X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hawajska i sos czosnkowy 🥳 mąż nienawidzi, ale w pracy mam jednego fana i jak zamawiamy pizze to my na pół bierzemy takie cudo 😅
    Serowy popcorn robiłam w mikrofalówce w domu raz w zyciu, byłam z koleżanką w wieku podstawowkowym, w domu był wtedy tylko tata. Jak zrobiłyśmy, to on sprawdził czy to jej buty tak nie śmierdzą czasem, bo przecież nasze zawsze stoją i nigdy tak nie śmierdziało 😂 chwilę zajęło zanim trafił na trop popcornu 🫣😂

Ja macierzyński wypisze na rok, ewentualnie jakby się coś odwidziało, to chyba można mieć na macierzyńskim jakieś inne formy umowy (ud/uz?) I sobie tak dorabiać 🤔 bo przed rokiem, to na pewno nie chciałabym na pełny etat, jakieś pół ewentualnie? Ale pewnie mi się nie będzie chciało zostawiać tej kruszynki, pracować można zawsze, a dzieci są malutkie tylko raz w życiu 🥹 nawet mój szef (ten starszy, doświadczony, bo młody to tylko na zyski by patrzyl xD) powiedział, że w życiu trzeba czasem dokonywać wyborów, które będzie się wspominać na starość 🙃

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa jeżeli chodzi o te herbatki to na SR r jedna położna zażartowała że no pewnie można wszytskiego prìbowac ale chyba musiałabym cysternę tej herbatki wypić by były widoczne efekty 😃 Ja myślę tak szczerze jednak bardzo dużo to porpstu indywidualne fizjologiczne predyspozycje no ale zawsze można sobie pomagać nic to przeciesz nie szkodzi 🙂

Jeżeli chodzi o kolejkinw kasach to mi tego teraz brakuje 😉 w ciąży z daleka już mnie widzieli i raczej w kolejkach już nie stałam w 3 trymestrze chyba że sama chciałam a teraz z wózkiem każdy ma cie gdzieś i stoisz jak każdy Nowak i Kowlaski 😅 także korzystaj poki jeszcze możesz 😉
    Ja wzięłam rodzicielski na rok od razu i wiem że miesiąc minimum będę na zaległym urlopie. Najchętniej zostałabym z małą w domu do czasu skończenia 2 latek. Podobno do tego czasu dzieci najgorzej przechodzą roznegorodzaju choroby.
    No ale nie ma tak dobrze i trzeba zarabiać.

Ancakime jak u Ciebie samopoczucie? Jak Karolka się czuje?

Rivers 🍀🤞 cały czas czekamy na informacje od ciebie 🙂

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak sobie myślę, że już nigdy nie będzie okazji, aby poświecić jej tyle czasu. Ale staram się mieć w głowie opcje B, w razie jakbym np psychicznie czuła potrzebę wyjścia do ludzi. W tematach, które ogarniam średnio bym mogła dorobić, bo mam lojalkę 😬

Po tym roku chętnie bym np częściowo dała ja do jakiegos klubu maluszka, może znajdę jakaś panią, która w domu prowadzi w pobliżu, a częściowo z moją mamą. No ale pod tym względem zdaje sobie sprawę, że jesteśmy uprzywilejowani bliskością i dostępnością dziadków.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja tez nie lubię tej papierkologii... narazie mam załatwiony urlop macierzyński (na rok) I ubezpieczenie za urodzenie... jeszcze musze jechać z wypisami z hospitalizacji I operacji w trakcie ciąży ale to na spokojnie jak już się ogarnę bardziej 🙈 złożyłam wniosek o 500+ przez bank i niby były pola do wypełnienia i wypełniłam wszystko a jak pobrałam później wniosek pdf to np nie ma adresu zamieszkania młodego wpisanego 🤷‍♀️ narazie dostałam tylko maila ze założyli mi konto na PUE ZUS i tyle... niby mają mi pisać na maila ale pewnie na to konto też będę się logować sprawdzi za jakiś czas 😅

A powiedzcie mi czy też tak macie że jak dziecko leży sobie i śpi a wy coś robicie i ono tylko jęknie to musicie sprawdzić czy wszystko ok 🙈 niby fajnie jak śpi bo mogłabym coś zrobić ale łapie się na tym że i tak siedzę obok i go pilnuje 😜

Z tego co wiem to urlop można skrócić ale chyba w pracy muszą wyrazi zgodę czy coś 🤔 bo jak pytałam o ten skrócony urlop macierzyński po stracie to dziewczyna nie ogarniała i mi tłumaczyła jak mogę skrócić urlop macierzyński 🥴
    Ja zakładam że skorzystam z całości bo akurat będą wakcje a mąż będzie chciał wykorzystać te 9 tygodni które mu przysługują... w tym roku nigdzie nie byliśmy więc w przyszłym może bez szaleństw ale chociażby do dziadków męża na wieś pojedziemy na dłużej. A potem to nie mam pojęcia bo my dziadków mamy piętro niżej ale moja mama jeszcze pracuje, a tata może by i został i bym się nie obawiała o małego ale wtedy nic nie zrobi... niby mąż na zmiany pracuje więc może to jakoś byśmy ogarnęli 🤔 pewnie będziemy gdzieś za pół roku dopiero o tym myśleć albo i dłużej bo też będę mieć zaległy urlop do wybrania.
    Narazie rozkminiam gdzie wstawimy łóżeczko jak Zibi wyrośnie z dostawki 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dużo daje monitor snu ale po jedzeniu nie zasne dopóki jej się nie odpbije bo od jakiegoś czasu coraz więcej ulewa i zwyczajnie boję się że ssie zachłyśnięty.

Macierzyński 20 tyg można skrócić na wniosek pracownika do min 14 tygodni. Rodzicielski można podzielić na kilka części i np wróci do pracy pp 7miesiacach i po toki wybrać pozostałe tygdonie itd.

Agentka to piękne że mąż tak potrafi werbalnie docenić i mówi miłe rzeczy ❤️ to mega ważne i potrzebne.

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą pierwszy tydzień za nami ❤️
    C16-BFA10-D4-F6-4-FF3-B875-5-F623-AA537-BC.jpg

Ogoorkowa, Longanimity, Kania_czubajka, Meeg, Ancalime, Sara30 lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy któraś z was śpi przy włączonej lampce nocnej? 🙈 Bo ja niby chciałam bez ale bratowa mnie przekonała że na początek to dobre rozwiązanie a że mamy łapkę solną to przy okazji ponoć dla zdrowia dobrze 🤷‍♀️

Czytam sobie o baby bluesie i chyba mam symptomy... wczoraj mnie tak właśnie przytłaczało wszystko i chyba że 3x płakałam...
    Ale za to dzisiaj patrzę na Zbysia i prawie płacze z miłości jaką do niego czuję 💙
    No hormony wjechały jak nic...
    Przypominałam mojej mamie (bo oczywiście się przejęła jak jej mówiłam wczoraj że mi źle i łzy same się pojawiły) że jak straciłam poprzednią ciążę i jeszcze otym nie wiedziałam a hormony już pewnie leciały to płakałam że nie mam siły butelek pozgniatac i wyrzucić).

A no i nie wiem czy można mieć ten syndrom wicia gniazda po porodzie bo ja np dzisiaj wyrzucałam kosmetyki które już jakiś czas leżą i zakładam że nie będziemy ich używać 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ale chodziło mi o jakieś inne formy umowy z tym samym pracodawca 🤔 to trzeba zbadać trochę, ale kojarzę,że na fb o tym jakaś księgowa pisała. I chyba można coś takiego zrobić, że np. Pół roku siedzisz w domu zupelnia, a drugie pół roku zaczynasz chodzic na pół etatu, co rozciąga Ci to wolne na rok, więc ostatecznie można chyba być pół roku zupełnie z dzieckiem a potem mieć rok na pół etatu, czyli wracać do pracy na pełen etat jak dziecko ma 1,5 roku. Ale tu coś mogę mieszać, bo dyskusja była długa pod postem 🤣 do zbadania, ale to chyba to o czym Meeg pisze?

Longanimity my mamy to łóżeczko w pokoju małej, a na początek Dostawka w sypialni. Już teraz mi się serce kroi jak ja mam takiego maluszka wykopać do innego pokoju 🤯ale dostawki nie wkładam do sypialni póki chodzę z brzuszkiem, sypialnia jeszcze jest dla rodziców 😜😈

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka słodkości ❤️❤️ wydaje się taka duża 😂

No właśnie i tak ten czas leci że dopiero rodziłyśmy a to już niektóre dzieciaczki to niemowlaczki 🙈

A co do wielkości to zmierzyli młodego dzisiaj na 58cm więc na +6cm (wiem że to tak orientacyjnie tak naprawdę 😅 ale najlepsze bo głowę ma 1cm mniejszą 😂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dostawke przy łóżku i maluch tam śpi ładnie. No i śpimy przy włączonej lampce nocnej, tylko mam na to nałożona pieluszkę tetrowa, żeby to światło było przytłumione. Nie odważyłam się jeszcze spać przy wyłączonym świetle.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wyłączone, ale detektor włączony i to nam daje jakaś tam psychiczna ulgę.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa u mnie też dostawka wylądowała w sypialni po porodzie bo właśnie w weekend miałam ją czyścić jakimś specjalnym płynem 🤷‍♀️
    Ja chyba nie zakładam że będzie spał w osobnym pokoju tak szybko... raczej spróbujemy wcisnąć łóżeczko pod ścianę i nie będzie bezpośrednio przy łóżku na tyle żebym mogła przejść i wygodnie usiąść a jak coś żeby było blisko. Bo umówmy się że dostawka supcio bo na wyciągnięcie ręki mam Zbysia ale jednak średnio wygodnie się siada. U nas brakuje fotela do karmienia i choć mamy dużą sypialnie to miejsca już brak ale narazie to słodkie 3kg w miarę na spokojnie ogarniamy 💙

Właśnie też zastanawiałam się nad powrotem na 1/2 etatu na rok i ciekawe czy wyrazili by zgodę (na 7/8 koleżanki pracowały więc mam pewność że się zgadzają) łatwiej byłoby ogarnąć opiekę dla Zbysia bez wysyłania go do żłobka 🤔

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze szpitala z małowodziem, jutro od rana będzie wywoływanie, mam nadzieję (tak obiecali na izbie)🤞

Psychika leży totalnie, ale bardzo liczę na to że jutro faktycznie będzie po wszystkim

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS kciuki za Was ❤️❤️❤️ już wkrótce Malutka będzie z Tobą 🍀🍀🍀

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam komu miałam co odpisać to wrzucę taki misz masz 🙈

Ogoorkowa ja uwielbiam hawajską z czosnkowym i ogólnie jestem team mięso + słodkie 😅 kotlet drobiowy z żurawiną, sushi z mango itp to moje smaki. A ty wiesz jakie zarąbiste są kanapki z żółtym serem i dżemem? 😍

Longanimity jeśli chodzi o cofniętą bródkę to na pewno dobry neurologopeda ogarnie taki temat. Zdecydowanie cofnięta broda może utrudniać ssanie.

RiverS w takim razie jutro od rana trzymamy za Was kciuki ❤️ oby poszło jak najszybciej

Jeśli chodzi o "czatowanie" nad śpiącym dzieckiem to ja tak nie mam 😅 ale spokojnie, przy pierwszym dziecku miałam 😬
    Teraz gdy tylko uda mi się Lidkę odłożyć to lecę ogarniać pranie, sprzątanie, gotowanie, starszych, lekcje, ćwiczenia z Tolką i inne takie rzeczy i naprawdę nie świruje nad kołyską 😅 ale to jak w tym dowcipie, że jak trzecie dziecko połknie monetę to się odlicza z kieszonkowego 😅😅😅

My śpimy przy lampce ale mamy taką z regulacją natężenia i nie razi / nie przeszkadza spać a jednak jak w nocy mała się wierci to od razu widzę co się dzieje i nie łypie światłem.

Liduszka póki co ... jeszcze nie leżała w swoim łóżeczku 😅😅😅
    Plan był taki że w dzień będzie drzemała w salonie w kołysce a w nocy będzie spala w łóżeczku ale te wieczory i nocki mamy dość ciężkie. Nie budzi się często i jak już usnie to śpi, ale czasem to usypianie zajmuje 1,5 h przy czym ona poplakuje. Ja już jestem chyba za stara albo za leniwa, żeby łazić do drugiego pokoju co 5 minut. Może to też kwestia tego, że w dzień nie mam jak odespać bo jest masa obowiązków do ogarnięcia gdy śpi. Więc póki co na pierwszy sen ląduje w kołysce a później po pobudce od razu biorę ją do łóżka i przystawiam na leżąco bo naprawdę szkoda mi każdej minuty snu, zwłaszcza, że wstaje po 6 nawet jeśli ona śpi.
    Myślę, że jak ogarnie tryb dzień/noc i w nocy będą pobudki na cyca bez 2 godzinnych imprez, to będzie spala już w łóżeczku.

Longanimity pisałas o babybluesie i syndromie wicia gniazda. No poziom wahan hormonów w połogu to jest jakiś rollercoaster 🙈
    Ja siebie sama nie poznaje bo kompletnie nie mam ciśnienia na sprzątanie i tak jak całą ciążę potrafiłam się rozpłakać bo okruszek leży na podłodze tak teraz kompletnie się tym nie przejmuje 😬

Ogólnie powiem Wam, że pod kątem emocjonalnym ten połóg jest dla mnie niesamowicie łaskawy. Nie wiem, czy to kwestia tego, że to już 4-te dziecko czy przypadek, ale jeszcze do żadnego dziecka nie miałam tyle czułości i cierpliwości i mimo, że nocami oczy trzymam na zapałkach to jakoś wcale mnie to nie drażni. Kiedyś plakalabym z bezsilności a teraz? Jakiś taki luz ze wszystkim i autentyczny spokój.
    Myślę, że doświadczenie robi tu swoje bo wielu kwestii nie staram się sforsować. Totalnie dopasowuje się do rytmu małej choć kiedyś napewno stawałabym na głowie aby ją wcisnąć w swoje "ramy". Ogólnie mogę chyba powiedzieć, że po raz pierwszy przeżywam taki okres beztroskiego macierzyństwa z noworodkiem 🙂

Jutro Paweł jedzie z Tolą na leczenie zębów. Jest kompletnie przerażony i zestresowany tym. On NIGDY nie był z nią sam u lekarza i nie załatwiał takich rzeczy, nie wie co, gdzie i jak 🙈 starałam się go przygotować na to, jak Tola reaguje na narkozę ale obawiam się, że jutro wróci do domu umordowany totalnie 🙈
    A popołudniu przyjeżdżają na weekend teściowie :)

Przyszły nam też dzisiaj pocztą wszystkie dokumenty Lidki. Jeśli któraś się waha, to mogę polecić ten sposób załatwiania. Składałam wniosek w niedzielę chyba a już dziś wszystko mam :)

A i powiem Wam, że jest 1,5 tyg od porodu a ja mam brzuch mniejszy niż przed zajściem w ciąże 🙈 ogólnie dopiero teraz widać ile schudłam. Wszystko jeszcze zaburza monstrualny biust w sportowym staniku ale spokojnie zakładam jeansy, które przed ciążą leżały schowane w pudle pt. "Jak schudne".
    Także ogólnie fajowo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 21:38

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers, trzymamy jutro od rana kciuki! 🤞🤞🤞

Sara, ja to mam problem wieczorem nawet jak już Mały zaśnie i leży sobie spokojnie w swojej dostawce, iść się wykąpać. Proszę męża, żeby posiedział z nim 🙈 dziś pierwszy raz się przełamałam i jak Filip spał, to poszłam z mężem do salonu zjeść kolację. Jakoś mam taki ogromny lęk w sobie, że dziecko uleje i się zakrztusi i będzie tragedia.
    Też, tak jak Ty, totalnie poddaje się małemu. Jak chce rano jeszcze pospać,to śpimy:) puszczam sobie wtedy robota, żeby posprzątał podłogi, a my leżymy ;) obiady szykuje takie na dwa dni, wieczorem sobie przygotowuje, nie jakieś wykwintne, umówmy się xd ale zapiekankę makaronowa, czy ziemniaki i mieso w rękawie. Po południu tylko wrzucam do piekarnika i gotowe. Mój mąż jest mega wsparciem, jak wróci z pracy to on ten obiad zazwyczaj nam podaje, robi zakupy, przewija małego, kąpiemy go razem. A dziś to w ogóle ja karmiłam małego na boku, jedną ręką trzymałam cyc, druga podtrzymywałam Filipka, żeby się nie przechylał na plecy,tylko był na boczku, a mój mąż z boku leżał i pokazywał mi różne memy i śmieszne filmiki 🤣🤣🤣 takie wsparcie to ja rozumiem 😅

Dziś poszliśmy na spacer i wiecie co, pogoda jest taka jesienna, że musiałam się cofnąć do domu ok czapkę 🙈szok,bo jeszcze trzy dni temu szłam na spacer w koszulce.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rovers kciuki na pokladzie🤞🤞🤞 jutz niedlugo zostaniesz mamą 🙂

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers 🤞🤞🤞 jeszcze trochę i będziesz oflicxac tak jak my ile dni ma Twoje maleństwo 😍

Sara ja wczoraj przymierzyłam spodnie i niby spoko ale one takie przed kostkę ale takie pod pępek więc jak naciągnęłam na brzuch to długość może 7/8 🙈 więc jeszcze leginsy ciążowe używam bo mi wygodnie🤷‍♀️

U nas szykuje się pierwsza noc w śpiworku bo niby pampers suchy a jednak plecy mokre 🙈 mąż kupił inne pampersy (mieliśmy pampers premium Care a teraz mamy też pampers ale avtiv baby z biedronki) i niby to samo a częściej wypadki się zdążają 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też mam lampkę z natężeniem światła i śpimy w takim pół mroku.
    Co do baby blues to zdecydowanie mnie dopadł wczoraj znów przepłakałam pół dnia.. Nie wiem jak sobie poradzę jak Patryk pojedzie w poniedziałek i na samą myśl o tym chce mi się wyć.
    Papiery dla młodego też składałam przez neta w piątek, w poniedziałek przyszedł e-mail że jest zarejestrowany a we wtorek był list z dokumentami.
    Nocki bywają różne dziś jest lepiej bo młody śpi po ok 2.5 - 3h ale wczoraj budził się co godzinę 🤦‍♀️

RiverS trzymamy mocno kciuki ❤️

Przperaszam że tak rzadko się odzywam ale trochę mnie przytłacza rzeczywistość i muszę to trochę ogarnąć.

Miłego dnia

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małą lampeczka na dotyk z jasnieniem i ciemnieniem natężenia, na akumulator czyli jest przenośna. Jeżeli potrzebuje doswiecic sobie przy karmieniu to kładę Ja na łóżku czy w łóżeczku I nie budze Pawła światłem z kinkietów.

Maiora strasznie współczuję z maluszkiem zostawca teraz samej 😐 Maasz możliwość pomocy od mamy choćby obiad czy jakieś zakupy? Doskonale cie rozumiem samej bardzo niezręcznie aczkolwiek na pewno sobie poukładasz wszytsko powoli ❤️

U nas na ulicy dwa domy obok jedna ze starych sąsiadek jest pediatrą. Zaprzyjazniona z rodziną od lat. Spotkałam ją wczoraj wracając ze spaceru z Adą i się zaniepokoiła że ona jeszcze trochę żółtawa
    Zaproponowal ze wpadnie wieczorem mala zbadac ❤️ Przyszła ze stetoskopem i obejrzała młoda we wszystkich możliwych miejscach i otworach 🙂
    Powiedział że jeszcze widać że jest bilirubiny podwyzszona bo lekko zażólkniome są oczka ale bez paniki do dalszej obserwacji. Do 6 tygodnia ma prawo się utrzymywać ale jeżeli nie zejdzie to trzeba zrobić badania. Utrzymujaca się żółtaczka może być wynikiem jakiejś infekcji dlatego też nie wolno bagatelizować.
    Posiedziała porozmawiała z nami. Pawła zna od kiedy był maluszkiem i trochę mu delikatnie zasugerowla żeby jednak więcej był z nami bo widzi że cały dzień coś robił koło domu i trochę zasugerowałam że jest mi czasami ciężko obiad zorganizować jak nie mogę nawet na chwilę młodej zostawić.
    Wczoraj cały dzień z nią ssiedzialam a obiad zrobiłam o 21 dopiero jak sąsiadka poszła. Będzie na dziś.
    Sąsiadka zostawiła mi do siebie numer tel I szczerze zaproponowała że jeżeli jakiejkolwiek mam.pytania czy coś się dzieje mam dzwonić. Jakie to jest wspajiałe mieć obok panią doktor w razie gdyby cokolwiek się działo ❤️

Nie wiem czy wy korzystacie z maginej butelki ale ja jestem w szoku ile ona mi mleka zbiera podczas odciagania 🥛🍼💪

age.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ