Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbysiu jednak złapał jakiegoś wirusa 😔
    Ale pani doktor bardzo fajna, dostaliśmy zalecenia także inhalacje, pryskadełka itd nie wiem jak ja ogarnę te kolejne dni bo mocno mnie stresuje jak on śpi 😵‍💫

A mąż jak to facet zadaniowy i chce skończyć panele kłaść w pokoju młodego...

Chyba będę mame prosić żeby przychodziła pilnować małego a ja sobie drzemne w ciągu dnia bo obstawiam cięższe noce, chociaż możemy na noc nasibin baby stosować

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity dużo dużo zdrówka dla małego 😘

Agentka ja mam brzuch znacznie mniejszy niż przed ciążą 🙈 ogólnie wszystkie ciuchy są luźne 🙈 także mnie to bardzo cieszy

Kania niby nie krwawi ale chyba gdzieś zahaczył o ubranko bo jakby się oderwał z jednej strony tylko i jest taka żółta wydzielina, którą wycieram. Nie śmierdzi, nie ma krwi. No nie wiem sama 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszej Ady pępuszek też sam nie odpadał i pewnego dnia Pawel widział że już powoli odchodzi i mu troszkę "pomogł" i przyspieszył temat 🙈 wszytsko pięknie ładnie pod spodem wyglądało,
    Sara żółta wydzielina to normalne, tez sie nią stresowlam ale wycieraj patyczkiem i wszystko ładnie za chwilę odpadnie 🤞
    Longaninity zdrówka, dobrze że jest mama pod ręką to pomoże w razie kryzysu. Taka mam w pod nosem to skarb ❤️ a Zadaniowi mężowie są super dopóki nie ingerujesz w ich zadania 😅

Nie mowilam wam ale Ada tak pięknie główke podnosi, trzymam chwile I obarca w prawo i lewo 💪 silna dziewczynka super sobie radzi. Jak tylko skończy się etap brzuszkowy to będzie przeradosna słodka dziewczynka💜

Ogoorkowa, agentka93 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg właśnie chyba to etap odpadania bo teraz widzę, że z drugiej strony też się "odkleja". Więc podejrzewam, że będzie jutro wisiał na włosku :)

Swoją drogą. Macie dla maluszków maty? My będziemy kupować ale ilość ich na rynku przyprawia o ból głowy 🙈

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak oczyszczam pępek to lekko widzę, że na patyczku zostaje krew, więc trochę się obawiam czy wszystko ok. Ale nie śmierdzi ani nie ma ropy…

Przesłałam też do znajomej lekarki te drgania, które Mała ma przez sen, mówi, że wyglada to na fizjologiczne, ale teraz widzę jak takie jedno zwrócenie uwagi może zryć banie matki 😬

Mamy matę na razie taką malutką z Kinderkraft, jest też do niej góra z zabawkami, ale na razie chyba na nie za wcześnie i używamy tylko dolnej części do leżenia na brzuszku.
    47763352-1-D5-C-414-C-AF52-461-C47-AC877-C.jpg

Ogoorkowa, Meeg, Ancalime, Kania_czubajka, MerryCherry2 lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, jak piesek pięknie pilnuje Igusi :) i w ogóle jak ona ładnie leży na brzuszku! Długo tak wytrzymuje? Nie dźwiga główki?
    Mata super! Na pewno później się przyda jak już mała będzie bardziej kumata, żeby bawić się zabawkami :)
    No to prawda, że jedna uwaga może zaszczepić tyle wątpliwości w młodej matce... ale dobrze, że to skonsultowałaś, będziesz spokojniejsza.
    A z pępkiem to widzę, że każda z Nas ma swoje kłopociki...

My mamy mate piankową czarno-białą
    https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-kojec-dla-dzieci-25el-14353480575

Oraz taka z pałąkami do zabawy https://allegro.pl/oferta/mata-plac-zabaw-gimnastyka-lesna-kraina-tiny-love-7697862236

Obie to prezenty, teraz na brzuszkowania kładę Filipka na te puzzlową. Ta leśna kraina czeka jeszcze na swoją kolej :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, około 7 minut się dziś udało, ale przekladalam jej główkę w jedna i druga stronę, jak miała dość.
    Jak sie wkurza po kilku minutach to unosi głowę także reaguje na bieżąco, aby tego nie robiła.
    No i musi być najedzona, bo karmie ją w pozycji na brzuszku także jak nie jest to usiłuje jeść to co ma pod spodem 😅

A piesek tak- czujny, jak wraca ze spaceru to zerka do dostawki kontrolnie 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podrzucam dwa artykuły do poczytania na nocne dyżury 🙂

https://bobotic.pl/faq/?gclid=Cj0KCQjwmvSoBhDOARIsAK6aV7jVRRFNoBj5feupY_HTNu1Hc_6PYzXCoulUjnYsJaO7FEX4_cD0KicaAmewEALw_wcB

https://www.kasiazielinska.pl/kupa-niemowlaka-wielki-problem-w-malej-pieluszce/?fbclid=IwAR2D9hc4Z0ROLUqKcMNotX6JOuJLZGNnHS_Vhi0_-HzScymrrR6hu1oXECQ

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ten piesek wygrywa wszystko :D ale ma teraz zadanie 😁 ❤️

Ja jestem strasznie zawiedziona, przy przyjęciu było "to proszę się ubrać w koszule porodowa i wziąć plan porodu" a potem się wyciszyło, wieczorem jeszcze skurcze 100 co 7 min a dzisiaj rano już tylko takie do 40, jeden tylko 89, zupełnie nieregularne 😓 czekam na obchód, bo może wystarczy tylko jakoś szturchnac trochę ta akcje, żeby jej się przypomniało co ma robić?
    Próbowałam że tak powiem od dupy strony podzialac, czyli zjadłam jabłko na czczo, potem zupę mleczna (laktoza z mleka to killer dla moich jelit 😆) ale nic to nie dało 😥

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, ogromne gratulacje! ❤️ Końcówka była ciężka, ale teraz będzie lepiej! 😘

Ogoorkowa, tymi wartościami się nie przejmuj! Jak sobie patrzyłam na KTG to skurcze miałam takie 50-60 a i zdarzał się 30, który silnie odczuwałam. A jak leżałam z balonikiem i był skurcz to KTG pokazywało wartość 0! Zapytałam o to położną i powiedziała że to znaczy że KTG było źle podpięte 🙈

Longanimity, zdrowia dla Zbysia!

No właśnie z leżeniem na brzuszku jest tak, że dziecko nie powinno podnosić głowy, prawda? Bo położna mówiła że jak podnosi to jest ok.

Sara, u nas też jest żółta wydzielina przy pępuszku ale zaraz kikut powinien odpaść, trzyma się na jednej niteczce 🥳

Agentka, nie dziwię się że się martwisz drganiami! U nas bródka Helence drga, wygląda to tak jakby chciała dodatkowo pierś pobudzić.

Wysyłam troszkę słodyczy 🥰
    IMG-20231002-161347.jpg

agentka93, Ogoorkowa, Ancalime, Meeg, Longanimity, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ada m chrypke..czy to obserwować i czekać aż minie czy z takim maleństwem to idzie się do lekarza? Sprawdzam tem i nie przekracza 38 póki co.

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg my byliśmy wczoraj ze Zbysiem . Zawsze lepiej sprawdzić. Chrypką to też raczej nie sapka.
    My mamy leczenie objawowe wirusa. Miesięcznemu dzidzousiowi już można więcej leków podać więc warto iść chociażby żeby się dowiedzieć co i jak podać ewentualnie.

Zdrowka dla Ady🧸

U nas chyba wczoraj był najgorszy dzień objawowy... dzisiaj jakby ciut lepiej. Mniej więcej 1/3 nocy Zbyś przespał na mnie chyba dla lepszego samopoczucia nas obojga 🙈 bo jak jęczał i chrypiał to wolałam go wziąć na siebie... powiem wam że to dla mnie niewytlumaczalne bo normalnie jak mi kiedyś szwagierka opowiadała że tak spała z synkiem to byłam w szoku że się nie bała... no to teraz już wiem o co chodzi 😮‍💨

Dobrze że karmie mieszanie bo rano Zibi nie miał chyba siły na ssanie piersi (nie żeby od czwartku lepiej mu szło ssanie w ciągu dnia i nie dawaliśmy mu mm) z butli zjadał więc to najważniejsze! Także właśnie siedzę i odciągam pokarm bo wiem jakie to dla niego ważne i mam motywacje dodatkową!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem! Przesyłam zdjęcie uśmiechniętej Karolaczki - robi się coraz bardziej kontaktowa 🙂

[url

Po pierwsze ogromne gratulacje, RiverS. Nie miałam jak wcześniej napisać 😘.

Ogoorkowa, oby dali coś na podbicie Twoich skurczy. Szkoda abyś się męczyła, no i przecież to już czas. Mam nadzieję, że w szpitalu się ogarną.

Meeg, myślę że bym skontrolowała, chrypka raczej nie jest typowa. Z czasem łatwiej będzie nam rozróżniać co jest jeszcze normą, a co wymaga konsultacji. Zdrówka dla Ady.

Dla Zbysia też 😘. Ech ta jesienna aura. To nie tylko pumpkin spice latte i fajne swetry, ale jak widać również i większe ryzyko złapania wirusa. Ale z tego co piszesz to całkiem nieźle znosi, oby tak dalej 💪🏻. Podziwiam za walkę o mleczko, ja pomału odpuszczam.

Kasio, ale Helenka śliczna! Karoli też tak drgała bródka, ale z czasem zaczęło to zanikać. To właśnie ta niedojrzałość układu nerwowego, minie 🙂.

Sara, co słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 09:40

Ogoorkowa, agentka93, Meeg, Kasio, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaczek przesłodki! Widać po jej spojrzeniu te różnice w wieku naszych dziewczyn 😍 Karolinka zdecydowanie ma już "ogarnięte" spojrzenie

Ogoorkowa jak na froncie?

Maiora samopoczucie lepiej?

Longanimity z każdym dniem powinno już być lepiej. Najważniejsze, że Zbysio je ❤️

Meeg ja pewnie bym poszła ale tak myślę, może Ada popłakała jakoś więcej i ochrypła? Nie wiem sama 🤷🏻‍♀️

Kasio Lidce też brodka drży i już w szpitalu o to pytałam i właśnie mówili, że to niedojrzałość układu nerwowego 😬

U nas właśnie rozjechali się goście. Od piątku byli teściowie ale było bardzo miło ❤️ dzieci starsze ich obsiadły więc w zasadzie ja zajmowałam się tylko Lidką 🙈 teściowa wczoraj zrobiłam nam obiad na dzisiaj 🫣

Dzisiaj za to przyjechali moi rodzice 🤦🏻‍♀️ mama nawet nie zapytała jak się czuje, nie mówiąc już o lakonicznym "pomóc ci coś?". Posiedzieli.... 15 minut! Po czym mamusia rzuciła, że zajrzą we wtorek przed wylotem 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze nieregularnie, ale przynajmniej mocniejsze niż rano. Niestety budynek ma tylko 1 piętro, więc mało schodów jest, na zewnątrz pizga, więc tylko krótkie spacerki 😓 dzisiaj nic nie zrobią, bo niedziela i im się chyba nie chce 😒 na plus, pojawiło się plamienie, czyli te nijakie skurcze coś tam sobie działają z szyjką. Jest Parówka na kolacje, ostatnio po parówkach na kolację mi się rozkręciło 🤣

Najgorszy dla mnie teraz scenariusz to jakby mnie chcieli wypisać. Panicznie bym się bała, że znowu jak się rozkręci, to zdechnie przy wenflonie i przyjęciu... Ja tu przyjechałam z regularnymi skurczami (miały po ok. 45 s zamiast minuty, ale były co 2,5 minuty od 2h, wcześniej rzadsze przez kilka h, ale tez dosc dlugie), na ktg przy przyjęciu nie umiałam podać swojego adresu i leżałam z miska na wymioty, bo mną tak szarpało... ciężko nazwać to tylko przepowiadaczami chyba 😓 ale mam dobry nastrój jeszcze, może jutro coś więcej podziałają a najpóźniej we wtorek, bo wtedy będzie mój prowadzący na dyrzuze 🤞

Blond27 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka pozdrawia :D

IMG20231008163517.jpg
    free online photo gallery

Ogoorkowa, agentka93, Longanimity lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ewidentnie stres okoloszpitalny zatrzymał akcje… No niestety w tych warunkach trudno się odstresować😏

Sara Lidka jest przeurocza 💞 widzę we wszystkich Twoich dzieciach jakiś taki charakterystyczny rys, niby różne, a jednak ewidentnie rodzeństwo :))

U nas dziś byli teściowie, Iga miała pierwsze wyjście do restauracji i spisała się na medal :) Przespała całą akcje i obudziła się dopiero na jedzonko w domu.

Dziś nocka średnio, wybudziłam ją na jedzenie około 23, sama poszłam spać to nie chciała się do 1 mężowi uspokoić aż nie nakarmiłam jej znowu… Później ładnie jedzonko od 4 i ponownie impreza 🫣 Bez płaczków, ale z fikaniem i radosnym okrzykiem „A!”, gdy tylko chwile nie zwracałam na nią uwagi. Do 6 z nią walczyłam aż nie uznałam, że damy jeść i to ją ostatecznie uśpiło. A w międzyczasie próbowałam wszystkiego 🤷🏻‍♀️ Po czym spała pięknie prawie do 10 i wcale nie chciała wstać 😅
    To się pokrywa z moim snem w ciąży na samej końcówce, najlepiej mi się spało 6-10…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Lidka ma fajne wdzianko ❤️

Ogoorkowa oby się rozkręciło!🤞🍀

U nas Zbysiu dzisiaj różnie, albo karmie go na śpiocha albo ma dłuższy czas aktywności... a to chyba jeszcze nie ten czas🤔 przez co znowu wszystko kręci się wokół jedzenia aczkolwiek w dzień była tylko jedna taka akcja... teraz wisi n a cycu i podejrzewam że może boli go gardełko😔
    Katarek zaczął schodzić więc aspirator już się przydał i jak narazie jest spoko.

Mieliśmy go kąpać koło 19 ale ze jadł niedawno to niechcialam bezpośrednio po... więc mam nadzieję że koło 21 się uda 😅
    Musze tą codzienną rutynę ogarnąć... niby wszystko jest dobrze a mam wrażenie że nie ogarniam nic... bardzo głupie uczucie... I to zafiksowanie małym... Już się przejmuje moją piątkową wizytą u lekarza a to prawie tydzień czyli 1/3 życia Zbysia więc jeszcze dużo się zmieni 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa mi też się wydaje, że adrenalina, kortyzol zatrzymały akcje 🙄 mi się tak zdarzyło i raz, 2 dni przed porodem Lidki też się zbieraliśmy do szpitala ale dzieci i mąż tak mnie wyprowadzili z równowagi, że akcja ustala po kilku godzinach w mgnieniu oka. Spróbuj się wyluzować, nie myśleć o skurczach i popłynąć na tej fali.
    Wiem, że to szalenie trudne ale autentycznie, ja w dzień porodu wstałam rano i stwierdziłam, że nie będę wyczekiwać jego oznak tylko naciesze się brzuszkiem. Zrobiłam sobie zdj brzuszkowe, obiad na wypasie a między skurczami zszywalam Emmie legginsy zamiast skurcze liczyć 🫣 i poleciało w moment. Trzymam kciuki za możliwe najszybszą akcje ❤️

Agentka serio? :D dla mnie Emma i Emil wyglądają jak bliźniaki ale Tolka obok nich dosłownie jak podrzucona 🤣🙈 za to Lidka szalenie przypomina mi Emmę.
    U nas takie 1,5-2h cyrkowanie w nocy jest gdy wpadnę na pomysł odłożenia małej do kołyski. Jak śpi ze mną to budzi się na 5-cio minutowego cyca i śpi dalej 🫣
    Przedwczoraj był sztos bo usnęła o 22 i obudziła się na karmienie o... 4 😅 potem o 7 😅
    Przybiera mi po 50-70g na dobę i w dzień często je więc w nocy jej nie budzę.
    Super, że tak miło spędziliście niedzielę 😍 ja z Lidką jedynie spacerowałam i byłam kilka razy w sklepie, nie zaliczylyśmy jeszcze karmienia poza domem :)

Lidka przez weekend przyjmowala audiencje dziadków i pradziadków i nazbierała kupę kasy 🙈 muszę dziś przysiąść i założyć jej konto, będzie się jej zbierało :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja będę się starała, a raczej będę musiała, ogarnąć jakąś rutynę jak już Paweł wyjedzie. Póki co dopasowuje się do małej ale zainstalowałam sobie apke gdzie notuje godziny karmienia, spania, kupy 🙈
    Zauważyłam też, że dla Lidki optymalny czas aktywności to około 1,5 h w dzień. Przez te 1,5 h się przebieramy, karmimy, bawimy, tulimy i jak z zegarkiem w ręku po 1,5 h robi się marudna i potrzebuje pomocy w zasypianiu. Wystarczy, że wezmę ją do piersi i jest odlot w 2 minuty. Jeśli "przegapimy" ten czas albo coś jej przeszkadza to robi się marudna co raz bardziej i sama się nakręca, robi się przemęczona i wtedy usypianie jest mega ciężkie a ona śpi niespokojnie.
    Może spróbuj notować z apką? Może się okazać, że rytm jest tylko go nie zauważasz :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ