Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hawajska i sos czosnkowy 🥳 mąż nienawidzi, ale w pracy mam jednego fana i jak zamawiamy pizze to my na pół bierzemy takie cudo 😅
    Serowy popcorn robiłam w mikrofalówce w domu raz w zyciu, byłam z koleżanką w wieku podstawowkowym, w domu był wtedy tylko tata. Jak zrobiłyśmy, to on sprawdził czy to jej buty tak nie śmierdzą czasem, bo przecież nasze zawsze stoją i nigdy tak nie śmierdziało 😂 chwilę zajęło zanim trafił na trop popcornu 🫣😂

Ja macierzyński wypisze na rok, ewentualnie jakby się coś odwidziało, to chyba można mieć na macierzyńskim jakieś inne formy umowy (ud/uz?) I sobie tak dorabiać 🤔 bo przed rokiem, to na pewno nie chciałabym na pełny etat, jakieś pół ewentualnie? Ale pewnie mi się nie będzie chciało zostawiać tej kruszynki, pracować można zawsze, a dzieci są malutkie tylko raz w życiu 🥹 nawet mój szef (ten starszy, doświadczony, bo młody to tylko na zyski by patrzyl xD) powiedział, że w życiu trzeba czasem dokonywać wyborów, które będzie się wspominać na starość 🙃

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa jeżeli chodzi o te herbatki to na SR r jedna położna zażartowała że no pewnie można wszytskiego prìbowac ale chyba musiałabym cysternę tej herbatki wypić by były widoczne efekty 😃 Ja myślę tak szczerze jednak bardzo dużo to porpstu indywidualne fizjologiczne predyspozycje no ale zawsze można sobie pomagać nic to przeciesz nie szkodzi 🙂

Jeżeli chodzi o kolejkinw kasach to mi tego teraz brakuje 😉 w ciąży z daleka już mnie widzieli i raczej w kolejkach już nie stałam w 3 trymestrze chyba że sama chciałam a teraz z wózkiem każdy ma cie gdzieś i stoisz jak każdy Nowak i Kowlaski 😅 także korzystaj poki jeszcze możesz 😉
    Ja wzięłam rodzicielski na rok od razu i wiem że miesiąc minimum będę na zaległym urlopie. Najchętniej zostałabym z małą w domu do czasu skończenia 2 latek. Podobno do tego czasu dzieci najgorzej przechodzą roznegorodzaju choroby.
    No ale nie ma tak dobrze i trzeba zarabiać.

Ancakime jak u Ciebie samopoczucie? Jak Karolka się czuje?

Rivers 🍀🤞 cały czas czekamy na informacje od ciebie 🙂

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak sobie myślę, że już nigdy nie będzie okazji, aby poświecić jej tyle czasu. Ale staram się mieć w głowie opcje B, w razie jakbym np psychicznie czuła potrzebę wyjścia do ludzi. W tematach, które ogarniam średnio bym mogła dorobić, bo mam lojalkę 😬

Po tym roku chętnie bym np częściowo dała ja do jakiegos klubu maluszka, może znajdę jakaś panią, która w domu prowadzi w pobliżu, a częściowo z moją mamą. No ale pod tym względem zdaje sobie sprawę, że jesteśmy uprzywilejowani bliskością i dostępnością dziadków.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja tez nie lubię tej papierkologii... narazie mam załatwiony urlop macierzyński (na rok) I ubezpieczenie za urodzenie... jeszcze musze jechać z wypisami z hospitalizacji I operacji w trakcie ciąży ale to na spokojnie jak już się ogarnę bardziej 🙈 złożyłam wniosek o 500+ przez bank i niby były pola do wypełnienia i wypełniłam wszystko a jak pobrałam później wniosek pdf to np nie ma adresu zamieszkania młodego wpisanego 🤷‍♀️ narazie dostałam tylko maila ze założyli mi konto na PUE ZUS i tyle... niby mają mi pisać na maila ale pewnie na to konto też będę się logować sprawdzi za jakiś czas 😅

A powiedzcie mi czy też tak macie że jak dziecko leży sobie i śpi a wy coś robicie i ono tylko jęknie to musicie sprawdzić czy wszystko ok 🙈 niby fajnie jak śpi bo mogłabym coś zrobić ale łapie się na tym że i tak siedzę obok i go pilnuje 😜

Z tego co wiem to urlop można skrócić ale chyba w pracy muszą wyrazi zgodę czy coś 🤔 bo jak pytałam o ten skrócony urlop macierzyński po stracie to dziewczyna nie ogarniała i mi tłumaczyła jak mogę skrócić urlop macierzyński 🥴
    Ja zakładam że skorzystam z całości bo akurat będą wakcje a mąż będzie chciał wykorzystać te 9 tygodni które mu przysługują... w tym roku nigdzie nie byliśmy więc w przyszłym może bez szaleństw ale chociażby do dziadków męża na wieś pojedziemy na dłużej. A potem to nie mam pojęcia bo my dziadków mamy piętro niżej ale moja mama jeszcze pracuje, a tata może by i został i bym się nie obawiała o małego ale wtedy nic nie zrobi... niby mąż na zmiany pracuje więc może to jakoś byśmy ogarnęli 🤔 pewnie będziemy gdzieś za pół roku dopiero o tym myśleć albo i dłużej bo też będę mieć zaległy urlop do wybrania.
    Narazie rozkminiam gdzie wstawimy łóżeczko jak Zibi wyrośnie z dostawki 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dużo daje monitor snu ale po jedzeniu nie zasne dopóki jej się nie odpbije bo od jakiegoś czasu coraz więcej ulewa i zwyczajnie boję się że ssie zachłyśnięty.

Macierzyński 20 tyg można skrócić na wniosek pracownika do min 14 tygodni. Rodzicielski można podzielić na kilka części i np wróci do pracy pp 7miesiacach i po toki wybrać pozostałe tygdonie itd.

Agentka to piękne że mąż tak potrafi werbalnie docenić i mówi miłe rzeczy ❤️ to mega ważne i potrzebne.

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą pierwszy tydzień za nami ❤️
    C16-BFA10-D4-F6-4-FF3-B875-5-F623-AA537-BC.jpg

Ogoorkowa, Longanimity, Kania_czubajka, Meeg, Ancalime, Sara30 lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy któraś z was śpi przy włączonej lampce nocnej? 🙈 Bo ja niby chciałam bez ale bratowa mnie przekonała że na początek to dobre rozwiązanie a że mamy łapkę solną to przy okazji ponoć dla zdrowia dobrze 🤷‍♀️

Czytam sobie o baby bluesie i chyba mam symptomy... wczoraj mnie tak właśnie przytłaczało wszystko i chyba że 3x płakałam...
    Ale za to dzisiaj patrzę na Zbysia i prawie płacze z miłości jaką do niego czuję 💙
    No hormony wjechały jak nic...
    Przypominałam mojej mamie (bo oczywiście się przejęła jak jej mówiłam wczoraj że mi źle i łzy same się pojawiły) że jak straciłam poprzednią ciążę i jeszcze otym nie wiedziałam a hormony już pewnie leciały to płakałam że nie mam siły butelek pozgniatac i wyrzucić).

A no i nie wiem czy można mieć ten syndrom wicia gniazda po porodzie bo ja np dzisiaj wyrzucałam kosmetyki które już jakiś czas leżą i zakładam że nie będziemy ich używać 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ale chodziło mi o jakieś inne formy umowy z tym samym pracodawca 🤔 to trzeba zbadać trochę, ale kojarzę,że na fb o tym jakaś księgowa pisała. I chyba można coś takiego zrobić, że np. Pół roku siedzisz w domu zupelnia, a drugie pół roku zaczynasz chodzic na pół etatu, co rozciąga Ci to wolne na rok, więc ostatecznie można chyba być pół roku zupełnie z dzieckiem a potem mieć rok na pół etatu, czyli wracać do pracy na pełen etat jak dziecko ma 1,5 roku. Ale tu coś mogę mieszać, bo dyskusja była długa pod postem 🤣 do zbadania, ale to chyba to o czym Meeg pisze?

Longanimity my mamy to łóżeczko w pokoju małej, a na początek Dostawka w sypialni. Już teraz mi się serce kroi jak ja mam takiego maluszka wykopać do innego pokoju 🤯ale dostawki nie wkładam do sypialni póki chodzę z brzuszkiem, sypialnia jeszcze jest dla rodziców 😜😈

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka słodkości ❤️❤️ wydaje się taka duża 😂

No właśnie i tak ten czas leci że dopiero rodziłyśmy a to już niektóre dzieciaczki to niemowlaczki 🙈

A co do wielkości to zmierzyli młodego dzisiaj na 58cm więc na +6cm (wiem że to tak orientacyjnie tak naprawdę 😅 ale najlepsze bo głowę ma 1cm mniejszą 😂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dostawke przy łóżku i maluch tam śpi ładnie. No i śpimy przy włączonej lampce nocnej, tylko mam na to nałożona pieluszkę tetrowa, żeby to światło było przytłumione. Nie odważyłam się jeszcze spać przy wyłączonym świetle.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wyłączone, ale detektor włączony i to nam daje jakaś tam psychiczna ulgę.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa u mnie też dostawka wylądowała w sypialni po porodzie bo właśnie w weekend miałam ją czyścić jakimś specjalnym płynem 🤷‍♀️
    Ja chyba nie zakładam że będzie spał w osobnym pokoju tak szybko... raczej spróbujemy wcisnąć łóżeczko pod ścianę i nie będzie bezpośrednio przy łóżku na tyle żebym mogła przejść i wygodnie usiąść a jak coś żeby było blisko. Bo umówmy się że dostawka supcio bo na wyciągnięcie ręki mam Zbysia ale jednak średnio wygodnie się siada. U nas brakuje fotela do karmienia i choć mamy dużą sypialnie to miejsca już brak ale narazie to słodkie 3kg w miarę na spokojnie ogarniamy 💙

Właśnie też zastanawiałam się nad powrotem na 1/2 etatu na rok i ciekawe czy wyrazili by zgodę (na 7/8 koleżanki pracowały więc mam pewność że się zgadzają) łatwiej byłoby ogarnąć opiekę dla Zbysia bez wysyłania go do żłobka 🤔

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze szpitala z małowodziem, jutro od rana będzie wywoływanie, mam nadzieję (tak obiecali na izbie)🤞

Psychika leży totalnie, ale bardzo liczę na to że jutro faktycznie będzie po wszystkim

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS kciuki za Was ❤️❤️❤️ już wkrótce Malutka będzie z Tobą 🍀🍀🍀

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam komu miałam co odpisać to wrzucę taki misz masz 🙈

Ogoorkowa ja uwielbiam hawajską z czosnkowym i ogólnie jestem team mięso + słodkie 😅 kotlet drobiowy z żurawiną, sushi z mango itp to moje smaki. A ty wiesz jakie zarąbiste są kanapki z żółtym serem i dżemem? 😍

Longanimity jeśli chodzi o cofniętą bródkę to na pewno dobry neurologopeda ogarnie taki temat. Zdecydowanie cofnięta broda może utrudniać ssanie.

RiverS w takim razie jutro od rana trzymamy za Was kciuki ❤️ oby poszło jak najszybciej

Jeśli chodzi o "czatowanie" nad śpiącym dzieckiem to ja tak nie mam 😅 ale spokojnie, przy pierwszym dziecku miałam 😬
    Teraz gdy tylko uda mi się Lidkę odłożyć to lecę ogarniać pranie, sprzątanie, gotowanie, starszych, lekcje, ćwiczenia z Tolką i inne takie rzeczy i naprawdę nie świruje nad kołyską 😅 ale to jak w tym dowcipie, że jak trzecie dziecko połknie monetę to się odlicza z kieszonkowego 😅😅😅

My śpimy przy lampce ale mamy taką z regulacją natężenia i nie razi / nie przeszkadza spać a jednak jak w nocy mała się wierci to od razu widzę co się dzieje i nie łypie światłem.

Liduszka póki co ... jeszcze nie leżała w swoim łóżeczku 😅😅😅
    Plan był taki że w dzień będzie drzemała w salonie w kołysce a w nocy będzie spala w łóżeczku ale te wieczory i nocki mamy dość ciężkie. Nie budzi się często i jak już usnie to śpi, ale czasem to usypianie zajmuje 1,5 h przy czym ona poplakuje. Ja już jestem chyba za stara albo za leniwa, żeby łazić do drugiego pokoju co 5 minut. Może to też kwestia tego, że w dzień nie mam jak odespać bo jest masa obowiązków do ogarnięcia gdy śpi. Więc póki co na pierwszy sen ląduje w kołysce a później po pobudce od razu biorę ją do łóżka i przystawiam na leżąco bo naprawdę szkoda mi każdej minuty snu, zwłaszcza, że wstaje po 6 nawet jeśli ona śpi.
    Myślę, że jak ogarnie tryb dzień/noc i w nocy będą pobudki na cyca bez 2 godzinnych imprez, to będzie spala już w łóżeczku.

Longanimity pisałas o babybluesie i syndromie wicia gniazda. No poziom wahan hormonów w połogu to jest jakiś rollercoaster 🙈
    Ja siebie sama nie poznaje bo kompletnie nie mam ciśnienia na sprzątanie i tak jak całą ciążę potrafiłam się rozpłakać bo okruszek leży na podłodze tak teraz kompletnie się tym nie przejmuje 😬

Ogólnie powiem Wam, że pod kątem emocjonalnym ten połóg jest dla mnie niesamowicie łaskawy. Nie wiem, czy to kwestia tego, że to już 4-te dziecko czy przypadek, ale jeszcze do żadnego dziecka nie miałam tyle czułości i cierpliwości i mimo, że nocami oczy trzymam na zapałkach to jakoś wcale mnie to nie drażni. Kiedyś plakalabym z bezsilności a teraz? Jakiś taki luz ze wszystkim i autentyczny spokój.
    Myślę, że doświadczenie robi tu swoje bo wielu kwestii nie staram się sforsować. Totalnie dopasowuje się do rytmu małej choć kiedyś napewno stawałabym na głowie aby ją wcisnąć w swoje "ramy". Ogólnie mogę chyba powiedzieć, że po raz pierwszy przeżywam taki okres beztroskiego macierzyństwa z noworodkiem 🙂

Jutro Paweł jedzie z Tolą na leczenie zębów. Jest kompletnie przerażony i zestresowany tym. On NIGDY nie był z nią sam u lekarza i nie załatwiał takich rzeczy, nie wie co, gdzie i jak 🙈 starałam się go przygotować na to, jak Tola reaguje na narkozę ale obawiam się, że jutro wróci do domu umordowany totalnie 🙈
    A popołudniu przyjeżdżają na weekend teściowie :)

Przyszły nam też dzisiaj pocztą wszystkie dokumenty Lidki. Jeśli któraś się waha, to mogę polecić ten sposób załatwiania. Składałam wniosek w niedzielę chyba a już dziś wszystko mam :)

A i powiem Wam, że jest 1,5 tyg od porodu a ja mam brzuch mniejszy niż przed zajściem w ciąże 🙈 ogólnie dopiero teraz widać ile schudłam. Wszystko jeszcze zaburza monstrualny biust w sportowym staniku ale spokojnie zakładam jeansy, które przed ciążą leżały schowane w pudle pt. "Jak schudne".
    Także ogólnie fajowo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 21:38

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers, trzymamy jutro od rana kciuki! 🤞🤞🤞

Sara, ja to mam problem wieczorem nawet jak już Mały zaśnie i leży sobie spokojnie w swojej dostawce, iść się wykąpać. Proszę męża, żeby posiedział z nim 🙈 dziś pierwszy raz się przełamałam i jak Filip spał, to poszłam z mężem do salonu zjeść kolację. Jakoś mam taki ogromny lęk w sobie, że dziecko uleje i się zakrztusi i będzie tragedia.
    Też, tak jak Ty, totalnie poddaje się małemu. Jak chce rano jeszcze pospać,to śpimy:) puszczam sobie wtedy robota, żeby posprzątał podłogi, a my leżymy ;) obiady szykuje takie na dwa dni, wieczorem sobie przygotowuje, nie jakieś wykwintne, umówmy się xd ale zapiekankę makaronowa, czy ziemniaki i mieso w rękawie. Po południu tylko wrzucam do piekarnika i gotowe. Mój mąż jest mega wsparciem, jak wróci z pracy to on ten obiad zazwyczaj nam podaje, robi zakupy, przewija małego, kąpiemy go razem. A dziś to w ogóle ja karmiłam małego na boku, jedną ręką trzymałam cyc, druga podtrzymywałam Filipka, żeby się nie przechylał na plecy,tylko był na boczku, a mój mąż z boku leżał i pokazywał mi różne memy i śmieszne filmiki 🤣🤣🤣 takie wsparcie to ja rozumiem 😅

Dziś poszliśmy na spacer i wiecie co, pogoda jest taka jesienna, że musiałam się cofnąć do domu ok czapkę 🙈szok,bo jeszcze trzy dni temu szłam na spacer w koszulce.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rovers kciuki na pokladzie🤞🤞🤞 jutz niedlugo zostaniesz mamą 🙂

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers 🤞🤞🤞 jeszcze trochę i będziesz oflicxac tak jak my ile dni ma Twoje maleństwo 😍

Sara ja wczoraj przymierzyłam spodnie i niby spoko ale one takie przed kostkę ale takie pod pępek więc jak naciągnęłam na brzuch to długość może 7/8 🙈 więc jeszcze leginsy ciążowe używam bo mi wygodnie🤷‍♀️

U nas szykuje się pierwsza noc w śpiworku bo niby pampers suchy a jednak plecy mokre 🙈 mąż kupił inne pampersy (mieliśmy pampers premium Care a teraz mamy też pampers ale avtiv baby z biedronki) i niby to samo a częściej wypadki się zdążają 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też mam lampkę z natężeniem światła i śpimy w takim pół mroku.
    Co do baby blues to zdecydowanie mnie dopadł wczoraj znów przepłakałam pół dnia.. Nie wiem jak sobie poradzę jak Patryk pojedzie w poniedziałek i na samą myśl o tym chce mi się wyć.
    Papiery dla młodego też składałam przez neta w piątek, w poniedziałek przyszedł e-mail że jest zarejestrowany a we wtorek był list z dokumentami.
    Nocki bywają różne dziś jest lepiej bo młody śpi po ok 2.5 - 3h ale wczoraj budził się co godzinę 🤦‍♀️

RiverS trzymamy mocno kciuki ❤️

Przperaszam że tak rzadko się odzywam ale trochę mnie przytłacza rzeczywistość i muszę to trochę ogarnąć.

Miłego dnia

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małą lampeczka na dotyk z jasnieniem i ciemnieniem natężenia, na akumulator czyli jest przenośna. Jeżeli potrzebuje doswiecic sobie przy karmieniu to kładę Ja na łóżku czy w łóżeczku I nie budze Pawła światłem z kinkietów.

Maiora strasznie współczuję z maluszkiem zostawca teraz samej 😐 Maasz możliwość pomocy od mamy choćby obiad czy jakieś zakupy? Doskonale cie rozumiem samej bardzo niezręcznie aczkolwiek na pewno sobie poukładasz wszytsko powoli ❤️

U nas na ulicy dwa domy obok jedna ze starych sąsiadek jest pediatrą. Zaprzyjazniona z rodziną od lat. Spotkałam ją wczoraj wracając ze spaceru z Adą i się zaniepokoiła że ona jeszcze trochę żółtawa
    Zaproponowal ze wpadnie wieczorem mala zbadac ❤️ Przyszła ze stetoskopem i obejrzała młoda we wszystkich możliwych miejscach i otworach 🙂
    Powiedział że jeszcze widać że jest bilirubiny podwyzszona bo lekko zażólkniome są oczka ale bez paniki do dalszej obserwacji. Do 6 tygodnia ma prawo się utrzymywać ale jeżeli nie zejdzie to trzeba zrobić badania. Utrzymujaca się żółtaczka może być wynikiem jakiejś infekcji dlatego też nie wolno bagatelizować.
    Posiedziała porozmawiała z nami. Pawła zna od kiedy był maluszkiem i trochę mu delikatnie zasugerowla żeby jednak więcej był z nami bo widzi że cały dzień coś robił koło domu i trochę zasugerowałam że jest mi czasami ciężko obiad zorganizować jak nie mogę nawet na chwilę młodej zostawić.
    Wczoraj cały dzień z nią ssiedzialam a obiad zrobiłam o 21 dopiero jak sąsiadka poszła. Będzie na dziś.
    Sąsiadka zostawiła mi do siebie numer tel I szczerze zaproponowała że jeżeli jakiejkolwiek mam.pytania czy coś się dzieje mam dzwonić. Jakie to jest wspajiałe mieć obok panią doktor w razie gdyby cokolwiek się działo ❤️

Nie wiem czy wy korzystacie z maginej butelki ale ja jestem w szoku ile ona mi mleka zbiera podczas odciagania 🥛🍼💪

age.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ