X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Tak Sara oczywiście wszystko co mówisz rozumiem i na pewno tak jest, zwyczajnie nie wiem jak to jest u mnie bo pierwszy raz i jedna wielka niewiadoma 🤷‍♀️ ja wśród znajomych nie mam żadnej koleżanki która by miała sygnały o nadchodzącym porodzie, poprstu zaczęło się i siup do szpitala, dlatego właśnie moja walizęczka grzecznie stoi przy wyjściu od jakiegoś już czasu 🙂
    A wogole o większości takich sygnałów nadchodzacego porodu dowiedziałam się ze szkoły rodzenia i z tego forum.

A jak Twoje skurcze dalej się utrzymują czy trochę przystopowały?

Pod tym kątem zdecydowanie pierwsza ciąża jest najbardziej męcząca, a w zasadzie nie ciąża tylko to oczekiwanie na rozwiązanie. Ja w pierwszej ciąży nie miałam pojęcia, że można mieć REGULARNE skurcze przepowiadające kilka godzin i nie rodzic 🫣 w efekcie codziennie byłam gotowa myśleć, że to już się dzieje 🫣
    Teraz pod tym kątem mam więcej spokoju ale z drugiej strony, takie coś potrafi uśpić czujność bo w pewnym momencie te skurcze będą TYMI. I na dłuższą metę to też jest męczące psychicznie bo czuję się jakbym siedziała na odbezpieczonej minie 🤦🏻‍♀️ może być jutro, może być za 3 tygodnie. I obym nie wyjechała do szpitala za późno, bo pomyśle, że to po prostu kolejne przepowiadające 🤦🏻‍♀️

U mnie skurcze dalej są, częstotliwość ich i ilość jest taka sama cały czas jedynie zmiana jaka zauważyłam, to że z każdym dniem przybywa takich naprawdę konkretnych. Ale prawda taka, że z każdym dniem ciąża jest co raz starsza i perspektywa porodu przedwczesnego odsuwa się i już praktycznie nie istnieje ❤️ to daje ogromny komfort psychiczny bo już nie liczę ich nerwowo w obawie, że się zaczyna. Jedynie bardzo bardzo chciałabym powtórzyć scenariusz z Emilem i Tolą bo było tak samo. Rano o 6-7 obudził mnie ból podbrzusza, zaczęły się skurcze, które po prysznicu się nasiliły i wyjazd do szpitala około południa. To byłby mój wymarzony scenariusz bo wtedy miałabym najlepszy czas i najspokojniej załatwioną opiekę dla dzieci i będę mogła spokojnie rodzić bez zamartwiania się jak Tola. Jeśli zacznie się w nocy - będzie ogromna nerwówka. Ale no nie mam na to wpływu 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się z domu 😉 u mnie chyba też macica coś zaczyna pracować bo brzuszek twardnieje i czasem lekko okresowo boli 🙈🙉

I linea nigra mam od jakiegoś czasu ale nie jest jakaś bardzo mega ciemna, ale zdecydowanie widoczna 😉

Chyba dzisiaj pójdę wcześniej spać chociaż drzemała trochę do południa... ale co swoje łóżko to wiadomo 😜

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg jak tam po wizycie?

Ja też nie mam tej kreski czarnej. Może delikatnie ciemniejsze włoski na brzuchu niż przed ciąża, a tak to żadnych ściemnień itd.

Spotkałam się z koleżanka, co ma tydzień po mnie termin i też mówi, że czuje się koszmarnie na tej końcówce, ciagle ja coś boli,znowu wymiotuje itd.
    A ja naprawdę od kiedy mnie przestała bolec ta lewa strona to jestem sarenka i mogłabym jeszcze 2 miechy chodzić z brzuchem, gdyby to miało tak wyglądać.

Byłam na SR o przewijaniu i ubieraniu, chociaz to chyba w miarę kumam, bo podnoszenia i noszenia nadal nie 😆

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka nic tylko się cieszyć 😍
    A pogoda jest piękna na spacery i relaks na powietrzu.

Meeg kciuki ✊

Longanimity dobrze, że już w domu 😁 od razu jakby spokojniejsza głowa :D

Ja jutro rano odwożę dzieci do przedszkola i szkoły, Paweł odprowadzi Tolke na busa i..... Jedziemy na ryby 🤩

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, musieliśmy wpaść do Lidka po bułki na kolację bo oboje byliśmy mega głodni bez kolacji i teraz najedzona mogę spokojnie odpisać 🙂
    Młoda rośnie miarowo i dziś 3134g, doktorek tak jak podejrzewałam sprawdzał szyjkę (ten typ tak ma 😄) I dziś 23mm zamknięta - tydzień temu 37mm.
    Oczywiście powiedział dokładnie to co dziś tu sobie rozmawiałyśmy że to znaczy nic i u każdej kobiety może być inaczej przy takiej szyjce.
    Plan jest taki od jutra mogę rodzić 😄 a jak nie to mam ktg w piątek a później we wtorek no i ostatnia wizyta u niego 14.09 na której dostane skierowanie do szpitala na 39tydz.
    Co ciekawe jak zapytałam o magnez to kazał ciągle brać 🤔
    Fajnie bo zapytał mnie o ten test psychologiczny 3 trymestru i mam mu przynieść wypełniony na kolejną wizytę, dobrze że teraz też o zdrowiu psychicznym kobiec ciężarnych też się pamięta i myśli.

Sara ja dokaładnie mam te same rozkminki o tobie i tylko myślę żebś tych przepowiadających nie pomyliła z tymi właściwymi i żebyś nie była taka ciągle dzielna i się męczyła kiedy tam Lidzia już bedzie pukać do drzwi 😉 także wiesz jak coś będzie bardziej bolało to śmigaj do szpitala.
    Ty kiedy masz teraz wizytę?

Longanimiyy w domu najlepiej! Podziwiam za wesele w tak zaawansowanej ciąży 💪
    My mamy zaproszenie na domówkę w sobotę i już widzę jak mi się nie chce I pewnie zostanę w domu 🙈

Agentka, ty jesteś chodząca reklama ciąży, tylko się cieszyć z dobrego samopoczucia 🙂
    A jak u ciebie ze spaniem? Bo mi najgorzej jest własnie w nocy, wstawanie do toalety co chwila, obracanie na drugi bok, bolące nogi i biodra, nawet poduszka już nie pomaga i nie umiem się ułożyć 🙈🤷‍♀️

Ancalime wy już w domku??

Idę poszukać jakiego filmu na Netflixie i dziś już tylko chill że starym.
    My nie dostaliśmy takich zaleceń jak Kania co do sypialni 🔥 wiec grzecznie z rączkami na kołderce 😉

Kania_czubajka, agentka93, Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg no to szyjka ewidentnie się szykuje! 👍
    Teraz tylko pytanie, ile będzie się tak szykowała 😅 może dzień, może 3 tygodnie... To jest takie wkurzające, gdy wiadomo, że nic nie wiadomo 😅

A co do tego co piszesz, to ja już raz przerobiłam ten scenariusz 🤦🏻‍♀️ z Tolką przecież miałam skurcze od 6 rano a dopiero po 12 postanowiłam wezwać opiekę do dzieci bo przez 6 godzin nie byłam pewna czy rodzę czy to straszaki 🤦🏻‍♀️ jeszcze chwila a bym się na własny poród spóźniła...
    I tego właśnie się boje teraz, że mamy godzinę jazdy do szpitala+ odwożenie starszych dzieci i jeśli będę tyle zwlekała to autentycznie nie zdążę do szpitala 🤦🏻‍♀️
    Ale z drugiej strony nie chce jechać ze straszakami. U mnie skurcze przepowiadajace potrafią być bolesne i regularne. Jedyna cecha, jakiej nie mają to nie nasilają się z godziny na godzine. Więc jeśli tylko zorientuje się, że boli regularnie i co raz mocniej to będziemy jechać. Najwyżej nas odprawią z kwitkiem.
    Wizytę mam w piątek a potem dopiero w dniu terminu mam zrobić KTG i wizyta w 40+2 jeśli nie urodzę (w co szczerze wątpię).

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie miałam jeszcze pisać o szyjce, na ostatniej wizycie lekarz mówił że sprawdza ostatni raz więc nie spodziewam się mierzenia w czwartek 😉

W ramach przygotowań kazałam mężowi zrobić instrukcje jak mogę do niego zadzwonić bo to nie takie proste 🙈 oczywiście tylko w razie porodu... bo tak patrząc rodzinnie to najbliższej kuzynce wody odeszły i 2h później urodziła więc nie koniecznie muszę mieć dużo czasu 😜

Ale rzeczywiście głowa trochę spokojniejsza w domu, chociaż jak jechaliśmy to śmiałam się że przecież tam też są szpitale 🤷‍♀️

Najgorzej bo nie zabrałam tabletek ba zgagę przez co noce były trudniejsze do przespania 🥴 także właśnie się zbieram spać żeby jutro rano wstać i jechać na badania krwi... właśnie muszę sprawdzić w zaleceniach co tam gin chciał żebym zrobiła 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek jadę na ostatnią morfologię i mocz i mam już komplet do porodu.

Longanimity no u Was to ciężka sprawa jak nie można normalnie zadzwonić 🫣
    Ale dobrze, że macie ustaloną procedurę działania 👍

My w czwartek jedziemy na wycieczkę - obczaic trasę do szpitala bo nawet nie wiemy gdzie on jest 🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg,to też słuszna waga 💪💪💪 cieszę się, że wszystko w porządku:)

Jak zaleceń 🔥 nie było,to trzeba chwileczkę poczekać ,aż do donoszonej i uśmiechnąć się do męża 🤭

Sara, no nasz rację z tym wszystkim,co piszesz, że ta pierwsza ciąża,to takie jest wszystko na próbę. Nawet ten seks kurde taki niepewny, jak przed pierwszym razem, niewiadomo do końca, co się będzie działo, haha :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania a mieliście abstynencje ostatnio?

Sara, tez tak właśnie myślałam, że zrobię przed wizyta za tydzień morfo i mocz i już do przyjęcia do szpitala będzie. Ale pewnie oni i tak będą jeszcze sami robić.

Meeg, głównie przed snem czuje zgagę + przy przewracaniu oczywiście czuje brzuch. Ale spać śpię :)
    Mi się wydaje, że przez te 2 tygodnie co byłam taka obolała to teraz mnie po prostu zalewa fala wdzięczności, że to minęło i stad taki nastrój 😅

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

Wysłany: 4 września 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, nie mieliśmy! 😅 właśnie dlatego to takie głupie, że niby dwa dni temu,to się nic nie działo ale jak lekarz zalecił, to jakiś taki stres :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja mam ostatnie badania z 9 sierpnia i doktor kazał mi powtórzyć 7-8 września jeśli nie urodzę. Mówił, że badania według standardów opieki okołoporodowej ważne są miesiąc i nikt nie ma prawa się przyczepić. Szpitale wymagają aby pacjentki miały swoje badania.... Z oszczędności 🤷🏻‍♀️
    Ale też u ciebie inna sytuacja jeśli będziesz na oddziale wcześniej, bo wtedy tak czy inaczej porobią ci wszystkie badania. A wiesz już kiedy dokładnie się kładziesz?

Kania my przez całą ciążę kochaliśmy się dosłownie 2-3 razy 🥹 ostatni raz jakoś w lipcu i było mi dość niekomfortowo. Wydaje mi się, że przez abstynencję to raz a dwa, wszystko na dole jest mooocno ukrwione. Czekamy z tym do ciąży donoszonej bo moja macica jest tak aktywna, że nie chce nic prowokować.

Jeszcze tylko jutro i od środy mogę rodzić 😁

Dzisiaj rozmawiałam z teściową na kamerce no i mówię jej, że kilka dni mam plan odpocząć, jutro jedziemy na ryby i będę delektować się ciszą... Na to Emma w tle "nooo, delektuj się póki możesz" 🤣🤣🤣 gówniak mały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 00:18

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, tak- mam skierowanie na 18.09, więc za 2 tygodnie już będę na oddziale 😬🙈
    Także to „delektuj się póki możesz” to utożsamiam się🤣

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, zaczyna się ten czas gdy będziemy na wątek wchodzić z sercem w gardle bo w każdej chwili może nam wyskoczyć foto bobasa albo info, że którejś wody chlupnely 😍🤩

A Emma dziś była dobra. Dzwoni do babci, babcia mówi "cześć gwiazdo" a Emma do niej "wolałabym abyś mówiła do mnie cześć uczennico" 🤣🤣🤣

Nie pytajcie ile razy dzisiaj czytała plan lekcji, oglądała zeszyty, układała w plecaku 🤣 wieczorem przed snem czytała sobie
    .... Książkę do informatyki 🤣

Ciekawe kiedy jej ten zapał minie. Narazie jest euforia na maksa. Wymyśliła, że jutro idzie do szkoły godzinę wcześniej żeby nikt jej nie zajął miejsca na przeciwko biurka pani 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, mnie też strasznie stresuje to "oby Bóg dał...", jakby tam czynnik ludzki nie odgrywał roli 🙄 ale przyznaje,że znowu zaczynam się stresowac, czy będzie zdrowa, jak na początku ciąży 😵‍💫 za albumy brawa! Ja mam od 2 miesięcy niedokończona fotoksiazke, brakuje mi 2 stron 🫣
    Ja na końcówce czuje się nieco słabsza niż w 2 trymestrze, jednak krótsze spacery itp, ale bólowo to nic mi nie dolega, schylam się normalnie, przez większość czasu czuje się świetnie 👌 odpukać 😅 Niech Bóg dał tak do końca 🤣😬

Kasio, kusisz tą lanolina :D w weekend dostanę wór z rzeczami od koleżanki, wiem, że ma tam też tubkę lanoliny, to poużywam :p ja mam jeszcze nieotwarte, to szkoda tyle opakowan otwierać :D

Sara, mnie nie swędzą piersi, ale czuję czasem mrowienie, co dziwne, tylko w prawej piersi 🙄
    W czwartek ważna wycieczka się Wam szykuje :D warto obczaić nie tylko trasę, ale i wejście, parking 😅 chyba, że to tylko ja jestem taka sierotka bez orientacji na terenie szpitali 😅 już jak się zbliżam, to mi się gubi sygnal mojego wewnętrznego GPS 🤣
    Emma taka mądralińska :D choć czuje,że powiedziałabym to samo 😅 ja goniłam w wakacje koleżanki z książką z matematyki, więc czuje, że z Emma bym się dogadała 😁
    Miłego dziergania na rybach 🥰

Kania piękne wieści! ❤️ No to do roboty z mężem :D niech się stara skutecznie jak te 9 miesięcy temu 🔥
    Mi kresa nieco ściemniała, jest taka ciążowa jak z obrazka 😉 ale ściemniała też mocno pkolica pepka i to mi się mniej podoba 😅

Longanimity nie ma to jak domowe lozko ❤️ mam nadzieję,że droga do domu minęła bez jakichś uciążliwości w trasie :)

Meeg taki w sam raz ten maluszek wielkosciowo 🥰 Ja tam bym podziałała z mężem :D no wiesz, masaż krocza itepe 🤣

W dzień nie ma czasu odpisywać, tylko czytam, na szczęście na psim patrolu mogę zebrać do kupy 😅
    Nie wiem, czy dzisiaj wieczorem, ale jutro już na pewno zaczynamy skręcać meble z ikei 😁 stolarz dzisiaj myślę powinien być gotowy, a Pan wykonawca-maruda (wiecie, tynki najgorsze, płytki nie takie, listwy się źle docinają, tak dużo docinania przy drzwiach ble ble ble 🤣) w końcu coś pochwalił, że farba kryje mega dobrze 😅 mamy 2 rodzaje, dzisiaj ma dokonczyc malować tym drugim, w sumie droższym, więc mam nadzieję,że będzie tak samo zadowolony, bo już się gryzłam w jezyk, żeby mu nie odpyskowac za to marudzenie 😅 może widzi światełko w tunelu na koniec prac i mu się humor poprawił 🤣 ja też zresztą marzę,żeby się go pozbyć 🤣

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa specjalnie wyjechaliśmy tak żeby już nie trafić na korki na wysokości Krakowa wiec w sumie droga spokojna😉

Ja kilka razy słyszałam za ro żebym spala póki mogę co wyśmiałam odrazy bo co to za spanie jak się wstaje do kibelka co 1,5 h 🙉 do tego muszę poszukać innej poduszki żeby głowa była bardziej w pionie bo inaczej ząb bardziej boli 🥴

Zbieram się na badania!
    Miłego dnia 🌞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara, tak- mam skierowanie na 18.09, więc za 2 tygodnie już będę na oddziale 😬🙈
    Także to „delektuj się póki możesz” to utożsamiam się🤣
    Wszystko wskazuje na to że ja też 18go będę się stawiała na oddział jeżeli nic się samo nie zadzieje do tego czasu.
    Przyznam że troszkę mnie to paraliżuje że to już za chwilę bo pomimo że jest ciężko to jednak dni mi teraz uciekają jak przez palce ⏳️

age.png

Wysłany: 5 września 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten 18 to będzie nasza data chyba, bo ja wtedy mam iść na wizytę i pewnie w razie co ten szpital,bo u mnie to będzie już 40+2 🫣🫣🫣

Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg dokładnie... tak samo czuję z tymi uciekającymi dniami 🙈

Dziewczyny możecie się pośmiać ze mną 😅 mój lekarz zawsze drukuje mi kartkę z zaleceniami )jakie badania, jakie leki i jakieś dodatkowe info czasem typu o szczczepieniu albo że wrazie krwawieniq czy skurczy zgłosić się do szpitala) no więc wyciągnęłam tą kartkę z ostatniej wizyty żeby sprawdzić jakie badania a tam w ostatnim punkcie że zaleca dietę niskoweglowodanową 🤣 dobrze ze to dzisiaj zauważyłam 😂 ale nie stosując się wgl waga stoi w miejscu 🤷‍♀️ także chyba przy 67kg się zatrzymam czyli 15kg na plusie 😉

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jako że ja dziś ciąża donoszona 🥳 to przypieczetuje to fotkami pokoju na pamiątkę 🙂

20230905-083009.jpg
    20230905-082945.jpg
    20230829-200413.jpg
    20230831-165544.jpg

Kania_czubajka, Sara30, Kasio, Ogoorkowa, Longanimity, Maiora, agentka93, Ancalime, Niemampomyslunanick lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ