągła piłeczka 🤩 mój brzuch nie jest taki okrągły na górze, taki spiczaty bardziej 😅
Film polecam, bardzo fajnie nakręcony i wgl, ale ... chyba bym poczekała aż będzie na jakiejś platformie i obejrzała go ciszej niż w heliosie na dreamie 😅 mam uraz 🤣
Wróciłam od lekarza, nie mam zakrzepów w żyłach, są po prostu w opłakanym stanie i tyle 😅 nie trzeba zwiększać heparyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2023, 14:52
Kania_czubajka, Kasio, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość
-
A ja się właśnie dowiedziałam, że mój dziadek wczoraj mial zawał, miał operację i leży na OIOMie 😏
Dowiedziałam się oczywiście przypadkiem, bo nikt nie chciał stresować ciężarnej 😏 -
Sara, oby wyszedł z tego ❤️ mamy w Polsce bardzo dobrą kardiologię, więc trzeba byc dobrej myśli 🤞
Eh, nie denerwować ciężarnej, a takim dowiadywaniem się przez przypadek wcale nie denerwujesz się 2x bardziej 🙄 swoją drogą, dlugo nie utrzymali "sekretu" 😜 -
Ogoorkowa byłam u naszej dr rodzinnej (prywatnie jest bliską znajomą dziadków) i ona zapytała mnie jak dziadek... Gdyby nie to, to w ogóle bym nie wiedziała 😏
Leżę, skurcze nadal co 5-6 minut, już od kilku godzin. Stary pyta czy jedziemy na IP.
4te dziecko a ja nie wiem co robić 🫣 -
Sara, zdrówka dla dziadka, mam nadzieję, że wkrótce poczuje się lepiej 🍀
Nie lubię takiego mydlenia oczu ciężarnym, to że w ciąży to nie znaczy, że trzeba trzymać nas z boku.
Sara, a masz opcje skontaktować się ze swoim lekarzem lub z tym zaufanym doktorkiem?
Kurczaki, moze zadziałał ten efekt rozluźnienia, o którym mówiłaś nam, że miałaś przy Emilu 🙈Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A może masz gdzieś możliwość podjechać na ktg może to by coś podpowiedziało 🙉
A ja wam wrzucam brzuszek z innej perspektywy
Też tak macie? 🙈Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
A co do skurczy to u nas na tych zajęciach babeczka mówiła że wielorodki to powinny szybciej do szpitala jechać 🙈 szkoda ze masz tak daleko bo poprostu by Cię odesłali...
Wiesz ze teraz jak dłużej się nie będziesz odzywać to będziemy tu jak na szpilkach zaglądać i czekać już na zdjęcie Lidusi 💖👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity tak 🙈 buła tak zwana 🤣
No właśnie na moim zadupiu KTG jest prywatnie tylko 9-12 a na IP nie mają KTG tylko przyjmują na oddział jak leci 🤦🏻♀️ a na to nie ma opcji
Musiałabym jechać do Lublina ale to jak już jechać to z akcją porodową a nie takim cholera wie co.
Mój prowadzący uparcie nie podzielił się numerem telefonu a ten stary co mi powie? Że jeśli rozkręci się akcja to zaprasza na porodówkę.
Czy mi nigdy nie mogą normalnie odejść wody? Wtedy chlup i wiadomo o co chodzi 🫣
Nic no. I tak nie mam żadnego wpływu na nic. Póki co skurcze są, bolą ale nie nasilają się. Więc teoretycznie to przepowiadające. Ale tak samo miałam przy Toli. Przez 6 h takiego czegoś a potem mnie zwaliło z nóg i w moment urodziłam 🤦🏻♀️ i tylko tego się boje. Że nie zdarze. Ale z kolei z przepowiadającymi jeździć do szpitala to też przesada 🙈 -
Longanimity tak, mi się też tak robi, to chyba pupcia?
Bo nie wiem czy głową też tak intensywnie machają😂
Apropo wypchnięć i ruchów, od kilku dni oprócz takich wypinanek czuje jakby rownolegle z wypinką pod żebrami ktoś mi napierał na kość biodrową. To nie jest bolesne, ale taki jakby opór w biodrze był. Kojarzycie takie uczucie?
Pamiętam Sara opowieści o Twoim szpitalu, więc nie dziwią mnie obawy przed zamknięciem tam… zwłaszcza jakby się okazało, że fałszywy alarm.
A z drugiej strony, jeśli nie zdążysz to też nie za dobrze.
Nie wiem co doradzić, ja bym pewnie jechała, ale wiadomo, że pierworódki to są większe panikary na pewno. Do tego mój mąż by pewnie nie chciał słuchać o pozostaniu w domu. On ma stresa już, jak wstaje w nocy na siku 🙈 dziś nie mogłam spać, bo wczoraj tak późno wstaliśmy i łaziłam co chwila i się martwił czy nie rodzę.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.