Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja witam się z patrolu porannego, ale spowodowanego nie bezsennością,a prezentem przyniesionym przez kicie. Otóż mój kot uznał za stosowne dać nam nad ranem ptaszka. Głupi ludzie nie potrafią sobie zapolować nawet na zwykłego wróbla 🤣 więc łapałam go takiego na wpół żywego- mówiłam Wam, że zostawiam uchylone drzwi. Mam za swoje. Teraz według zabobonu moje dziecko urodzi się ze znamieniem w kształcie wróbla, bo się go przestraszyłam 🤣
-
Pucz gratulacje! ❤️❤️❤️💙💙💙
No to teraz się przyznać, kto obstawiał że Pucz urodzi pierwsza? 😉
Dziewczyny współczuję porannych patroli... ja znowu gorzej spałam przez burze 🙈 i raz walnęło jakoś bardzo blisko aż się przestraszyłam konkretnie... Kania czy to oznacza że moje będzie miało znamię w kształcie błyskawicy? Bo szczerze akurat takiego przesądu nie znam 🙈
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja zasnęłam po 2 skolei tak okropnie duszno w sali że nie da się wytrzymać i jesczze do tego jestem przeiebiona boli głowa od piątku. Mam nadzieję że dziś po burzy będzie lepsze powietrze.
Jednym z porannych szpitalnych rutyałow jest mierzenie ciśnienia i moje dzisiaj 105/55 🙈 czuje się jak zombie.
Ancalime pytałaś o dietę w szpitalu. Nie mam specjalnej jem to co każdy ale mi cukier nie skacze a nawet mam ciągle na niższym poziomie, ale można zgłosić specjalna dietę odpowiednio wcześniej 🙂
To kogo obstawiamy jako drugą z dzidziusiem? 😀 -
Pucz, gratulacje! 💕🥳
Ja następną obstawiam Sarę!
U mnie po wizycie u psychiatry padły słowa o wcześniejszym wywoływaniu, żeby wrócić jak najszybciej na leki w pełnym zakresie, więc będę musiała to z ginekologiem przegadać, także jest szansa, że pójdę koło 20 września wywoływać. Szczerze mówiąc bardzo na to liczę.
Miłego dnia dziewczyny! ☀️26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Pucz, niesamowicie się cieszę, że Leoś jest już z Wami 😍. Cieszcie się sobą i odpoczywajcie. Jej, nasz wątek zaczął się rozpakowywać! A dziś Choco będzie rodzić i zamykać stawkę u siebie - więc nooo, już faktycznie nasza kolej 😁.
Sara, cieszę się, że odczuwasz ogromną ulgę po powrocie Pawła. Rodzinka w komplecie, jeszcze tylko Lidka 🍀.
Moglyśmy gdzies sobie zapisać te typy, pamiętam że parę z nas obstawialo Pucz jako pierwszą. Ale jestem zbyt leniwa na przescrollowanie forum 😂.
Meeg, noo ciśnienie faktycznie nizutkie. Plus ogólnie w szpitalu jednak ciężko się wyspać. Byle do poniedziałku!
Longanimity, skąd wzięłaś burze 😁? I dawaj do mnie jakąś, taka duchota, ze zupełnie serio nie pogardziłabym pogorszeniem pogody.
Co do zabobonów oczywiście nie wierzę. Myślę że nie będziecie miały ani w kształcie wróbla, ani błyskawicy. Choć taki Harry Potter przeżywał ciekawe przygody ze swoją (co prawda blizną, no ale zawsze) błyskawicą.
Ja dziś się wyspałam 😍🥰. Znaczy miałam parę pobudek na WC, bo przecież, ale szłam jak zombie w półśnie, wracałam do sypialni i od razu wracałam w objęcia Morfeusza. Także miłego dnia 😘.
Chodzi za mną tiramisu. Po porodzie to pierwsze co zjem ten słodki deser na bazie alko 😂. -
Ja również obudzona przez burze, a że wstawałam z łóżka najpierw zamknąć okna, potem pootwierać i tak jakoś wyszło, że 2,5h nie spałam 😒
Meeg, a jak idzie indukcja u koleżanki z sali?współczuję takiego samopoczucia ❤️
Sara, kurcze no, żeby teraz sie nie okazalo, ze po przyjeździe Pawła Twoj organizm uznał, że już jest bezpiecznie, czas rodzic zanim sytuacja się zmieni 😅
-
Nie no dziewczyny, pewnie,nie na co wierzyć w zabobony,jednak taki u nas słyszałam
że jak się przestraszysz i dotkniesz, to takie znamię będzie miało dziecko. Często to chyba myszkami jest nazywane,bo się baby strachają myszek
Podrzucam zdjęcie mojej kochanej, która uważa że przewijak to jest jej nowe miejsce spania🥰
Ogoorkowa, Ancalime, Meeg, RiverS, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość
-
Kania no proszę jakie nowe łózeczko wypatrzyl ten twoj łowca 🙂
Koleżanka z indukcji wróciła piętro wyżej na porodwoke i dziś dostanie druga porcje oksydocynki.
Wczoraj cały dzień byłyśmy razem i miała jeden lekki naturalny skurcz tylko wiec no jestem ciekawa jak dziś im pójdzie.
Jestem sama w dwójce ciekawe czy dołożą mi kogoś do towarzystwa czy juz tak zostanie. Dzisiaj odział wygląda jak opuszczony. Zero ruchu ludzi, położnych. Część osób wyszła wczoraj a dziś tutaj nic się nie dzieje ale zaraz Pawełek będzie że smakołykami to się trochę rozerwę 🙂 -
Kania, Longanimity współczuję nocek 😅 u mnie też burza była rano ale rześkie powietrze nie na długo zagościło 🥵
RiverS o i to są konkrety! 😁
Z tym obstawianiem to... Ja mam ogromną nadzieję, że do 9-10 września dociagne ale szczerze? Czarno to widzę. To jest moja 4-ta ciąża i znam doskonale to uczucie "na wylocie". I to właśnie teraz 🫣 więc albo to ostatnie dni w dwupaku albo ta ciąża przenura mnie najbardziej jeśli chodzi o końcówkę. Ale jak chodzę to czuję jak Lidka napiera na krocze, boli mnie wszystko tam 🙄 więc albo to już ostatnia prosta albo po prostu moje mięśnie nie wyrabiają i nie dają rady dźwigać 4-ego dziecka 🤷🏻♀️
Meeg fajnie, że mąż przyjedzie to i czas szybciej minie. Weekend w szpitalu to nuuuuda 🫣
Kania śliczny kotełek 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 10:48
-
Nie mogę sobie przypomnieć kogo obstawiałam dalej, ale wiem, że Pucz na start
Po objawach to chyba wygląda na to, że dość pewny i bezpieczny kurs na Sarę można dać
Czuję ewidentnie od 2 dni jakieś trzepanie po żebrach, jestem ciekawa czy to nóżki czy akrobatka wyczynia coś innego 😄
Jesteśmy po urodzinach kolegi i dopiero się budzimy, zamówiliśmy rosół i naleśniki do domu, a później kontrola z psiakiem u weta 🤞
Ale już wczoraj miała swoje przebłyski bycia dzikuską także jestem dobrej myśli.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka to jak dzikusek wraca to chyba już będzie wracać do formy
A zamówionego obiadku zazdroszczę 🫣 ale wiem, że mąż przez ostatnie 7 tygodni jadł strasznie słabo i zmuszę się dziś żeby ugotować coś dobrego 🫣
Jutro jadę na pobranie GBS 😁 -
Hej dziewczyny,
Nadrobilam forum, ale pisze na jakims starym telefonie bo mój sie zepsul i nie moge odpisywac w notatniku, wiec odrazu przepraszam jesli cos pominę.
Po 1 Pucz 😍😍😍 gratulacje, czekamy na zdjecia naszego pierworodnego forumowego bobasa ❤
Meeg, współczuję pobytu w szpitalu, dobrze ze jestes pod dobrą opieką. Ja mam przyjaciółkę, która, za każdym razem mówi mi ze teraz to jeszcze nie jest tak źle/ az tak mnie cos nie boli/ az tak nie jestem zmęczona itd i ze zobaczę co bedzie jak...i tu do wyboru, zacznie sie to czy tamto, zaczne rodzić, urodze itd... do porzygu🤮
Co do chrztu my ochrzcimy ale tez decyzje o tym co nasze dziecko bedzie chcialo zrobic z wiarą zostawiamy jemu. U nas ja wierzę, mąż nie. Aczkolwiek nie jestem czlowiekiem chodzacym co niedziele do kosciola. Modle sie w domu jak mam taką potrzebę i do kosciola tez sie przejde jak czuje taka potrzebę. Nie podoba mi sie to co dzieje sie w samej instytucji kościoła, dlatego tak to wyglada jak wygląda.
Sara ciesze sie ze maz wrocil. Ten spokoj ze juz jest i zostaje jest nie do opisania. Zazdroszczę ❤
Ancalime kiedy wraca twoj małżonek?
Btw gratulacje z okazji donoszonych ciaż ❤
Agentka ciesze sie ze piesek dochodzi do siebie❤
U mnie weekend jak zwykle intensywnie. Ale jestem juz strasznie zmeczona, wiec dzis leze i pachne. Do 2 przewrotek dolaczyla jeszcze jedna. Ale w zwiazku z tym ja zaczelam po prostu wolniej sie przemieszczać. Stary wraca kolo 06.09 i wtedy mam zamiar przestac jezdzic autem bo zauwazylam ze mam problemy z koncentracją.
A teraz żal post.
Stary mnie wykończy... od kilku dni przechodzi sam siebie. Jego złote rady to chyba zaczne zapisywac. Mialam ciezki dzien po tej trzeciej wywrotce i chciałam ze pozalic. Jak zaczelam mowic to uslyszalam, ze uwaga "nieostroznie stawiam kroki" i powinnam robic to ostrozniej i to rozwiaze wszystkie moje problemy 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dzis za to od rana toczymy dyskusje na temat tego, czy mam brac prywatna położną. Na poczatku ciazy bylam zdecydowana, potem szukalam oszczednosci wiec mowilam ze nie ma takiej potrzeby. A teraz im bliżej tym bardziej sie boję.
Probowalam o tym porozmawiac z mezem i w odpowiedzi uslyszalam ze inne kobiety rodza i dają sobie rade i ze ostatnio za bardzo "KSIĘŻNICZKUJE". Ręce i cycki opadły mi do ziemii... Powiem wam szczerze ze odechciewa mi sie z nim gadać
Wam kochane życzę miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 12:54
-
Maiora wrrrrr ale bym się wkurzyła za takie teksty 🙄 w ogóle kto dał facetom prawo do wypowiadania się na temat samopoczucia w ciąży? 🙄
Mi już jest strasznie ciężko i stary widzi, że ledwo się snuje, nie komentuje na szczęście nic i robi wszystko o co go poproszę.
Trochę się wkurza (na jego szczęście pod nosem), że zaniedbałam podwórko, garaż, ogród ale dzielnie lata i to ogarnia 🙈 on wie, że jakby się słowem odezwał to bym wybuchła jak Etna 🫣🫣🫣
Bez przesady, 3ka dzieci, dom, posesja 40 arów to jest w ciul roboty dla 2 osób! A ja to miałam sama do ogarnięcia i to w ciąży. Więc myślę, że i tak dawałam radę baaardzo długo. Obecnie moja aktywność ogranicza się do sprzątania w domu, prania, gotowania i byle się dokulać do porodu 🙄
Tak naprawdę to mi samopoczucie tak zajebiście siadło kiedy Lidka się opuściła jeszcze niżej. Mimo, że mam kilka kg na minusie czuję się jak słoń dosłownie 🙈🙈🙈
W ogóle wczoraj tak strasznie kopała całe popołudnie, cały wieczór i pół nocy a dziś od rana ledwo ją czuję 🤐
Maiora musisz uważać teraz jeśli jesteś taka "wywrotna". Żeby ci do głowy nie przyszło na jakieś krzesła stawać czy schodzić po schodach bez trzymania poręczyMaiora lubi tę wiadomość
-
Maiora, mój wraca koło 07.09. Mam nadzieję, że nie za późno 🍀. Także w sumie razem będziemy świętowały powrót chłopów.
Współczuję tego tekstu, też bym była nieźle wkurzona. Myślę, że to pokłosie takiego gadania, że 'dawniej kobiety na polu rodziły' oraz naszego podejścia, że 'dam ze wszystkim radę'. Bo jak widać ciężko potem dostrzec, że druga strona jednak już nie wyrabia. Oby przemyślał sobie!
Też jestem rozkojarzona. Wczoraj zgubiłam glukometr 😭. Mam zapasowy w domu, ale stary i chyba wymaga kalibracji. Cukier po śniadaniu 110, a zazwyczaj wyższy. I nie wiem teraz czy to te łożysko, czy glukometr 😶. Na szczęście mam tę kontrolę z luxmedu, to najwyżej poproszę o nowy. Ech!
Sara, póki się wkurza pod nosem, to tyle jego. Jakby nie patrzeć, w pracy ma zadbać o siebie - tu jednak jest więcej roboty. Wychodzę z założenia, że żadnemu facetowi korona z głowy nie spadnie od obowiązków domowych. Więc jak Paweł je grzecznie wykonuje, to niech sobie nawet i delikatnie pod nosem ponarzeka. Przykro mi, że ciężko Ci z brzuchem. To już końcówka 🥰.
Agentka kciuki za kontrolę pieska. Jak już zaczyna pomału bronić, to zapewne to tylko formalność 💪🏻.
Wychodzi na to, że kolejne rozpakują się Sara lub Meeg. Ja się nigdzie nie wybieram - objawy standardowe, tj typowe objawy ciąży, a nie zbliżającego się porodu. Brzuch ciąży jak za dużo chodzę. Żołądek pobolewa jak zjem coś nie teges. Ciężko się leży, bo jak młodej coś nie podpasuje, to jakby ciągnęło coś w środku w jedną stronę. Ale jak się przestawię, sapiąc jak parowóz, to jest ok. Częste oddawanie moczu, brzuch wciąż w górze.
No, ale pierwsza córa też się nigdzie nie spieszyła, widać dobrze im w oferowanym apartamencie.Maiora lubi tę wiadomość
-
U mojego męża dziś też się coś aktywowało, i uznał, że czas skręcić łóżeczko! Także od rana uprzątneliśmy sypialnie, poprzesuwał meble, a nawet okna umył sam z siebie mi każąc leżeć. Miał też straszne wyrzuty sumienia, bo rzucił koc jak przechodziłam i się o niego poślizgnęłam i przez pare sekund myślałam, że brzuch to mam przy kolanach… więzadła ciągną cały czas, a teraz wybraliśmy się po kebsa na obiad 😁 a tu psikus, mamy kapcia. Więc on zmienia koło, pierwszy raz w życiu, bo zawsze ja to robię 😬 a ja siedze na murku i staram się nie odzywać za dużo 😅
Sara, chyba musiałyby być Cię 3 żeby ogarnąć to wszystko, także niech tylko mąż spróbuje marudzić, i tak robisz za 5 osóbAncalime, agentka93 lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍