X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, RiverS, przepraszam. Faktycznie, źle zapamiętałam 🌸. Też tak myślę, ze mnie nastraszyli zbyt mocno i zarezonowało to gdzieś wewnętrznie. Niestety termin będzie ustalany 31.08. Obawiam się, że do tego czasu oszaleję 😑.

Ale kudłata kuleczka ❤️.

Longanimity, ja już po 10 minutach tracę cierpliwość, więc podziwiam! A zamówiła ostatecznie te sukienki, czy stanęło na tym, że pomyśli?

W pracy zapowiedziałam, że od przyszłego tygodnia idę na zw.lekarskie. Myślę, że czas najwyższy odpocząć i zobaczyć, czy uda mi się nie oszaleć bez absorbującego zajęcia 💪🏻.

Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiła 💪 oczywiście drugą sukienkę pokazywała zaraz na początku 🙈 jutro musze dopytać czy sprawdziła maila bo z tym też był problem... a nie wpadłam na pomysł żeby sprawdzić czy ma powiązane konto Google z Gmailem bo podała adres na WP.

Agentka ale fajny piesek 💖 może lepiej że nie chce narazie jeść i pić żeby nie skończyło się zwracaniem. Napewno szybko dojdzie do siebie 💪

Ancalime lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł noł! Wyciągałam kapsułki z blistra i jakoś tak nieszczęśliwie ścisnęłam, że wystrzeliła w ścianę!

Jak usunąć plamę oleju z farby 🙈? Centralnie na wejściu do pokoiku, nad komodą Karolinki 😭
    IMG-20230824-205928.jpg

//przemylam ścianę ciepła woda z płynem do mycia naczyń. Póki co to plama jest większa i wilgotna, ściana wygląda jeszcze gorzej. Oby inaczej było jak wyschnie, bo mnie coś trafi przecież 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 21:16

Sara30 lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime możesz spróbować żółtym meglio ale to takie dość ryzykowne jednak zakładam, że gorzej nie będzie 🤐 bo teraz nawet jak pomalujesz to tłuste wyjdzie 🫣
    Polubiłam przez przypadek 🤦🏻‍♀️
    Spróbuj żółtym meglio serio. Jak już i tak "poprawiłaś" to niewiele tracisz 🫣 ja tym żółtym meglio pozbyłam się nawet plamy żółtego tłuszczu z białej części dywanu 😬

Longanimity ja osobiście nie lubię zakupów a tym bardziej z kimś 😅 ale brawo dla ciebie za cierpliwość

Agentka Wasz piesio jest przesłodki 😍😍😍 taki puszek fajniasty 😍

Ja dzisiaj miałam mega ciężki dzień 🥹 podejrzewam, że to kwestia niewyspania, pogody i ogólnie zmęczenia bo boli mnie wszystko i dosłownie czuję się jak 💩 Lidka uciska mi na dupsko i nerw kulszowy bo rwa wróciła i czuję się jakby mnie kto prądem raził. Byłam dzisiaj w banku, na poczcie, w bibliotece i u fryzjera z dziećmi a wróciłam zmęczona jakbym biegała 8 godzin po mieście 🫣
    Na koniec dnia nie udało mi się ukryć poirytowania wszystkim przed starym i rozlaczylismy się w niemiłej atmosferze (Panna nadąsana to ja) a żeby tego było mało, to jeszcze na koniec nakrzyczałam na Emmę 😪
    Emil i Tolka poszli spać a ta dalej siedzi mi na łbie i gada i gada i gada. Prosiłam pół godziny aby już szła spać bo to pora a ta dalej terkocze. I wybuchłam 🤦🏻‍♀️ że ja też potrzebuje odpoczynku, ciszy, że powinna to rozumieć w tym wieku. Zajebista matka ze mnie, nie ma co 🤦🏻‍♀️
    oczywiście 5 minut później poleciałam ją przytulić i przeprosić ale mimo wszystko, nie powinnam tak reagować 🙄
    Jutro rano jadę z dziećmi do luxmedu bo musimy zrobić badania Emilowi przed operacją, potem Rossmann a na 12 umówiłam się z kolegą, który kiedyś miał warsztat blacharski. Ma spróbować trochę "uratować" mi auto (zanim Paweł wróci 🙈)

Zobaczcie jak moje dziecię pięknie rysuje 🫣🫣🫣
    IMG20230824114250.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 22:07

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja też pomyślałam o żółtym meglio, głównie czyszcze nim buty a jakoś niedawno odważyłam się ubrania i poza tłustą plamą leginsów z których niczym nie chciało zejac ostatnio wyprałam mężowi 2 białe koszule... jedna leżała w koszu na pranie ponad rok bo trochę szkoda mi było wyrzucić bo tania nie była a doprac się nie chciała na mankietach i karku... a że jechał rano przed weselem odebrać spodnie to stwierdziłam że najwyżej kupi też koszule... jakie było moje zdziwienie jak oby pięknie zeszło 😅
    No ale ścian nie próbowałam... Też dużo zależy jaką masz farbę, ale tak jak pisze Sara i tak trzeba będzie przemalować w ostatecznosci a przynajmniej powinno zejść tłuste i nie będzie przebijać jakby coś.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mi teściowa poleciła właśnie do prania ubrań ten meglio. Mówi, że teść robił coś przy motocyklu i spodnie smarem czy olejem ubrudził i tak samo zeszło do czysta 😳😳😳
    Ja się odważyłam ten dywan wyczyścić nim i też dopral do białego 😳

Ancalime ścianę będziesz pewnie musiała przemalować bo farba tego nie wytrzyma, ale trzeba wcześniej pozbyć się tłustej plamy bo tak, możesz malować i 5 razy a tłuste wyjdzie 😏

Jest jeszcze opcja cebula. Nakleić coś 😅🤣

Longanimity mi ten meglio tak popasowal, że w trakcie operacji wicia gniazda vol 1 zużyłam 2 butelki 😳 ty wiesz jak genialny jest do fug 😍 złoto! Bez szorowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 22:24

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście skarbnicą wiedzy! Nigdy nie słyszałam o tym żółtym meglio, aż sobie kupię!

Sara, kurczę, spore to zarysowanie! Myślałam że Tola przejechała jakimś kamykiem i zrobiła jedną linię, a tu takie rysunki! 😱

My wczoraj byliśmy obejrzeć szpital i spotkać się z położną. Położna super, mam wrażenie że krzywdy nie da mi zrobić 😁 mąż początkowo nie chciał być przy porodzie, ale sobie z nią porozmawiał i już zmienił zdanie. Najbardziej mu się spodobało, że może wychodzić i wracać i jeść na sali porodowej. I położna 2 tys. (a nie 3 jak wcześniej myślałam). 😁

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Pucz jak sytuacja?

Ancalime współczuję ataku paniki 😥. Co do plamy to meglio działa cuda. Mi sie udalo zmyć nim tłustą plamę (co prawda duzo mniejszą) z bekkersa cappucino bez uszczerbku na farbie. Trzymam kciuki zeby i tobie sie udało.

Sara no Tolka ma zdecydowanie zadatki na Picasso 😂 przepraszam za te żarty ale juz chyba nic wiecej w tej sytuacji nie pozostało jak sie śmiać.. Co do wieczora, to pamietaj o tym ze wszyscy jestesmy ludźmi i kazdy z nas ma swoje granice. Najwazniejsze ze poszlas do Emmy i ją przeprosilas . Nie zadręczaj się wyrzutami sumienia.

Dziewczyny dzieje sie ze mną coś dziwnego. Chyba mam problemy z łapaniem równowagi.. Na mazurach przewróciłam się, wychodząc z łódki. Dzięki Bogu nie na brzuch, tylko na kolana, twarz i bark.. szczescie ze nie połamałam nosa
    To mnie tak akurat nie zdziwiło, bo wiadomo, łodka się buja itd, spoko.
    Ale.. wczoraj wychodziłam z banku i znow sie wyrżnęłam, schodząc po dwóch małych schodkach.. dzieki bogu znow nie na brzuch i tym razem tez nie na twarz, bo obawiam się że z tego chodnika to juz by moja twarz w calosci nie wstala.. kolana poscierane do krwi, i dłonie.. normalnie jak dziecko... wygladam jak ofiara pobicia.. chyba czas najwyższy przystopowac i więcej siedziec w domu...

Miłego Dnia

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora w ciąży zachwiania równowagi mogą się zdarzać ale u Ciebie to brzmi niepokojąco. Wiesz co mi przychodzi do głowy? Nerw błędny (błędnik) jest najdłuższym nerwem w organizmie człowieka i przebiega od czaszki po brzuch. Kiedyś gdzieś spotkałam się z przypadkiem dziewczyny, której dziecko uciskało nerw błędny i dosłownie wywracała się na prostej drodze 😳 oczywiście wszystko wróciło do normy później. Jeśli nie miałaś zawrotów głowy, nie czułaś się słabo itp to może to jest przyczyna? Ale jest też bardziej prawdopodobny powód - dziecko rośnie a nam zmienia się strasznie środek ciężkości przez co jesteśmy niezdarne. Ja nie upadłam jakoś drastycznie w ciąży ale kilka razy zdarzyło się, że zachwialam się dosłownie jak książkowy Mietek spod sklepu 😅 dlatego też na końcówce ciąży nie powinno się chodzić w wysokich butach, wchodzić na drabiny czy krzesła bo ryzyko upadku jest duże. Uważaj na siebie ❤️

Kasio no to można powiedzieć, że zaoszczędziłaś tysiąca 😎😎😎 ekstra!

A samochód? No cóż. Rzecz nabyta. Dobrze, że to mój a nie czyjś 🙂 nie mniej szkoda mi bo ścianę mogę sobie umyć lub odmalować a tu gorzej.

Byłam z dziećmi w luxmedzie (ta rezerwacja godziny na pobranie krwi to cud 😍). Emil usiadł na fotelu, wyciągnął rękę i nawet nie drgnął przy pobieraniu 😅 jak stary dosłownie. Mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre bo katar już na końcówce ale jednak 🙄

Dzisiaj noc przespałam jak zabita dosłownie. Nie wstawałam nawet na siku 🫣 przed snem zarąbiscie bolały mnie pachwiny i uda a od rana brzuch boli okresowo. Lidka jest tak okrutnie nisko, że ledwo chodzę 🙄 w spozywczaku złapały mnie skurcze, zgięło mnie na sekundę bo poczułam mega skurcz i takie rwanie w pochwie. Dzieci stanęły obok i czekają a jakiś dziadziuś podleciał do mnie i pyta czy karetkę wezwać 😆🙈 dziewczyny, nie macie pojęcia jak mi było głupio bo zrobiła się sensacja 🫣🫣🫣 nienawidzę takich akcji 😏

Doczłapałam się do domu i leżę. Zastanawiam się, czy ciało już ma dość i nie wyrabia czy będę się tak mordować jeszcze miesiąc. Jeśli to drugie to.... 😭😭😭 ja się nie nadaje do niczego już. Całe szczęście, że Paweł wraca bo mnie nawet spacer z dziećmi przerasta już 🤦🏻‍♀️

Rozmawiałam z dziećmi na temat porodu, jak rodzi się dziecko, że mamę będzie bolało i mają się nie martwić. Mamy ustaloną procedurę co się będzie działo, gdzie oni pojadą itd.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, co za seria 🙈 Przypuszczam, że to kwestia przyzwyczajenia do sposobu poruszania, jaki miałaś przed wielką piłką z przodu 😂Raczej nie musisz się ograniczać z wychodzeniem, a pewnie bardziej korzystać z udogodnień typu barierki czy troszkę zwolnić i powinno być ok :) ciężko się przyzwyczaic, że człowiek jednak jest teraz trochę ograniczony

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka jak piesek dziś? Już powoli dochodzi do siebie?

Pucz melduj nam się tu. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że nie jesteś już w dwupaku 🤔😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię wielkie nadrabianie, także wyciągnę zaraz stare tematy :D

Kania: Twój sen o porodzie rozłożył mnie na łopatki :D

Agentka, łączę się w psim bólu, moja psinka (mieszkająca z rodzicami, bo nie dostała pozwolenia na wyprowadzkę do bloku... :P) miała w tym tygodniu zabieg u weta, ten z oczyszczaniem gruczołów przy pupie, taki całkiem często zdarzający się pieskom, a i tak serduszko mi się łamało ;( trzymam kciuki za szybki powrót pieska do pełni energii, śliczna jest <3 ps, moja po sterylizacji dostała outfit w ... kotki :O dziwny pomysł, ubrać tak największą awanturnicę w poczekalni :D
    co do kolejki w labie: to jest straszne, że każdy spojrzy, zarejestruje fakt "brzucha" i nic nie zrobi, juz się więcej nie odwróci, jakby go to parzyło -_- przecież mogłabyć wtedy złapać kontakt wzrokowy i wymusić przepuszczenie :/

Longanimity, u Was widać koniec, a nam on ucieka co próbujemy go złapać... Wczoraj nie dość, że wypadł pogrzeb z rodziny 2 osobom z ekipy wykończeniowej, więc ich w 1 dzień nie będzie, to jeszcze wczoraj kilka płytek pękło im ponoć dosłownie w rękach... Jestem mega zła, bo gdybyśmy nie zmienili nieco ich układania względem "projektu" z salonu łazienek na korzystniejszy + nie zamówili jeszcze o 1 m2 więcej niż oni zaproponowali, to brakowałoby nam aktualnie 3m2 płytek na dokończenie! Czekam aż zamontują wszystkie elementy, które tam kupiliśmy i wtedy chyba się tam pofatyguję i mi się uleje w salonie...

Sara, włosy dzieciom rosną szybko, jak jej się nie będzie podobać, to szybko zatrze się ta decyzja ;) a zawsze to pierwsze dorosłe decyzje :D oby się ładnie i bezobsługowo układały po myciu w domu :)
    Bardzo mi przykro z powodu auta :( mam nadzieję, że blacharz wymyśli coś sensownego :(

Ja się strasznie boję tych "rodzicielskich" grup! Ja nie mam czasu czytać takich pierdół, a właśnie wszyscy mówią, że tam z reguły gównoburze o takie pierdoły...

Kasio, Twój mąż gaduła mnie rozbawił :D mój jest zupełnym przeciwieństwem, jak teściowa chce się czegoś dowiedzieć, to dzwoni do mnie :P

Ancalime <3 oby Cię Karolinka szybko uspokoiła i zaczęła znowu intensywniej zaczepiać, zeby chociaż jeden stres odpadł :)
    Po Twojej historii wiem, że nigdy nie wyślę chłopa na pierwsze wywiadówki, do żadnej trójki klasowej :O
    a te skłony to hmm, nie wiem, ale ja w ćwiczeniach od fizjo też mam skłony, powinnam się bać, że potem zwali nietrzymanie moczu na poród, żebym do niej dłużej chodziła? xD nie wiem, tyle pokoleń tak ćwiczyło i jakoś nie wydaje mi się, żeby coś było nie tak w tym ćwiczeniu :D
    Jesteś już tak daleko w ciąży, że zwolnienie od poniedziałku chyba nie pozwoli Ci się mocno nudzić, myślę, że znajdziesz sobie coś do dopracowania i doczyszczenia jak Sara :D
    Daj znać jak ta plama na ścianie! :O ale tak jak dziewczyny piszą, żółte meglio działa cuda :D

Kasio, jakby mój mąż miał coś wcinać na sali, kiedy ja moge tylko "przekąski" to bym go chyba spetryfikowała wzrokiem bazyliszka :D haha ale super, że udało się w końcu z nią spotkać. zdecydowaliście się już, czy jeszcze myślicie?

Maiora, ja wlasnie miałam pisać, że dzisiaj zahaczam o wszystko co napotkam, na szczęście zawsze o coś się akurat trzymałam. Ale porozwalałam wycieraczki przed drzwiami ludziom jak wychodziłam z klatki i w sklepie zahaczyłam o kartony, które widziałam przecież, że tam stoją... coś źle oszacowuję odległości :O

Dziewczyny, okropnie bolą mnie stopy pod paalcami od kilku dni... jakbym codziennie była na jakimś weselu w szpilkach :O wczoraj juz cały dzień dosłownie przeleżałam z nogami w górze, bo myślałam, że może to jakaś opuchlizna tam uciska, ale jest coraz gorzej ;(
    I ja dzisiaj zaliczyłam psi patrol od 1 do 4:30... :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pytania o psinkę, nadal dużo spi, ale wesoło wyszła na spacer, troszeczkę pochrupała jedzenia, mało, ale lepszy rydz niż nic.
    Muszę jej później lekarstwo jakoś wcisnąć 😬
    Ładnie przespała noc, już bez pojękiwania. O tyle, że znów dziś gorąco, co pewnie jej nie ułatwia sprawy.

Ancalime, Sara30, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, szacun za takie odpisanie 💪🏻. Zbieram szczękę z podłogi! Współczuję patrolu, ja dziś najwyraźniej byłam Twoją zmienniczką. Zasnęłam po północy, a obudziłam się jakoś przed piątą. Dziwny ten ból, nie spotkałam się z takim niestety. Może spróbuj wymoczyć stopy w chłodnej wodzie? I piąteczka z tym zahaczaniem o rzeczy 🙈.

Dobrze, że kupiliście więcej płytek, bo my jak wykanczalismy mieszkanie (i przy okazji siebie) to kolejne były ciut jaśniejsze i wymienialiśmy na inną partię 🤯.

Maiora, zmienia się środek ciężkości i faktycznie macica uciska na różne inne organy. Wydaje mi się, że żyć dalej trzeba, ale faktycznie lepiej przy barierkach i na spokojnie 😘. Mój brat ma coś tak z blednikiem, leczy się u neurologa i oprócz tego, że faktycznie zdarza mu się na prostej drodze zachwiać, to ma też problemy z bokami głowy, itp., więc wyglądałoby to nieco inaczej chyba - ale no, lekarzem nie jestem.

Ściana wygląda koszmarnie, płyn do mycia naczyń nie dał nic. Po pracy kupię te meglio magiczne i spróbuję jeszcze raz. Że też nad komodą Karolinki akurat 😭.

Sara, no arcydzieło Toli faktycznie piękne, już wolę swoje na ścianie - choć uwierz, że też wścieklizny wewnętrznie dostałam. Oby Twój kolega zdołał coś pomoc. I też uwielbiam te pobrania na godziny w Luxmedzie ❤️.

Jak piszecie, że udało Wam się nie wstać w nocy nawet do WC, to SERIO zastanawiam się jak to możliwe. Od hmm 4? miesiąca nie ma nocy abym nie przerwała snu przynajmniej 3x na toaletę. Karolak ewidentnie leży na pęcherzu jakoś. Zaczyna mnie aż pociągać wizja cewnika przy CC 😂🙈.

Sara, a Paweł kiedy wraca dokładnie? Dzisiaj już? Ale dzieci będą miały radochę. Rodzinka w końcu w komplecie ❤️. No i wiadomo, przede wszystkim ulga dla Ciebie. W końcu akwarium czeka 🙂.

Kasio tysiak do przodu, co za ulga na końcówce. A powiedz, co w chwili jak położna będzie przy kimś innym albo na wolnym? Załatwia zastępstwo? No i też nie widziałabym starego jak je gdy ja nie mogę 😂

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime a Ty jutro już ciąża donoszona 🍀🍀🍀

Nie słyszałam wcale o tym meglio wcześniej, ale zapamiętam, bo jakkolwiek dotąd się nie przydało, to dzieci są bardzo zdolne…
    Apropo zrobiłam lobbing ws przykręcania komody do ściany, bo mój mąż był sceptyczny, a moja mama, że przesadzam. Mężowi opowiedziałam konkretne przypadki, mama obejrzała filmiki, co dzieci potrafią wyczyniać i cyk- mąż sam z siebie przewiercił, a mama się 3 razy pytała czy na pewno to zrobiliśmy. Sukces, bo patrzyli na mnie, jak na wariatkę wcześniej 🤞

Ogoorkowa majstry to są dla mnie często hity, tu rozumiem, że pogrzeb i siła wyzsza. Ale z płytkami, cóż, u nas co zrobili uszczerbek to twierdzili, że to zakryją silikonem, jak Stary im mówił, że jeśli nie to z własnej kasy pokrywają wymianę to nagle szybko zmieniali zdanie 🙄

Na Dinozaurkowym wątku Lipcowa się pochwaliła serduszkiem Maluszka ❤️ ale mnie cieszą takie historie!

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime dziś w nocy wyjeżdża więc jutro popołudniu będzie ❤️
    Potrzebuje go już, naprawdę. Nawet nie po to by mi pomagał ogarniac ale dla mojego komfortu psychicznego ❤️

A ten meglio kup koniecznie żółty, on jest tytułowany jako odtłuszczacz :) naprawdę nie zdziwię się, jeśli pomoże

Co do sikania to ja zasnęłam ok 1 i wstałam przed 7 i to była pierwsza taka noc od dawna 😳 ale ostatnio spałam po 3-4 h więc możliwe, że dlatego organizm już się domagał odespania :)

U Ciebie dziś ostatni dzień pracy? 🎉 rekordzistka :D

A co do ściany to ja absolutnie nie pisałam o twojej, że wolę ścianę niż samochód 🤣 teraz sobie uświadomiłam jak to zabrzmiało. Chodziło mi o to, że Tolka malowidła ścienne też uskutecznia regularnie ale one bolą mnie mniej 😅😅😅

Agentka z każdym dniem będzie lepiej z psinką ❤️ a z komoda szacun, że przekonałas męża i mamę! Brawo ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 11:08

Ancalime lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, fakt, donoszona 😍. Po prawdzie to nie mam ani przepowiadaczy, ani nic. A wydawałoby się, że żyję aktywnie. Chyba że nie za mało się na tym skupiam, już sama nie wiem. Ale pierwsza córa też nie wybierała się nigdzie, widać mój organizm - jakkolwiek źle nie znosi ciąży - to rozwiązywać jej sam też nie ma zamiaru 😂. Kania, piąteczka, jutro osiągamy kolejny kamień milowy ciąży 🥰.

Nie, dziś jeszcze nie ostatni dzień. Przemyślalam temat (😂🙈) i chętnie wzięłabym 30 i 31 urlop, 1 zamknęła sierpień i otworzyła wrzesień i zwolnienie wzięła od 4 września. Ale kurcze wizytę u prowadzącej mam trzydziestego, więc pewnie wtedy wystawi mi zwolnienie. Chyba mam problem z zaufaniem, że nikt nie porobi pewnych rzeczy w robocie tak dobrze, jak ja - muszę nad tym popracować.

Poza tym ja naprawdę lubię swoją pracę. Czuje się tak doceniana, mam komfort pracy zdalnej - i jak przyjeżdżam z młodą do biura to też nikt krzywo nie patrzy. Wspierali mnie przy wyjściach wcześniejszych na ciągłe rehabilitację młodej itp. Teraz leżę na lewym boku na kanapie i robię sobie przerwę na forum. Potem obrócę się na plecy, poduszka pod kark, laptop na brzuch i siądę do kalkulacji w excelu. Mam komfort, że leżę w gaciach i staniku (gorąco 🥵), a nikogo to nie interesuje póki robota zrobiona. W październiku kolejny audyt, więc zawczasu szykuję rzeczy do bilansu - lubię poczucie, że to co robię ma jakiś sens. Obawiam się że wydaje mi się to ciekawsze niż porządki domowe 🙈 i na zwolnieniu, bez ludzi, będzie mi po prostu gorzej.
    Nie jestem mocarna, szybko się męczę, siedzenie na krześle mnie dobija. Plecy bolą, no muszę polegiwać. Ciężej się skupić i w ogóle. Stąd np planowane 2 dni urlopu w przyszłym tyg. Ale ten piąteczek dla własnego psyche bym odpękała❤️. Szkód że dr nie może wystawić zw na 6 dni naprzód 😂.

Agentka, brawa dla Ciebie! Niestety, ale z doświadczenia wiem, że dzieci kochają się wspinać. Młoda kochała łażenie po szafkach i parapetach - na szczęście udało się to przebić w pasje wspinania się po ściankach wspinaczkowych czy parkach linowych. U nas nie ma miesiąca bez jednego lub drugiego (na szczęście ktoś wymyślił karnety, dzięki czemu to jest tańsze 😂). Przykręcenie komody jest naprawdę ważne, podobnie jak (wg mnie) posiadanie klamek z kluczykami w oknach i drzwiach.

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, my przemycamy tabletki oklejone pasztecikiem z kogucikiem 😂 najsmaczniejszy wg mojego psa 🤣

Ancalime, notatnik, pyszna woda Muszynianka (serio, jeśli ktoś mnie zapyta o "smaki" ciążowe, to tylko Muszynianka mi przychodzi na myśl 😆) I pół godzinki dla forum :D
    Współczuję nocy, bo chyba jednak u mnie łącznie wyszło więcej godzin snu ❤️
    Mama mi jeszcze sugeruje,że mi się środek ciężkości przesuwa do przodu i może bardziej naciskam na przód stopy... dzisiaj póki co nie widzę nawet sensu moczyć, są jak u Młodej sarenki, nawet widzę ścięgna, które daaawno spod opuchlizny się nie wyłaniały 😂 coś tu jeszcze w mieszkaniu porobię, jak spuchną to do wody ale zamierzam je trochę wymasowac może 🙄
    Nawet nie chce myśleć co by było za szukanie po magazynach tych płytek i na kiedy by były dowiezione 🤯 ale najważniejsze, że udało się ułożyć taką najmocniej powycinaną przy WC 🤞 nawet wykonawca powiedział, że go aż poty oblały jak miał ją wycinać a widział co się z niektorymi dzialo, dobrze,że mi po fakcie powiedział 😂 na prawdę nie lubię takich sytuacji, na które nie mogę się przygotowac 😵‍💫
    Co do sciany: może jakaś naklejkę w tym miejscu dajcie? 🤔 albo obrazek 👌

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, absolutnie nie odebrałam tego negatywnie. Sama kocham swój samochód i poczucie wolności jakie mi daje. Też wolę jak ściana oberwie aniżeli moja kijanka 🥰.

Ogoorkowa, ja się nie rozstaję z wodą. Ale nie mam smaku na konkretną. Ważne aby schłodzoną i gazowana 😎. Fajnie się pisze na leżąco, ale jak patrzę na swoje posty, to aż wolę je omijać gdyż widzę tyle literówek i błędów 😂.

Mój mąż ustalał dziś wstępnie termin zjazdu 🤦🏻‍♀️. Mówię mu, żeby poczekał do tego 30/31 i mojego ustalenia w szpitalu, ale on wie lepiej 'zjadę 6, Ciebie potną 8, przez weekend zostaniesz w szpitalu i wyjdziesz w poniedziałek'. Także słuchajcie, stary ma plan i Karolina, ja, mój szpital nie mamy wyjścia jak się z tym pogodzić i dostosować 😂😂😂.

Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja się o meglio dowiedziałam 2 tygodnie temu, jak postawiłam tort na tylnym siedzeniu w aucie męża i się okazało, że owoce puściły trochę soku, on rozpuścił nieco bezy i w 10 minut przy narożniku opakowania pociekł cukrowo tłusty płyn na siedzenia 😵‍💫 torty zawsze do wora 😂
    A majstry, kurcze, gdyby to był ktokolwiek inny, to na pewno bym była podejrzliwa, ale wiem, że jest to bardzo dobry fachowiec, robił lazienki u moich rodziców czy dziadków, kladzie duże formaty płytek (te 280x120 itp), więc no nie sądzę,żeby miał sobie z takimi 1x1 m nie poradzić... może jedna jakaś, ale nie tyle 😮‍💨 u rodziców żadna nie poszła, więc wierzę,że to te płytki jakieś ujowe musialy przyjsc 🤬
    Matko, nowa łazienka i takie kombinowanie i ukrywanie niedoróbek, ale by mnie to drażniło 😒

A za komodę brawa! Społeczeństwo sukcesywnie uświadamiane:D

Ancalime, Ty jesteś dzikiem, na prawdę :D dobrze,że przy takim nastawieniu fizycznie też dajesz radę pracować i ogarniać to wszystko, pamiętam jak pisałaś jak wygląda Twój dzień 🫣 i jeszcze te upały, a jesteś o wiele dalej niż ja :D

No tak, jutro zaczynamy świętowanie donoszonych na wątku 🥳 ale tak coś jak Sara przeczuwam, że Pucz może zaraz z jakimiś juicy nowinami zawitać ;>

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ