Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
RiverS wrote:Agentka, Kasio 🤞🤞🤞
Sara, a starszaki już zakochane w zdjęciach siostry i nie mogą się doczekać powrotu do domu, czy emocje na razie na wodzy?
Jak wyjeżdżaliśmy to Tola już spala a starszaki wiedzieli że jedziemy rodzić ale.... chyba zapomnieli 🤣
Paweł mówi że rano wstali jak gdyby nigdy nic i nawet nie pytali gdzie ja jestem dopiero jak im powiedział 🤣
Mówili że Lidka jest słodka i śliczna ale wydaje mi się, że dla nich ona się stanie realna dopiero jak wrócimy do domu.
Tolka nawet mnie nie szukała 🤷🏻♀️🙈 ale może to i lepiej niż jakby miała płakać za mną -
Dziewczyny wbiję się na chwilę! Chciałam wam wszystkim pogratulować! Jak tak czytam te wasze posty to jestem w szoku tym jakie macie pozytywne nastawienie i jak dużo siły. ❤️
@Agentka,daj czadu!😁❤️❤️ -
Agentka, kciuki mocno zaciśnięte. Dajesz, nie pękaj 😁!
Kasio, oby balonik zadziałał u Ciebie tak ładnie jak u Agentki. Niedługo powitamy i Helenkę ❤️.
Longanimity, u mnie w sali jednemu maleństwu też podcinali wędzidełko. I normalnie miała konsultację na której pokazali jej jak obowiązkowo musi masować parę razy dziennie, aby się nie zrosło - czasami ponoć się zdarza. Więc koniecznie skonsultuj, szkoda potem męczyć Zbysia ponownie.
My po konsultacji u fizjoterapeuty, dostaliśmy kolejną porcję ćwiczeń do domu. Darła się nieziemsko przy nich, no, ale najważniejsze by pomogły.
Sara, sama wiesz że na początku małe ssaki wiszą na piersi i programują je na odpowiednią ilość mleka. Kiedyś to minie, na razie tulcie się i cieszcie sobą ❤️. U mnie szpital dość sprawnie powiadomił przychodnię i położną, ale ja też dłużej leżałam. Mieli czas 😜.
Któraś z Was pisała, że mąż jechał/ma jechać do urzędu. Jak macie profil zaufany to wszystko zdalnie załatwicie. Zgłoszenie dziecka, wniosek o PESEL, 500+ a nawet zapisanie w kolejkę do żłobka 😂. Tulcie się rodzinnie, szkoda czasu na stanie w urzędach 😎.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ancalime a to nie jest tak ze później trzeba czekać na ten akt urodzenia aż przyślą pocztą?
My potrzebujemy do zakładu pracy oddać i najlepiej jakby to się udało do końca tygodnia bo kończy się miesiąc i potem trzeba jakieś oświadczenia czy coś pisać żeby mi macierzyński uzupełnili...
A powiedzcie mi czy dobrze rozumuje że macica jeszcze jest spora i nadal trochę uciska na pęcherz? Bo niby chodzę rzadziej i więcej siusiam ale bez szaleństw... zapytam położnej ale nie chciałabym jeszcze mieć zapalenia pęcherza 😮💨Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 14:59
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Agentka, Kasio! Powodzenia - czekamy na Wasze Dziewczynki 🍀🥰
Sara, najlepiej zadzwonić samemu, u mnie położna mówiła, że dzwonili do niej że szpitala dzień po naszym wyjściu, więc napewno prędzej da się już coś ustalić 😉
My też załatwiliśmy formalnoscibprzez profil zaufany, głównie z uwagi na to, że przez to, że nie rodziłam u siebie w mieście to musielibyśmy znowu jechać 100 km do UC, bo jak dzwonilismy czy nie da się tego między urzędami ogarnąć to ponoć nie było opcji 🙄🙈
Mała aktualizacja 🐻😄
free images online
ELka, Meeg, Ogoorkowa, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Longanimity, ja składałam wniosek w sobotę, a w czwartek dostałam poczta już papiery. Więc wg mnie długo nie czekaliśmy.
Macica stopniowo się kurczy, więc myślę, że nacisk moze jeszcze być. Natomiast osobiście do WC chodziłam zauważalnie mnie.
Pucz, ale śliczny Leoś. Bije od niego spokój 😍 -
Sara30 wrote:Czekajcie, czyli papiery załatwia się w USC właściwym dla miejsca urodzenia? 🤔
Tak👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara czasem się udaje że np w dniu wypisu już można to ogarnąć, szczególnie jakbys była ciut dłużej ze względu na badania. My akurat mamy blisko wiec tragedii nie ma.
Wiecie jak mu hormony połogowe weszły... popłakałam się mamie że mój mąż musiał dzisiaj iść do pracy... a przecież ani się nie boję zostać sama a na dodatek piętro niżej są rodzice... ale tak mi się smutno zrobiło że go nie ma...👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Leoś na pełnym luzie 🥰😍
Longanimity, czasem trzeba dać sobie odpuścić i ponieść się takim rzeczom ❤️ ważne, że to nie są negatywne emocje 😉
Ancalime, córka przyjaciółki jak normalnie jest wesołym śmieszkiem, u nikogo na rękach nie płacze i generalnie dziecko łatwe w obsłudze, tak u fizjo za każdym razem sa straszne krzyki 😆 ważne,że w domu robiąc te same ćwiczenia już jest ok 👌 -
Longanimity wrote:Ancalime a to nie jest tak ze później trzeba czekać na ten akt urodzenia aż przyślą pocztą?
My potrzebujemy do zakładu pracy oddać i najlepiej jakby to się udało do końca tygodnia bo kończy się miesiąc i potem trzeba jakieś oświadczenia czy coś pisać żeby mi macierzyński uzupełnili...
A powiedzcie mi czy dobrze rozumuje że macica jeszcze jest spora i nadal trochę uciska na pęcherz? Bo niby chodzę rzadziej i więcej siusiam ale bez szaleństw... zapytam położnej ale nie chciałabym jeszcze mieć zapalenia pęcherza 😮💨
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 16:56
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
O tak! I po porodzie SN to ważne aby w miarę szybko oddać pierwszy mocz.
Ja polecam zrobić to.... pod prysznicem 😅
Po porodzie może być lekka blokada psychiczna i wyobrażenie, że będzie bolało etc a z wodą jakoś lepiej idzie 🙈
Ja wczoraj poszłam się wykąpać po porodzie i od razu zrobiłam siusiu... i powiem szczerze, że latam do tej toalety jak najęta. Fakt, piję dużo ale jednak wstrzymywanie jest nieprzyjemne więc chodzę co chwilę 🫣 -
U mnie raczej się nic dziś nie wydarzy, późno trafiłam na porodówkę, a po pęknięciu pęcherza musieli mnie nawodnić, bo mała miała nieco za wysokie tętno do podania oksy. Do tego wody zaczęły się później robić zielone choć na początku były ładne 😬 Niemniej ktg jest bardzo dobre, więc mówią, że spokojnie można zaczekać do jutra, jeśli dziś nic nie ruszy. A nie zapowiada się, bo skurczy zero. Na pewno zostaje już na porodówce, najwyżej się tu prześpie i zaczniemy od rana działać.
W każdym razie najpóźniej jutro na pewno powitamy Igę- albo SN albo CC, bo dłużej czekać nie będzie można🍀ELka, Ogoorkowa, MerryCherry2, Ancalime, Meeg, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ogoorkowa wrote:Leoś na pełnym luzie 🥰😍
Longanimity, czasem trzeba dać sobie odpuścić i ponieść się takim rzeczom ❤️ ważne, że to nie są negatywne emocje 😉
Ancalime, córka przyjaciółki jak normalnie jest wesołym śmieszkiem, u nikogo na rękach nie płacze i generalnie dziecko łatwe w obsłudze, tak u fizjo za każdym razem sa straszne krzyki 😆 ważne,że w domu robiąc te same ćwiczenia już jest ok 👌
Ja wiem, pierwszą milion lat rehabilitowalismy i non stop ryk. Ale myślałam że unikniemy powtórki z rozrywki 🙈.
Agentka, kciuki mocno zaciśnięte bez przerwy. Oby Iga albo dała się wyspać przed jutrem, albo zdecydowała szybko i sprawnie przywitać ten nasz świat swoim krzykiem w nocy 😘. A wolałabyś na ten moment na sn czy CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 18:55
-
Mi nawet położna mówiła żeby spróbować wysikać się pod prysznicem bo po 2h po porodzie ona ogarniała Zbysia a mnie wysłała pod prysznic i dopiero później poszłyśmy na oddział.
Czyli z moim pęcherzem wszystko dobrze ufff!
Jedyne co to jakoś mam mniejszy apetyt... znaczy jak mi już obiad przynieśli to zjadłam ale jakaś taka jestem emocjonalnie jeszcze zabardzo Zbysiem zaaferowana 🙄
Agentka 🍀🤞🍀🤞🍀 mniej więcej wiem co czujesz...
I wiecie co... wychodzi na to że Zbyś był głodny i dlatego tak długo nie chciał zasnąć 😔 popołudniu szybciej dałam mu mm po kp i spał pięknie... także teraz też odrazu mu dorobię mm... wiecie teraz najbardziej emocjonalnie boli brak tej drugiej piersi... ale ważne że jest mm!
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity mm to też mleko! ❤️ Ja wiem, że niektórzy traktują matki karmiącej butelką conajmniej jakby dawały dziecku trutkę na szczury 🫣 ale olej to. Najważniejsze, aby Zbysio miał pełny brzuszek ❤️
Agentka ❤️ zobaczymy co noc przyniesie 🍀 kciuków nie puszczam
Kasio jak u Was? Odpoczywasz przed jutrem?
Ja nie wiem czy to efekt zużycia energii przy porodzie czy tego, że mała cały czas wisi na cycu ale mam taki odkurzacz, że zjadłabym wszystko co mi ktoś da 🫣🫣🫣
I jeszcze mam teorie. Jeszcze po żadnym porodzie nie czułam się tak "pogruchotana" 🥴 miednica, kość ogonowa, spojenie, kręgosłup 😵 bolą 10x bardziej niż w ciąży. Wydaje mi się, że przez to całe tempo narodzin Lidki moje ciało nie miało czasu na spokojne dostosowanie się do przechodzącego dziecka i dlatego mnie tak sponiewieralo. Po poprzednich porodach dobę po skakałam jak sarenka a teraz nie mogę do toalety wstać bez bólu gnatów 🫣🫣🫣 -
Ancalime wiesz co nawet nie wiem, bardzo bym chciała spróbować SN, ale mąż mi cały czas powtarza, że to nie ma znaczenia w gruncie rzeczy i w zasadzie się z nim zgadzam 🍀 Mam nadzieje, że te zielone wody jej nie zaszkodzą, chyba się zestresowała odejściem wód, tak to wyglądałoHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy