Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg, zbadają Was tam porządnie 🍀.
Zaczęło się podobnie co u mnie - dwa razy tego samego dnia KTG, przepływy. Mnie puscili, u Ciebie wolą poobserwować Adę. Wszystko dla tych naszych maluszków. Jesteście pod opieką, będzie dobrze 😘 -
Włosy pofarbowalam, brwi zrobiłam, pazury na stopach zrobiłam 😁 jeszcze tylko mani i mogę ogłosić się "odgruzowana" 😁😁😁
-
Taki mam właśnie plan 😁😁😁
Już za kilkanaście godzin będzie mąż więc można załączyć tryb "księżniczka" 😁
Meeg odpoczywaj i daj znać jak po USG -
Dzięki dziewczyny za dobre słowa 🙂 Jestem już na patologii ciąży i z tego co lekarka mówiła to zostanę na obserwacji do poniedziałku.
Na usg przepływy ok. Na ktg lezałam na łóżku porodowym do 23 i myślami że się przekręcę tak mnie już wszystko bolało.
Zapisy takie nie idealne ale bez tragedii zobaczymy jutro.
Jestem na sali 2osobowej z dziewczyną na indukcji z powodu cukrzycy ciążowej i przy okazji mogę się dowiedzieć jak to wygląda od strony praktycznej tutaj.
W sumie to się dobrze złożyło bo poznam tą patologię i się oswoję trochę przed dłuższym pobytem we wrześniu.
Takze spakujcie dziewczyny sobie walizki bo to jak widzicie nie znasz dnia ani godziny. W 5 minut sytuacja może się zmienić, ja nigdy bym nie przypuszcza że będę wczesniej w szpitalu a teraz dziękuję sobie ze mam wszystko pod ręką a nie muszę tłumaczyć staremu co gdzie i jak 😉
Przy okazji przetestuję czy się dobrze spakowałam i mam wszystko także patrzymy na plusy całej tej sytuacji.
Pucz jak u Ciebie sytuacja?
Dobranoc 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 00:50
-
Meeg super, że USG wyszło dobre ❤️ to najważniejsze.
I tak jak mówisz, jak się polezy trochę przed porodem to potem jedziesz jak "do siebie" 😁
Do poniedziałku czas szybko zleci a przynajmniej wrócisz do domu wybadana
Ja też zaglądam co chwilę i czekam na wieści od Pucz. To milczenie może oznaczać chyba tylko jedno 🫣 -
Meegz Kochana, a skoro masz Słodką Towarzyszkę (mam nadzieję,że nie "chrupie" w nocy 😅) to mogłabyś prosze też zapytać o sprawe, która parę dni temu nas tu zaskoczyła, a mianowicie: czy spadające cukry w ciąży oznaczają starzenie się łożyska? Tu były informacje, ze spadek o ponad 10 jednostek pod koniec ciąży może wskazywać na to,żeby jeszcze wcześniej zgłosić się na indukcję
ja o to dzisiaj też pytam na wizycie, ale skoro dziewczyna już na indukcji, to może jej też coś mówili
Ja bym chyba zaczęła panikować jakby to ktg mi na porodowym lozku mieli robić 😂 ale gdzieś się z tym zdążysz oswoić trochę przynajmniej ❤️ niech obserwują i oby w poniedziałek do domu 🥰
Kurcze, teraz ledwo oczy otwarłam i prosto na forum, już nie tylko Pucz ale i Ciebie Meeg podejrzeć 😅
-
Ogórkowa zapytam, ja o tym nie słyszałam ciekawe czy koleżanka coś wie.
Ja właśnie zmierzyłam cukier na czczo i wyszło mi rekordowo niskie 64 🤔
Panie od razu kazały coś zjeść bo śniadanie dopiero o około 9 będzie a ja wczoraj przez to zatrzymanie bez kolacji to może dlatego tak nisko.
Nie spałam praktycznie całą noc z małymi drzemkami ciagle czatujac na ruchy małej..
Powiem wam co mi się od razu przydało z nieoczywistych rzeczy, stopery 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 06:30
-
Ależ się wczoraj zadziało 🙉 Meeg mam nadzieję że dzisiaj już w miarę na spokojnie będzie dzień i w pon do domu żeby jeszcze trochę normalnie pospać we własnym łóżku 💪
I tak tak ja stopery też pakuje bo nie wiadomo na kogo się trafi, a jak wiecie dziewczyny że będziecie leżeć wcześniej na patologii to pamiętajcie że w ciąży można chrapać mimo tego że normalnie się tego nie robi... wiec kto ma słabszy sen (a wiadomo jak z tym w szpitalu bywa) warto zabrać 😉
Sara gratulacje szczególnie za ten pedicure 😅 ja co prawda obecne sobie paznokcie ale żeby "ułożyć" się wygodnie do malowania to nie ma opcji...
U mnie dzisiaj kiepska noc... do 3 spałam jakbym nie spała... nie wiem ile razy się obudziłam... najpierw za gorąco... potem zaczęło grzmieć... zaczęło kropic... zamknęłam okna... przestało... otworzyłam... po jakimś czasie drugi raz to samo 😑 potem siku... a potem nie wiem co... 😮💨👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity,współczuję ciężkiej nocy
Meeg, może faktycznie trochę Was pobadaja i wypuszczą do domku, trzymam kciuki, żebyś mogła się wyspać we własnym łóżku 😘
Współczuję Wam również śladów na samochodzie i na ścianie! Strasznie przykre rzeczy, ale dobrze, że na aucie już nie ma śladów a na ścianie może się przyklei jakiegoś kotka, czy coś
Piesio po zabiegu to na pewno widok, który kroi serce:( ja pamiętam,jak moja kicia po sterylce leżała taka biedna, myślałam że serce pęknie mi na milion kawałków
Sara, Ty dziś będziesz się tulić z mężem! Wspaniały to musi być moment. Chociaż powiem Wam, że ja ze swoim chłopem znam się od 15 lat chyba i najdłużej nie widzieliśmy się chyba 2 tygodnie. Gdybym miała zostać sama na tak długo,to bym oszalała z samotności!
Pucz się nie odzywa, LilMasti się nie odzywano celebrytki,no! Czekamy!
A ja, moje miłe Panie faktycznie witam się w dniu ciąży donoszonej 🥹 37+0. 12.5 kilo do przodu
Ancalime,ty też ❤️🥰❤️🥰❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 08:47
-
Dziewczyny, ja na wstępie tylko sprostuję, że to, że ja dostałam takie zalecenie aby się zgłosić przy dalszej poprawie cukrów o 10j, nie znaczy to, że tyczy się to wszystkich! Żadna z Was nie jest na insulinie, nie ma zwapnień na łożysku oraz nie ma tak, że miała bardzo wysokie, które nagle się tak poprawiły. Myślę, że akurat te zalecenie nie jest jakaś uniwersalną regułą. Co innego jak ktoś miał 95 na insulinie i ma 70, a co innego z 83 bez na 70. Ale zawsze warto podpytać lekarza.
Odezwę się później, to tylko tak na szybko. Niezmiennie trzymam kciuki
Miłego dnia! Z okazji ciąży donoszonej udało mi się nawet wyspać 🥰. Kania ❤️ -
Aa i jeszcze mi się przypomniało apropo terminu porodu! Mój mąż powiedział, że nie mogę rodzić między 4-10 września,bo on odstawia wtedy auto do mechanika
ponadto 4-10 moja położna wyjeżdża na szkolenie do Warszawy i jej nie będzie, więc jak zacznę rodzić,to na pewno na nią nie trafię na porodówce. A szkoda. I co jeszcze ? Od 11 września mój dr idzie na urlop. Więc w sumie ta moja wizyta 4 września to będzie ostatnia u dr. Pewnie na niej da mi skierowanie do szpitala w razie co 🤷
-
Kania, Ancalime, gratulacje z powodu ciąż donoszonych 🥳
Kania, to kiedy chciałabyś urodzić? Po 10? Czy jak Twój dr wróci z urlopu? 🙂
Meeg, fajnie że się więcej odezwałaś! Mam nadzieję że w szpitalu szybko Cię wypuszczą! Dawaj znać co i jak, trzymam kciuki!
Ancalime, Sara, ale musicie być rozciągnięte żeby nogami dotykać twarzy! 😱 Mi się jeszcze zdarza siadać z kolanami pod brodą, ale to nie to samo 😅
Pucz, czekamy na wieści, myślę że niedługo będziemy się zachwycać fotką Leosia 🍀🍀🍀 -
Mnie dziś dziewczyny mało bo myślałam, że mąż będzie pod wieczór a on już koło Łodzi 😅
A mam sporo roboty jeszcze 😅
Kania, Ancalime dzisiaj macie powód do świętowania ❤️🎉 gratulacje!!!
Pucz, my wciąż czekamy na update 😁
Kasio ja stopami dotkne twarzy ale kolan pod brodę nie dam rady, a coś ty 😅🫣
Ja dziś w miarę pospałam a teraz latam w popłochu sprzątam 🫣 -
No właśnie nie wiem, kiedy bym chciała urodzić. Ogólnie chciałabym urodzić. Tyle
o żeby to nie było 17 września 🤣 nie podoba mi się ta data.
No i chyba jestem pewna, że będę rodzić w szpitalu, gdzie pracuje moja położna właśnie. Pomimo, że nie podają tam znieczulenia. Czuje, że powinnam jej zaufać,żeby tam właśnie jechać.
Czekam jeszcze na swojego uszaka, aż przyjdzie,więc na razie nie rodzinya i idę na chrzciny.
W ogóle to mój mąż pytał,czy będziemy chrzcić dziecko :o my nie mamy ślubu kościelnego, tak zdecydowalismy świadomie i potrafiliśmy to uargumentować tym, że ślub kościelny w ogóle nie jest dla nas ważny. Teraz czuję w kościach, że jeśli dziecka nie ochrzcimy,to spotka się z mega sprzeciwem rodziców i nie będę w stanie obronić tej decyzji. Jakoś tak ogólnie wiara, kościół, jest dla mnie obojętna zupełnie 🤷 nie jestem nastawiona negatywnie,po prostu nie myślę o tym, że Bóg ma sprawić, że będę lepszym człowiekiem... Takie mam rozterki... -
Kania ja nie ochrzciłam żadnego z dzieci i Lidii też nie będziemy chrzcić. Jesteśmy oboje z mężem niewierzący (ślubu kościelnego też nigdy nikt nie brał). U mnie były i są batalie na ten temat włącznie z szantażem emocjonalnym (np moja babcia powiedziała, że jak nie ochrzcze dzieci to ona nie umrze w spokoju 🤦🏻♀️). Teraz Emma zbliża się do wieku, gdzie dzieci z jej klasy pójdą do komunii - ona nie. Oczywiście lecą jakieś idiotyczne argumenty, że jej będzie przykro że inne dzieci dostaną prezenty 🤣 oczywiście wybuchłam śmiechem i powiedziałam im, że naprawdę gratuluję gruntownej wiary jeśli w ich wierze komunia to prezenty 😅
Były też argumenty "zrób to dla nas, co ci szkodzi". Ale to nie jest decyzja porównywalna do koloru włosów czy ubioru. I ja się nie ugnę choćby nie wiem co, bo "tak wypada". Przede wszystkim to są decyzje, które muszą być zgodne z przekonaniami rodziny a nie "bo wypada".
Uczę dzieci empatii, bycia dobrymi ludźmi i uważam, że brak chrztu im w tym nie przeszkadza
Cały okres przedszkolny oboje uczęszczali na religię - aby mogli poznać, zaznajomić się i w przyszłości sami zdecydować, czy chcą w tym uczestniczyć czy nie. Jeśli którekolwiek przyjdzie za X lat i powie, że chce być członkiem KK to proszę bardzo. Ja jednak nie będę świadomie dzieci wtłaczać w wyznanie, którego sama nie wyznaje. Nie będę stała w Kościele i ślubowała, że wychowam dziecko w wierze, która w moim życiu nie istnieje.
Można się zgadzać, bądź nie zgadzać. Ale to są decyzje rodziców i tylko i wyłącznie rodziców.
U mnie w otoczeniu jedynie teściowa (nie jest zachwycona) nie komentuje tego, nie nagabuje i szanuje to. -
Dziewczyny gratuluje donoszonych ciąż !! 🥳
Kania nie wiem ile w tym prawdy ale podobno w pełnie jest więcej porodów a z tego co sprawdzałam ma być 10 września 😀 także oby mąż zdążył autko odebrać do tego czasu 😉
My na pewno chrzcić nie będziemy. Oboje jesteśmy antyklerykalni i większość naszych znajomych z małymi dziećmi teraz też nie chrzci.
U nas po rannym ktg w normie. Zostajemy pod monitorkiem do poniedziałku. Jeżeli usg będzie też ok to tedy wyjdę do domu.
Straszne nudy w tym szpitalu...koleżanka z sali ma dziś dzień przerwy w indukcji i cały czas śpi. Biedna musiał być wykończona i teraz zbiera siły.
Ma chlopaka w brzuchu z wagą 3900 już 🙂
Pytałam czy coś słyszała o starzeniu łożyska przy cukrach spadających ale nie słyszała nic potwierdzonego
-
Kania jeżeli masz wątpliwości to zobacz sobie właśnie tekaty na chrzest i razem z mężem podejmiecie decyzję bo tak jak pisze wyżej Sara raczej słabo mówić że wychowasz dziecko w wierze a nie będziesz mieć zamiaru tego robić... chyba że podejdziesz do tego na zasadzie powiedzmy na luźno że właśnie pozwolisz dziecku zdecydować potem czy chve iść do pierwszej komunii i będziesz wtedy go w tym wspierać (w takiej sytuacji doradzałam koleżance żeby przynajmniej na chrzestnych wybrała osoby wierzące które ewentualnie będą wtedy z dzieckiem chodzić do kościoła).
I pisze to jako osoba wierzaca dla której ślub kościelny jest ważniejszy niż cywilny i dla mnie i mojego męża chrzciny też będą ważnym momentem na który nie możemy się doczekać ❤️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Wysłałam Emmę do sklepu po mięso mielone (trzeba poprosić o zmielenie konkretnego). Ciekawe co przyniesie 😅
Dziewczyny, u Was też tak grzeje? Ja już myślałam, że upały mamy za sobą a dziś powrót 😳
A i wiecie co... Tolka kwalifikuje się dzisiaj do wywiezienia do lasu 🤣🤣🤣
Jaki człowiek jest głupi. Wczoraj mogłam się napawać tym dniem zamiast martwić 🤦🏻♀️
Dzisiaj już kręci awantury o wszystko 😬 -
Ancalime wrote:Dziewczyny, ja na wstępie tylko sprostuję, że to, że ja dostałam takie zalecenie aby się zgłosić przy dalszej poprawie cukrów o 10j, nie znaczy to, że tyczy się to wszystkich! Żadna z Was nie jest na insulinie, nie ma zwapnień na łożysku oraz nie ma tak, że miała bardzo wysokie, które nagle się tak poprawiły. Myślę, że akurat te zalecenie nie jest jakaś uniwersalną regułą. Co innego jak ktoś miał 95 na insulinie i ma 70, a co innego z 83 bez na 70. Ale zawsze warto podpytać lekarza.
Odezwę się później, to tylko tak na szybko. Niezmiennie trzymam kciuki
Miłego dnia! Z okazji ciąży donoszonej udało mi się nawet wyspać 🥰. Kania ❤️
Ale zapytałam o to lekarza + o moje zeszłotygodniowe cukrowe apogeum. Ogólnie to tak, spadające cukry to jest oznaka starzejącego się łożyska i każdy kto ma możliwość to mierzyć to niech kontroluje. On by do tego podszedł tak samo jak Twój lekarz. Natomiast u mnie póki co łożysko w porządku, wszystko posprawdzał (wizyta 45 min 🤯), dosc dokładnie chyba przez ten wyskok ostatni.
Mała ma 2316 (3 tygodnie temu 1552!) Wiec kluseczka się zrobiła 😜Ancalime, Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość