Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
No Agentka, to tak myślę, że teraz kolej na Ciebie
🤞🤞🤞
Ja dziś zaliczyłam pierwsze otwieranie drzwi z dzieckiem prawie że przy cycku listonoszowi 😅 jak w stand upie Paczesia 🤣Ogoorkowa, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
-
agentka93 wrote:Rozwarcie 3cm, założyli jeszcze na 3h balonik- o 12 badanie i myślę, że jest szansa na porodówkę popołudniu🤞 Lekarka powiedziała, że bardzo ładnie na mnie balonik podziałał, że dobry znak. 🍀
-
Ogoorkowa bolą. Ale niestety wiem, że tak już jest i musi być 🤷🏻♀️ chcąc rozkręcić laktację przystawiamy się ile się da
Zdecydowanie najbardziej doskwiera mi ból spojenia i brzucha.
Była teraz kolejna pediatra i wysłuchała szmer nad serduszkiem. Wg niej, taki szmer delikatny ma ogromna ilość noworodków i w znacznej większości przypadków nie świadczy o niczym złym zwłaszcza, że stan dziecka jest bardzo dobry. Jednak na wszelki wypadek dostaniemy skierowanie do kardiologa bo na oddziale będzie dopiero po niedzieli -
Sara chyba się powtórzę ale piękne zdjęcia 🤩 (w nocy mam ekran w odcieniach szarości)
Mój nadrabia niespanie i niejedzenie 😴 jak obudził się o 3.45 tak był cyc potem miałam resztkę mm ze szpitala (hipp bio combiotik gotowe do sporzycia- muszę sobie parę kupić tak na wszelki wypadek bo spoko opcja na wyjscia)... potem znowu cyc ale ze mam jeden to tam było raczej niewiele... dorobiliśmy mm... I ostatecznie wysterylizowalam jeszcze smoczek... dostał smoczek zrobił kupkę i tak była 7.15 🙄
Ale patrzę na niego i jest taki słodki i kocham go coraz bardziej 😅
Ale nie powiem w nocy miałam jakieś takie myśli czy dam radę itp itd... ale stwierdziłam że napewno poczatki najgorsze bo przecież i on się uczy i jak się uczę 💪👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
A ja pozdrawiam z oddziału patologii ciąży, Helenka miała spadek tętna na początku KTG. Potem wszystko ładnie się wyrównało. A ten spadek pojawił się jak sama czułam że mi bardzo niewygodnie, myślę że normalnie bym się w takiej pozycji nie ułożyła i stąd zamieszanie...
Pewnie już tu zostanę do rozpakowania, lekarki w czasie przyjęcia mówiły że trzeba się szykować do porodu i rodzić 🙂 -
Agentka, Kasio 🤞🍀🤞🍀
Dziewczyny nie wiem jak wy ale ja się zastanawiałam jaki kocyk, jaki kombinezonik i po co mi te body z krótkim rękawem... a u mnie dzisiaj ma być koło 30° 😂 planujemy zaraz wyjść na chwilę na podwórko... zobaczymy czy Zibi będzie akceptował wózek 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Kasio to już ja pewno do porodu 🤞
A mówią jaki plan?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Dziewczyny 5cm- szybki prysznic i lecę z tym koksem🤞
Kasio, RiverS, Meeg, Longanimity, oloska, Sara30, MerryCherry2, Arieen, Ona11, Namisa, Ogoorkowa, ChocoMonster, Ancalime, Ivanka93, .aś., GrubAsia, Lipcowa, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Podczytuje zza krzaka ale pozwolę sobie się odezwać 😁
Sara gratulacje! 🥳🥳🥰
Opis porodu brzmi jak bajka, Lidia przesłodka 😍
Dzielne babki! 🥳
Agentka powodzenia i trzymam kciuki 🍀🤞🏻
Sara30 lubi tę wiadomość
-
Kasio mnie bolało nawet badanie rozwarcia 🙄 napewno jesteś silniejsza niż myślisz! I pięknie dasz radę 💪
Agentka 🤞
Ale emocje na koniec miesiąca 😁
Niby mówili że porod to jak przebiegnięcie chyba półmaratonu... no i w trakcie się tak pociłam że mega ulgą było jak mąż przecierał mi twarz mokrym ręcznikiem... a dzisiaj wyszliśmy na jakieś 15 min na podwórko ... I wiecie że autentycznie złapałam zadyszkę 🙈
Ja czekam na telefon od położnej żeby się umówić na pierwszą wizytę, bo też chcę dopytać czy coś robić po podcięciu wędzidełka bo w szpitalu nie dali żadnych zaleceń a mój bratanek miał podcięte w 9 dobie i coś tam mieli zalecone 🤔👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Agentka kciuki na pokładzie 🍀❤️ czekamy na Was ❤️❤️❤️
Kasio uwierz w siebie i swoją moc ❤️ jesteś dzielna, przebylas okropnie trudną drogę do macierzyństwa a teraz to zwieńczenie trudów gdzie na końcu czeka najwspanialsza nagroda ❤️
Longanimity jesteś super mamą i robisz wszystko dobrze ❤️ pocieszyć cię? Lidka to moje 4-te dziecko a przy zmianie pierwszego pampersa się stresowałam 🫣
Tak, ten szmer może oznaczać przetrwały otwór owalny, który ma mnóstwo noworodków i on się sam zarasta i nie jest kompletnie uznawany za wadę. Jednak ze względu na historię Toli chcą wykluczyć inne rzeczy. Jednak pani pediatra jest dobrej myśli bo u Toli od początku wszystko było źle - i tętno i ciśnienie i saturacja i kolor i napięcie. A Lidka ma parametry książkowe ❤️ więc zapewne to taki fizjologiczny szmerek ale doceniam, że chcą sprawdzić a nie zostawić mnie z rozkminą
Jesteśmy z Lidką od 12 h i już powoli widzę w niej podobieństwo do starszej siostry. Laski, to jest druga Emma 😁😁 a jest tak zwiercona, że masakra 😅 wystarczy, że rękę uwolni i od razu afera. Oj wróżę sobie miłośniczkę spowijania i chusty 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 12:25
Namisa, Ogoorkowa, Kasio, MerryCherry2, Kropka6, ChocoMonster, Lipcowa, Maiora lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Dziewczyny, a jak to jest z położną? My mamy zadzwonić że urodzilysmy czy szpital to zgłasza?
Można poczekać aż szpital zgłosi, ale np. mi w przychodni powiedzieli żeby zadzwonić jak urodzę to szybciej się naszykują niż jak będą czekać na informację ze szpitala 🙂