Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg! Jaka wspaniała sąsiadka, pozazdrościć. Dobrze, że z Ada wszystko okej a no i może lekarskie zalecenie dotrze do męża 🤭
Ja używałam kolektora z trzy razy, ale w ogóle później zapomniałam cokolwiek z tym mlekiem zrobić. Raz dodaliśmy do kąpieli. Jakoś tak w trakcie opieki nad maluchem,jak jestem sama w ciągu dnia, to zapominam o tym mleczku.
U nas dziś w nocy płaczki:( znów chyba kupa i gazy męczyła mi chłopaka. Zastosowałam Espumisan po razy pierwszy, do tego dużo noszenia, chwilę przystawienia w pozycji biologicznej, biały szum. W końcu usnął w biologicznej, potem go sturlałam i śpi w łóżku obok, już nie chciałam podejmować próby przełożenia do dostawki. Nie wiem, co mu pomogło. Czy Espumisan, czy wszystko na raz -
Longanimity, chyba najważniejsze, żeby bliskie Ci osoby wiedziały o takich odczuciach i były w stanie zareagować gdyby coś grubszego się miało rozkręcać ale póki co wygląda to na szalone hormony kochającej mamy
Fajnie, że macie tyle miejsca w sypialni, żeby później wymienić dostawkę na łóżeczko choć ja czuję, że przy takim małym bobasie w "osobnym" pokoju, to pewnie w połowie nocy już będzie z nami w łóżku spać
Sara, znam kanapki z serem i dżemem ale... chyba wolę amerykańskie PB&J masło orzechowe jest chyba bardziej słone niż ser, który kładę na kanapki i może dlatego Może zrobimy zlot fanek hawajskiej z czosnkowym?
Co do emocji, to też jesteś o wiele bardziej dojrzała i najzwyczajniej w świecie starsza niż przy poprzednich dzieciach, to na pewno dużo daje do odczuwania
Teściowie wpadają jako goście czy jako goście i pomoc? u nas ma być jesieniarska pogoda, więc chyba pójdę po jakieś śliwki i zrobimy sobie w weekend ciasto z cynamonem i siupniemy pod kocyki
Teraz pewnie masz taką figurę jak z okładek magazynów 18+ "ciekawy przypadek Sary, czyli ciąża sposobem na figurę marzeń"
Maiora, może nacieszcie się jeszcze wspólnym weekendem, zamówcie jedzenie i wyprzytulajcie się we 3? masz kogoś, kto mieszka blisko?
Meeg sąsiadka super! Taki kontakt na pewno się przyda! A i delikatna uwaga w stronę Pawła od osoby z zewnątrz też może więcej podziałać ;>
Co do magicznej butelki, koleżanka używała przy karmieniach nocnych (Mała szybko zaczęła dość długo w nocy przesypiać i miała mocno przepełnione wtedy piersi) i uzbierała tak niezły zapas mleka w zamrażarce A że przez swoje leki musiała odstawić KP po 4 miesiącach, to jeszcze sobie jakiś czas na mrożonkach jechała
RiverS trzymamy kciuki!
Ja idę kroić tego ananasa, już ładnie dojrzał i patrzy na mnie Dzisiaj mąż ostatni raz w pracy przed urlopem "okołoporodowym", nawet do biura pojechał, żeby się kolegami nacieszyć na dłuższy czas -
Kania u nas też gorszą nocka... nie wiem czy to zbieg okoliczności ale zauważyłam że jak coś się dzieje w dzień (wizyta u dziadków, a wczoraj u pediatry) to noc jakaś gorsza.
Ja narazie odkładam do dostawki ale nie wiem jak będzie jak masz będzie na noc w pracy 🙈
Jeszcze się wstrzymam ale chyba espumisan trzeba będzie dołożyć żebyśmy się nie męczyli.
Młody od kiedy mam większą nakładkę jakoś bardziej ssie, a ja jeszcze bardziej nie ogarniam ile ma zjeść i czy coś wyssał odemnie... bo ściągałam koło 7 pokarm i było 30ml a teraz pierś już nabrzmiała (nigdy tak nie miałam po takim krótkim czasie) I nie wiem czy tak mało zjadł czy przez to że zaczął ssać mam więcej pokarmu 😅 także karmienie narazie trwa dłużej bo nie wiadomo ile mu dorobić mm i czy wgl dorabiać🙈
Meeg ale wam się trafiła fajna sąsiadka ❤️ znając służbę zdrowia to myślę że dużo spokoju też wam da💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 14:25
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja dołączam do teamu ciężka noc. Taka marudna ba że do 4 nic nie spałam. Ciągle prezenie, przeciaganie, pokrzykiwanie, potem Paweł ja przejął i poszedł do salonu to pospałam do 8 jak wychodził do pracy.
Od tamtej pory siedzę z nią w sypialni w piżamie i dopiero teraz udało mi się podłączyć laktator, piersi poprzeciekaly że czuje się że mi ktoś melczarnie wysadził na łóżku..
W jednym cucu laktator mała pomiędzy nogami a na drugim magina butelka bo nakładki nie dają rady już 🥛 🙈🥛
Jak te mamy na tiktoku o 10 są gotowe i ogarniete na spacerku z bejbikiem?!? 🤔
Uznałam że szybko z tej pozycji nie zejdę i poddalm się i odpaliłam Netflixa o Beckhamach by cokolwiek mieć z tego poranka 😉
BTW odnośnie mrożenia, jak długo można mrozić mleczko?
Myślę że może powinnam trochę już zacząć odkładac bo mam nadwyżki.
Rivers jak sytuacja u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 10:20
-
Melduję że w nocy trochę bólu trochę skurczy ale nic nie ruszyło, więc od godziny chodzę z balonikiem. Na razie zaskakująco okay, mam nadzieję że zadziała i jeszcze dziś coś ruszy faktycznie, jak nie to jutro od rana oxy. Idę na rekord najdłuższej ciąży na wątku 🫠
Ogoorkowa, Meeg, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Meeg bezpiecznie do 3 miesięcy, ewentualnie jak masz mocno ustawioną zamrażarkę to do pół roku (nie zanotowałam ile stopni, bo nie wiedziałam wtedy, że aktualne lodówki pokazują temperaturę, a nie tylko enigmatyczną "moc" xD). I z całego dnia można mrozić jako jedną porcję (ściągasz -> schładzasz -> łączysz ze schłodzoną porcją z wcześniejszego odciągania -> na wieczór mrozisz sobie całość jako większą porcję). I schłodzone rozwarstwia się odwrotnie niż nabiał jaki znamy od zwierząt, gęste na dole, woda na górze
Odkładaj odkładaj, będzie na wyjścia czy inne nagłe sytuacje
Eh, mamy z tiktoka... ale powiem Wam, że sąsiadka z 1,5 rocznym synkiem o 10 wychodzą na spacery twarda jest, ale dziecko już nie takie małe
Współczuję ciężkich nocek i bolących brzuszków pocieszę może, że Wy to sobie poukładacie już, a my dopiero będziemy wkraczać w takie stany Będziecie wstawać piękne, wyspane i wypoczęteMeeg lubi tę wiadomość
-
Maiora przytulam. Masz kogoś, kto będzie miał na Was oko jak Patryk wyjedzie? Postaraj się zaopiekować sobą. Babyblues to paskudztwo 😓
Przerabiałam przy Emmie i naprawdę okropnie wspominam wiem, że cokolwiek teraz powiemy to nic nie zmieni twojego samopoczucia ale pamiętaj, że to minie.
Meeg ale wspaniale, że masz taką sąsiadkę 😍 super ,że będziesz mogła zawsze zwrócić się o fachową pomoc w razie potrzeby. No i fajnie, że zwróciła uwagę mężowi aby bardziej brał pod uwagę Twoje samopoczucie i potrzeby 💪❤️
Ogoorkowa teściowa to złota kobieta ale ja wiesz, Zosia - samosia nie lubię jak u mnie w domu ktoś coś robi 😅 ale napewno będę miała w weekend starsze dzieci z głowy bo oni uwielbiają tych dziadków (z wzajemnością) i będę miala zdecydowanie więcej czasu dla siebie (dla mnie możliwość poprasowania pieluch w CISZY I SPOKOJU to właśnie czas dla siebie 😅😅😅)
A z tym spacerem to co złego w spacerze o 10? chyba, że masz na myśli 22 😅
Ja właśnie skończyłam sprzątać w domu, wykąpałam się, ogarnęłam włosy i akurat Liduszka się budzi 😁 szybko się nakarmimy i lecimy na spacer i zakupy zanim starszaki zjadą.
Paweł dzwonił - Tola już uśpiona ma leczone ząbki. Dwa ząbki do leczenia, jeden do nadbudowy i zaszkliwienia (ubiła kawałek bo straciła równowagę) i niestety jeden ząb do usunięcia 😓
Dzieci z jej mutacją mają potwornie słabe zęby 🙄 dla porównania, Emil jest starszy o 2 lata i na każdej kontroli dowiaduje się że nie ma nawet śladu próchnicy 🤷🏻♀️ a przecież o wszystkich dbamy tak samo 🙄
Mam nadzieję, że nie będzie ją bolało po wybudzeniu. Ale stary muszę przyznać - ogarnął 😁
A nocka u nas dziś bajeczna o 19:30 kąpiel i o 20 Liduszka spala już w kołysce. Ja poskładałam sobie pranie, ogarnęłam brwi, zjadłam kolację i akurat o 23 się obudziła. Zjadła i poszła spać nadal w kołysce 😍 potem o 2:40 się obudziła dopiero i od razu wzięłam ją do łóżka 😅 podpielam do piersi i nawet nie wiem kiedy usnelysmy ale obudził mnie dopiero budzik o 6:30.
Coś czuję, że jak Paweł wyjedzie to Lidka długo będzie spala ze mną bo całkiem inaczej ja funkcjonuje w dzień kiedy noc jest bez 2 godzinnych imprez i noszenia
RiverS jesteś bardzo dzielna ❤️ jeszcze tylko chwilkęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 11:18
-
Dziewczyny nadrobię Was, bo widzę, że dużo się dzieje, jak tylko będę mogła! ale szybki update szpitalny: serduszko Igi jest prawdopodobnie zupełnie zdrowe ❤️Zbadał nas najlepszy w regionie profesor, nie ma wady, o której mówili w szpitalu. Co więcej bloku prawdopodobnie też nie, profilaktycznie dostaliśmy holter, ale nawet jeśli lekki wyjdzie to doktor uspokaja, że z tym się poza obserwacją raz na kilka lat zupełnie nic nie robi, bo występuje także u zdrowych osób.
Trzymajcie kciuki 🍀RiverS, Ogoorkowa, Meeg, Ancalime, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
RiverS - na wątku póki co tak, ale forum zna o wiele dłuższe przypadki dajesz z tym balonikiem Kochana! :*
Sara, nic złego, właśnie same pozytywne rzeczy, że jest regularnie o tej 10 ogarnięta do wyjścia, pomalowana i wgl a ja od pół godziny "zbieram się" do sklepu po rzeczy na obiad i jakoś zdążyłam się zgubić w czeluściach internetu póki co zjadłam też 2gie śniadanie i mam zbyt pełny brzuszek, żeby myśleć o obiedzie czy się ruszać
oby Tola ładnie to zniosła i nie była obolała po przebudzeniu -
Sara to chyba chodziło o to że o 10 są już ogarnięte i na spacerze z dzieckiem 😉
Agentka super informacje!
Ja właśnie odciągam pokarm i zbieramy się do tej przychodni onko się umówić więc wycieczka samochodem nas czeka, zwykle młody ładnie śpi w samochodzie a też jest pojedzony także mam nadzieję że szybciutko obrócimy tam i spowrotem 💪
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Kania mi tylko powiedzieli że trzeba zrobić ale skierowania nie mam. Więc idziemy prywatnie.
Agentka to są fantastyczne wieści 🥹❤️ kciuki!!!
Paweł z Tolą już wracają. Młoda po narkozie jak zawsze zarzygana i wściekła 🤷🏻♀️ ale udało się wszystko zrobić i za 3 tygodnie kontrola.
Więc cieszę się, że mamy to już z głowy
Longanimity oby jak najsprawniej 💪 nie udało się dodzwonić?
Ogoorkowa pełny brzuszek cię usprawiedliwia 😁😁😁 mój był pusty więc w 5 minut się zebrałam do sklepu 😅 tak mnie naszło na pączki z różą 😍😍😍 teraz karmiąc mam większe zachcianki niż w ciąży, serio 🙈 -
Kurde,no powiem Wam, że wszystkie znajome mamy dostały skierowania ze szpitala przy wypisie, a my nie już naprawdę dziś się czuje jak głupia, bo mi wszyscy tłumaczą, że powinnam to mieć przy wypisie, niech Pani poszuka,niech Pani dobrze przeczyta. Kurwa. W karcie informacyjnej mam napisane tylko, że mam to zrobić. Żadnego skierowania papierowego, żadnego numeru skierowania. Dzwoniłam do rodzinnej, żeby nam to wystawiła, powiedziała oczywiście, że powinnam to mieć z oddziału. Ale wizytę umówiła na poniedziek i skierowanie mi da, żebym nie musiała robić tego prywatnie.
Naprawdę, tak jak czułam się mega zaopiekowania w tym szpitalu, gdzie rodziłam, to z punktu widzenia takich papierków mają drugi minus u mnie, raz to zwolnienie, dwa teraz skierowanie... -
Agentka super wiadomości! pięknie!
Sara, kontrola za 3 tygodnie, czyli już wycieczka czeka Ciebie?
Zebrałam się do tego sklepu i na mnie też patrzyły pączusie ale z tej piekarni pod domem to nie z różą, a z malinami są najlepsze mają więcej nadzienia + to nie jest jakiś podły dżem malinowy, tylko takie maliny przesmażone jak się samemu robi, pełno pestek i kwaśniutkie ale to nie był dzień na pączka, miałam już w torbie jabłka i banany przy okazji czuję się, jakbym okradła sklep, bo te jabłka pachniały i wyglądały jak lobo, smakują jak lobo ale na kasie samoobsługowej nie było lobo do wyboru już nie miałam siły szukać kogoś z obsługi i nabiłam jako ligole
Kania, bardzo przykra sytuacja z tym skierowaniem... zresztą u Sary też! Możecie mi powiedzieć jakie skierowania powinni przy wypisie dać? Jeszcze wiem, że się idzie na USG główki, ale gdzie to dają? jestem strasznie zielona w lekarzach na NFZ albo się ogarnę przy dziecku, albo nie wypłacę -
Kania, my też nie dostaliśmy skierowania że szpitala, ponoć różne praktyki stosują szpitale w tym temacie 🙄 ale dzwoniłam do przychodni i załatwiłam wszystko telefonicznie (zależało mi, żeby nie trzeba było ciągnąć Małego niepotrzebnie po lekarzach) i wystarczył numer skierowania, który podaliśmy przy umawianie badania ☺
Swoją droga, w przyszłym tygodniu mamy już te USG, tak samo jak co gorsza...szczepienia 😱 ciekawe jak 🐻 je zniesie 😵
Agentka, super wiadomość, napewno kamień z serca 😍
Rivers, powodzenia, oby szybko ruszyło! ☺
Meeg, masz szczęście co do sąsiadki! Trudno teraz o takie bezinteresowne zainteresowanie i pomoc ☺ pewnie nieraz będzie okazja chociażby, żeby się poradzić w jakiejś kwestii 😄
U nas nocka średnia, ale pozytywnie zakończona 😅 po dwóch dniach masaży brzuszka na przemian z kapielami, rurkami windi, espumisanem i od wczoraj specjalnym mleczkiem...mamy kupę 😄
Dziewczyny, polecacie coś na twarde kupki u Malucha? Położona mówiła, że wraca się trochę do tego, aby podawać odrobinę wody, ale szczerze mam mieszane odczucia, a dla Małego straszna męczarnia zanim sobie poradził z tematem...07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
O Agentkavto wspaniałe wiadomości ❤️
Kania, my dostalismy zalecenie w szpitslu ale skierowanie do poradni preluksacyjnej to wystawia na pierwsze wizycie pediatra.
Żadnych innych usg nie mamy zaleconych.
Ogórkowa ogarniesz jestem pewna po tym jak skrupulatnie odnosisz się do wszystkiego na wątku mydle że jesteś ogarnięta dość życiowo 🙂 wszystko pokolei tłumacza i w szpitalu I potem u lekarza distslidmy cała listę szczepień z wytłumaczeniem które po ci i kiedy itd. Krok po kroku i w swoim czasie.
Ps jaka dokładną i instrukcja mrożenia, dzięki
Sara to ja pisałam jakiś czas temu że gdzie się nie oberice to bym coś zjadłam! też mam mega zachcixnki a najlepsze jest ze bez wyrzutów sumienia mogę je spełniać. Jak dziecko kupuje sobie drążę, chałki i inne żelki...
Dziś chodziłam z godzinę z młoda w chuście bo marudzie cały czas i trzeba z nią być i nie idzie nic zrobić i jestem dziś dumna z tego jak ja zamotałam bo czułam się mega stabilnie w porownaniu do wcxoraj. Oczywiście długo tak na razie nie pochodziłem bo jednak plecy trochę bolą i nie wszystko da się zrobić ale np szybko wyjść z domu np do sklepu czy iogrodu beż tarabanienia sie z wozkiem idealna sprawa.
Znowu oczko jej zachodzi ciągle, już myślałem że problem zazegnany ale niestety.
Edit. Powiem wam w zaufaniu między nami że mam taką małą satysfakcję kiedy stary przejmyje młoda z takim nastawieniem że on to ja ogarnia bez trzymania na rekach że niby nie jest taka nieodkładalna jak mi się wydaje. I jak tylko ja daje do łóżeczka albo wkomponuje w kokon aby spala a ona zaczyna jęczeć i musi ja uspokajać to wtedy moja wewnętrzna zołza zaciera rączki 😁 taki mądry wydaje mu się że rozpykał system ale nie ma tak łatwoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 14:53
-
My nie dostalismy skierowania ze szpitala tylko od pediatry na pierwszej wizycie.
Nie dodzwoniłam się, była wycieczka, Zibi całość przespał 😉 ale jeden termin schodzi się z dentystą męża więc będziemy kombinować czy zostanie z nim czy pojedzie że mną i dziadkiem 😅
Powiem wam że najbardziej przejmuje się tymi wizytami pod względem jedzenia, ale mój tata powiedział że jak trzeba będzie to weźmie go na ręce wcześniej i da butelkę, bo trochę wizyt mnie czeka, wiadomo z każdą wizytą Zbyś będzie większy i łatwiej będzie to ogarnąć. Tak się tym jedzeniem w dzień przejmuje a przecież ładnie przyrasta a noc chętnie bym przespała dłużej 🙈 czy to też hormony czy już nadopiekuńczosc 😜
Pisałam coś więcej ale przerwałam na karmienie i mi skasowało całość 🥴
A wiem... kilka pieluszek mam od dzisiaj niebieskich bo dorzuciłam powłoczkę z poduszki do karmienia 🙈 i tylko szkoda takiego ładnego pajaca od cioci 😵💫 był biały w misie... teraz jest błękitny w misie 😅 no i przy okazji zakupu nakładek na piersi zamowilam też taką muslinową dużą pieluszkę do zdjęć z napisem ile ma miesięcy... I też jest błękitna 😜👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
RiverS kciuki za Ciebie! Dawaj czadu z tym balonem Mnie też nie bolał, a robotę zrobił🤞
Maiora współczuje perspektywy ostatnich dni razem, ale jednocześnie przypuszczam, ze pewnie te pierwsze dni będą najtrudniejsze, a później wypracujecie sobie z Bartkiem codzienność pod nieobecność tatusia 🍀 przytulam!
Meeg ale super z tą sąsiadka! Na wage złota!
Co do kolektora, ja niby próbuje zbierać, ale coś zle robię bo mi ciagle wylatuje bokiem, chyba kwestia, ze karmie głównie w półleżącej na plecach.
Swoją droga brzmi jakbyś była w trakcie nawału pięknie rozkręcasz 🤞
Longanimity może być tak, że jak Zbysiu ma dużo wrażeń to mu się gorzej wyciszyć później🤔
Sara kojarzę, że opowiadałaś, że to dla Toli zawsze harde przeżycie 🙈 biedna, dobrze, że już po!
Kania my też nie dostaliśmy, niby dają tylko jak coś stwierdza, że jest zle. Ale w przyszłym tygodniu pediatra, to pewnie wtedy dostaniemy.
Iga do jutra rana z holterem. Ale badania na plus tak, jak Wam pisałam ❤️ musiałam chwile odespać, bo tez jakoś nerwowo dziś spałam przez to;)
Swoją drogą u mnie już po nawale, mam nadzieje, że mimo to Mała będzie się najadać 😅Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Wiecie dziewczyny, zrobiłam risercz wśród znajomych i znajomych znajomych i okazuje sie, że ten szpital, w którym ja rodziłam skierowań nie daje 🤷 inne szpitale w mojej okolicy tak, ten jeden nie 😅 więc kurde... to nie ja jestem głupia, wszystko dobrze zrozumiałam i potrzebuje tego skierowania do pediatry. Więc co szpital, to obyczaje. A już zwątpiłam w siebie. Ale dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi ☺️
Agentka, trzymam kciuki za holter! 🤞🤞🤞
Longanimity, mi się kiedyś też zdarzyło pofarbować bieliznę. I to ślubna xD niczego mnie to nie nauczyło i dalej wrzucam do pralki rzeczy, jak leci, dodaje tylko chusteczkę do wyłapywania kolorów.
U nas dziś ciężki dzień, małego męczą gazy. Podałam mu znów Espumisan przed piersią. Nie byliśmy na spacerku, nie chciałam go ciągnąć... kupiłam biogaie, położna mówiła, żeby podawać jak zaczną się problemy z brzuchem.
Aa Agentka! ja dziś w nocy jak mały przy piersi się denerwował to pomyślałam, że może nie mam mleka 🤷 przycisnelam brodawkę i mleko strzelilo... dziecku w oko...
Matka roku
-
Longanimity, agentka93, RiverS, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość