X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity o tak, samo posmarowanie już będzie jakimś działaniem w dobrym kierunku :)

A seks to nawet podwójny wyzwalacz porodu bo prostaglandyny zawarte w spermie przyspieszają dojrzewanie szyjki a kiedy już ciało gotowe to skurcze macicy po orgazmie mogą zainicjować prawdziwe skurcze 😬
    Więc ja dlatego narazie się wstrzymuje bo nie chciałabym sobie przyspieszyć porodu. Ale jak uda się donosić do bezpiecznego czasu to będziemy napewno korzystać 😁😁😁
    Bo potem znowu kilka tygodni abstynencji 🤐

A co do pogody to rano jechałam do apteki i właśnie w radio słyszałam, że dzisiaj różnica temperatur między wschodem a zachodem ma przekroczyć 20 stopni. Było dziś naprawdę niewyobrażalnie gorąco 🥵

W tej chwili, wpół do 9 jest 26 stopni. Naprawdę ciesze się, że jutro ma padać i być ledwo 22 bo nie wiem jak bym wysiedziała przy łóżku młodego w takim skwarze. Jutro w końcu ten dzień. Mam nadzieję, że wszystkie dokumenty i badania mam dobrze przygotowane, że wszystko przebiegnie pomyślnie i mały nie będzie zbyt długo cierpiał 🥹
    To oddział chirurgii jednego dnia więc na więcej niż krzesło nie liczę. Mam tylko nadzieję, że wezmą Emila na blok w miarę wcześnie bo na jutro jest 11 dzieci 😳 i prawdę mówiąc, nie bardzo wyobrażam sobie wysiedzieć tam do nocy 🙄

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara oby jutro szybko poszło i jakieś w miarę wygodne miejsce dla Ciebie się znalazło 🤞💪

Agentka w trakcie zwiedzania dzisiaj sal na porodówce to właśnie ta dziewczyna z sączącymi wodami miala piłkę w swojej sali 😉 ale to wiadomo wszystko zależy od szpitala... no i nie wiem czy to była szpitalna czy prywatna piłka 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jutro mocno trzymam kciuki! 🍀🍀 swojej lekarce oczywiście ufam bardziej więc nie wiem co z tym KTG - iść czy nie iść 🤔

Co do masażu krocza - raz spróbowałam, zaczęłam panikować że średnio widzę żeby mi się tam miała głowa zmieścić i odpuściłam 😬 ale jak napisałyście że samo posmarowanie będzie ok to poleciałam po olejek! Tylko powiedzcie - tylko z wierzchu czy w środku też smarować? 🙈

Agentka, wydaje mi się że lekarze pod koniec tak kombinują z tymi lekami przeciwzakrzepowymi żeby można było skorzystać z zzo, mam nadzieję że jeśli chcesz to będziesz mogła wziąć znieczulenie! A ten mój zespół antyfosfolipidowy chyba aż taki poważny nie jest bo mam tylko 2 przeciwciała dodatnie z sześciu badanych i nie miałam żadnego incydentu zakrzepowe go, wszystkie parametry typu INR w normie 😁

Longanimity, fajnie że udało się zwiedzić porodówkę, czekam na relację z tej drugiej! 🙂

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te piłki to na porodówce to wiem, że na pewno są, ale bardziej sie zastanawiam czy dla siebie przed porodem mogę zabrać. Równie dobrze mogę tam spędzić 2-3 tygodnie i nie chciałabym, aby ten czas był zupełnie zmarnowany na bezczynne czekanie.
    To i tak będzie dla mnie mega ciężkie, bo aktualnie codziennie sobie wymyślam coś do zrobienia, bo takie leżenie odłogiem to w ogóle nie dla mnie.
    Wymyśliłam sobie nawet 2 miejsca do posprzątania, ale to w sumie z musu, bo inaczej dostawkę na suficie byśmy musieli wrzucić 😅
    Skończyłam dziś kompletacje kosmetyczki do szpitala, zamówiłam też Ginexid także w sumie zostanie mi dokupienie przekąsek, opcjonalnie dresu czy leginsow i będę gotowa.

Longanimity, zainspirowałaś mnie, że robisz chociaz jeden krok + pani z vinted chce sprzedać nowy olejek do masażu z Lansinoh za 20 zł także zamawiam choćbym miała robić absolutne minimum 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara myślami z Wami jutro 🙈 Chociaz Twój syn to jest baaardzo dzielne dziecko z tego co opowiadasz także przypuszczam, że pójdzie gładko :)
    Gorzej pewnie z Twoim siedzeniem na tych cudownych szpitalnych krzesłach. Jak będę wspominać ciąże to z pewnością obraz poczekalni w szpitalu będzie jednym z tych bardziej żywych obrazów, więc tym batdziej współczuje, zwłaszcza z Twoimi kumplami przepowiadaczami.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na grudniowym do rozpakowania chyba tylko bzksz jeszcze, a później my 🙈
    To się nie dzieje, szok 😅

Ancalime lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka tak, Emil jest bardzo dzielny jeśli chodzi o wszelkie igły, zabiegi, lekarzy itd. Więc wiem, że przejdzie dobrze. Ja też nie bardzo wiem, czego się spodziewać - kiedy będzie mógł jeść bez bólu itd.
    Ale jednak nie mogę się doczekać tego pięknego dnia gdy przestanie chrapać jak lokomotywa i sapać 😅

Kasio KTG jest nieinwazyjne więc w sumie można chodzić i bez wskazań 🤷🏻‍♀️ ale czy jest konieczność u Ciebie? Nie wiem. A kiedy będziesz się widziała ze swoją lekarka?

Jesli chodzi o masaż krocza to smaruj te okolice pomiędzy wejsciem do pochwy a odbytnicą+ trochę na boki + samo wejście troszkę.

Ja masaż w ciąży z Emmą robiłam bardzo długo i pamiętam, że najpierw robiłam go 1 palcem i czułam pieczenie a po kilku tygodniach mogłam całą dłonią 🫣😅 w efekcie urodziłam kluskę bez pęknięcia. Myślę, że masaż uratował mi tyłek. W przenośni i dosłownie 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio mi się wydaje, że zrobienie KTG absolutnie nie wyklucza się z zaufaniem do własnego lekarza. Masz możliwość zrobienia gdzieś prywatnie? Ja dziś akurat robiłam nie na NFZ i płaciłam 80 zł. Ale jakie warunki - światło zgaszone, muzyka puszczona, jakieś tam gwiazdki i maziaje na suficie. No i bez kolejki oraz mogła być ze mną córa.

Agentka, myślę że to czy możesz zabrać piłkę jest niezłym pytaniem aby zadać podczas umawiania terminu. U mnie sale przedporodowe są wieloosobowe (pisałam, nawet 7,8 osobowe) i tam najzwyczajniej w świecie nie ma miejsca aby każda przywiozła piłkę, niestety 😔. Ale drugi szpital w mieście ma sale dwuosobowe z własnymi łazienkami i tam raczej nie widziałabym osobiście problemu. Postawa proaktywna na piłce wydaje się być czymś pożądanym.

A, i gratuluję obrócenia się glowkowo 💪🏻 na szybko zaparkowałam w pracy, ale same dobre wieści u Ciebie po wizycie.

Co do leków przeciwzakrzepowych to tak, chyba nawet pisałam. Tak samo odstawia się dobę przed cesarka - inaczej nie możesz mieć tego znieczulenia w kręgosłup i dają Ci narkozę. Myślę że to z powodu znieczulenia macie odstawiać neopariny - ja mam brać do końca połogu z przerwą na jeden dzień przed i dzień CC właśnie.

Kasio, u mnie też siniaków mniej na koniec. Ale jakoś bardziej boli mnie moment wkłucia. Masz niesamowicie fajny i zgrabny brzuszek ❤️.

Sara powodzenia jutro! Wszystko będzie dobrze, oby Emil byl jednym z pierwszych z jedenastki. U nas dzisiaj chłodno i deszczowo, więc abstrakcyjnie się czyta o upałach u Ciebie.

Maiora - zgadzam się że są rzeczy ważne i ważniejsze. Twój komfort i poczucie bezpieczeństwa są tu naprawdę kluczowe i jak położna Ci je zapewni, to stary telefon wydaje się być pierdołą w tym momencie.
    Dziękuję, czuje się super z tym że to ostatni tydzień - ale pracoholizm każe mi już się zastanawiać kiedy pewne rzeczy będę mogła porobić zdalnie 😂🙈.

Meeg kłucie zniknęło jak się położyłaś?

Nie zazdroszczę Wam wykaczania mieszkań, jesteście moimi heroskami. Naprawdę podziwiam. Co do UPC to też miałam przeboje z podłączaniem, ale jak już się im udało to już śmiga bez problemów. Zniżka na roombe jak najbardziej się należy 😎.

Ja dziś pożegnałam się w pracy, akurat w biurze same chlopy. Były więc niezręczne przytulaski, pytania kiedy wracam 😂 i życzenia typu 'jak najmniej PRLu podczas pobytu w SPA na NFZ'. Dostałam solidny zapas chusteczek dla dzieci i ogólnie było bardzo miło 🥰.

Ogoorkowa, Maiora, Meeg lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hau hau! Szczek szczek!

Nikogo na patrolu?

Powiem Wam, że trochę się martwię co u Pucz i Leosia 🥹 mam nadzieję, że po prostu odpłynęła morzem miłości i zapomniała o Nas 🙈

Ancalime do końca tygodnia już zdalnie i w końcu należyty odpoczynek? 😁

Ja mimo, iż obiecałam sobie, że od konferencji kompletnie nie zajmuje się Stowarzyszeniem to są sprawy, których nie da się zignorować 😅
    Pewnie slyszalyscie, że powstaje lista chorób genetycznych, przy których dzieci będą dostawały dożywotnie orzeczenie o niepełnosprawności. Jest strasznie zawężona przez co masa rodziców OzN się burzy, w tym rodzice dzieci z CSS.
    Oczywiście nie da się zrobić niemożliwego ale chcę przynajmniej spróbować aby CSS zostało wciągnięte na tę listę 🙈 czy się uda? Osobiście wątpię. Ale muszę działać bo spróbować nie zaszkodzi. Na dniach mam mieć wideokonfe z zespołem medycznym, który tworzy ankiety do opracowania na temat zespołu i jedziemy z tym 😅

Miłego dnia dziewczynki, ja się będę meldować w wolnej chwili już ze szpitala ✊

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda nie byłam na patrolu 🐕 bp udawało się zasnąć... ale za późno zjadłam pizze i do 3 budziła mnie co jakiś czas zgaga i refluks 🥴 ale za to potem już do 7 prawie jak zabita spałam bo nawet męża nie słyszałam jak wrócił z pracy.

Chyba miałam wam dać znać czym obszczykują plecy przeciwbolowo 🤔 a wczoraj oprowadzała nas po szpitalau ta sama położna którą prowadziła zajęcia... no i okazało się że to poprostu sól fizjologiczna. Moja bratowa mówiła że jej dało dużą ulgę.

Sara 🤞🤞🤞 trzymam kciuki za Emila i za Ciebie, ony szybko poszło!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, od rana kciuki zaciśnięte. O liście chorób oczywiście głośno, to co się dzieje, to jakaś porażka. W końcu 'wyrzucono' z niej nawet częstsze choroby niż CSS - związane z zespołami metabolicznymi i innymi. Przecież wg rządu po latach zniknie choroba genetyczna 🤦🏻‍♀️. Nawet nie chcę się wypowiadać na ten temat, ale bardzo trzymam kciuki aby plan się powiódł.

Tak, ja do końca tygodnia zdalnie i już koniec 😁.

Longanimity współczuję zgagi. Mnie budziły 'tylko' potrzeby pęcherza, ale było ich tak niesamowicie dużo, że aż się zastanawiam czy ja po prostu za dużo nie pijam.

Ile wypijacie wody w ciągu dnia? Nie wiem czy to kwestia cukrzycy, czy indywidualnych potrzeb, ale ja najczęściej dwie butelki 1,5l wody. A w nocy kursuje co najmniej 5 razy, w porywach i do 10 jak bezpośrednio przed snem wypiję 😑.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime u mnie to zależy od dnia ale napew o 2l dziennie wypijam w gorące dni może być więcej.
    Wstaje w noczy teraz 3 -4 razy.

Ja w nocy długo zasnąć nie mogłam z bólu podbrzusza, takie miesiączkowe skurcze czułam dość mocne wsumie ciągle lekko ale czuje do teraz. Zakładam że to już tak zostanie 🤔
    Czuje też kłucie w jajanikach, ciekawi mnie czy też takie macie epizody?

Maiora jak u ciebie to swędzenia skóry? Przeszlo? Co lekarz na to powiedział?

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Hau hau! Szczek szczek!

Nikogo na patrolu?

Powiem Wam, że trochę się martwię co u Pucz i Leosia 🥹 mam nadzieję, że po prostu odpłynęła morzem miłości i zapomniała o Nas 🙈

Ancalime do końca tygodnia już zdalnie i w końcu należyty odpoczynek? 😁

Ja mimo, iż obiecałam sobie, że od konferencji kompletnie nie zajmuje się Stowarzyszeniem to są sprawy, których nie da się zignorować 😅
    Pewnie slyszalyscie, że powstaje lista chorób genetycznych, przy których dzieci będą dostawały dożywotnie orzeczenie o niepełnosprawności. Jest strasznie zawężona przez co masa rodziców OzN się burzy, w tym rodzice dzieci z CSS.
    Oczywiście nie da się zrobić niemożliwego ale chcę przynajmniej spróbować aby CSS zostało wciągnięte na tę listę 🙈 czy się uda? Osobiście wątpię. Ale muszę działać bo spróbować nie zaszkodzi. Na dniach mam mieć wideokonfe z zespołem medycznym, który tworzy ankiety do opracowania na temat zespołu i jedziemy z tym 😅

Miłego dnia dziewczynki, ja się będę meldować w wolnej chwili już ze szpitala ✊

Sara podobno Zespół Downa na tej liście już nawet nie jest. Czyli dobra wiadomość dla wszystkich że da się wyleczyć trisomie 21...🤯

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg no właśnie bo to chodzi o to, że głównym kryterium jest poziom funkcjonowania. A wśród ludzi z ZD są osoby funkcjonujące bardzo dobrze jak i takie totalnie niesamodzielne. I o to właśnie poszlo 🤷🏻‍♀️

Ja osobiście wątpię aby CSS się na tej liście znalazły ale skoro rodzice zgłaszają masowo by spróbować to jestem poniekąd zobowiązana to zrobić 🤷🏻‍♀️

My już na oddziale. Emil dostał łóżko, właśnie koloruje. Czekamy na lekarza.
    Oczywiście mój brzuch robi sensację i pielęgniarki się podśmiewaja, że tu nie ma porodówki. Laryngolog nas mijał i żartował, że najwyżej będzie improwizował 😅🙈
    Za to czop zaczął odchodzić w konkretnej ilości 😳

No nic, damy radę. Byle mieć to już odhaczone.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara trzymam kciuki żeby zabieg Emila był w pierwszej kolejności i żebyście mogli szybko wrócić do domu ❤️
    BTW jak usłyszałam o tej liście i usunięciu z niej ZD to odrazu pomyślałam o Tobie o Toli z myślą że was to nawet pewnie nie uwzględnili..

Meeg wysypka praktycznie zniknęła zanim dotarłam na wizytę lekarską 😂 mój lekarz stwierdził że to pewnie alergia na pomidory albo jakieś owoce i że mam się nie przejmować.
    Co do bólu mnie czasem pobolewa podbrzusze tak jak na miesiączkę ale bardzo sporadycznie.

Ancalime ja mam ogromny problem z piciem wody. Staram się wypijac koło 2 l dziennie ale nie zawsze mi się udaje, a też co chwilę chodzę siku. Zauważyłam że to jest zależne od tego jak się młody ułoży, bo są dni że ten strumień jest normalny a jak się przekręci jakoś (nie wiem jak) to siku mi się chce a sikam takim cieniutkim strumieniem przez 10 min 😂😂😂

Też zaczynam się martwić czy wszystko ok u Pucz i Leosia. Mam nadzieję że niedługo się odezwą ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś średnio wyspana bo budziłam się co chwilę i strasznie niewygodnie mi się spało. Młody szalał pół nocy i kopał po żołądku a ja co chwilę miałam zgagę... Teraz wyciągam deskę do prasowania, prasuje ostatnie pieluchy przy "zbuntowanym aniele" na pulsie i mam plan dziś się spakować.

Miłego dnia ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabieg około 12 i do domu ok 16-17.
    A ja już mam dość fizycznie 🫣🫣🫣

Byle ten dzień przetrwać 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora uff że to to tylko 🍅🙂 oby tak spokojnie już do końca

Sara współczuje dyżuru na szpitalnym krzesłem. Dasz radę,.aja tam jakiś bar lub fajne automaty z kawką? To zawsze jakąś " rozrywka" bo czas się dłuży bardzo.nic mi tak w szpitalu nie smakowało jak latte z automatu.

Dziewczyny tak czytałam chocco i jej opis porodu i zastanawiam się nad tym masażem szyjki bo dziewczyna z którą leżalam w sali w planie porodu zastrzegła że absolutnie nie chce masażu. Podobno to bardzo bolesne. Czy któraś z Was już kiedys go miała albo coś wiecie czy tak faktycznie jest?

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara kciuki za Was

Widzę jakaś noc ze zgagą, mnie jak wieczorem dopadła to do 1 nie mogłam zasnąć. Ale za to później się wyspalam i do 10 w łóżku 😬 ostatnie noce miałam kiepskie, więc było mi to potrzebne.

Ancalime miło, że Panowie tak się zachowali, na pewno musieli nad tym trochę kminic, bo zwykle to kobitki bardziej ogarniają w takie klimaty ;)

U mnie mleczarnia ewidentnie zaczęła pracę, obudziłam się z zaschnietymi plamami na koszulce. Raz już tak zauważyłam, ale wtedy myślałam, że się polałam przed snem czy cos, a dziś typowo z dwóch stron.

Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg tu na oddziale nic nie ma a łazić nie bardzo mam jak. Emil następny w kolejce do zabiegu ✊

Jeśli chodzi o masaż szyjki to ja nigdy nie miałam ale od koleżanek słyszałam skrajnie różne opinie. Jedne mówiły, że nieprzyjemne ale bez tragedii a inne że dramat 🤷🏻‍♀️ ale na podstawie własnych doświadczeń się nie wypowiem.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ