Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio zakładam, że oprócz spływu będzie jakiś grill czy inna forma wspólnego chillu?
Może, jeśli nie urodzisz do 16.09, moglibyście spędzić trochę czasu ze znajomymi ale bez samego spływu? Może to jakaś opcja? -
A już myślałam że u was lepiej tak jak u mnie, źle się czyta że koleżanki forumowe spać nie mogą 😔
A u mnie chłodniej się zrobiło i wstałam tylko ok. 1.30 na siku a potem dopiero koło 6, także 3-4krotne pobudki jednak nie były spowodowane przez zaawansowaną ciążę...
Jedyne co to mam paranoje i jakoś strasznie się boję kolejnego zaostrzenia... 😮💨
Pucz trzymam kciuki za Ciebie i Leosia 💙 najważniejsze żebyś czuła się bezpiecznie 💪
Ja cisnę męża z malowaniem żeby w przyszłym tygodniu zamówić przewijak z ikei, no i nie mogę się doczekać aż ogarniemy ten pierdolnik 🙈 który zwany jest "gabinetem" (nazwa zaczerpnięta od teścia który narzekał że mu teściowa i córka nawnosily różnych rzeczy do gabinetu i wyglądał podobnie jak wtedy nasz pokój po przeprowadzce mojego W.).
Robotnicy zaprawiają drzwi i jak już obrobią i drzwi i okna to w końcu będzie można umyć podłogi i efekt utrzyma się dłużej niż jedno popołudnie 💪
Kania trochę jakbym słyszała o naszym kocie tyle ze juz ma 16 lat i trochę przystopowała z wędrowaniem, ale jeszcze kilka lat temu kiedy żyła moja Babcia w lecie kotka zamiast chodzić drzwiami które były otwarte upodobała sobie wchodzenie oknem (jest bardzo nisko bo to pomieszczenie takie trochę w piwnicy) ale wychodziła już drzwiami.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Odstawiłam psinkę i jadę do labu także mogę się na spokojnie poodnosić.
RiverS sporo się u Ciebie dzieje, a jak Ty sama czujesz z tym porodem? CC intuicyjnie wydaje Ci się dla Ciebie samej lepszą opcją? Jeśli tak to myślę, że bym zaufała lekarzom.
Co do trybu „komoda”, nie mam pojęcia, dużo marudziłam i wchodziłam mu na ambicje, że nic dla córki nie robi i że zostanie z tym wszystkim sam za chwilę to się zdziwi. Co ostatecznie zadziałało, nie wiem:p
Kasio, nie dziwie się, że Ci szkodaale rzeczywiście chwila przed terminem to pewnie lepiej, aby planować spokojniejsze dni. Sama wczoraj się popukałam po głowie, jak mój mąż wymyślił, że mamy dzień przed moim przyjęciem do szpitala jechać do jego rodziców, serio o niczym innym nie marzę, jak dzień przed jechać do Teściów, z całym moim szacunkiem do nich, ale wiem, jak oni lubią panikować i naprawdę mi to nie jest potrzebne.
Sara, opowiadałam wczoraj mamie o tym, ile Twoja Emma gada. Mama się smiala, że ojciec całe moje dzieciństwo się pytał czy mi się kiedyś czerpią baterie, bo miał dość 🤣 Jest to o tyle zabawne, że jak moj mąż sam leciał do USA te kilka miesięcy temu, wrócił to mój tata pytał go jak było, powiedział w swoim stylu „spoko, tu są zdjęcia” (on ze swoimi rodzicami totalnie nie jest nauczony rozmawiać jakoś szerzej niż o obiedzie), to chodził i narzekał, że jakbym ja tam była to miałby relacje pełną szczegółów, a tak to nic nie wie😂😂😂
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity oj tak, syf poremontowy to niekończąca się opowieść 🙈
Ja ogólnie nie budzę się jakoś dużo i jak już zasnę to śpię. Tylko najpierw trzeba zasnąć 🤦🏻♀️ a ja się przewalam w łóżku przez 3-4 godziny 😪
Ale wypiłam kawę i show must go on 🙈
Na 12 jadę z dziećmi do fryzjera. Emma koniecznie chce boba 😏 podejrzewam, że może żałować ale od dawna mnie prosi o ścięcie włosów a ja raczej mam podejście takie, że dziecko (w granicach rozsądku i bezpieczeństwa + stosunkowo do wieku) powinno decydować o sobie i swoim ciele. Dlatego m.in moje dziewczynki nie mają przekłutych uszu -
Agentka moi rodzice opowiadali, że ja jako dziecko byłam taka sama i czasem mieli ochotę mnie zakneblować / wywieźć / spakować do internatu.
A teraz kiedy ja wspomnę, że mam dość Emmy paplania to tylko się podśmiewają, że karma wraca.
Także wiesz.... Za parę lat zobaczymy jak z Igą będzie 🤣🤣🤣🤣
Mój mąż nie jest mrukiem ale on jest zdecydowanie bardziej powściągliwy ode mnie i bardzo konkretny. U mnie zawsze, jak i u Ciebie, jest OPOWIEŚĆ 🙈 A u mojego męża tak jak i u Twojego 🤣 więc teściowa przeważnie dzwoni do mnie gdy chce wiedzieć co u Nas 🤣🤣🤣
I pamiętaj na przyszłość - nie posylaj chłopa na wywiadówkę bo się nic nie dowiesz 🤣
Raz mój stary poszedł. Wrócił po 1,5 h, pytam o relacje... Co odpowiedział? "Same pierdoły" 🙈🤦🏻♀️ -
Sara, na Baby shower były obstawianki kto będzie chodził na wywiadówki, ja od razu stwierdziłam, że ja🤣 opowiadam o tym mężowi, a on „ale dlaczego?”
A ja na to: „tak widzę te sytuacje, na pierwszą pójdziesz ze mną, a na kolejną już na pewno nie, bo uznasz, że strata czasu i jakieś pierdoły” 😂Sara30 lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara ja co prawda będę mieć chłopca ale gdyby miała być dziewczynka też nie planowałabym przebijać jej uszu (ja przebiłam mając 16 lat choć kolczyki dostałam już na chrzciny bo mój tata właśnie powiedział że jak będę chciała to mi przebiją a nie wcześniej) a dodatkowo teraz te lepsze zakłady nie przebijają małym dzieciom uczu bo to może być niebezpieczne 🤷♀️
No i takim sposobem kolczyki z chrztu których nigdy nie założyłam zostały przetopione na obrączki ślubne razem z 2 pierścionkami mojej babci (jeden dostałam od niej na 18stke ale był dużo za duży).
Co do włosów to nie ma co wprowadzać terroru włosowego bo przecież odrosną. Ile moich koleżanek dosłownie bało się ściąć włosy chodziaz bardzo chciały. I to tak się wydaje że nie ma wpływu na przyszłość ale jak całe dzieciństwo słuchasz "żebyś tylko nie żałowała" to to się zapisuje w psychice 🙈
I tak... moja teściowa też zwykle dzwoni do mnie jak chce się coś dowiedzieć... ale z drugiej strony jak leżałam po stracie w szpitalu przez te parę dni to chyba nawet do mojego męża nie zadzwonili, a napewno nie wpadli na pomysł żeby go na choćby kawę zaprosić żeby sam nie siedział 😮💨
Zakładam że po porodzie to on będzie informował o narodzinach ewentualnie wcześniej o postępach porodu... także powodzenia rodzice 😅 dużo się nie dowiecie 🤣👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
A co do wywiadówek to koleżanka opowiadała jak jej mąż poszedł, a córka już chyba do 5 klasy chodziła. Wrócił po paru godzinach i mówi jej "Ty wiesz ze nasza córka chodzi do klasy z dziećmi tego i tamtego mojego kolegi" no i okazało się że przy okazji skoczyli po drodze do domu na piwko 😅 jak się domyślacie na zebraniu też same pierdoły były i to była chyba jego ostatnia wywiadówka 🤪
Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Moja mama jest nauczycielką i zawsze opowiadała, że miny tatusiów na wywiadówce to złoto 🤣🤣🤣
Longanimity wiesz co, mi bardziej z tymi włosami chodzi o wygodę, żeby potem nie było problemu ze związaniem na WF. U mnie w domu nigdy nie było włoso terroru i jak w wieku 15 lat ogoliłam sobie głowę na zero to w sumie rodzice tylko stwierdzili, że mnie porąbalo ale moja sprawa 😅
A co do przekłuwania to Emma nie chce. Kiedyś coś wspominała, że by chciała ale się boi więc czekamybędzie chciała to pójdziemy, jej decyzja.
Longanimity a co do teściów, to ja obstawiam, że oni po prostu nie wiedzieli jak się zachować. Ja sama zawsze mam problem w takiej sytuacji i nie wiem czy powinnam się odezwać, jeśli tak to co mam mówić itd. Może uznali, że bezpieczniej będzie dać wam przestrzeń na przeżycie straty? Absolutnie nie bronie bo nie znam ludzi, ale tak mi się wydaje.
A co do wywiadówek to ja szczerze nie lubię chodzić. Może nie tyle wywiadówki mnie wkurzają, co "mamusie". Serio, jakbyście zobaczyły, jak dorosłe kobiety potrafią się wyzywać awanturując o ciasto na choinkę 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
U moich dzieci w grupach zawsze była na messangerze grupa utworzona aby omawiać sprawy organizacyjne 🫣 ja mam je wyciszone i tylko pisze "ok" bo naprawdę, baby potrafią się pół dnia wykłócać czy na dzień X robić zrzutkę po 15 czy po 20 zł 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ dosłownie jak na tych grupach mamusiowych na FB gdzie gownoburza goni gównoburze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 10:37
-
Sara, na grilla pewnie pójdziemy, ale tych kajaków mi najbardziej szkoda 🥲
Agentka, kciuki za psiaczka! 🍀
To mi się wydaje, że jak byłam mała, byłam gadułą w znanym towarzystwie, ale życie mnie oduczyło 😁 jak widziałam że niektórych średnio interesuje co mam do powiedzenia to dałam sobie spokój 😁 moja mama i mąż tak dużo gadają, że nie zostawiają przestrzeni dla innych osób. Na świętach, imprezach rodzinnych mama gada non stop, na imprezach ze znajomymi (nawet moimi) mojemu mężowi buzia się nie zamyka 😁 jak chcę się dowiedzieć co u moich koleżanek to absolutnie nie mogę być z Adamem, bo nikt się nie przebije przez tę jedną wielką opowieść 😁
Ma to swoje plusy - bardzo uważnie słucham. Wtedy szybko mogę zweryfikować jak ktoś już coś mówił i go uświadomić 😅 miałam kiedyś na studiach ćwiczenie, że jedna osoba czytała jakąś historię i później kolejna osoba musiała opowiedzieć to dalej kolejnej osobie która czekała poza salą i tak kilka tur 😁 ja słuchałam i przekazywałam dalej jako pierwsza i wszyscy byli w szoku że powtórzyłam wszystko co do joty. Prowadzący mówił, że nawet z notatkami aż tak dobrze wszystkiego nie pamiętał 😁 później tamta historia naprawdę baaaaardzoooo się zmieniła, widać od razu jak działa plotka 😳 myślę że to dlatego że przez całe życie więcej słuchałam niż mówiłam 😅
Moi teściowie dzwonią tylko zapytać o moje samopoczucie, bo poza tym wszystko wiedzą na bieżąco co u nas, bo przecież Adam-gaduła wszystko im powie. Nawet raz się rodzicom pochwalił, że zrobiliśmy interes życia i kupiliśmy paczkę prezerwatyw gdzie było 50 sztuk i za sztukę wychodziło korzystniej cenowo niż przy tych małych paczkach po 3 🙈🙈🙈🙈🙈 -
Kasio prychłam na ostatnim akapicie 🤣🤣🤣
Ja właśnie u fryzjera z dziećmi siedzę i odkryłam coś tak "super' że humor zwalony na cały dzień.
Nie wiem kiedy, nie wiem jak ale Tolka podrapała mi samochód kamieniem. Taki placek wielkości 15x15 cm pobazgrany - wydrapany 😭
Karoseria jest ciemnografitowa a tu takie białe bazgroły 😪
Wygląda to fatalnie 😏
A na 100% to Tolka bo wczoraj jeszcze jak jeździłam to tego nie było a samochód stoi pod domem na zamkniętej posesji 😭 -
Sara, przy tym, jakie nam mówiłaś, że Tolka ma ograniczenia to zawsze mnie to zadziwia, jaka ona przy tym jest sprawna, szybka i sprytna 🙈
Byłam rano w labie, przede mną jedna babka i 5 chłopa, oczywiście, że każdy się spojrzał, jak przyszłam, ale twardo stoją dalej, jeszcze sie przepychali w kolejce, kto był po kim, a pani w rejestracji skończyła obsługiwać i od razu: panią w ciąży poproszę. Mieli miny jakbym ich okradła 😄
Zrobiłam mały tour po sklepach, aby skompletować już w pełni wyprawkę, ale ostatecznie stwierdziłam, że jestem zdecydowanie team internety. To szukanie to nie na moje nerwy 😜 Natomiast- jedną rzecz kupiłam i jestem zachwycona- kurę do karmienia z LaMillou. Kojarzyłam, że Sara o niej pisała. Osobiście nie wiedziałam, jaką poduszkę chce, uznałam, że muszę iść różne przymierzyć i pomacać i ta kurka jest cudna ❤️ Taka mięciuchna i ma mega ładny design, więc sie skusiłam 😁
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka z Tolką jest jak z takim rocznym-poltorarocznym dzieckiem - nie możesz spuścić z oczu bo coś zeżre/wsadzi paluszki/zbroi/urwie/zrzuci 😅
Tolka intelektualnie ma stwierdzone upośledzenie w stopniu znacznym, jest na poziomie takiego rocznego dziecka ale gabarytowo to 5 latek 🙈
Więc ma siłę i możliwości🙈
Ona sobie nie zdaje sprawy z tego, czy robi dobrze czy źle. Po prostu robi to na co ma ochotę. A wierz mi, pomysłów jej nie brakuje 🙈
Ogólnie jeśli chodzi o jej funkcjonowanie to po prostu dziecko dość mocno niepełnosprawne intelektualnie, niemówiące i z autyzmem. Więc ma trochę swój świat i swoje kredki. Fizycznie nie jest tak sprawna jak rówieśnicy ale chodzi i biega 🫣 więc połączenie biegania + gabarytu 5 latka + umysłu roczniaka to często armagedon i chodząca destrukcja 🙈
Co do kury to ja jestem nią zachwycona i na tyle, na ile "na sucho" mogę przymierzyc to wydaje mi się, że spełni swoją funkcję. Moja siostra na kurce wykarmiła 2 dzieci i dziś poduszka służy dzieciom do zabawy i leżakowania i nadal wygląda jak nówka 😁 powinnyśmy być zadowolone.
Jaką wzięłaś? Bo jest kilka serii -
Aż musiałam zerknąć na stronie, bo patrzyłam w sklepie co mi się najlepiej widzi, nie przeglądając wczesniej jakoś super dokładnie tych kolekcji. Wersja „Cotto”, jeśli dobrze patrzę.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Ja mam minky. Niekoniecznie bym taką wybrała ale trafiłam ją na OLX od babeczki, która kupiła a koniec końców nie używała 😬 za 50 zł.
Więc Grażyna zabroniła wybrzydzać 🤣🫣
Pucz jak u Was?
Ancalime się coś nie odzywa. Ciekawe co u Niuśki. Od kilku miesięcy się nie odezwała 🤔
Powiem Wam, że Emma wygląda przepięknie w nowej fryzurze 😍 i taka panna poważna od razu się zrobiła 😍
U Was też wróciły upaly? U nas znów ponad 30 🥵
-
Ja przeglądałam na vinted, ale zależało mi na granatowej lub różowej/lawendowej, a takich nie było, a jak już taka trafiłam to ktoś chciał 120 zł ;P No wiec uznałam, że tu niewiele doplace i będę miała nową.
Do tego jak już poszłam oglądać to podjęłam szybka decyzje
Niuska jak się odzywała ten X czasu temu to kojarzę, że chyba wspominała, że forum jej nie do końca służy. Ale ciekawe czy czyta czasami)
Meeg miałaś wrócić z nowościami, czekamy 🍀
U nas dziś tez gorąco.
Dzwonili, że piesek się wybudza, za pol godzinki po nią idziemy ❤️
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
No ja długo czatowalam na różową na OLX i też właśnie jak były to ktoś chciał niewiele mniej jak nowa 🙈 ale trafiło się
Super, że psinka już po. Teraz dużo odpoczynku ❤️ -
Ancalime czyta, ale mniej się udziela, bo najpierw praca, a potem niestety napad paniki się trafił. A tak już dobrze było. Tak jak Agentka, tak i ja odliczam niestety do końca ciąży i powrotu do leków. Chyba za dużo się nasłuchałam o tej kontroli ruchów, bo cały dzień wydaje mi się, że się rusza mniej/w ogóle. Ech.
Co do tatusiów na wywiadówce, to mój mąż był RAZ na zebraniu. I nigdy więcej. Zgłosił mnie do trójki klasowej na nim, gdzie ja jako "samotna matka" po pracy leciałam wtedy 3x w tygodniu na rehabilitację córy. A to zakupy, a to czas dla siebie, cokolwiek? No sorry, nie pcham się w takie rzeczy. Tak jak Sara pisze, zmorą są dyskusje mamusiek czy 5 zł zrzutkaz czy może 7 zł. A dlaczego taki prezent na Mikołajki? A dlaczego na dzień dziecka wych chce zabrać dzieci na lody, jakie to niezdrowe, zainterweniujmy 🤦🏻♀️. Szybko się wypisałam z tej funkcji.
Hitem dla mnie było akurat tegoroczne, szkolne dyskusje czy warto pisać do dyrekcji na panią od wf (!) skargę, bo każe się rozciągać po ćwiczeniach z pogłębianiem skłonów (wiecie, rozkrok, nachylasz się i starasz się dotknąć palcami ziemi - położyć dłonie, wg stopnia zaawansowania). Zapytałam czy najpierw zgłaszali się do babki od wf ze swoimi wątpliwościani? Nie. Do wychowawczyni? Nie. A co jest złego w takich skłonach? Prowadzą do nietrzymania moczu ponoć. No odpadłam... Odmówiłam podpisania się pod tym listem do dyr 🤦🏻♀️🤷🏻♀️. Może jestem nieświadoma, ale nie widzę związku przyczynowego między takim ćwiczeniem a późniejszymi problemami. A na bank jestem przeciwniczką interwencji u dyrekcji bez prób omówienia problemu z nauczycielem.
Meeg, czekamy na te newsy ❤️.
Sara, popieram w 100 proc z podejściem. Moja też sama zdecyduje jak będzie chciała przekłuć uszy - akurat się boi, bo w zerówce dziewczynka miała wypadek i naderwała delikatnie małżowinę, coś zachaczyla o bluzkę, mimo że w sumie drobne te kwiatki w uszach miała. No i od tego czasu Tysiak twierdzi, że przekłuje jak będzie nastolatką 😂.
Z włosami też się zgolilam w gimnazjum, choć z innego powodu - łysienie plackowate pozbawiło mnie 3/4 włosów. Czułam się tak beznadziejnie, że resztę zgolilam i nosiłam chusty. A jak odrosły trochę, to takie mega krótkie pofarbowalam na niebiesko. Wyraz buntu młodzieżowego chyba 😁.
Agentka, dobrze że psinka już z Wami ❤️. I że udało się w kolejce, tyle naszego 💪🏻.
Ale ja bym chciała non stop hipermocne kopniaki czuć 😮💨. Nie wytrzymam jeszcze 3 tygodni tego stresu. -
Ancalime- to RiverS pisała o lekach 🍀
Ja też choruję przewlekle, ale reumatologicznie i mogę swoje leki brać całą ciążę.
Myślę, że u Ciebie lekarz na ostatniej wizycie Cię nastraszył, bo wcześniej Malutka też miała tętno w niższych granicach, a pamietam, że uspokajali Cię, że tak po prostu ma i to jest ok.
Czy Ty już masz konkretny termin przyjęcia?
Psinka z nami w domu, ale widać, że póki co nieswoja. Jeść ani pic na razie nie chce, troszkę pojękuje, więc mi jej żal. Ale zaczęła już się cieszyć, więc mam nadzieję, że to dobry znak.
A tu nasza rekonwalescentka, panie, które się opiekują psami po zabiegu mówiły, że dały jej najpiękniejsze dostępne wdzianko
Kasio lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dziewczyny ja też odliczam do końca ciąży u to z wielu powodów zdrowotnych i mam nadzieję że wrócę do wcześniejszej równowagi jelitowej (przed ciąża nie zdążały mi się takie zaostrzenia 😮💨 w szpitalu lekarze zaskoczeni a jednak czytałam opracowanie jakiegoś profesorka że 1/3kobiet ma zaostrzenie prawie całą ciążę... najlepsze jak piszą żeby planować ciążę w czasie remisji...) no i oczywiście dalsza diagnostyka 🦞 i leczenie uzupełniające.
Ancalime bardzo współczuję napadu paniki 😔 ja miałam tylko gorszy dzień i odrazu myśli że przy dalszej diagnostyce znowu coś znajdą... a zwykle nawet nie myślę o dalszym leczeniu 🤷♀️
I tak się wam pożalę trochę 🤪 normalnie to ja jestem niespotykanie spokojny człowiek... ale jak moja mama bierze się za zakupy w internecie... woła mnie żeby jej pomóc zamówić bo ma wybrane 2 sukienki... okazało się że ma jedną i przez kolejne 1,5h przeglądała żeby dobrać drugą z pytaniem czy mi się podoba i czy jej będzie dobrze w danym kolorze (stacjonarnie też nie koniecznie lubię chodzić z nią na zakupy) dobrze ze przynajmniej spędziłyście ten czas na podwórku 😅 i nie będę wymieniać na co zdążyła w tym czasie ponarzekać 🤪👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: