Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg nasza przespała 2 noce w śpiworku, ale dziś idzie do prania, bo został lekko osiurany😬
    (To mi uświadomiło, że powinnam mieć 2…) jest trochę spory, ale zapinany na ramionkach to nie ma ryzyka, że się w tym utopi.
    Mamy też tulik, ale ona go totalnie nie chce. Poczekam jeszcze moment w razie jakby się kolki zaczęły to może go lepiej zaakceptuje, a jeśli nie to odsprzedam.

Ogólnie w ubrankach mi się topi, ale przede wszystkim na szerokość, na długość te 56 dają radę. Z reszta jak patrzę na wymiary to ona nie jest jakaś krótka tylko drobniutka.

Apropo rozmów naszych o d3 pytałam tez dziś położna, mówiła, że jej synowie wszyscy mieli kolki i wysypki po Vigantolu, ale że z jej doświadczenia w zawodzie wynika, że u chłopców układ pokarmowy jest z reguły bardziej wrażliwy. Mówiła, że więcej kolek było gdy d3 łączono z witamina K, a obecnie tu bardziej chodzi o ten olej i nie zakładać, że coś się będzie dzialo, ale jeśli to spróbować d3 z alg a jeśli to nie pomoze to rozpuszczalnej w wodzie. Zobaczymy, na razie drugi dzień z witaminą i nie widzę problemów z brzuszkiem.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS mega Ci współczuję 🥹 ta końcówka powinna być możliwa do przespania!
    Szyjką się nie dołuj bo zobacz na przykładzie Meeg i Agentki jak w moment to się zmieniło, a ile ja łaziłam z rozwarciem 🤷🏻‍♀️ siły. Jeszcze tylko chwilka ❤️

Kania o to o tym nie słyszałam. Co prawda wszystkie dzieci spowijałam od początku z tym, że Emma i Emil byli na butli od razu praktycznie a Tola była ten pierwszy okres w inkubatorku dokarmiana + dożywiana kroplówą więc ciężko mi się odnieść. Co prawda ja spowijam tylko i wyłącznie do spania, pomiędzy drzemkami łapki luźne :)

Meeg ja nie używam bo Liduszka by się utopiła :D póki co do spania spowijam i przykrywam kocykiem zmarzlucha 🙈

Agentka ja właśnie dziś sobie uświadomiłam, jak dzieciaki są różne! Moja Emma przy urodzeniu ważyła 4,2kg i rozmiar 50 nosiła dobry miesiąc. Lidka waży o kilogram mniej i nie sądzę, by tak długo go używała bo 2 pajacyki już odleciały do pudła 🙈 przy czym Lidka jest dłuższa niż Emma była przy narodzinach i ma o wiele większe stopy 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Co do polaczen z rejestracja w przychodni mój rekord to jak kiedys chcialam sie umowic do endo na NFZ i wykonalam 725 samych prob polaczen bo bylo caly czas zajete a jak juz sie polaczylam to bylam 5 w kolejce jak dochodzilam do 1 to rozlaczalo 😂

Ogoorkowa jak chcesz sobie wyobrazic jak bedzie wygladala mala to wyobraz sobie mlodsza kopie męża - moj to czysty klon tatusia 😂😂😂

RiverS bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki żeby poród szybko się zaczął

Co to końcówki ciazy to miałam wrażenie że te ostatnie 3 tyg i czekanie na małego trwały 3 miesiące. Strasznie sie to dluzyło

U nas mały chyba załapał kiedy jest dzień a kiedy noc. Na razie nie chce chwalic ale jest calkiem niezle. W ciągu dnia spi po ok 2h i jest bardzo zainteresowany swiatem a najlepiej mu wiadomo u mamy i taty na rękach 😂 a w nocy spi po 3 i 4 h. Polozna przelozyla wizyte na dzis i musze w wolnej chwili przygotowac sobie liste pytań bo oczywiście zapomne o co mialam spytać. Moim największym zmartwieniem jest teraz pępek bo caly czas nie wiem czy dobrze go pielęgnuje. Wlasnie konczymy pierwsze nocne karmienie i życzymy Wam spokojnej nocki ciocie 😘

Ps. Czy u Was też jest taka burza ?

agentka93 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burzy nie ma, ale też kończymy pierwsze nocne karmienie 🥰

Połączenia na NFZ... xd ja kiedyś dzwoniłam tak długo, że w przeliczeniu czasowo szybciej byłoby pojechać do tego ośrodka i to autobusem 40km , odstać swoje w kolejce w do rejestracji i pogadać z panią osobiście :D ale ja się nie denerwuje, taki lajf🤷

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z nocnego odciągania, ale leci tylko trochę więc chyba młody zjadł całkiem sporo 💪

Musze jutro ogarnąć kwestie spiworka, narazie mam taki zapinany na zamek i jeszcze nie mowrzyłam czy jest dobry... do tej pory śpi w otulaczu first step to takie cos jak tulik, generalnie jak ma ręce do góry to spoko tylko to takie mega cieniutkie jest... wiec skoro ja mam koszule nocną i wchodzę pod kołdrę grubą to jak mogę go w pajacu i cienkim bambusowym utulaczu zostawić 🙈 a spiworek niby 0-3 misieca i rozmiar 62...
    Wczoraj założyłam mu body kolertowe z 5 10 15 i właśnie było takie szerokie strasznie ze odrazu go przebrałam w coś innego 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka teoria że dzieci w pierwszych miesiącach życia są bardzo podobne do biologicznych ojców w celu potwierdzenia ojcostwa. W czasach gdy jescze nie było testów dna podoobienstwo z wyglądu dawało tatusiom pewność że to ich dziecko 😀
    Z wiekiem dzieci się zmieniają ale jak patrzę na moją młoda to nie wygląda jakby miała szanse być mniej podobna. Wszystie gesty minki po ojcu wszytsko😄
    Najgorszy dysonans poznawczy mam kiedy jestem zła na starego a tu mam na rękach jego mała kopie 😃🤯

Tak była burza we Wrocławiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 04:06

Maiora lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg nam to samo. Bartek to jest skoral zdjęta z tatusia. Nie ma szsnls zeby pomyślał ze to nie jego 😂 nawet linie włosów maja taka sama i takie kukuryku na czubku glowy 😂😂😂

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏

Wysłany: 4 października 2023, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odwrotnie! Mały jest baaardzo podobny do mojego brata i do mnie. Z mojego męża w tym momencie ma niewiele 😅 ale dłonie i stopy ma zdecydowanie jego

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że gdybym miala mieć synka to byłby na bank podobny do mnie i mojej rodziny 🙂

Teraz mam ten moment że po karmieniu, usypianu, odciąganiu, myciu butelek i kolejnym usypianiu młoda na chwilę zasnęła to jak tylko się położę to zacznie się cały proces od poczatku bo właśnie mija 2h od kiedy jadła i zaraz będzie chciała znowu 🙂 #wyspiesienaemeryturze

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg łącze się w bólu... dlatego tak bym chciała żeby młody ogarnął efektywne ssanie to odciąganiem i mycie butelek to ile dodatkowego snu 🙈

U mnie burzy nie było, powiało dość mocno i chyba padało 😉

I też słyszałam tą teorie o podobieństwie do ojców. U nas tak jest ale np mój bratanek nie jest podobny do mojej brata ani nikogo z nas 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Longanimity, póki co dni lecą jakoś szybko, coś tam jeszcze znajduję sobie do roboty :P JESZCZE :D choć dzisiaj mam strasznie zdretwiałe nogi + ból po nocnym skurczu prawej łydki :/ jak tu dzisiaj przysiady robić? :D

RiverS szybko Cię do szpitala wysyła, ale... przynajmniej nie będzie tam pytań sąsiadów :/ może coś podziałają z tasiemkami, balonikami... <3

Agentka, czy widzisz już swoje stopy? :D super, że szybko wracasz do swojego normalnego stanu :) i też mam nadzieję, że to drżenie to niedojrzały układ nerwowy!

Maiora, czyli mówisz, że urodzę swoją szwagierkę? :D haha :D też czytałam o tym, że dzieci na początku zawsze wyglądają jak ojcowie, ale najlepiej zbadany przeze mnie przypadek to skóra zdjęta z mamy, babci, cioci, prababci... Strasznie mocne geny muszą tam mieć, ale cała linia żeńska u przyjaciółki jest identyczna :D Z uwagi na pępek może i dobrze,że położna będzie jednak dzisiaj? Niech posprawdza :)

Co do połączeń na NFZ, to ja najczęściej kładę telefon obok na głośniku i sobie idę robić coś innego :D najgorzej jak już jestem prawie prawie i zrywa połączenia :/ albo jak przekierowują i wtedy zrywa połączenie :/

Co do burz, to u nas noc niby spokojna, ale strasznie wiało. Nam zwiało poduchy z kanapy, powywracało kwiatki, ale na szczęście nie poleciały za daleko, namierzone na naszym ogródku. Gorzej, że ekipa sąsiadów zostawiła kawałek styropianu na zewnątrz, wiatr go przewiał pod płot i jak zawiewa to on z hukiem uderza o płot, gdzieś od 5 nad ranem :/ jest tak na wprost naszego okna z sypialni, jakby go w nocy przewiało i by uderzył w okno, to mam zawał murowany :P ale nadal jestem zbyt rozespana, żeby iść z tym coś zrobić, poczekam aż ekipa raczy się zjawić na mieszkaniu i wtedy zagadam o usunięcie hałaśnika :P

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś deszcz całą noc, bardzo wyraźnie się ochłodziło w porównaniu z wczorajszym upałem.
    Nocka piękna- Małą raz przebudzilam po 3,5h a raz sama sie przebudziła chwile przed moim budzikiem. 10 min na karmienie, szybki przewijak i dalej w kime. Także w zasadzie mam przespaną nockę, bo nie da sie tego inaczej nazwać ❤️ oby tak było jak najczesciej, to by było po mnie, bo moja mama mówi, ze ja tak właśnie miałam od samego początku 😅

Longanimity, Meeg mam nadzieję, że to już za rogiem i maluchy będą jadły tylko z cyca 🍀 Też po urodzeniu stwierdziłam, że mimo że to bolesne początki to dużo sprawniej idzie taka opcja karmienia, ile to mniej logistyki.

Ogoorkowa tak 🫢 Zaczęłam sie mieścić w swoje buty, piękne uczucie.

Iga jest na razie podobna sama do siebie 😂 Serio nie wiem do kogo!

Stary mnie w nocy wkurzył, bo grał i zapomniał, że pies musi iść siku i zjeść. Dostał może mocniej niż powinien, ale po prostu mi sie przykro zrobiło, że o niej zapomniał.

Ogoorkowa tak 🫢 Zaczęłam sie mieścić w swoje buty, piękne uczucie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝

Wysłany: 4 października 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tu ostatnio, jak któraś z Was pisała o tym spaniu na brzuszku i wstyd się przyznać ale ja też o tym nie pomyślałam 😅 boże, jak to dobrze że mamy to forum. Mój Maluch niebardzo jest zadowolony z brzuszkowania na macie, wytrzymuje chwilkę zazwyczaj, raz czy dwa się zdarzyło, że polezal 5 min. Raz to był taki zły, że aż głowę dźwigał do góry i ani na moment jej nie położył. A teraz śpi sobie na brzuszku 🥰

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka pozytywnie zazdroszczę tego karmienia szczególnie nocnego...
    Zibi dodatkowo odpycha się rączkami od piersi więc jest jeszcze walka o przystawienie... także nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam... no i zaczynam analizować że może z mojej piersi wolno leci... albo coś... bo z laktatorem to też siedzę i siedzę i leci i leci... tyle że laktator czeka na uszczelki nowe wiec może to być kwestia że robi się słaba próżnia do zassania🥴

Próbowałam dzisiaj już dzwonić nawet byłam pierwsza ale po 10 min się rozłączyłam bo męża nie ma a ja karmie,mały jest niespokojny więc średnio to ogarnę jakby ktoś odebrał 😵‍💫

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podobieństwa to moja mama mówi, że Lidka to moja kopia. Ja w niej widzę Emmę 😁 na pewno bardziej jest podobna do mnie karnacją. Ja, Emma i Emil mamy brązowe oczy i ciemną karnację ale za to Tola to jest skóra zdjęta z ojca 🙈 Tola jest blondynką o szarych oczach, Paweł też ma szare i mają ciemną oprawę oka. Lidka wydaje mi się, będzie "ciemniejsza" :)

U nas dziś nocka super! Mała usnęła o 22, udało się ją włożyć do kołyski i spala do 2! 😁 o 2 nie walczyłam nawet i od razu wzięłam ją do łóżka, przystawilam i przysypiałam jednym okiem 🙈 potem jadła dopiero po 6 i o 7:40 wstałyśmy ❤️

Byli u nas dziadkowie a zaraz zbieramy się do przychodni :) miłego dnia dziewczyny

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ulala! Zazdroszczę :D rano miałam niezłe stopy, ale im dalej w ciągu dnia tym gorzej 😅 Iga daje tacie zdecydowanie za dużo luzu, skoro miał siłę w nocy grać zamiast łapać każda sekundę snu! 😏 to kiedy idziesz na te paznokcie? :D

Longanimity, pewnie za dużo analizujesz i pokarm leci w sam raz ❤️ takie maluszki chyba nie łączą jeszcze tego, że jak prostują ręce, to będą się od czegoś odpychać, oddalać? To chyba jeszcze takie dość mimowolne ruchy?

Sara i jak spotkanie z dziadkami? :)

U mnie pojawiło się delikatne pobolewanie i wskoczyłam na piłkę. Niestety nie ma to formu skurczy, nie ma szczytu i odpoczynku, tylko ćmi, no ale lepsze to niż nic 🙄

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że Ada ma zatkany kanalik łzowy w jednym oczku 😐 id rana jej się zbiera spiszek mimo że kilkanrazy przywalam solą.
    Jest szansa że uda się bez wizyty u pediatry domowymi sposobami czy masażem? Czy nie ma szans i od razu się umawiać po jakieś kropelki?

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg teoretycznie tak, wczoraj właśnie położna mówiła że kanaliki u takich maluchów są bardzo cieniutkie i często się zatykają i właśnie żeby przemywać solą fizjologiczną i masować gdyby coś. Ale nie będę doradzać bo może jednak dobrze to skonsultować...

Ja chyba rzeczywiście bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkiego... jak tylko Zibi coś marudzi to muszę podejść i sprawdzić i pogłaskać... nienwiem czy tak się powinno ale chce żeby czuł się bezpiecznie...

Aktualnie ściągam mleko po 40 min karmienia... niby dojadl tylko jakieś 30ml... ale jak położna mówiła wczoraj że powinien w 15 min oprozniac pierś no to coś nie halo jest... 😮‍💨

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, u nas dopóki oczko wygladało podejrzanie, łzawiło i ok raz dziennie było delikatnie zaropiałe to położna zaleciła przebywać solą, ale jak po kilku dniach co godzinę praktycznie miał już ropę w kąciku oczka to mieliśmy iść do lekarza i skończyło się na antybiotyku + zalecenie masażu kanalika jak dolegliwości trochę ustąpią 😉

Widziałam, że było kilka tematow, do których chciałam się odnieść, ale nie mam kiedy z tym moim nieodkładalnym, zainteresowanym wszytskim bobasem 🙈

Odnośnie szwów, u mnie jeszcze w ubiegłym tygodniu jeden wyszedł...
    Te z zewnątrz sciagala położna, cześć wewnętrznych też, reszta się rozpuszczała, ale mówiła, ze to może potrwać nawet 5 tygodni, więc spokojnie, trzeba dać im czas 😊

Podobieństwo Leosia póki co jest trudne do określenia, na początku wydawało mi się, że jest podobny do męża, nawet robili podobne miny 🤣 ale teraz już sama nie wiem, bo ogólnie oboje mamy podobny typ urody i często byliśmy odbierani jako rodzeństwo 🙈 a chwilę obecną pewne jest tylko, że Mały ma po mnie stopy 😄

Rivers, trzymaj się ☺ jesteś już tak blisko miło wszytsko i niedługo Maluch będzie z Tobą 🥰

Odnośnie karmienia to muszę przyznać, że dziecko faktycznie bez porównania stymuluje...ostatnio trochę nawalałam z odciaganiem laktatorem, bo zwyczajnie jak jestesmy sami to niekiedy mi rąk brakuje, żeby odciągać i wtedy coraz częściej przystawiałam Leosia i dzisiaj rano obudzilam się z wielką plama na koszulce i mlekiem kapiacym samym z siebie 😵 kilka razy juz miałam mokra koszulkę, ale nigdy aż tak i mimo, ze z mm się juz nie rozstaniemy to cieszę się, że udaje się częściowo ta laktacje podtrzymać i jest trochę mleczka dla Małego ☺

Wczoraj mieliśmy też już ostatnia wizytę położnej 🥲 jakoś tak dziwnie, bo naprawdę była dla mnie skarbnica wiedzy i w razie wątpliwości zawsze mogłam dopytać 😁 no i mała aktualizacja masy - 4520 g 🐻 powoli jest co nosić 😆

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg jak dopiero się coś zaczyna, to prawdopodobnie sól fizjologiczna i masażyk wystarczą ❤️ oby :)

Pucz, no no! Kawał bobaska już 🤩 piszesz, że nieodkladalny, ale tak męcząco, czy póki co jeszcze uroczo? 😉

Mi chyba los chce coś powiedzieć, bo zostały mi 4 daktyle, byłam w sklepie i akurat była promocja, że taniej rpzy zakupie 2 paczek. Wiec kupilam 2 i chyba jeszcze troche musze ich zjesc 🥲 a te są niedobre, bo takie zwykłe, poprzednia wielka paczkę miałam takich super bio i wgl, zupełnie inne były 😅

age.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ