Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity o tak, samo posmarowanie już będzie jakimś działaniem w dobrym kierunku
A seks to nawet podwójny wyzwalacz porodu bo prostaglandyny zawarte w spermie przyspieszają dojrzewanie szyjki a kiedy już ciało gotowe to skurcze macicy po orgazmie mogą zainicjować prawdziwe skurcze 😬
Więc ja dlatego narazie się wstrzymuje bo nie chciałabym sobie przyspieszyć porodu. Ale jak uda się donosić do bezpiecznego czasu to będziemy napewno korzystać 😁😁😁
Bo potem znowu kilka tygodni abstynencji 🤐
A co do pogody to rano jechałam do apteki i właśnie w radio słyszałam, że dzisiaj różnica temperatur między wschodem a zachodem ma przekroczyć 20 stopni. Było dziś naprawdę niewyobrażalnie gorąco 🥵
W tej chwili, wpół do 9 jest 26 stopni. Naprawdę ciesze się, że jutro ma padać i być ledwo 22 bo nie wiem jak bym wysiedziała przy łóżku młodego w takim skwarze. Jutro w końcu ten dzień. Mam nadzieję, że wszystkie dokumenty i badania mam dobrze przygotowane, że wszystko przebiegnie pomyślnie i mały nie będzie zbyt długo cierpiał 🥹
To oddział chirurgii jednego dnia więc na więcej niż krzesło nie liczę. Mam tylko nadzieję, że wezmą Emila na blok w miarę wcześnie bo na jutro jest 11 dzieci 😳 i prawdę mówiąc, nie bardzo wyobrażam sobie wysiedzieć tam do nocy 🙄 -
Sara oby jutro szybko poszło i jakieś w miarę wygodne miejsce dla Ciebie się znalazło 🤞💪
Agentka w trakcie zwiedzania dzisiaj sal na porodówce to właśnie ta dziewczyna z sączącymi wodami miala piłkę w swojej sali 😉 ale to wiadomo wszystko zależy od szpitala... no i nie wiem czy to była szpitalna czy prywatna piłka 🤔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara, jutro mocno trzymam kciuki! 🍀🍀 swojej lekarce oczywiście ufam bardziej więc nie wiem co z tym KTG - iść czy nie iść 🤔
Co do masażu krocza - raz spróbowałam, zaczęłam panikować że średnio widzę żeby mi się tam miała głowa zmieścić i odpuściłam 😬 ale jak napisałyście że samo posmarowanie będzie ok to poleciałam po olejek! Tylko powiedzcie - tylko z wierzchu czy w środku też smarować? 🙈
Agentka, wydaje mi się że lekarze pod koniec tak kombinują z tymi lekami przeciwzakrzepowymi żeby można było skorzystać z zzo, mam nadzieję że jeśli chcesz to będziesz mogła wziąć znieczulenie! A ten mój zespół antyfosfolipidowy chyba aż taki poważny nie jest bo mam tylko 2 przeciwciała dodatnie z sześciu badanych i nie miałam żadnego incydentu zakrzepowe go, wszystkie parametry typu INR w normie 😁
Longanimity, fajnie że udało się zwiedzić porodówkę, czekam na relację z tej drugiej! 🙂 -
Te piłki to na porodówce to wiem, że na pewno są, ale bardziej sie zastanawiam czy dla siebie przed porodem mogę zabrać. Równie dobrze mogę tam spędzić 2-3 tygodnie i nie chciałabym, aby ten czas był zupełnie zmarnowany na bezczynne czekanie.
To i tak będzie dla mnie mega ciężkie, bo aktualnie codziennie sobie wymyślam coś do zrobienia, bo takie leżenie odłogiem to w ogóle nie dla mnie.
Wymyśliłam sobie nawet 2 miejsca do posprzątania, ale to w sumie z musu, bo inaczej dostawkę na suficie byśmy musieli wrzucić 😅
Skończyłam dziś kompletacje kosmetyczki do szpitala, zamówiłam też Ginexid także w sumie zostanie mi dokupienie przekąsek, opcjonalnie dresu czy leginsow i będę gotowa.
Longanimity, zainspirowałaś mnie, że robisz chociaz jeden krok + pani z vinted chce sprzedać nowy olejek do masażu z Lansinoh za 20 zł także zamawiam choćbym miała robić absolutne minimum 😜
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara myślami z Wami jutro 🙈 Chociaz Twój syn to jest baaardzo dzielne dziecko z tego co opowiadasz także przypuszczam, że pójdzie gładko
Gorzej pewnie z Twoim siedzeniem na tych cudownych szpitalnych krzesłach. Jak będę wspominać ciąże to z pewnością obraz poczekalni w szpitalu będzie jednym z tych bardziej żywych obrazów, więc tym batdziej współczuje, zwłaszcza z Twoimi kumplami przepowiadaczami.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dziewczyny, na grudniowym do rozpakowania chyba tylko bzksz jeszcze, a później my 🙈
To się nie dzieje, szok 😅Ancalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka tak, Emil jest bardzo dzielny jeśli chodzi o wszelkie igły, zabiegi, lekarzy itd. Więc wiem, że przejdzie dobrze. Ja też nie bardzo wiem, czego się spodziewać - kiedy będzie mógł jeść bez bólu itd.
Ale jednak nie mogę się doczekać tego pięknego dnia gdy przestanie chrapać jak lokomotywa i sapać 😅
Kasio KTG jest nieinwazyjne więc w sumie można chodzić i bez wskazań 🤷🏻♀️ ale czy jest konieczność u Ciebie? Nie wiem. A kiedy będziesz się widziała ze swoją lekarka?
Jesli chodzi o masaż krocza to smaruj te okolice pomiędzy wejsciem do pochwy a odbytnicą+ trochę na boki + samo wejście troszkę.
Ja masaż w ciąży z Emmą robiłam bardzo długo i pamiętam, że najpierw robiłam go 1 palcem i czułam pieczenie a po kilku tygodniach mogłam całą dłonią 🫣😅 w efekcie urodziłam kluskę bez pęknięcia. Myślę, że masaż uratował mi tyłek. W przenośni i dosłownie 🙈 -
Kasio mi się wydaje, że zrobienie KTG absolutnie nie wyklucza się z zaufaniem do własnego lekarza. Masz możliwość zrobienia gdzieś prywatnie? Ja dziś akurat robiłam nie na NFZ i płaciłam 80 zł. Ale jakie warunki - światło zgaszone, muzyka puszczona, jakieś tam gwiazdki i maziaje na suficie. No i bez kolejki oraz mogła być ze mną córa.
Agentka, myślę że to czy możesz zabrać piłkę jest niezłym pytaniem aby zadać podczas umawiania terminu. U mnie sale przedporodowe są wieloosobowe (pisałam, nawet 7,8 osobowe) i tam najzwyczajniej w świecie nie ma miejsca aby każda przywiozła piłkę, niestety 😔. Ale drugi szpital w mieście ma sale dwuosobowe z własnymi łazienkami i tam raczej nie widziałabym osobiście problemu. Postawa proaktywna na piłce wydaje się być czymś pożądanym.
A, i gratuluję obrócenia się glowkowo 💪🏻 na szybko zaparkowałam w pracy, ale same dobre wieści u Ciebie po wizycie.
Co do leków przeciwzakrzepowych to tak, chyba nawet pisałam. Tak samo odstawia się dobę przed cesarka - inaczej nie możesz mieć tego znieczulenia w kręgosłup i dają Ci narkozę. Myślę że to z powodu znieczulenia macie odstawiać neopariny - ja mam brać do końca połogu z przerwą na jeden dzień przed i dzień CC właśnie.
Kasio, u mnie też siniaków mniej na koniec. Ale jakoś bardziej boli mnie moment wkłucia. Masz niesamowicie fajny i zgrabny brzuszek ❤️.
Sara powodzenia jutro! Wszystko będzie dobrze, oby Emil byl jednym z pierwszych z jedenastki. U nas dzisiaj chłodno i deszczowo, więc abstrakcyjnie się czyta o upałach u Ciebie.
Maiora - zgadzam się że są rzeczy ważne i ważniejsze. Twój komfort i poczucie bezpieczeństwa są tu naprawdę kluczowe i jak położna Ci je zapewni, to stary telefon wydaje się być pierdołą w tym momencie.
Dziękuję, czuje się super z tym że to ostatni tydzień - ale pracoholizm każe mi już się zastanawiać kiedy pewne rzeczy będę mogła porobić zdalnie 😂🙈.
Meeg kłucie zniknęło jak się położyłaś?
Nie zazdroszczę Wam wykaczania mieszkań, jesteście moimi heroskami. Naprawdę podziwiam. Co do UPC to też miałam przeboje z podłączaniem, ale jak już się im udało to już śmiga bez problemów. Zniżka na roombe jak najbardziej się należy 😎.
Ja dziś pożegnałam się w pracy, akurat w biurze same chlopy. Były więc niezręczne przytulaski, pytania kiedy wracam 😂 i życzenia typu 'jak najmniej PRLu podczas pobytu w SPA na NFZ'. Dostałam solidny zapas chusteczek dla dzieci i ogólnie było bardzo miło 🥰.Ogoorkowa, Maiora, Meeg lubią tę wiadomość
-
Hau hau! Szczek szczek!
Nikogo na patrolu?
Powiem Wam, że trochę się martwię co u Pucz i Leosia 🥹 mam nadzieję, że po prostu odpłynęła morzem miłości i zapomniała o Nas 🙈
Ancalime do końca tygodnia już zdalnie i w końcu należyty odpoczynek? 😁
Ja mimo, iż obiecałam sobie, że od konferencji kompletnie nie zajmuje się Stowarzyszeniem to są sprawy, których nie da się zignorować 😅
Pewnie slyszalyscie, że powstaje lista chorób genetycznych, przy których dzieci będą dostawały dożywotnie orzeczenie o niepełnosprawności. Jest strasznie zawężona przez co masa rodziców OzN się burzy, w tym rodzice dzieci z CSS.
Oczywiście nie da się zrobić niemożliwego ale chcę przynajmniej spróbować aby CSS zostało wciągnięte na tę listę 🙈 czy się uda? Osobiście wątpię. Ale muszę działać bo spróbować nie zaszkodzi. Na dniach mam mieć wideokonfe z zespołem medycznym, który tworzy ankiety do opracowania na temat zespołu i jedziemy z tym 😅
Miłego dnia dziewczynki, ja się będę meldować w wolnej chwili już ze szpitala ✊ -
Co prawda nie byłam na patrolu 🐕 bp udawało się zasnąć... ale za późno zjadłam pizze i do 3 budziła mnie co jakiś czas zgaga i refluks 🥴 ale za to potem już do 7 prawie jak zabita spałam bo nawet męża nie słyszałam jak wrócił z pracy.
Chyba miałam wam dać znać czym obszczykują plecy przeciwbolowo 🤔 a wczoraj oprowadzała nas po szpitalau ta sama położna którą prowadziła zajęcia... no i okazało się że to poprostu sól fizjologiczna. Moja bratowa mówiła że jej dało dużą ulgę.
Sara 🤞🤞🤞 trzymam kciuki za Emila i za Ciebie, ony szybko poszło!👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara, od rana kciuki zaciśnięte. O liście chorób oczywiście głośno, to co się dzieje, to jakaś porażka. W końcu 'wyrzucono' z niej nawet częstsze choroby niż CSS - związane z zespołami metabolicznymi i innymi. Przecież wg rządu po latach zniknie choroba genetyczna 🤦🏻♀️. Nawet nie chcę się wypowiadać na ten temat, ale bardzo trzymam kciuki aby plan się powiódł.
Tak, ja do końca tygodnia zdalnie i już koniec 😁.
Longanimity współczuję zgagi. Mnie budziły 'tylko' potrzeby pęcherza, ale było ich tak niesamowicie dużo, że aż się zastanawiam czy ja po prostu za dużo nie pijam.
Ile wypijacie wody w ciągu dnia? Nie wiem czy to kwestia cukrzycy, czy indywidualnych potrzeb, ale ja najczęściej dwie butelki 1,5l wody. A w nocy kursuje co najmniej 5 razy, w porywach i do 10 jak bezpośrednio przed snem wypiję 😑. -
Ancalime u mnie to zależy od dnia ale napew o 2l dziennie wypijam w gorące dni może być więcej.
Wstaje w noczy teraz 3 -4 razy.
Ja w nocy długo zasnąć nie mogłam z bólu podbrzusza, takie miesiączkowe skurcze czułam dość mocne wsumie ciągle lekko ale czuje do teraz. Zakładam że to już tak zostanie 🤔
Czuje też kłucie w jajanikach, ciekawi mnie czy też takie macie epizody?
Maiora jak u ciebie to swędzenia skóry? Przeszlo? Co lekarz na to powiedział? -
Sara30 wrote:Hau hau! Szczek szczek!
Nikogo na patrolu?
Powiem Wam, że trochę się martwię co u Pucz i Leosia 🥹 mam nadzieję, że po prostu odpłynęła morzem miłości i zapomniała o Nas 🙈
Ancalime do końca tygodnia już zdalnie i w końcu należyty odpoczynek? 😁
Ja mimo, iż obiecałam sobie, że od konferencji kompletnie nie zajmuje się Stowarzyszeniem to są sprawy, których nie da się zignorować 😅
Pewnie slyszalyscie, że powstaje lista chorób genetycznych, przy których dzieci będą dostawały dożywotnie orzeczenie o niepełnosprawności. Jest strasznie zawężona przez co masa rodziców OzN się burzy, w tym rodzice dzieci z CSS.
Oczywiście nie da się zrobić niemożliwego ale chcę przynajmniej spróbować aby CSS zostało wciągnięte na tę listę 🙈 czy się uda? Osobiście wątpię. Ale muszę działać bo spróbować nie zaszkodzi. Na dniach mam mieć wideokonfe z zespołem medycznym, który tworzy ankiety do opracowania na temat zespołu i jedziemy z tym 😅
Miłego dnia dziewczynki, ja się będę meldować w wolnej chwili już ze szpitala ✊
Sara podobno Zespół Downa na tej liście już nawet nie jest. Czyli dobra wiadomość dla wszystkich że da się wyleczyć trisomie 21...🤯 -
Meeg no właśnie bo to chodzi o to, że głównym kryterium jest poziom funkcjonowania. A wśród ludzi z ZD są osoby funkcjonujące bardzo dobrze jak i takie totalnie niesamodzielne. I o to właśnie poszlo 🤷🏻♀️
Ja osobiście wątpię aby CSS się na tej liście znalazły ale skoro rodzice zgłaszają masowo by spróbować to jestem poniekąd zobowiązana to zrobić 🤷🏻♀️
My już na oddziale. Emil dostał łóżko, właśnie koloruje. Czekamy na lekarza.
Oczywiście mój brzuch robi sensację i pielęgniarki się podśmiewaja, że tu nie ma porodówki. Laryngolog nas mijał i żartował, że najwyżej będzie improwizował 😅🙈
Za to czop zaczął odchodzić w konkretnej ilości 😳
No nic, damy radę. Byle mieć to już odhaczone. -
Sara trzymam kciuki żeby zabieg Emila był w pierwszej kolejności i żebyście mogli szybko wrócić do domu ❤️
BTW jak usłyszałam o tej liście i usunięciu z niej ZD to odrazu pomyślałam o Tobie o Toli z myślą że was to nawet pewnie nie uwzględnili..
Meeg wysypka praktycznie zniknęła zanim dotarłam na wizytę lekarską 😂 mój lekarz stwierdził że to pewnie alergia na pomidory albo jakieś owoce i że mam się nie przejmować.
Co do bólu mnie czasem pobolewa podbrzusze tak jak na miesiączkę ale bardzo sporadycznie.
Ancalime ja mam ogromny problem z piciem wody. Staram się wypijac koło 2 l dziennie ale nie zawsze mi się udaje, a też co chwilę chodzę siku. Zauważyłam że to jest zależne od tego jak się młody ułoży, bo są dni że ten strumień jest normalny a jak się przekręci jakoś (nie wiem jak) to siku mi się chce a sikam takim cieniutkim strumieniem przez 10 min 😂😂😂
Też zaczynam się martwić czy wszystko ok u Pucz i Leosia. Mam nadzieję że niedługo się odezwą ❤️ -
Ja dziś średnio wyspana bo budziłam się co chwilę i strasznie niewygodnie mi się spało. Młody szalał pół nocy i kopał po żołądku a ja co chwilę miałam zgagę... Teraz wyciągam deskę do prasowania, prasuje ostatnie pieluchy przy "zbuntowanym aniele" na pulsie i mam plan dziś się spakować.
Miłego dnia ❤️ -
Maiora uff że to to tylko 🍅🙂 oby tak spokojnie już do końca
Sara współczuje dyżuru na szpitalnym krzesłem. Dasz radę,.aja tam jakiś bar lub fajne automaty z kawką? To zawsze jakąś " rozrywka" bo czas się dłuży bardzo.nic mi tak w szpitalu nie smakowało jak latte z automatu.
Dziewczyny tak czytałam chocco i jej opis porodu i zastanawiam się nad tym masażem szyjki bo dziewczyna z którą leżalam w sali w planie porodu zastrzegła że absolutnie nie chce masażu. Podobno to bardzo bolesne. Czy któraś z Was już kiedys go miała albo coś wiecie czy tak faktycznie jest?
-
Sara kciuki za Was
Widzę jakaś noc ze zgagą, mnie jak wieczorem dopadła to do 1 nie mogłam zasnąć. Ale za to później się wyspalam i do 10 w łóżku 😬 ostatnie noce miałam kiepskie, więc było mi to potrzebne.
Ancalime miło, że Panowie tak się zachowali, na pewno musieli nad tym trochę kminic, bo zwykle to kobitki bardziej ogarniają w takie klimaty
U mnie mleczarnia ewidentnie zaczęła pracę, obudziłam się z zaschnietymi plamami na koszulce. Raz już tak zauważyłam, ale wtedy myślałam, że się polałam przed snem czy cos, a dziś typowo z dwóch stron.Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Meeg tu na oddziale nic nie ma a łazić nie bardzo mam jak. Emil następny w kolejce do zabiegu ✊
Jeśli chodzi o masaż szyjki to ja nigdy nie miałam ale od koleżanek słyszałam skrajnie różne opinie. Jedne mówiły, że nieprzyjemne ale bez tragedii a inne że dramat 🤷🏻♀️ ale na podstawie własnych doświadczeń się nie wypowiem.