Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, musiałam sprawdzić co to, nie znałam tego skrótu
to może być ciążowo jakoś powiązane?
Kasio, też nie sadze, aby Cię zatrzymywali dopóki jesteś przed terminemOd rana też miałam jakieś bóle okresowe, zrobiłam sobie spacer taki niespełna godzinny i przeszły.
Ja się dziś wzięłam i mimo jakiegos zniechęcenia zrobiłam masaz krocza, trochę ćwiczeń na piłce i oddechowych. I z tego zestawu to jakoś tak te oddechowe rzeczy czuje najbardziej, w takim sensie, że są najbardziej „moje” i od razu mam poczucie, że robię coś sensownego. Masaz i ćwiczenia mnie trochę frustrują, bo sama nie wiem czy to coś daje. A jak sobie pooddycham świadomie to Mała od razu się jakoś aktywniej rusza i mnie to motywuje.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Kasio jeśli masz ciążę fizjologiczną tą i ktg wyjdzie dobrze to raczej nie powinni cie zostawić na obserwacji... u nas położna mówiła ze (I wiem że tak robią bo spotkało to moją bratową) jeśli przyjedziemy do poródu ze skurczami to zaczynają od KTG i ewentualnie USG i jak okazuje sie ze to nie jest regularna czynność skurczowa albo skurcze zdążą się wyciszyć to odsyłają do domu... oczywiście jeśli to ktg wyszło ok.
No i bratowa była po terminie 3 dni jak ją odesłali, wrocila po ok. 24h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 19:56
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity to wszystko prawda ale jest jedno ALE 🙈 Pod warunkiem, że mają KTG na izbie. Bo np u mnie w szpitalu powiatowym nie mają i np jak bym przyjechała ze skurczami, to przyjmują mnie na izbie, dopiero potem robią KTG i jeśli nawet to nie poród to zostawiają na obserwację 🫣
Ale jeśli KTG jest na izbie to powinni zrobić i do domu
Agentka kiedyś czytałam, że to nie jest częsty objaw ciążowy ale część ciężarnych dotyka. Ja miałam tylko raz w życiu do tej pory - w ciąży z Emmą. Plus właśnie teraz od kilku dni, zwłaszcza wieczorami 🙄
Dziewczyny, czy wy odczuwacie ruchy dzieci bardzo boleśnie? Ja Wam powiem, że to moja 4-ta zaawansowana ciąża i jeszcze nigdy ruchy dziecka mnie tak nie męczyły i nie bolały. A z każdym dniem jest co raz gorzej. Brzuch też nie rośnie już... Zaczęłam się zastanawiać czy nie mam za mało wód bo te ruchy są jakby dosłownie "na żywca" bez wytłumienia. Czasem w miejscu gdzie rozpycha się mała czuję okropne pieczenie jakby od środka. Czujecie coś takiego? -
Sara, nie przez cały czas, ale dzisiaj rano np w jednym miejscu czułam jakby ktoś mi mały sztylecik wbijał, nie wiem czy to nie był łokieć, bo nawet Staremu dałam dotknąć, jakie ostre 🙄
Longanimity a kiedy bratowa rodziła? Kojarzy mi się, że Namisa miała coś takiego, że przyjęli ja do szpitala i nie chcieli wypuścić po terminie porodu, bo niby „po terminie nie mogli”. Ale może też być tak, że to coś nowego lub, jak to zwykle bywa „co szpital to obyczaj”Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka rodziła 3 lata temu, aczkolwiek obstawiałabym ze co szpital to obyczaj bo mi np w jednym ze szpitali robili usg na oddziale i tam decydowali czy mnie przyjmują czy nie... I wydajei się że w tym szpitalu o którym pisałam zs rodziła bratowa też ktg robili na oddziale ale dopiero po tym była decyzja o przyjęciu, wcześniej traktowali to jako konsultacje ginekologiczną.
U mnie ruchy czasem takie właśnie pod bolesne bym powiedziała, szczególnie jak wypycha zapewne nogę bokiem... do tego na wieczór zaczyna boleć ząb... a tu jeszcze 10 dni do wizyty... może w końcu odpuści... a do tego wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu... ale poza częstym sikaniem nic za bardzo nie odczuwam 🤷♀️ narazie urosept a wizyta w czwartek, ciekawe czy jakiś antybiotyk dostanę 🤔
Ale za to bez łykania żelaza od miesiąca wyniki nadal ciut w górę a ferrytyna 99 🙉
Jedyne co się potwierdza że muszę mieć jakieś genetyczne predyspozycje do nieprzyswajania potasu bo przez ostatni miesiąc nie powiem ile np pomidorów zjadłam...do tego suplementacja no i szału nie ma 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Mnie odpukać ruchy nie bolą, czasami mnie mocniej uciśnie na jakiś organ w środku ale nie kopie za mocno. Bradziej czkawki ją męczą i wtedy ja też czekam aż jej minie..
Ale właśnie teraz jak do was pisze złapał mnie taki skurcz mocny na górze brzucha.. nie jak do tej pory na dole. Minął ale nie był za fajny.. mam nadzieje ze pojedyńczy.
RLS no proszę nie wiedziałam nawet że jest na to nazwa😀 bo ja to zdecydowanie miałam! Narzekałam na ból nóg a to jest cały zespół 🙃 ale faktycznie mogłam wtedy chodzić po ścianach i nie spałam większość nocy przez te nogi. Teraz odpukać mi przeszlo >> na biodra 😅
Jak to moj doktorek powiedział wczoraj "lepiej już nie będzie" 🙈 -
Meeg ja jak już usnę to śpię ale zanim to nastąpi to o matko i córko 🫣 girami macham, prostuje, szoruje, zginam... Strasznie wkurzające uczucie gdy chcesz odpocząć a nogi tańcują 🙈
A ten skurcz, który cię złapał, to nie miałaś wrażenia że zaczął się na górze i "schodził" aż do pochwy? To są właśnie te przepowiadacze typowe 😬 a może u Ciebie coś się zacznie rozkręcać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 20:51
-
O dobra, jeszcze jedzenie daktyli mi się podoba z tych pro porodowych wspomagaczy 😂
Wydawało mi się, że będą dla mnie za słodkie, ale w ciąży moja tolerancja słodyczy się stanowczo zwiększyła.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Meeg a masz coś między kolanami, jak śpisz? Bo to podobno pomaga na te biodra.
Co do skurczy- donoszona to w sumie mogą się już pojawiać)
RiverS jesteś tu? Podczytujesz nas czasem? Dawno się nie odzywałaś 🍀🍀🍀Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Tak w zasadzie to mnie teraz cały brzuch boli i góra i dół. Wzięłam prysznic ale nie minęło jeszcze.
Mam nadzieję że przejdzie bo aż mi się gorąco zrobiło.
Agentka tak śpię z poduchami między nogami nawet czadem dwie inaczej to mnie ciągnie bardzo.
Edit, wlasnie zwymiotowałam i mnie pogoniło na dwójkę 🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 21:40
-
Sara co do tych bolesnych ruchów u nas na SR mówili że jeśli dziecko wierci się bardziej niż zwykle może to oznaczać ze się owinelo pępowina i na to też mamy zwracać uwagę i jak nas niepokoi to konsultować
-
Mam nadzieję że Sarze chodziło o to że ruchy niby takie same ale czuć że dziecko ma coraz ciaśniej i ma coraz więcej siły więc jak już kopnie czy wypcha nóżkę to czasem bywa to nieprzyjemne albo nawet trochę bolesne... przynajmniej ja tak mam.
Meeg ponoć tak organizm może się przygotowywać do porodu... ale równie dobrze mogłaś się czymś zatruć albo jakaś jelitowka...👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Dokładnie jak Longanimity pisze. Niepokoić powinno takie szamotanie bardziej. A mi chodziło o to że Lidka się rozpycha jak zawsze tylko to się zrobiło bardzo bolesne
Meeg jak u Ciebie?
U mnie skurcze level hard. Po prysznicu na chwilę ucichły ale wróciły podwójnie bolesne i mam takie parcie na 🍑 że cała pochwa mnie boli 😰😰😰
Siedzę na piłce, odpaliłam muzykę i apke. Wzięłam no spe bo ja chcę iść spać 🙄
Edit: położyłam się i spróbuję usnąć. Może się wyciszą - oby.
Paweł przerażony kompletnie, boi się zasnąć 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 23:33
-
I teraz się zastanawiam czy rano będzie tu foto Ady lub Lidki 😄
Dobrej nocy ☺️Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Rano foto Lidki nie będzie 😁
Obudził mnie ból ale wcale nie silniejszy niż wieczorem 🤷🏻♀️
Ciekawe jak u Meeg
Edit: chyba jednak silniejszy 😳 przysypiam między skurczami ale mnie budzą 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 02:38
-
Agentka, bardzo fajny brzuszek. Mi się wydaje, że jest delikatnie obniżony, ale nigdy nie byłam zbyt dobra w takich ocenach, więc się nie sugeruj tym. Najważniejsze są Twoje odczucia. A księżniczka i tak sama wybierze termin nadejścia 😁. Fakt, że jest lekko spiczasty na fotce. No i GBS u Ciebie faktycznie nie ma aż takiego znaczenia.
Zapomniałam napisać, przy CC faktycznie jakoś nikt nie robił problemu że nie miałam pobieranego GBS .
Sara, nie miałam RLS, ale u Ciebie jest faktycznie multum różnych objawów i przepowiadaczy. I nie wyobrażam sobie jak można nie mieć KTG na izbie, toż to podstawa!
Agentka też bym się pewnie skupiła na świadomym oddychaniu, skoro to najbardziej współgra z Tobą i najlepiej to 'czujesz'.
Longanimity myślę że powinno się włączyć antybiotyk, aby uniknąć ryzyka infekcji na tym etapie 🤔. A robiłaś posiew?
Meeg, Sara, w razie czego powodzenia, bo brzmi to obiecująco 🍀🤞🏻💪🏻. Go, girls!
A Karolinka moja faktycznie mega często uśmiechnięta. Na tym etapie wiadomo, że nie jest to świadome - ale i tak miło popatrzeć. Ogólnie póki co nie mogę narzekać, jeżeli nie licząc tych (zbyt) częstych pobudek na jedzenie z powodu ryzyka powtórek hipoglikemii 😴. Jestem po prostu zmęczona.
Nie chwaliłam się, że póki co karmię mieszanie - choć z góry zakładałam jedynie mm. Jak młodą zabrali na te wcześniaki i była doradczyni laktacyjna to jakoś tak od słowa do słowa zachęciła mnie do zebrania siary w ten ich taki kolektorek przy laktatorze. Pytała oczywiście czy to nie przekroczy moich granic. Jako że nie było to bolesne, leków nie biorę jeszcze a było mi 'wszystko jedno' to odciagnelam aby podali siarę K. A potem to sama przyszłam bo czułam że się zebrało. Choć jak położyli mi koło łóżka sprzęt abym korzystała do końca pobytu ze 'swojego', to już mnie to przytłoczyło i nie użyłam 😜🙃.
Nie zakładam dłuższego karmienia i na bank nie będę pobudzała laktacji jakoś specjalnie. Ale jak młoda płacze a ja czuję się z tym ok to podaję jej pierś przed zasadniczym karmieniem mm. Dziś wyszło myślę spokojnie 1/3 pierś, 2/3 mieszanka. Aż jestem zaskoczona i z siebie dumna.
Miłej nocki, dziewczyny i powodzenia jutro.agentka93, Maiora lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny o 1 odeszły mi wody.
Jestem już w szpitalu przyjęta na oddział.Jesteśmy na razie na patologii ciazy po ktg i usg, skurcze dość regularne ale bez rozwarcia.
Trzymajcie kciuki.Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Sara30, Ancalime, Kania_czubajka, Olya, Kropkaxyz, Maiora, oloska lubią tę wiadomość
-
Meeg trzymam kciuki z cały sił i wysyłam dużo ciepłych myśli 🤞
Ancalime badania moczu robiłam wczoraj a że nie mam dodatkowych objawów to się nie spodziewałamz że coś będzie... bardziej obawiałam się o zelazo i potas bo rano slabawo się czuję, potas niby nisko ale cały czas w normie.
Zobaczę co jutro powie doktorek bo jak każe zrobić posiew to pewnie umówimy się na maila i zaraz mi coś przepisze.
Wstałam trochę wcześniej bo i ząb zaczął boleć (dośpie na siedzaco) ale i tak było nie źle bo zmieniłam poduszkę i mniej bolał w nocy ale tabletka musiała wjechać 🥴 ale w sumie do problemów z I i II trymestru to ten ząb to taki pikuś 🙈 tylko strasznie wkurza...
Swoją drogą ostatnio rozmawialam z koleżanką którą poznałam w szpitalu w marcu i ona też choruje na wzjg i mowie jej że to trochę zabawne bo mam tyle dolegliwości które zwiększają ryzyko wcześniejszego porodu, a tu w sobotę ciąża będzie donoszona 😅 a ona akurat przez chorobę urodziła chyba w 35tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 06:45
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: