Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg, gratulacje z powodu ciąży donoszonej 🥳
Edit. Pokoik cudowny!!! 😍😍😍
Sara, ryby biorą? 😉
Longanimity, może podświadomość zrobiła swoje i już nie pozwoliła Ci przybrać 😁 zazdroszczę wagi! U mnie najgorsza załamka była jak zobaczyłam 7 z przodu, teraz już mi wszystko jedno i mam 13 kg na plusie 🙈 bardzo chciałabym żeby to już był koniec tycia 😁
18.09 to będzie bardzo emocjonujący dzień!
Macie jakieś przeczucia co do tego kiedy urodzicie? Albo jest taki dzień że absolutnie wtedy byście nie chciały? Mi się jakoś 17.09 nie podoba, nie wiem czemu 😁
Ostatnio mi się śniło że urodziłam dzień przed ciążą donoszoną, więc dziś szczególnie zaciskam nóżki 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 08:45
-
Przepiękny pokoik 😍😍😍 marzenie
Mi też dni zaczęły uciekać odkąd mąż jest a teraz kiedy dodatkowo dzieci wróciły do przedszkola i szkoły i mamy te kilka godzin by coś ogarnąć, odpocząć czy gdzieś pojechać to ja autentycznie nie mam ochoty rodzić za szybko 😅 -
Ja nie mam kompletnie żadnych przeczuć i żadnych preferencji 🙂 chciałabym jedynie urodzić na tygodniu a nie w weekend 🫣
Ale to nie koncert życzeń 😅
Meeg gratulacje 😍 od dziś oficjalnie "siedzisz na bombie" 🫣😅
Kasio, jutro my świętujemy
Ja mam na wadze -4,5 kg i podejrzewam, że to się już niewiele zmieni do porodu. Ale miałam nadwagę więc u mnie to bardzo na plus
Słonecznego dnia dziewczynki 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 08:58
Ogoorkowa, Kasio, Meeg, Maiora, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Kasio ja nie mam może jakiejś konkretnej daty ale bardziej wolałabym nie urodzić przed 23.09. To by wtedy moja Ada była z pod znaku wagi 😉 może nie jest to super ważny powodów ale jakoś tak mi moja córa na wagę pasuje z tego na ile ja zdążyłam poznać 😄 no i też wagi są fajne wiec tak sobie po cichu myślę ale wiadomo jak ma być tak będzie dobrze.
-
Hej dziewczyny!
Czytam was na bieżąco ale dziś przepraszam nie dam rady się odnieść do wszystkich postów.
Meeg gratulacje ciąży donoszonej i pokoiku, jest przepiękny jak z katalogu ❤️
Sara korzystaj z odpoczynku ❤️ Emma piękna pierwszoklasitka, pasują jej te krótsze włoski ❤️
Wczoraj przyszła sofa 😍. Teraz już tylko czekam aż wróci Stary do domu. Co do bagaży do szpitala ja spakowałam się w jedną dużą walizkę na pobyt, a na sam poród spakowałam się w torbę, wrzuciłam tam jedna koszule, ręcznik, klapki, pierwsze ubranka dla małego i rożek, głośniczek, podkłady poporodowe, jeden ten podkład na łóżko, majtki poporodowe i na koniec dorzucę ładowarkę telefon, dokumenty i przekąski.
Co do terminu porodu to nie chciałabym żeby się urodził 24.09. Tego dnia ma urodziny moja "przyjaciółka" ta która mi tak działa na nerwy i cały czas mi gada że ona chce dostać prezent na urodziny. Kur*** to nie jest koncert życzeń, a poza tym nie chce rodzić w weekend bo wtedy w moim szpitalu nie ma znieczulenia, nie wiem jeszcze czy będę je chciała ale jak będzie możliwość skorzystania to tego nie wykluczam.
Dziś byłam od rana w alabie i oddałam krew na ostatnie badania. Mam nadzieję że z porodem się wyrobię zanim stracą ważność 😂. Jakby się urodził koło 16tego to wcale bym się nie pogniewała 😁😁
Miłego dnia Kobietki😃
P. S wrzucam ostateczne zdjęcie pokoju Bartuśka ❤️
Sara30, Meeg, Kania_czubajka, agentka93, Kasio, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
No właśnie Maiora przypomniałaś mi o co miałam zapytać 🙂 dziewczyny doradźcie mi proszę ja mam jeden dylemat i nie wiem co robić czy pakować do szpitala rożek, czy jakiś kocyk tylko wystarczy? Tak na logikę dobrze byłoby dzidzie owinąć do spania i może otulacz wystarczy? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 10:17
-
Meeg wrote:No właśnie Maiora przypomniałaś mi o co miałam zapytać 🙂 dziewczyny doradźcie mi proszę ja mam jeden dylemat i nie wiem co robić czy pakować do szpitala rożek, czy jakiś kocyk tylko wystarczy? Tak na logikę dobrze byłoby dzidzie owinąć do spania i może otulacz wystarczy? 🤔
-
Meeg niektóre szpitale sugerują/wymagają mieć rożek ale ja nie biorę bo nawet nie mam.
Po porodzie jak już dziecko zakończyć kontakt skóra do skóry, położna bierze maluszka na ważenie, mierzenie i ubiera (w niektórych szpitalach zapewne robią to wcześniej lub jeśli stan dziecka nie pozwala aby od razu wylądowało na mamie) i wtedy zakładają pampersa, ubranko i właśnie owijają maluszka w to co przyniesiesz lub szpitalne (to też zależy od placówki). I tak naprawdę to ty decydujesz, czy dasz kocyk, otulacz czy rożek
Ja mam naszykowany kocyk (gdyby było bardzo zimno i/lub Lidia miała kłopoty z termoregulacją ) + dużą pieluszkę muslinową do spowicia. Tolke np zawinęli mi w szpitalną pieluchę flanelową (akcja była tak błyskawiczna że mąż dopiero po porodzie doniósł nasze rzeczy). A tak naprawdę to już na sali później sobie przebierasz dziecko jak chcesz.
Jeśli planujesz używać rożka to ja bym go brała na "pierwszy strzał" bo na salę dziecko jedzie już w tej mydelniczce i musi mieć jakieś opatulenie. Ale czy to będzie rożek, czy otulacz, czy pieluszka i kocyk to już twoja wola -
Piękne pokoje Dziewczyny 🔥
Ogoorkowa co do zmartwień o zdrowie dzidziusia, rozumiem, bo dokładnie tak mam.
A dziś mi się śniło, że Iga urodziła się z 8 palcami u stópek 🙈 z czego cześć z nich była w ogóle w innym rozmiarze niż normalne paluszki. To chyba efekt tego zamartwiania w podświadomości 😬
Sara, ale to sielsko wyglada! Pozazdrościć! Ten wrzesień póki co jest tak piękny, że tylko korzystać.
Meeg- dziś mnie bolało biodro w nocy, jakiś miałam przerywany sen przez to 🙄 ale później jak się dobrze ułożyłam to z psiakiem się przytulałyśmy prawie do 11 żeby odespać 😅
Kasio- ja myślałam, że nie zobaczę 7 z przodu, a tu cyk na ostatniej wizycie była 🙃 +14kg, ale wydaje mi się, że te ostatnie dni, gdy pogoda się unormowała to już tak nie przybieram. Nawet moje stopy i kostki wyglądają już na szczuplejsze, widać ścięgna i żyły, a wcześniej były, jak dmuchane baloniki.
Ja biorę rożek do szpitala, nie wymagają tego, ale dla samej siebie, gdybym miała obawy z tym noszeniem jednak to będę się z nim bardziej komfortowo czuła.
Mam wrazenie, że brzuszek mi trochę zjechał w dół, ale zostawiam do obserwacji, bo może to siła sugestii położnej, która mówiła, że zwykle między 36 a 37 to się dzieje.
Edit, wiedziałam, że coś pominę 😅 Ja mam przeczucie na poród 28.09. A bardziej tak sobie wykminilam, że poleze cały 38 tydzień w szpitalu, od 39 będą chcieli wywoływać, bo będę za długo zajmować łóżko i może indukcja akurat po tych 3-4 dniach zadziała 😁 Byłabym 39+3 także nawet ok.
W każdym razie obstawiam wrześniową panienkę, zobaczymy czy te zakłady będą trafne 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 12:14
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Kania, pierwszy seks w donoszonej ciąży niepewny - ale uwierz, że po połogu będzie jeszcze dziwniej 😂🙈.
Ogoorkowa gratuluję skręcania mebli. Ależ pozytywny i szalony czas u Ciebie! Czuje się zmęczona (ale i podekscytowana) na samą myśl. Wszystko się zmieni, jakby nie patrzeć.
Meeg pięknie przygotowany pokoik ❤️. Gratuluję ciąży donoszonej, kwatera już czeka na malucha 💪🏻.
Ja miałam w planach nie rodzic w urodziny córy 16.09., jak widać nam się udało 😂. Choć tak chciałam mieć drugą wrześniowkę💔.
Maiora, ale piękny chłopięcy pokoik ma Bartuś. Życzę Ci z całego serca aby udało się nie zrobić prezentu 'kolezance'. Z 16.09. wychodzą całkiem fajne dzieciaki, wiem coś o tym 😁.
Agentka, też czuję że będzie u Ciebie wrześniowa dziewczyna 🙂. Wrzucaj zdjęcie brzuszka to obadamy czy opadł 😁. Dawno nie było aktualizacji.
U nas w szpitalu w ogóle nie wymagali ubrań, rożków, itp. Był kosz na brudne otulacze i ubranka, czy tam kocyki, parę razy dziennie opróżniany. I leżały szpitalne. Można było oczywiście używać swoich, ale położne ostrzegały, że mimo najszczerszych chęci czasami zdarza się, ze z badań dziecko wraca w szpitalnym ubranku- bo w międzyczasie ulalo czy pocieklo bokiem z pieluchy. Starają się patrzeć czy nie ma szpitalnych oznaczeń ubranko i zwracać do mamy zabrudzone, ale niestety zdarzało się że coś niechcący gdzieś się zapodziało. Ja miałam ze sobą swoje tetry, ubranka, ale ostatecznie użyłam ich tylko na wyjście. Tak to Karola korzystała ze szpitalnych szmatek (bardzo fajne otulacze mieli, swoją drogą).
A tu moje baby buritto. Dzisiaj w pomarańczowych kolorach, tak pod cerę 😇.Meeg, Kania_czubajka, Longanimity, Ogoorkowa, Kasio, agentka93, Maiora lubią tę wiadomość
-
Ancalime jak reakcje starszej siostry? Jak mąż?
Jaki przepiękny ten otulacz w pomaranczki 🤩🤩🤩
U "mnie" w szpitalu zapewniają ubranka i wszystko i podobno wybór jest ogromny ale trafiłam na kilka komentarzy w necie, że dzieciaki dostawały uczulenia po ich ubrankach. Dlatego postanowiłam wziąć swoje. -
Ancalime, ale ona słodka ❤️ aż mi się buzia roześmiała!
Zrobiłam fotę i po zdjęciu mi się wydaje, że chyba po prostu jest bardziej spiczasty niż był i to mi robi złudzenie opadania:
U mnie GBS dodatni, ale w sumie skoro i tak mam być przyjęta prędzej to w sumie nie robi to specjalnej różnicy:)Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka dokładnie, przy dodatnim gbs chodzi tylko i wyłącznie o czas na podanie antybiotyku. A skoro i tak będziesz w szpitalu to nic nie zmienia w zasadzie
A brzuszek bardzo elegancki 😁
-
Kania, ooo właśnie! Wiedziałam 17.09 to jakaś taka negatywna data, chociaż jak któreś dzieciątko się wtedy jednak urodzi to na pewno ją odczaruje 😁
Ancalime, Karolinka cudna! 😍 Zawsze mnie zaskakuje jak dzieci szybko się zmieniają na tym wczesnym etapie!
Meeg, u mnie wymagają rożka, więc biorę. W zasadzie muszę wziąć wszystko - ubranka, podkłady, chusteczki, pampersy. Kremu do pupy na liście do szpitala nie ma, ale położna powiedziała żeby też wziąć.
Agentka, brzuszek bardzo ładny, wydaje mi się że nie jest niżej, ale Ty czujesz najlepiej 😘
Mnie trochę pobolewa brzuch, nie wiem dlaczego. To takie niemiłe uczucie jakby coś w środku uciskało, często tak miałam przed okresem. Jutro idę w końcu na kontrolne KTG jak sugerowała doktor na zastępstwie. Idę prywatnie do gabinetu, bo nie chce mi się jechać do Warszawy do szpitala, w którym planuję rodzić, a boję się że jakbym poszła do szpitala w moim mieście to by mnie tam zostawili 😬 -
Kasio nie wydaje mi się aby mieli Cię zostawiać w szpitalu jeśli wszystko byłoby ok (a przecież będzie!) ale jak masz możliwość prywatnie to rób prywatnie
Mi gin w ogóle nie zlecał KTG (oprócz wtedy po tym ataku neurologicznym) i mówił że mam zrobić dopiero po TP
Powiem wam że dopadła mnie parszywa dolegliwość, której epizody miałam tylko raz w życiu - pod koniec ciąży z Emma.
A mianowicie.... RLS 🥴
Co za męczące i upierdliwe uczucie 🙄