Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg, trzymam kciuki! 😍🍀07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Meeg jedziesz z tym koksem 🤩🤩🤩
Czekamy na Adę ❤️❤️❤️
Agentka, ale miałaś nosa ❤️ a ja ostatnio coś tak czułam, że Meeg nas weźmie z zaskoczenia 😁 -
Meeg, trzymam kciuki! 🍀 wody Ci się sączyły czy było to spektakularne odejście jak na filmach? 😁
Sara, a jak u Ciebie sytuacja? Pojechałaś do szpitala? Dzisiaj ciąża donoszona! 🥳
Mnie żaden ruch nigdy nie bolał. Jeden jedyny raz poczułam chyba stópkę wbitą mi w bok, dotknęłam tej wypukłości lekko i Helenka ją od razu zabrała.
Agentka, o tak, mnie daktyle też wchodzą, szczególnie z masłem orzechowym 😋 przekrajam daktyla na pół, smaruję masłem i składam i jem jak ciasteczka 😁
Ancalime, fajnie że udaje Ci się karmić i nie czujesz presji 🙂 dopóki jest to w zgodzie z Tobą to jest ok 😘
Longanimity, teraz oby do soboty 😁 współczuję zęba... A nie dałoby się przyspieszyć wizyty ze względu na ciążę? Może jak powiesz że zaraz rodzisz to Cię inaczej potraktują i gdzieś wcisną?
Miłego dnia Dziewczyny! -
Meeg 💪🏻🍀🤞🏻. Już dziś utulisz maleństwo ❤️. Ale emocje! Dużo sił dla Was.
Sara, Kasio, gratuluję donoszenia ciąży. To już naprawdę rozbrojona bomba ⌛.
Longanimity mega współczuję zęba w takim momencie ciąży 😔. Jak nie wzjg, to takie dziadostwo. No nie masz spokoju!Kasio lubi tę wiadomość
-
Kasio mają dzwonić jak się coś zwolni, a sama pierwsza wizyta była szybko bo kolejnego dnia... no i wiedzą że jestem w 9 miesiącu 😅 generalnie wypełniałam ankietę i było pytanie o operacje i zabiegi i Pan z recepcji odrazu uprzedził że chodI o ostatnie 5 lat... a u mnie wszystko wydarzyło się w przeciągu właściwie 3 lat i oczywiście się nie zmieściłam 😜
Właśnie zapomniałam o daktylach 🙈 muszę zakupić 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ancalime wrote:Meeg 💪🏻🍀🤞🏻. Już dziś utulisz maleństwo ❤️. Ale emocje! Dużo sił dla Was.
Sara, Kasio, gratuluję donoszenia ciąży. To już naprawdę rozbrojona bomba ⌛.
Longanimity mega współczuję zęba w takim momencie ciąży 😔. Jak nie wzjg, to takie dziadostwo. No nie masz spokoju!
Hej Ancalime! Dodałam Cię do przyjaciółek, bo chciałabym o coś zapytać. Przepraszam, że tak wbijam na Wasz wątek, ale widziałam Cię na innym wątku i stąd mam pytanie.
Dziewczyny, gratuluję! To już taki etap1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Meeg wrote:Dziewczyny o 1 odeszły mi wody.
Jestem już w szpitalu przyjęta na oddział.Jesteśmy na razie na patologii ciazy po ktg i usg, skurcze dość regularne ale bez rozwarcia.
Trzymajcie kciuki.Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg! Trzymam kciuki? Dawaj,dziewczyno! ❤️❤️❤️❤️
Kasio, gratuluję donoszonej!
A meeg to z przytupem weszła w donoszona, pokoik przygotowany, można rodzić, haha 🤣🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 08:09
Kasio, Sara30, Meeg lubią tę wiadomość
-
Meeg dziś jest wasz dzień 😍
Kasio ja usnęłam o 4. Od 21 do 4 miałam skurcze co 5-7 minut i wierz mi, usnęłam z myślą "byle do rana ' bo przez chwilę naprawdę byłam gotowa już budzić męża i jechać 🤦🏻♀️ ale chyba stres wszystko zablokował bo ja (o czym wam pisałam nie raz) naprawdę bardzo boje się organizacyjnie akcji nocnej 🤐
Rano odszedł czop podbarwiony i skurcze są ale słabsze niż w nocy.
Zdecydowanie już bliziutko. U mnie przed każdym porodem to właśnie tak wygląda
Nigdy nie wzięło mnie z zaskoczenia, nigdy nie chlupnely wody tylko raczej u mnie to jest taki dłuższy proces.
Nie mniej ta noc bardzo mnie zmęczyła 🙄 -
Kania tak, i ten dzień "ciąży donoszonej" był/jest moim ostatnim kamieniem milowym, do którego chciałam dotrwać.
Oficjalnie MOGE RODZIĆ bez stresu bo zrobiłam wszystko co miałam, donosilam Lidkę i od dzisiaj pozwalam sobie na rodzenie 😁Kania_czubajka, agentka93, Olya, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
Ada wyczekała aż będzie dozwolone i od razu się pcha na świat 😁 ❤️
Moja intuicja tak widzę pol na pol, ale może dlatego, że wbrew pozorom u Ciebie Sara to nie jest takie oczywiste 😁 ale obstawiam, że Liduszka lada dzień też się będzie chciała przywitać ze światem.
Ależ to ekscytujące, jak wstałam na sika o 5 to musiałam poczytać mimo ze się rozbudziłam 😂
Ancalime tak długo, jak w zgodzie ze sobą karmisz to myślę, że fantastycznie. Szczęśliwa Mamasita to i Karolinka taka zadowolona 🍀
Kto teraz w kolejce do donoszenia? Chyba Longanimity?
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka u mnie ZAWSZE przed każdym porodem jest taki cyrk 🙄 czopy, skurcze i ogólnie organizm się szykuje bardzo widocznie ale zanim ruszy to ojesuuuuu 😅 ale też myślę, że to już długo nie potrwa
A zobacz, nawet 2 dni temu pisałyśmy z Meeg o tym i pisałam jej, że jeśli na wizycie nie dowie się, że organizm się "szykuje" to żeby się nie stresowała bo znakomita większość dziewczyn ma tak jak widziałyśmy w nocy - jeb i akcja
I po raz kolejny sprawdza się to co pisałam, że ja się będę bujać ze skurczami miesiąc a wyskoczą jak Filip z konopii dziewczyny z dzidziusiami 🤣 skąd ja to znam?
Tak więc proszę nie brać mnie za przykład. Brak "objawów" przedporodowych nie oznacza, że nie złapie nagle 😁
-
Agentka ja w sobotę będę mieć ciążę donoszoną 🙈 kiedy to zleciało... I jak to się udało przy tylu zdrowotnych "przygodach" 😅
Ja w nocy mam jakiś taki twardy brzuch ale chyba skurczy nie odczuwam 🤔
Dzisiaj chyba zrobie zamówienie z Ikei żeby męża zmotywować 😜 ale nawet sam zakłada że dzisiaj skończy podłogę i robimy przemeblowanie... o tyle jest trudniej że wraca z pracy o 9 rano więc zanim odeśpi to już dość późno 😑 a jutro raczej nic nie zrobi bo najpierw ma dentystę a potem do ginekologa jedziemy więc jak wroci to będzie już spał do wieczora... no ale ja będę mogła zrobić przygotówke pod przenoszenie mebli 💪
Także miejscówe dla młodego przygotujemy na sobotę mam nadzieję 😁👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara, póki jeszcze nie rodzisz to wpisz proszę moje wizyty
12.09- wizyta
18.09- przyjęcie do szpitalaKania_czubajka, Kasio, Maiora, MerryCherry2, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka, trochę smiechlam na Twoją wiadomość
Ancalime, faktycznie, jeśli to karmienie jest w zgodzie z Twoimi uczuciami,to tylko się cieszyć
Longanimity,ty też się szykuj na sobotę) coś w tym jest.
Sara, Tobie dużo siły 🤞🤞🤞 jak Twoje wczorajsze szydełkowanie? Mąż złapał rybkę?
A idą straszne upały! No ja się ciągle zastanawiałam, w co ubrać dziecko na wyjście, kupiłam kombinezon, a się okaże że moje wrześniowe dziecko będzie rodzone w 30stopniowych upałach i będzie w samym bodziaku -
Tak, złapał całkiem ładną rybę ale przede wszystkim odpoczęliśmy, wyluzowaliśmy się 😍
Mnie komary pogryzły 🤣
Teraz skończyłam właśnie sprzątać w domu i położyłam się bo opadłam z sił 🫣
Co chwilę sprawdzam czy Meeg się nie meldowała 😅 -
A tak z ciekawostek- zapytałam dziś położną typowo od pielęgnacji na SR o to pranie w płynie 1rok+ i powiedziała, żeby olać
że to są chwyty marketingowe
Sara30, Kania_czubajka, Kasio, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
No pieknie chwilke mnie nie bylo a tu takie rewelacje 😂
Meeg trzymam kciuki. Mam nadzieję ze juz cieszycie sie sobą i niedlugo sie do nas odezwiesz 😘
Sara to teraz czekamy na ciebieciekawe która nas jeszcze zaskoczy i cie wyprzedzi 😂
-
Kurcze powiem Wam, że jak nadrabiałam w nocy posty i widziałam Meeg piszącą o dziwnym skurczu i objawach układu trawiennego, to ja już czułam co zobaczę na końcu wątku
teraz też w każdej chwili zerkam, czy jest już Ada
Agentka, bardzo ładna piłeczka! Trzymasz formę!może faktycznie nieco niżej, ale to jeszcze nie taki całkiem obniżony jak czasem widuję
mój mam wrażenie wrócił nieco wyżej, może jakoś go wymęczyłam w poniedziałek? Co do oddechu, to jak się okazało wczoraj na wizycie u fizjo urogin, ten oddech w 2 fazie nie jest dla mnie taki prosty, jakoś jak mam zaciskać przy wydechu brzuch, to i MDM mi się próbują włączać, więc ćwiczę póki co
Ancalime, Karolinka śliczna na tym zdjęciu! Niby wiem, że to nieświadomy uśmiech, ale taki promiennySuper, że udaje Ci się tak karmić mieszanie, póki to jest w zgodzie z tym co czujesz, to na pewno fajna korzyść dla dziecka na start
i bardzo ładne zachowanie położnych w szpitalu, z poszanowaniem decyzji a nie laktoterrorem!
Longanimity, mógłby ten ząb już przechodzić sam z siebie, długo Cię męczya tu jeszcze męża trzeba poganiać, znaczy motywować
my już ostatnia prosta, myślałam, że nic się nie wysypie, zostały 2 pokoje do pomalowania i... się okazało, że fachowiec się walnął i złą farbą pomalował sufit w łazience (obie białe, tylko jedna była 2x droższa
...) i własnie mąż poszedł dokupić tej drogiej farby, bo braknie na 2 warstwę sufitu w salonie... Jedyny plus jest taki, że powiedział, że to jest na prawdę zarąbista farba xD choć mało mnie to pociesza
Sara, znowu uciekłaś przed losem widzęjuż myślałam, że to u Ciebie się rozkręci następnej
Kasio, podziwiam za daktyle z masłem orzechowymjak się przeprowadzimy, to też będę je chyba zaczynać jeść, ale mało czuję do nich bluesa
Kania, chyba faktycznie pogoda nieco pozmieniała plany na wyjście ze szpitala w najbliższych dniachTeraz to przecież otulacz by wypadało wyciągać
Wczoraj poprosiłam o otejpowanie brzucha, niby mnie nic nie boli, ale żeby wzmocnić ten rejon, bo to będzie aktywny weekend, i już czuję jak Młoda cały dzień jeździ piętą po taśmach przy pępkuKonkretnie na granicy taśmy/gołego brzucha, chyba ją fascynuje, że gdzieś jest sztywniej a gdzieś skóra się bardziej naciąga
Ona się świetnie bawi, a brzuch chodzi na boki i rozprasza osoby, z którymi rozmawiam, wszyscy mi się patrzą na brzuch jak tak chodzi
agentka93, Maiora, Ancalime lubią tę wiadomość