X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anacalime nie wierzę co czytam! 🤯 Jak można tak na końcówce odwrócić plan o 180 stopni?!
    Na prawdę nie wiem co doradzić i w całosci cie rozumiem.
    Mam nadzieję że tętno malutkiej wzrośnie i cie szybko wypuszczą, daj znać.

Być może jeszcze dostaniesz skierowanie na CC od prowadzącej? Czy już powiedziaa że nie widzi podstaw i koniec tematu?😐

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo może zawczasu wybadać temat jaki lekarz w okolicy wystawiłby takie skierowanie na CC (na pewno jest jakiś...) I udałoby się wyjść za 2 dni i go złapać?

Niskie tętno u dziecka wg mnie powinno być podstawą, przecież jak spada przy SN to migusiem tną CC 🤬

Meeg lubi tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime.. masakra... oby udało się to wszystko ogarnąć!

Sara mam nadzieję że skurcze przejdą i jeszcze trochę Lidia zostanie w brzuszku🤞

A ja dorzucę 3grosze... żeby ten dzień nie był piękny... rozbolała mnie ząb (ten sam który leczyłam miesiąc temu) dentysta o którego byłam zaczyna urlop i nie ma go miesiąc... ogarnęłam termin na piątek w pierwszy lepszym gabinecie... ale może po znajomości uda się coś na jutro...
    Tym razem nie przechodzi po tabletkach 😮‍💨
    Kiedyś bujałam się przez 3 dni z mega bólem i pakowałam w siebie duże ilości przeciwbóli... a teraz nic poza paracetamolem nie zażyje 🥴

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Co do poziomu na SR, to nie wiem, czy pamietacie, ale my chodziliśmy na 2 (dobra, ja na 2 a mąż na 1,5 przez zmiany w pracy :p ). Jedna merytorycznie słaba (aktualna wiedza tylko jakby mało jej było), ale mieli genialne zajęcia z podnoszenia, pozycji do karmienia, kąpania. Druga szkoła to przeogromna ilość wiedzy, wszystko aktualne, spotkania z dietetykiem, fizjoterapeuta dziecięcym, pediatra, zajęcia nawet o fotelikach i ich montażu i doborze do auta, podstawowe wiazania dziecka w chusty, super zajecia okoloporodowe z masazami wykonywanymi przez partnerow na porodowce, no wszystko. Ale zajęcia z "podnoszenia i kąpania" to dramat, prowadząca załatwiła to w 20 minut, w sumie to nie umiałabym po nich podnieść dziecka, a już na pewno nie wykąpać... byliśmy w takim szoku co się tam wydarzyło na tych zajęciach 🤯
    Mega przydatne informacje. Nawet fotelik? To na prawdę rzadkie aby tak kompleksowo podchodzić.

Co do podnoszenia to jedna nasza położna tą starej daty gaduła na zajęciach nie dała lalki nawet nikomu do rąk. Ciągle gadała pokazywała owszem ale nie wypuściła z rąk na sekundę. Wczoraj to samo przyniosła lalkę na ostatnie zajęcia w razie gdyby coś trzeba było pocwiczyć i był jeden z mężów chętny na podnoszenie bo na zjeciach go nie było I co? Nic nie przećwiczył bo znowu był stand up 🙄

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadząca powiedziała że NIE TRZEBA skierowania na CC, bo mam przecież wskazania wpisane w skierowaniu na patologię. I oni tam sami ustalą termin. No, jak widać nie.

A ja skierowaniu z powodu tokofobii psychiatra wpisał 'rozpoznanie nerwica lękowa leczona w tutejszej PZP od 2017 r., Tokofobia. Wskazane rozważenie zakończenia ciąży cięciem cesarskim'. A że napisal rozważenie, a nie zakończenie, to tu na patologii uznali że po temacie - szkoda że te skierowanie pokazałam wcześniej dwóm różnym lekarzom i oboje mówili że wystarczy i że jest ok.

Jak wyjdę to na cito będę szukała jakiegoś psychiatry, który zmieni te skierowanie aby nie było słowa 'rozważenie'. Ten mój nie przyjmuje do października. Ech, szkoda gadać.

Trochę się uspokoiłam.

Co do tętna małej,to nic nie mówią. Tyle tylko, że pytają czy faktycznie zawsze niskie było, jak na USG i co na to prowadząca. Wiem, że nic nie wiem.

Sara, cieszę się że jesteście już w domku ❤️

Dziewczyny, podczytuję, ale odniosę się jak odetchnę.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem czy mam deja vu czy co, ale ja gdzieś na którymś wątku chyba czytałam, że dziewczyna miała dokładnie ten sam problem. Psychiatra jej wpisał że wskazane "rozważenie". No to rozważyli i wsio 😏
    Myślę, że to jeszcze się da odkręcić. A inny szpital wchodzi w grę? A czemu prowadząca nie może wystawić skierowania bezpośrednio na CC? Może jak się dowie, jakie podejście mają w szpitalu to zmieni zdanie i wystawi?

Ja leżę a skurcze są co raz mocniejsze 😰 nie mierzę ich ale bolą mocniej 😰
    Muszę odpocząć już dziś i na najbliższe dni mam dokładnie taki sam plan. Muszę dotrwać do środy ten tydzień...

A dziś pełnia 😏

I jeszcze taki off top - nie miałam w co się spakować do szpitala z Emilem i wzięłam ten torboplecak, który kupiłam do wózka. I sprawdził się mega! Zmieścił potężną ilość gratów i wygodnie się nosił 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, dziś sporo się nasiedzialas, pełnia za rogiem, to faktycznie uważaj na siebie i wypoczywaj. Jeszcze tylko parę dni a będzie ciut bezpieczniej 🍀.

Nie wiem, moją prowadząca to w moim mniemaniu pokazała, że ma na mnie wyrąbane. Bo ma mnie przejąć patologia ciąży i do zobaczenia po porodzie na kontroli. Pomyślę na ten temat jutro. Zamierzam wstępnie zagrać jak tam wyniki i jak bez zmian to wypisać się na żądanie.

I wtedy pójść do przychodni psych. Psychiatry nie ma, ale kartę moja mają to może kto inny może poprawić skierowanie?

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime siedzenie to pikuś ale Emil po operacji nie był sobą i trzeba go było układać, przestawiać, podnosić itd. Samo bycie na nogach od 6 rano mnie rozwaliło. Serio czuję się dzisiaj jak po całym dniu pracy w kamieniołomie 🙄
    Czekam na męża z pizzą i idę spać 🙄

Wiesz co, Twoja prowadząca to naprawdę pokazała klasę 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ a do twojego psychiatry jakoś telefonicznie się nie da? Beznadziejnie cię załatwili :/

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja ogólnie byłam przekonana, że to łożysko, które miałaś tak nisko to już było wskazanie do CC🙈
    Chyba naprawdę najlepsze rozwiązanie to iść do dobrego psychiatry. A co do prowadzącej…już bym się więcej tam nie pokazała po takim numerze.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze próbowała do prowadzącej się odezwać, żeby wystawiła dodatkowe skierowanie, bo szpital nie chce zrobić CC. Może tam, gdzie ona pracuje mają inne podejście do tematu? To możesz próbować załatwiać jeszcze jutro ze szpitala, jeśli masz do niej jakiś kontakt 😥

Longanimity, współczuję zęba i... kolejnych kosztów na głowie 🫣 oby coś zdziałali szybko ❤️

Meeg, a choćby z youtubem sobie poćwiczcie to podnoszenie, bo się okazało, że jak patrzę to umiem, a jak mam sama zrobić, to ręce się nagle platają i nie chciało to już tak płynnie przejsc 🫣 na tych fajnych zajęciach to u nas każdy miał lale, więc nie trzeba było się w parze wymieniać nawet...
    A foteliki fajna sprawa, bo dzisiaj na chyba fb ośmiu gwiazdek czytałam historie jak to "położne że szpitala pomogają zapakować dziecko do fotelika" : dzieci kończą bez wszystkich wkładek noworodkowych, bez tych klocków pod pupkę w pixelach, albo moje ulubione: zapięte w rożku! 🤯😱 w sensie baby buritto przypięte pasami do fotelika 🙈 dtrach nawet nieść taki fotelik, bo przecież taki zawijasek się wysunie z pasów 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 20:17

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime a to ta prowadząca, która robiła Ci pierwsze CC czy ja coś mieszam?
    Bo wydawało mi się, że pisałaś o lekarce do której chodzisz od lat. Albo mi się coś pochrzanilo. Jeśli nie, to naprawdę zajebiste podejście do pacjentki 🥴

A mi właśnie odszedł taki konkretny kawał czopa. Już nie skrawek jak od kilku dni a normalny regularny "korek". Na szczęście nie podbarwiony krwią więc nie wskazuje na to bym miała nagle raz dwa urodzić ale ewidentnie coś się rusza na dole 🙄 do migdałków dotrwałam a teraz misja - dobić do poniedziałku i rozpoczęcia roku bo Emmie byłoby ekstremalnie przykro gdyby mnie nie było 🥴

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime! Naprawdę słaba sytuacja u Ciebie wynikła z tym skierowaniem... Dawaj nam koniecznie znać, czy i jak Ci się uda pozałatwiać jednak, żeby było CC. Trzymam kciuki i wysyłam mnóstwo dobrych myśli! Nawet nie chce wiedzieć, jaka jesteś teraz rozemocjonowana.

Sara, współczuję skurczy w dalszym ciągu. Uważaj, bo pełnia na Ciebie czyha :) odpoczywaj, ile możesz. Emil mega dzielny,a to że wolał Emme 🥹 mega.

Ja nie byłam na żadnej szkole rodzenia, oglądałam tylko szkole rodzenia od Zaufaj Położnej. Myślę, że fajnie jest ona zrobiona.

Masaż krocza idzie mi oczywiście bardzo dobrze xD no nie robię go codziennie, smaruje się co prawda olejkiem migdałowym, trochę seksu z mężem, no z regularnością u mnie jest słabo 😅 no i samej to jest mega ciężko sięgnąć!

O masażu szyjki słyszałam tylko legendy, podobno jedna koleżanka miała i tak u tego mojego prowadzącego dr i faktycznie tego samego dnia urodziła. Z tego co kojarzę, to sama go poprosiła o to na wizycie.

Plan porodu u mnie cały czas w powijakach. Naprawdę wezmę się za niego i go napisze 🤞

Ponadto dzis przyszedł z vinted szlafroczek taki cieniutki, więc jednak jak się wypierze to pakuje go do walizki porodowej! :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja myślę że pod kątem planu porodu miałam banalne zadanie w porównaniu do Was, rodzących pierwszy raz. Wypełniłam go dosłownie w 10 minut.
    Ale już przy 4 tym porodzie nad większością pytań nie musiałam się zastanawiać bo wiedziałam czego chce. Jednak bardzo spodobał mi się jeden podpunkt (plan ze strony szpitala). Chodziło o to, czy życzyłabym sobie aby w chwili przychodzenia na świat dziecka przygasić światło i zachować ciszę. Baaaaardzo mi się ten punkt podoba 😍

Ja właśnie zjadłam pizzę (będzie zgagowy psi patrol 🥴) ale od 7 rano zjadłam tylko jednego banana. Jakoś nie wyobrażałam sobie siedzieć i jeść na oczach Emila, który do godziny 18 był na czczo 🫣

Ciekawe czy któraś wyskoczy z porodem w pełnię :D na fioletowej stronie dziewczynie z terminem na połowę października odeszły wody 😳

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara obiecaj ze teraz to juz lezysz i pachniesz. Dużo zdrówka dla Emila. Teraz dieta lodowa 😁

Ancalime to jest jakis cyrk. Trzymam kciuki zeby wszystko skonczylo sie tak jak ty chcesz.

Ogoorkowa przybijam piatke co do SR u nas tez bylo wszystko łącznie z SI neurologopeda i fotelikami itd 😍

Dziewczyny uprzejmie informuję ze misja torba do porodu została zakończona sukcesem 🤩🤩🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 21:40

agentka93, Ogoorkowa, Sara30, Kasio lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, nie śmiej się z tej pełni, bo z każdym objawem to Ty jesteś tu coraz bliżej rozwiązania 😅 tzw. Pierwsza na wylocie ❤️

Maiora, gratulacje zakończenia akcji torba! 🥳
    Widzę,ze tez trafiłaś na SR z super zakresem 🤩

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burito zapięte w foteliku brzmi jak jakis koszmar jednak nic nie przebije mojej bratowej. Aż mnie zimny pot oblewa jak sobie to przypomnę i sama nie wierze że to się wydarzyło.
    Kiedyś odbierała mnie z autobusu, pojechałam do nich w odwiedziny po tym jak urodziła synka, młody był noworodkiem jeszcze nie mial miesiąca.
    Był w nosidełko położonym na przednim fotelu pasażera, nawet nie przypięty pasami. Nosidełko leżało jak paczka na fotelu 😱
    Pierwsza rzecz jaką zrobiłam kiedy zajechaliśmy do domu to zamówiłam jej fotelik na pasy taki pierwszy z wszystkimi możliwymi atestami.
    Czasami myślę że niektórzy mają więcej szczęścia niż rozumu 😱

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa znając życie + patrząc na doświadczenia, to ja się będę jeszcze bujać ze skurczami bite 2 tygodnie, bez czopa itd a któraś z dziewczyn wpadnie tu ze zdjęciem bobasa z zaskoczenia 🤣 zawsze tak jest

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Burito zapięte w foteliku brzmi jak jakis koszmar jednak nic nie przebije mojej bratowej. Aż mnie zimny pot oblewa jak sobie to przypomnę i sama nie wierze że to się wydarzyło.
    Kiedyś odbierała mnie z autobusu, pojechałam do nich w odwiedziny po tym jak urodziła synka, młody był noworodkiem jeszcze nie mial miesiąca.
    Był w nosidełko położonym na przednim fotelu pasażera, nawet nie przypięty pasami. Nosidełko leżało jak paczka na fotelu 😱
    Pierwsza rzecz jaką zrobiłam kiedy zajechaliśmy do domu to zamówiłam jej fotelik na pasy taki pierwszy z wszystkimi możliwymi atestami.
    Czasami myślę że niektórzy mają więcej szczęścia niż rozumu 😱

Ja kiedyś widziałam taką sytuację jak matka wstawia fotelik i już. Na początku myślałam, że po prostu ma bazę i zaklikuje. Zatrybiłam dopiero gdy zobaczyłam, że wyjmuje fotelik tak samo bez wypinania czegokolwiek 🤬🤬🤬

I szczerze? Dla mnie to nie jest niewiedza... Bo w dzisiejszych czasach, dostępie do informacji itd trzeba być wybitnym ignorantem albo debilem, żeby takich rzeczy nie wiedzieć.

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg mnie też to przeraża, ale też zdaje sobie sprawę, jak to wyglada na świecie- moja przyjaciółka ma męża z Indii, byli niedawno w odwiedzinach u jego siostry, tam się jeździ z dzieckiem na kolanach nadal (a nie są biedni ani nienowocześni czy coś) 🙈

Maiora graty! Ja póki co tylko magazynuje rzeczy na stole i co po rusz dokładam, jak mi się coś przypomni;)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś dopakowywuje wybrane rzeczy i przeorganizowywuje walizkę po weekendzie.
    Ten weekend to byka próba generalna pakowania i wprowadziłam małe zmiany by usprawnic sobie lekko życie. Upewniłam się że jedna walizka na kółkach dla mnie to najwygodniejsza opcja.

Widząc dziewczynę z inukcji która miała mała walizkę + torba maluszka+ poduszka do karmienia+ torba z jedzeniem + wiatrak stojący elektryczny i przyszła po nią położna rano o 8 by zabrać na porodówkę sportem (mąż jeszcze i czywiscie nie zdażył przyjechać) to obie szły obladowane jak beduinki 😅

Jutro spróbuję podjechać na ktg i mam z tyłu głowy żeby jednak być przygotowaną ale oczywiście kciukaski oby było ok ✊️

age.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ