X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi to wyglada na CC. Ja lubię jej vlogi z tik toka, nie obserwuje jej, ale fajnie się to oglądało, mam wrażenie, że bardzo dojrzała w ciąży i w ciekawy sposób to wszystko przedstawiała. Przygotowywała się do SN na pewno. Ale u każdej z nas trzeba brać opcje CC pod uwagę, bo różne rzeczy się dzieją, ja przynajmniej tak się nastawiam i bezpieczeństwo jest dla mnie kluczowe. Choć oczywiście boje się samopoczucia po.

Trochę żalu, może bez sensu i to moje hormony- mąż rozmawiał z Teściową, chwalił się, że zostanie chrzestnym córki przyjaciela i że żartował, że chrzesniaczka będzie się opiekować młodsza kuzynką, a ona wypaliła „No mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze”🙈 I wiem, że pewnie nie miała nic złego na myśli, ale mnie to zestresowało.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa mi się podobało, że Venicci reklamuje :D
    Jestem fanką marki, ich design mi się naprawdę podoba.

Ogólnie pokoik też miała ładnie zrobiony🌸

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, Ogoorkowa ja ją znam od X lat i ona jest po prostu nieogarnięta 😅 serio.

Co do szpitalnego żarcia to tak jak Longanimity pisze - sól, cukier. Można kupić w takich woreczkach jednorazowych. Ja np jajecznicy bez soli nie przełknę 😅 pomidora bez pieprzu.
    Nie mam pojęcia jak z jakością jedzenia w szpitalu, w którym będę rodzić ale podejrzewam, że po tym co miałam w Norwegii po porodach, nic nie przebije 🤐

Agentka, napewno teściowa nie miała nic złego na myśli, ale to takie dla nas niepokojące 🥴
    Myślę, że każda z Nas jest na tyle rozgarniętą aby wiedzieć, że zawsze coś może pójść nie tak. Ale nie trzeba o tym przypominać i nakręcać spirali strachu bo to w niczym nie pomoże. Mnie też jutro może samochód potrącić 🤷🏻‍♀️
    A u Nas wszystkich maluszki urodzą się piękne i zdrowe, i tego się laseczki trzymamy ❤️❤️❤️

Swoją drogą, zobaczcie, wszystkie jesteśmy już na etapie bezpiecznego wieku ciąży, Ancalime, Kania mają już donoszone ciążę, my za chwilę. To jest fantastyczne 😁

A co do gotowania to ja wam pisałam już kiedyś, że dla mnie to po prostu obowiązek do odbębnienia i jeśli nie muszę to nie gotuje. Nie lubię 🤷🏻‍♀️ mogę godzinami sprzątać, gotować, plewić chwasty ale nie gotować 😅

Edit: mąż przyjechał 😍
    Od razu poczułam się tak bezpiecznie jakby kamień spadł z serca, że urodzimy razem ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 15:10

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie mam tiktoka 🤣 ale autentycznie było mi niedobrze po 5 minutach tam, takie skupione patrzenie w ekran, bez odrywania wzroku, bo następne filmiki łatwo się przełączały... no boomers ewidentnie 😅

Wiem, że CC zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, niestety :( nawet myślę,że gdybym miala skierowanie na CC, to wtedy SN wykluczasz od razu i byłoby mi łatwiej, bo nie będzie zaskoczenia 😅

Kurcze Agentka, na pewno nie miała nic złego na myśli, ale też by mnie to zestresowalo. Staram się sobie tłumaczyć, że ja na pewno też czasem coś powiem tak nieopatrznie dobierając słowa, że ktoś może z tego drugie dno wyciągnąć ;)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, tak tak, fajnie,że nie wszędzie są cybexy, ale zaskoczyło mnie to! :D szczególnie, że ten venicci startuje do kategorii premium swoim wykonaniem i designem. To pozytywne zaskoczenie było :D

Sara, ja się dziwię, że tam w brzuchu mieszka sobie taki w miarę "gotowy" człowiek 😅 że teraz sobie ciumka rurką prosto do brzuszka wszystko, nie musi oddychać, a jak się urodzi to ogarnia co ma robić, chociaż warunki zgoła inne 🤯

Dobra, zbieram się na obiad do tesciowej 😅 czeka mnie salwa pytań, dlaczego mieszkanie nie jest jeszcze gotowe, co tak długo, ale czy na pewno zdążą... 😵‍💫 już nie mogę się doczekać 😅 lepiej by zaproponowała, że pomoże okna umyć po przeprowadzce 😂 ma bliżej, niż moja mama, która opiekuje się leżącą babcia i jak dzisiaj wysłałam jej fotki, to sama zaproponowala, że może jak robotnicy wyjdą, to załatwi pielęgniarkę dla babci i przyjedzie na 1 dzień pomóc i umyje okna 🤯 raczej chce się wyrwać i to forma rozrywki dla niej, ale byłoby mi super miło spędzić z nią dzień u nas 🤩

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam powiem...
    Jak byłam w ciąży z Emilem, moja mama miała przyjechać wcześniej aby w trakcie porodu zająć się Emmą.

Ostatnie 2 tygodnie chodziłam z potwornymi skurczami, bólami, odchodzącym czopem ale tak strasznie bałam się, że będę musiała rodzic sama, że ten strach mnie paraliżował.

Dojechała do Nas w niedzielę wieczorem i poczułam ulgę, że mogę rodzic spokojnie a Emma ma opiekę. Ta ulga spowodowała, że kilka godzin później zaczęłam rodzić 🥹

Organizm kobiety jest fantastyczny, ewolucja to tak zaplanowała, że w poczuciu zagrożenia nie da się rodzić :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, z tymi chrzcinami to chyba będzie właśnie tak, że dziecko ochrzcimy a później damy mu zdecydować, co będzie chciał robić, w co wierzyć, w czym uczestniczyć. Ogólnie to wiadomo, że dziecko będziemy uczyć,jak być dobrym człowiekiem i serio uważam, że można to zrobić bez powoływania się na Bozie, która patrzy z nieba i grozi palcem 🤷

Spakowałam się dziewczyny chyba naprawdę do tego porodu. Tylko takie pytanie jeszcze mam: brać witaminę D do szpitala? Bo chyba mam ją podawać od pierwszego dnia, więc od razu w szpitalu się daje. A jakoś listy pakowania tego nie zawierają ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, rozkminiam z tą witamina jeszcze... 2 dni w sumie nikogo nie zbawią, inaczej w szpitalu by dawali 🤔 ja chyba nie biorę... a sól fizjologiczna spakowałaś? To moje drugie zawahanie, bo chyba jakbym poprosiła, to mi powinni to dać? 🤔

Sara, natura przewidziała wiele rzeczy 😍 ps, chyba mąż dojechał? :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę ani wit D ani soli fizjologicznej. Nigdy nie brałam. Ogólnie do szpitala pakuje absolutne minimum :)

Ogoorkowa tak, dojechał. Ja za to od rana sprzątałam, zmieniałam pościel, gotowałam i obecnie czuję się tragicznie. Brzuch mi opadł jeszcze niżej 🫣
    Zaraz mąż ma skoczyć do sklepu po jakieś łakocie, radlerka i odpalamy film ❤️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, soli też nie spakowałam 🤷 no dobrze, więc chyba ten pierwszy odruch był dobry, żeby nie brać i listy słusznie nie przewidują pakowania.

Cały czas też waham sie, czy brać szlafrok,czy nie. Nie mam takiego leciutkiego cienkiego szlafroczka, tylko taki puchowy gruby. Jak z waszego doświadczenia? Brać czy nie brać? Przyda się?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja spakowałam ale prawdopodobnie go nawet nie wyciągnę. Wzięłam taki cieniutki.
    Tolke rodziłam wczesną wiosną ale nie brałam szlafroka tylko długi cardigan :)
    Ale ja też wzięłam legginsy + topy do karmienia i po porodzie wolę w tym chodzić niż w koszulach.

W szpitalach ogólnie jest gorąco ALE po porodzie możemy różnie reagować. Może nam być zimno i gorąco na zmianę więc warto mieć coś do zarzucenia na ramiona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 20:11

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szlafroka to możesz zawsze wziąć jakaś luźną koszule, ale moim zdaniem szlafrok bardziej się przydaje jak oddział jest mieszany i tak jakoś lepiej coś dodatkowego zarzucić... ja mam akurat taki szlafrok z krótszym rękawem na okazję porodu bo tak to niby miałam szlafrok ale i tak głównie zakładałam właśnie taką luźną muslinową koszule.

Co do wit D to dopiero na wypisie powinnaś dostać zalecenie jaką dawkę podawać (standardowo czy zwiększyć).

A tak wgl to hita wam powiem... do rodziców przyjechali znajomi i od pani E. Usłyszałam że mam super zgrabny mały brzuszek i fajnie wyglądam ❤️ no i się trochę zastanawiam czy to nie przez to że opadł i taki inny się wydaje... sama nie wiem 🤷‍♀️ ale fajna odmiana po tylu tekstach że mam wielki brzuch 😉

Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wogóle szlafroku nie potrzebuje w szpitalu, nie wiemy jaki będzie wrzesień/październik ale na pewno nie aż tak zimno na polarowy szlafrok 🤔 Plus taki gruby jest myślę niewygodny, ogranicza ruchy no i po porodzie podobno i tak mocno się pocimy.
    Teraz mam spakowany taki mega cieniutki ale mam w domu tez ten z Ikei beżowy wafelkowy i chyba go spakuje na indukcje.
    On jest idealny bo ma kieszenie i można telefon wrzucić i spacerować po korytażu, nie ma kaptura a rękawy 3/4 dla mnie najwygodniejsza opcja.

Często w szpitalach na salach poporodowych sa przygotowane dla muszkow sól i potrzebne przybory. A tak na prawdę można użyć wody przegotowanej do przmycia wacikiem, jednak z drugiej strony taka ampułka czy dwie to na prawdę nie jest żadna różnica w walizce przy tych wszystkich pieluchala podkładach i podpaskach 😉
    Z witaminą D też mam podobny dylemat że może będą podawać w szpitalu ale nie muszą. Bo wiem że podają na pewno K po wyrażeniu na zgody ale D już chyba nie tylko czy 2 dni bez Wit D to coś się stanie, no nie. Dlatego myślę że jak kto zrobi będzie dobrze 🙂

Miałam KTG po południu skakało ponad normę znowu ale nikt nic nie mówił że coś nie tak. Obchodu wieczornego nie było i już chyba kolejnego ktg nie będzie. Trochę dziwne skoro tylko dla ktg mnie tu zatrzymali a go robią rzadko🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 20:25

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg nie ma to jak weekend w szpitalu 🤐 taka przechowalnia. W niektórych szpitalach w ogóle nie ma obchodów w weekend 🫣
    Mogliby jednak to KTG przynajmniej częściej robić.
    Ale myślę, że gdyby coś było nie tak to jakaś reakcja by była. Byle do poniedziałku ✊

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już usypiam ale jednym okiem sprawdzam, czy pucz się nie meldowała 🫣😅

Obecnie wchodzimy w taki etap, że dłuższa nieobecność każdej wzbudza podejrzenia 😬

Ja nawet nie umiem Wam opisać jak mi fajnie, że mąż już jest. To, że tęskniłam to jedno. To, że mi pomoże bo zrobi zakupy czy śmieci wystawi to drugie. Ale to poczucie bezpieczeństwa, spokój ❤️ no nie do opisania 🥹
    Swoją drogą, mąż jest w szoku jak brzuch mi urósł przez te kilka tygodni i ile schudłam 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybka aktualizacja 🥰
    Leoś jest od dzisiaj z Nami 😍 ostatnie dni były okropnie trudne i pełne sprzecznych decyzji, ale teraz już to nie ma znaczenia 😊
    Maluch urodził się w 36+6 z wagą 3045 i długość 51 cm ☺ wg badań, które już miał wszystko jest ok i jest ze mną na sali ☺
    Napewno wrócę z relacją co się działo przed i jak sam poród, ale musimy się trochę pozbierać 🙃🙂

Niemampomyslunanick, agentka93, Sara30, Meeg, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Longanimity, RiverS, Mart768, Ancalime, Kasio, oloska, Maiora, EwelinaWer19, Olya, Polaya lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz gratulacje 🍀 Jak odpoczniesz, to poprosimy o zdjęcie Słodziaka ❤️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz tak bardzo się cieszę 😍🥹
    Gratulacje ogromne ❤️
    Odpoczywajcie, tulcie się i ucałuj maluszka od cioć 😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz gratuluje przeogromnie !!! 🥰
    Leoś to nasz styczniowy pierworodny 💙 podeślij focie cioteczkom 🙂

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, gratulacje, tak bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku😍❤️ jak tylko trochę odzyskasz siły i znajdzoech chwilkę to oczywiście przebieramy nóżkami na opowieści 😇 a teraz uczcie się siebie w nowych rolach ❤️

Miałam pisać to, co Meeg, że to nasz pierworodny :D

A co do szlafroków, to ja mam z sinsaya taki cienki, czarny, z rękawem do łokcia, jest cień szansy, że może założę go kiedyś poza szpitalem 😂

age.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ