SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg nasza przespała 2 noce w śpiworku, ale dziś idzie do prania, bo został lekko osiurany😬
    (To mi uświadomiło, że powinnam mieć 2…) jest trochę spory, ale zapinany na ramionkach to nie ma ryzyka, że się w tym utopi.
    Mamy też tulik, ale ona go totalnie nie chce. Poczekam jeszcze moment w razie jakby się kolki zaczęły to może go lepiej zaakceptuje, a jeśli nie to odsprzedam.

Ogólnie w ubrankach mi się topi, ale przede wszystkim na szerokość, na długość te 56 dają radę. Z reszta jak patrzę na wymiary to ona nie jest jakaś krótka tylko drobniutka.

Apropo rozmów naszych o d3 pytałam tez dziś położna, mówiła, że jej synowie wszyscy mieli kolki i wysypki po Vigantolu, ale że z jej doświadczenia w zawodzie wynika, że u chłopców układ pokarmowy jest z reguły bardziej wrażliwy. Mówiła, że więcej kolek było gdy d3 łączono z witamina K, a obecnie tu bardziej chodzi o ten olej i nie zakładać, że coś się będzie dzialo, ale jeśli to spróbować d3 z alg a jeśli to nie pomoze to rozpuszczalnej w wodzie. Zobaczymy, na razie drugi dzień z witaminą i nie widzę problemów z brzuszkiem.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS mega Ci współczuję 🥹 ta końcówka powinna być możliwa do przespania!
    Szyjką się nie dołuj bo zobacz na przykładzie Meeg i Agentki jak w moment to się zmieniło, a ile ja łaziłam z rozwarciem 🤷🏻‍♀️ siły. Jeszcze tylko chwilka ❤️

Kania o to o tym nie słyszałam. Co prawda wszystkie dzieci spowijałam od początku z tym, że Emma i Emil byli na butli od razu praktycznie a Tola była ten pierwszy okres w inkubatorku dokarmiana + dożywiana kroplówą więc ciężko mi się odnieść. Co prawda ja spowijam tylko i wyłącznie do spania, pomiędzy drzemkami łapki luźne :)

Meeg ja nie używam bo Liduszka by się utopiła :D póki co do spania spowijam i przykrywam kocykiem zmarzlucha 🙈

Agentka ja właśnie dziś sobie uświadomiłam, jak dzieciaki są różne! Moja Emma przy urodzeniu ważyła 4,2kg i rozmiar 50 nosiła dobry miesiąc. Lidka waży o kilogram mniej i nie sądzę, by tak długo go używała bo 2 pajacyki już odleciały do pudła 🙈 przy czym Lidka jest dłuższa niż Emma była przy narodzinach i ma o wiele większe stopy 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Co do polaczen z rejestracja w przychodni mój rekord to jak kiedys chcialam sie umowic do endo na NFZ i wykonalam 725 samych prob polaczen bo bylo caly czas zajete a jak juz sie polaczylam to bylam 5 w kolejce jak dochodzilam do 1 to rozlaczalo 😂

Ogoorkowa jak chcesz sobie wyobrazic jak bedzie wygladala mala to wyobraz sobie mlodsza kopie męża - moj to czysty klon tatusia 😂😂😂

RiverS bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki żeby poród szybko się zaczął

Co to końcówki ciazy to miałam wrażenie że te ostatnie 3 tyg i czekanie na małego trwały 3 miesiące. Strasznie sie to dluzyło

U nas mały chyba załapał kiedy jest dzień a kiedy noc. Na razie nie chce chwalic ale jest calkiem niezle. W ciągu dnia spi po ok 2h i jest bardzo zainteresowany swiatem a najlepiej mu wiadomo u mamy i taty na rękach 😂 a w nocy spi po 3 i 4 h. Polozna przelozyla wizyte na dzis i musze w wolnej chwili przygotowac sobie liste pytań bo oczywiście zapomne o co mialam spytać. Moim największym zmartwieniem jest teraz pępek bo caly czas nie wiem czy dobrze go pielęgnuje. Wlasnie konczymy pierwsze nocne karmienie i życzymy Wam spokojnej nocki ciocie 😘

Ps. Czy u Was też jest taka burza ?

agentka93 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burzy nie ma, ale też kończymy pierwsze nocne karmienie 🥰

Połączenia na NFZ... xd ja kiedyś dzwoniłam tak długo, że w przeliczeniu czasowo szybciej byłoby pojechać do tego ośrodka i to autobusem 40km , odstać swoje w kolejce w do rejestracji i pogadać z panią osobiście :D ale ja się nie denerwuje, taki lajf🤷

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z nocnego odciągania, ale leci tylko trochę więc chyba młody zjadł całkiem sporo 💪

Musze jutro ogarnąć kwestie spiworka, narazie mam taki zapinany na zamek i jeszcze nie mowrzyłam czy jest dobry... do tej pory śpi w otulaczu first step to takie cos jak tulik, generalnie jak ma ręce do góry to spoko tylko to takie mega cieniutkie jest... wiec skoro ja mam koszule nocną i wchodzę pod kołdrę grubą to jak mogę go w pajacu i cienkim bambusowym utulaczu zostawić 🙈 a spiworek niby 0-3 misieca i rozmiar 62...
    Wczoraj założyłam mu body kolertowe z 5 10 15 i właśnie było takie szerokie strasznie ze odrazu go przebrałam w coś innego 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka teoria że dzieci w pierwszych miesiącach życia są bardzo podobne do biologicznych ojców w celu potwierdzenia ojcostwa. W czasach gdy jescze nie było testów dna podoobienstwo z wyglądu dawało tatusiom pewność że to ich dziecko 😀
    Z wiekiem dzieci się zmieniają ale jak patrzę na moją młoda to nie wygląda jakby miała szanse być mniej podobna. Wszystie gesty minki po ojcu wszytsko😄
    Najgorszy dysonans poznawczy mam kiedy jestem zła na starego a tu mam na rękach jego mała kopie 😃🤯

Tak była burza we Wrocławiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 04:06

Maiora lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg nam to samo. Bartek to jest skoral zdjęta z tatusia. Nie ma szsnls zeby pomyślał ze to nie jego 😂 nawet linie włosów maja taka sama i takie kukuryku na czubku glowy 😂😂😂

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏

Wysłany: 4 października 2023, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odwrotnie! Mały jest baaardzo podobny do mojego brata i do mnie. Z mojego męża w tym momencie ma niewiele 😅 ale dłonie i stopy ma zdecydowanie jego

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że gdybym miala mieć synka to byłby na bank podobny do mnie i mojej rodziny 🙂

Teraz mam ten moment że po karmieniu, usypianu, odciąganiu, myciu butelek i kolejnym usypianiu młoda na chwilę zasnęła to jak tylko się położę to zacznie się cały proces od poczatku bo właśnie mija 2h od kiedy jadła i zaraz będzie chciała znowu 🙂 #wyspiesienaemeryturze

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg łącze się w bólu... dlatego tak bym chciała żeby młody ogarnął efektywne ssanie to odciąganiem i mycie butelek to ile dodatkowego snu 🙈

U mnie burzy nie było, powiało dość mocno i chyba padało 😉

I też słyszałam tą teorie o podobieństwie do ojców. U nas tak jest ale np mój bratanek nie jest podobny do mojej brata ani nikogo z nas 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Longanimity, póki co dni lecą jakoś szybko, coś tam jeszcze znajduję sobie do roboty :P JESZCZE :D choć dzisiaj mam strasznie zdretwiałe nogi + ból po nocnym skurczu prawej łydki :/ jak tu dzisiaj przysiady robić? :D

RiverS szybko Cię do szpitala wysyła, ale... przynajmniej nie będzie tam pytań sąsiadów :/ może coś podziałają z tasiemkami, balonikami... <3

Agentka, czy widzisz już swoje stopy? :D super, że szybko wracasz do swojego normalnego stanu :) i też mam nadzieję, że to drżenie to niedojrzały układ nerwowy!

Maiora, czyli mówisz, że urodzę swoją szwagierkę? :D haha :D też czytałam o tym, że dzieci na początku zawsze wyglądają jak ojcowie, ale najlepiej zbadany przeze mnie przypadek to skóra zdjęta z mamy, babci, cioci, prababci... Strasznie mocne geny muszą tam mieć, ale cała linia żeńska u przyjaciółki jest identyczna :D Z uwagi na pępek może i dobrze,że położna będzie jednak dzisiaj? Niech posprawdza :)

Co do połączeń na NFZ, to ja najczęściej kładę telefon obok na głośniku i sobie idę robić coś innego :D najgorzej jak już jestem prawie prawie i zrywa połączenia :/ albo jak przekierowują i wtedy zrywa połączenie :/

Co do burz, to u nas noc niby spokojna, ale strasznie wiało. Nam zwiało poduchy z kanapy, powywracało kwiatki, ale na szczęście nie poleciały za daleko, namierzone na naszym ogródku. Gorzej, że ekipa sąsiadów zostawiła kawałek styropianu na zewnątrz, wiatr go przewiał pod płot i jak zawiewa to on z hukiem uderza o płot, gdzieś od 5 nad ranem :/ jest tak na wprost naszego okna z sypialni, jakby go w nocy przewiało i by uderzył w okno, to mam zawał murowany :P ale nadal jestem zbyt rozespana, żeby iść z tym coś zrobić, poczekam aż ekipa raczy się zjawić na mieszkaniu i wtedy zagadam o usunięcie hałaśnika :P

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś deszcz całą noc, bardzo wyraźnie się ochłodziło w porównaniu z wczorajszym upałem.
    Nocka piękna- Małą raz przebudzilam po 3,5h a raz sama sie przebudziła chwile przed moim budzikiem. 10 min na karmienie, szybki przewijak i dalej w kime. Także w zasadzie mam przespaną nockę, bo nie da sie tego inaczej nazwać ❤️ oby tak było jak najczesciej, to by było po mnie, bo moja mama mówi, ze ja tak właśnie miałam od samego początku 😅

Longanimity, Meeg mam nadzieję, że to już za rogiem i maluchy będą jadły tylko z cyca 🍀 Też po urodzeniu stwierdziłam, że mimo że to bolesne początki to dużo sprawniej idzie taka opcja karmienia, ile to mniej logistyki.

Ogoorkowa tak 🫢 Zaczęłam sie mieścić w swoje buty, piękne uczucie.

Iga jest na razie podobna sama do siebie 😂 Serio nie wiem do kogo!

Stary mnie w nocy wkurzył, bo grał i zapomniał, że pies musi iść siku i zjeść. Dostał może mocniej niż powinien, ale po prostu mi sie przykro zrobiło, że o niej zapomniał.

Ogoorkowa tak 🫢 Zaczęłam sie mieścić w swoje buty, piękne uczucie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝

Wysłany: 4 października 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tu ostatnio, jak któraś z Was pisała o tym spaniu na brzuszku i wstyd się przyznać ale ja też o tym nie pomyślałam 😅 boże, jak to dobrze że mamy to forum. Mój Maluch niebardzo jest zadowolony z brzuszkowania na macie, wytrzymuje chwilkę zazwyczaj, raz czy dwa się zdarzyło, że polezal 5 min. Raz to był taki zły, że aż głowę dźwigał do góry i ani na moment jej nie położył. A teraz śpi sobie na brzuszku 🥰

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka pozytywnie zazdroszczę tego karmienia szczególnie nocnego...
    Zibi dodatkowo odpycha się rączkami od piersi więc jest jeszcze walka o przystawienie... także nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam... no i zaczynam analizować że może z mojej piersi wolno leci... albo coś... bo z laktatorem to też siedzę i siedzę i leci i leci... tyle że laktator czeka na uszczelki nowe wiec może to być kwestia że robi się słaba próżnia do zassania🥴

Próbowałam dzisiaj już dzwonić nawet byłam pierwsza ale po 10 min się rozłączyłam bo męża nie ma a ja karmie,mały jest niespokojny więc średnio to ogarnę jakby ktoś odebrał 😵‍💫

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podobieństwa to moja mama mówi, że Lidka to moja kopia. Ja w niej widzę Emmę 😁 na pewno bardziej jest podobna do mnie karnacją. Ja, Emma i Emil mamy brązowe oczy i ciemną karnację ale za to Tola to jest skóra zdjęta z ojca 🙈 Tola jest blondynką o szarych oczach, Paweł też ma szare i mają ciemną oprawę oka. Lidka wydaje mi się, będzie "ciemniejsza" :)

U nas dziś nocka super! Mała usnęła o 22, udało się ją włożyć do kołyski i spala do 2! 😁 o 2 nie walczyłam nawet i od razu wzięłam ją do łóżka, przystawilam i przysypiałam jednym okiem 🙈 potem jadła dopiero po 6 i o 7:40 wstałyśmy ❤️

Byli u nas dziadkowie a zaraz zbieramy się do przychodni :) miłego dnia dziewczyny

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ulala! Zazdroszczę :D rano miałam niezłe stopy, ale im dalej w ciągu dnia tym gorzej 😅 Iga daje tacie zdecydowanie za dużo luzu, skoro miał siłę w nocy grać zamiast łapać każda sekundę snu! 😏 to kiedy idziesz na te paznokcie? :D

Longanimity, pewnie za dużo analizujesz i pokarm leci w sam raz ❤️ takie maluszki chyba nie łączą jeszcze tego, że jak prostują ręce, to będą się od czegoś odpychać, oddalać? To chyba jeszcze takie dość mimowolne ruchy?

Sara i jak spotkanie z dziadkami? :)

U mnie pojawiło się delikatne pobolewanie i wskoczyłam na piłkę. Niestety nie ma to formu skurczy, nie ma szczytu i odpoczynku, tylko ćmi, no ale lepsze to niż nic 🙄

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że Ada ma zatkany kanalik łzowy w jednym oczku 😐 id rana jej się zbiera spiszek mimo że kilkanrazy przywalam solą.
    Jest szansa że uda się bez wizyty u pediatry domowymi sposobami czy masażem? Czy nie ma szans i od razu się umawiać po jakieś kropelki?

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg teoretycznie tak, wczoraj właśnie położna mówiła że kanaliki u takich maluchów są bardzo cieniutkie i często się zatykają i właśnie żeby przemywać solą fizjologiczną i masować gdyby coś. Ale nie będę doradzać bo może jednak dobrze to skonsultować...

Ja chyba rzeczywiście bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkiego... jak tylko Zibi coś marudzi to muszę podejść i sprawdzić i pogłaskać... nienwiem czy tak się powinno ale chce żeby czuł się bezpiecznie...

Aktualnie ściągam mleko po 40 min karmienia... niby dojadl tylko jakieś 30ml... ale jak położna mówiła wczoraj że powinien w 15 min oprozniac pierś no to coś nie halo jest... 😮‍💨

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, u nas dopóki oczko wygladało podejrzanie, łzawiło i ok raz dziennie było delikatnie zaropiałe to położna zaleciła przebywać solą, ale jak po kilku dniach co godzinę praktycznie miał już ropę w kąciku oczka to mieliśmy iść do lekarza i skończyło się na antybiotyku + zalecenie masażu kanalika jak dolegliwości trochę ustąpią 😉

Widziałam, że było kilka tematow, do których chciałam się odnieść, ale nie mam kiedy z tym moim nieodkładalnym, zainteresowanym wszytskim bobasem 🙈

Odnośnie szwów, u mnie jeszcze w ubiegłym tygodniu jeden wyszedł...
    Te z zewnątrz sciagala położna, cześć wewnętrznych też, reszta się rozpuszczała, ale mówiła, ze to może potrwać nawet 5 tygodni, więc spokojnie, trzeba dać im czas 😊

Podobieństwo Leosia póki co jest trudne do określenia, na początku wydawało mi się, że jest podobny do męża, nawet robili podobne miny 🤣 ale teraz już sama nie wiem, bo ogólnie oboje mamy podobny typ urody i często byliśmy odbierani jako rodzeństwo 🙈 a chwilę obecną pewne jest tylko, że Mały ma po mnie stopy 😄

Rivers, trzymaj się ☺ jesteś już tak blisko miło wszytsko i niedługo Maluch będzie z Tobą 🥰

Odnośnie karmienia to muszę przyznać, że dziecko faktycznie bez porównania stymuluje...ostatnio trochę nawalałam z odciaganiem laktatorem, bo zwyczajnie jak jestesmy sami to niekiedy mi rąk brakuje, żeby odciągać i wtedy coraz częściej przystawiałam Leosia i dzisiaj rano obudzilam się z wielką plama na koszulce i mlekiem kapiacym samym z siebie 😵 kilka razy juz miałam mokra koszulkę, ale nigdy aż tak i mimo, ze z mm się juz nie rozstaniemy to cieszę się, że udaje się częściowo ta laktacje podtrzymać i jest trochę mleczka dla Małego ☺

Wczoraj mieliśmy też już ostatnia wizytę położnej 🥲 jakoś tak dziwnie, bo naprawdę była dla mnie skarbnica wiedzy i w razie wątpliwości zawsze mogłam dopytać 😁 no i mała aktualizacja masy - 4520 g 🐻 powoli jest co nosić 😆

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg jak dopiero się coś zaczyna, to prawdopodobnie sól fizjologiczna i masażyk wystarczą ❤️ oby :)

Pucz, no no! Kawał bobaska już 🤩 piszesz, że nieodkladalny, ale tak męcząco, czy póki co jeszcze uroczo? 😉

Mi chyba los chce coś powiedzieć, bo zostały mi 4 daktyle, byłam w sklepie i akurat była promocja, że taniej rpzy zakupie 2 paczek. Wiec kupilam 2 i chyba jeszcze troche musze ich zjesc 🥲 a te są niedobre, bo takie zwykłe, poprzednia wielka paczkę miałam takich super bio i wgl, zupełnie inne były 😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ