X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime to sobie mogą piątkę przybić z moim 🤣🤣🤣
    Wiesz co mój stwierdził? Że ma nadzieję, że urodzę najwcześniej 20 września bo on chce jeszcze na ryby pojechać i połazić po rzekach z magnesem 🤐🤐🤐🤐
    Czyli, że co, ja mam się dostosować 🫣🤣

Nie zapomnij ustalając termin CC z lekarzem wspomnieć o planie męża 🤣🤣🤣🤣🤣

Oni są niemożliwi 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Sara, no to wiesz co robić. I ja tez 😁.

Na usprawiedliwienie starego dodam, że przecież pierwsza cesarkę przekładalam na dzień później gdy złapał gumę. Skoro wtedy się zgodzili, to znaczy że zawsze szpitale idą rodzącym na rękę, co nie 😂😁?

Też myślę, że Pucz nas zaskoczy. Ale kurcze, to taki czas że na dobrą sprawę nie powinien nas dziwić taki obrót wydarzeń u żadnej z nas. Tak, myślę tu nawet o Tobie Ogoorkowa, choć każdej życzę etapu donoszone - przynajmniej, bo jak wiemy trzeba się dopasować do planów tatuśków (ryby, zjazdy i inne 😜).

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężczyźni to są naprawdę z innego świata 🤣🤣🤣
    Niech idą do córek na audiencje u brzucha, aby czasem im nie przyszło do głowy wychodzić prędzej niż tatusiowi pasuje 😂

Ogoorkowa właśnie z tabletkami zwykle nie ma u nas problemu, bo robię z tego otoczkę jakby to była super przekąska nagroda 😜 Najlepsze było, gdy jako maluszek lubiła zjadać swoje kupy 🤦🏻‍♀️ Tabletki jadła ze smakiem, a do tego był probiotyk w tubce, to nie było fajniejszej przekąski 🤣
    Gorzej, że teraz mam taki roztwór do wstrzykiwania do pyszczka, chyba spróbuje z mokrą karmą, ale najpierw
    sprawdzę czy w ogóle będzie miała ochotę trochę zjeść. Jak jest w pełni sił to by się dała pokroić za saszety.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, błagam Cie wypluj to 🤣 my nie mamy gdzie mieszkać 😂 młoda nawet niech nie myśli o wychodzeniu 😬 oby jutro mi lekarz potwierdził stalowa szyjkę 😂 mój "sugar daddy" nie ma jeszcze nawet komody kupionej, żebym mogla go nią terroryzować, więc ma jeszcze dużo planów do zrealizowania przed 😆

Ale jak przedwczoraj jechaliśmy na 1 dzień do moich rodziców, wczesniej opowiedziałam mu o Pucz, to podchodząc jak pies do jeża zapytał, czy czasem przypadkiem nie powinniśmy tam jechać z torba do szpitala 🤣 ale powiedziałam mu, że kazałabym się zawieźć do 3 st. Referencyjnosci, więc jadąc do najbliższego i tak mamy nasze mieszkanie po drodze 😂

Agentka, to u nas wszelkie płynne rzeczy to szal i merdanie ogonem, tylko tabletki trzeba sprytnie podawać:D

Zrobiłam wczoraj mema, pochwałę sie 😆
    1692900471291.jpg

agentka93, Ancalime, Kasio, Sara30, Maiora lubią tę wiadomość

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam nie macie gdzie mieszkać. To Ty nie wiesz że wg niektórych mężów w szpitalach da się wszystko ugadac? Poprosisz aby przetrzymali Was tam parę tygodni niczym w hotelu. No, jedzenie nie takie, prywatność żadna, ale to dla Was 😂

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, żeby tylko sobie nie przypomniał, że pobyt dłuższy niż 3 doby to spłacona rata za samochód :D żeby tego za bardzo nie poprzeliczał :D

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acardówki do kiedy macie/miałyście zalecenie, aby go brać? 35+0 czy 36+0? Bo mam wizytę 35+1, nie chciałabym go sama odstawiać, a lekarz nic nie mówił ostatnio, ale widzę mieszane info w temacie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ja miałam odstawić w 34 tygodniu, z tego co pamiętam to Sara miała tak jak ja. A dziewczyny chyba w 35 🤔

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju, zapomniałam żeby zapytać ostatnio o Acard, a wtorkową wizytę mam z innym lekarzem 😬 wyszukałam zalecenia od immunologa i tam mam, żeby odstawić w 8 tygodniu także no 😅 biorę cały czas

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 36+5 (wg OM 36+1) i gin mówił żeby brać acard do kolejnej wizyty 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie miałam odstawić w 12tc ale później ta operacja no i zostało że biorę prawie cały czas 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja miałam odstawić 34+0 i tak też zrobiłam.

Laski, wróciłam! Samochód jak nowy 😍 udało się spolerowac i nic nie widać 😍😍😍
    Jeszcze dobrą kawę wypiłam 🤣

Kasio lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, mi mówił, że do 36+0 :) ale dopytam jeszcze jutro 😅

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Czyli widzę, że co lekarz to inne zalecenia :)
    To biorę normalnie do wizyty i zapytam.

Psinka w mokrej karmie nawet nie zauważyła leku także jest metoda 😄🤞

Pucz daj znać, co tam słychać 🍀🍀🍀

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że to co dzisiaj się odwala to jakiś obłęd. Ale od początku.

Wstałam rano. Przeważnie nasz poranek wygląda tak, że idę wyjąć Tole z łóżeczka, ta biegnie do mnie do pokoju i awanturuje się - bo nie chce założyć bluzki, bo mam jej włączyć tv, bo chce jeść lody. Kolejna awantura jest przy zakładaniu butów - zawsze są nie takie. Potem chwila leżenia na chodniku wrzeszcząc bo np nie chce jechać do przedszkola albo plecak nie tak postawiłam. Jedzie. W przedszkolu kontynuuje awanturowanie się i po powrocie zaczyna się jazdy ciąg dalszy.

Dzisiaj natomiast wstałam, wyjęłam ją z łóżeczka. Przyszła do mnie do pokoju, położyła się na łóżku a ja ją po prostu ubrałam. Następnie usiadła a ja ją uczesałam. Już zapaliła mi się czerwona lampka. Potem było jeszcze lepiej bo.... Przytuliła się do mnie 😳😳😳 sama z siebie. Czekałam tylko kiedy zwymiotuje albo coś bo ona nigdy nie jest tak spokojna i apatyczna gdy jest zdrowa. No ale nic jej nie jest. Pojechała do przedszkola. W busie posadzili ją jak lalkę i nic. Zero awantury bo fotelik zły, bo kolega zły, bo miejsce złe 😳
    Po godzinie telefon z przedszkola, z pytaniem czy z Tolą wszystko w porządku bo wczoraj 1,5 h rzucała w nich nowymi ciapami a dziś dała je sobie założyć. Zero awantury, zero agresji, zero krzyku.
    Przyjechała po 13 i opiekunka z busa mówi, że dziś cały dzień była taka dziwna. Weszła do domu, pokazała na sok, że chce 😳 nie rzuciła we mnie bidonem tylko pokazała. Nie krzyczy, nie wije się po podłodze jak bezkręgowiec 😳
    A wszyscy dookoła się martwią, że coś jej dolega bo jest tak spokojna i nieszkodliwa.

I kurde ja naprawdę się martwię bo Tola praktycznie nie ma progu bólu. Ona nie płacze od mega upadku, wchodzi w pokrzywy i nie czuje. Ona nie powie, że coś jej dolega ale tak fizycznie / wizualnie nie dolega jej nic! A jest tak spokojna i apatyczna, jakby ją ktoś naćpał lekami uspokajającymi 😳

Albo przeszła coś na kształt skoku rozwojowego bo jest odmieniona i całkiem inna. A ja się martwię jak głupia

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, Sara co do planów na poród mój mnie poinformował że dobrze by było gdyby młody urodził się 16.09 bo to akurat połowa miesiąca i posiedziałby z nami 2 tyg a potem może wrócić do pracy bo kasa będzie potrzebna 😂

Ancalime lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam chwilkę to mogę się odnieść, bo wcześniej tylko Acard mnie wystraszył 🥲

Maiora, a nie masz zatkanych uszu? W ciąży woskowiny jakoś jest więcej, mnie też się zdarzały takie zachwiania równowagi ale przechodziło mi acustone czy jakimś innym "przepychaczu".

Sara, nie mam pojęcia co Ci doradzić z Tolą, może to jednodniowe zachowanie? Coś może jej się przyśniło niepokojącego i stąd ta zmiana? Albo tak jak mówisz - nagły skok rozwojowy!

Ogoorkowa, a Ty już masz torbę spakowaną że chcecie z nią jeździć? 😁 Szacun! Na położną jesteśmy zdecydowani, tym bardziej że bierze mniej niż zakładaliśmy 😅 Muszynianka to też mój ciążowy smak! Bardzo mi wchodzi, jak woda 😁😁😁

Ancalime, położna akurat w moim terminie ma wolne, ale nigdzie nie jedzie i będzie czekać na telefon. Jakby nie mogła przyjechać to nie wiem co, będę się z nią dogadywać 🙂 w razie czego myślę że jakaś z dyżuru też będzie ok. Płatność dopiero po porodzie.

Agentka, fajnie że komody przykręcone! Ja sobie zostawiłam to na później, jak już będę pewna czy taki układ mi pasuje 🙂

Ancalime, ze zwolnieniem myślę że możesz się dogadać 🙂 lekarz nie wystawi na wizycie aż tak dużo w przód, ale np. moja doktor wpisywała sobie w kalendarz kiedy ma mi wystawić i wystawiała. Może Twój lekarz zgodzi się, żebyś mu smsem przypomniała albo sam zapamięta? Warto zapytać jeśli Ci na tym zależy 😘

Mój mąż jakichś konkretnych planów na termin porodu nie ma, za tydzień jeszcze jedzie w góry z kolegą. Wczoraj pytał położnej ile będzie się mną musiał zajmować jakby się okazało w międzyczasie że jednak CC, żeby go w pracy puścili na "tak długo" 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ja mam nadzieję, że to taki prezent przedporodowy i ona po prostu zaliczyła jakiś progres 🙈 bo chora nie jest na 99% 😳😁
    Ale nie mogę się odnaleźć gdy w ogóle nie wrzeszczy, nie rzuca się po podłodze, nie tłucze niczym 😳 dziwnie tak.

Przyszły wyniki Emila i dostał kwalifikacje na operację jedynie w morfologii eozynofilia (13 przy normie do 5) i doktor zasugerował albo silną alergie albo zakażenie pasożytami 🤦🏻‍♀️ jeszcze tego by brakowało

Maiora, Kasio, widzę, że wszyscy nasi panowie chcieliby zaplanować nam datę rozwiązania aby im pasowało 🙈🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, faktycznie dziwna sprawa, ale oby to był skok rozwojowy i niech taki stan potrwa trochę dłużej ;)

Kasio nie torbę, ale karton xD szybko można przesypać do torby, bo wszystko w woreczkach strunowych, nic się nie pogniecie i nie rozsypie 😅 w sumie, co by mi zrobili, jakbym przyjechała z kartonem? 😜
    Piąteczka za Muszyniankę 😆 ja musze mojej położnej jeszcze oficjalnie odpisać, że bierzemy 😅

Mój lekarz też wpisywał w kalendarz po czym lepiej było i tak się przypomnieć 😅 ale zawsze cel osiągnięty 👌

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przpraszam za długą nieobecność ale ostatnie dni i te niekończące sie upały już mnie wykańczają powoli. Mam teraz chyba kombo uciążliwości 3 trymestru z poziomem enerergii z 1ego i coraz mocniej czuje oddech 9 mesiaca na plecach.
    Podobno od jutra temperatury maja spadac i kolejny tydzien to już bedzie zupełna zmina aury.

Ancalime ja Ciebie podziwiam ze ty jescze pracujesz naprawde, jestes moją bohaterką bo ja jak wyżej zero sił na dłuża aktywność nie wyobrażam sobie normalnie pracować nawet w najfajnijszej pracy :)
    Kiedy masz kolejne KTG?

Pucz kochana myślałam nawet co tam u Ciebie sie dzieje i teraz dopiero widze ze ty juz tam takim rozwarciem! Czekamy na informacje!

Rivers, dużo na raz ci sie skumulowało ale powolutko krok po kroku z tego wyjdziesz, trzymam kciuki za na pewno terapeuta i lekarz zrobia wszyto zebys jak najmniej odczuła ewentualne skutki uboczny wybuchu hormonów po porodzie, trzeba sie przygotować do tego jak najwcześniej to możliwe.

Kasio, ja kajaki tez uwielniam no ale jednak w 9tym miesiacu bym sobie odpusciała, nie ze wzgeldu na nangly pród bo to aż tak szybko nie zadziała ale jednak to nie jest takie siedzenie w wannie, sa drzewa, wysiłek, wiosła z każdej strony, kajaki sie ze soba czesto zderzaja nie mówiac juz o wywrotce. Zawsze możesz pojechać i poprostu być szczurem lądowym i czekać przy grillu z piwkiem zero ;)

Agentka szczerze to u nas wolałabym aby to moj stary chodził na wywiadówki :P on jest z tych aktywnych i udzielających sie społeczników i na pewno miałby duzo ciekawych pytań :P
    Mam nadzieje ze wasza spinka już lepiej? :) jest przecudna!

Kasio, bardzo sie ciesze że mąż bedzie z Toba przy porodzie, mysle ze dla ciebie to bedzie bardzo wazne w takiej chwili miec go przy sobie :) no i miłą położna której sie nie boimy to chyba podstawa dla nas, ja ciagle sie nastwaim ze one wszytkie chca dla nas dobrze i cha pomóc.

Sara współczuje rysunków na aucie :/ mam nadzieje ze samopoczucie juz troszke lepiej bo wczesniej czytałam ze było pogorszenie i jeszcze zgaga. Ja siebie nazwałam wteranką zgagową w tej ciazy bo jest ze mna od poczatku i na prawde dałą mi kośc i przeszłąm wszytko az odkryłąm wode ZUBER. juz wam pisałam o niej -samkuje ochydnie ale od kiedy ja popijam w ciagu dnia nie miewam zaostrzeń, nie jem żadnych tabletek nic dodatkowo nie robie. Ulga niesamowita. Zamawiam na allegro wiekszą paczke po 0,5l

Maiora , takie zawroty mogą sie w 3 trymestrze zdarzać no ale moze faktycznie to ten błęnik o któym mów Sara to tak brzmi dośc poważnie, ale faktycznie może już czas przystowpować i zwyczajnie siedzieć na tyłeczku, plus ta pogoda duszności nie pomaga nam na tej końcówce. Uważaj na siebie! Powiedz proszę co lekarz na Twoja swędzącą skórę powiedział?

Ogórkowa, mnie też bolą stopy, czasami budze sie w nocy i zzwyczajnie śpie na siedząco i je sobie masuje. Plus mam ciąle wrażenie ze sa przesuszone i wcieram kremy bo tam mi ściąga.

Longanimity trzymam kciuki za starego i komode ale jak przeczytałam o jego manierach w kolejce w Casto to aż musiałam mojemu z oburzeniem opowiedzieć - jak to tam mając kobiete w ciazy on tu jakiegoś chłopa przepuszcza ! Chyba powinnaś częściej narzekąc jaka ci ciężko i nie być taka dzielna, bo chłopy są proste i jak im nie powiesz to sie nie domyślą! ;)

Mam nadzieje ze ogarnełam zaległości jeżeli coś przeoczyłam przepraszam!

Ja Acard miałam zalecienie brać do 35tygodnia i juz od tygondnia nie biore :)

cdn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 18:36

age.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ