Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, zdrówka! Normalne że tęsknisz 🙁 Daj znać jak się czujesz!

Sara, jedna porcja MM na pewno nie zaszkodzi, chociaż Lidka może jest z tych mniejszych 😁 synek mojej koleżanki słabo przybierał, był ciągle około 10 centyla i kazali jej dokarmiać. Nie wpłynęło to na siatkę - nadal był w 10 centylu, ale pierś po jakimś czasie odrzucił 😐 u nas z kolei w środę było 5,7kg, a wczoraj Helunia wydawała mi się bardzo ciężka i ją zważyłam i 5,5kg. Chyba takie wahnięcia mogą się zdarzać 🤷🏼‍♀️

Ja na święta robię tylko ciasta 😁 i całe szczęście - zrobiłam je wczoraj! Dziś tryb marudy się włączył i jak w końcu padła to wpakowałam ją w śpiworek, bez mycia i bez przebierania a naszykowałam wcześniej świąteczną piżamkę 😠

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio powiem Ci, że coś w tym musi być bo Lidka nawet w ciąży nie rosła jakoś spektakularnie 🤷🏻‍♀️ dziś mm nie dostała i usypianie wyglądało jak zawsze. Nie zdziwię się jak prześpi 6-7 h po samej piersi bo już tak bywało.
    Lidka w tej chwili trzyma się 16-18 percentyla. Przybiera tylko wolno od momentu tego przeklętego szczepienia. wcześniej przybierała po 200-250g tygodniowo a teraz ok 80-100g ale do tej pory robi 5-8 kup dziennie i mam wrażenie, że wszystko przez nią przelatuje. Nałożył się na to skok i pleśniawki 🙄 jeśli ma dobry humor to ssie naprawdę długo, pięknie się przystawia i jest spokojna po karmieniu. Ale jak ma nerwa to się szarpie z cyckiem zamiast jesc i wrzeszczy 🤷🏻‍♀️

Co do samego ważenia to Lidka na długość wyrosła z wagi i wystarczy że piętą dotknie podłogi a pomiar jest totalnie nieadekwatny 🤷🏻‍♀️ jutro jak będę miała chwilę to zwaze ją na lidlomixie 😅 jakoś

Lidka dzisiaj autentycznie usypiała tylko na mnie. Wieczorem usnęła o 20:30 na mojej klacie i obudziła się przy odkładaniu 🙄 dopiero przed 22 udało mi się ją uśpić na dobre i wstać 🙄

Poprasowałam wszystkim ciuchy na całe święta i idę do kuchni. Jeszcze tylko sałatka dzisiaj i spadam spać 🙄 jutro rano sprzątanie w domu i startuje z daniami wigilijnymi 🙈 na poniedziałek zostawiłam sobie do zrobienia jedną sałatkę i karpatkę bo we wtorek znowu mamy gości u nas.

Wiecie za czym tęsknię z czasów "przed dziećmi?" Za tym, że jak na święta posprzątałam w sobotę to do środy było czysto 😂😂😂

Mam nadzieję, że Lidka jutro będzie łaskawa bo dzisiaj miała dzień rzepa 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brakuje jedynie czasu 🤷‍♀️ ale to i tak będą najpiękniejsze święta 🥰

Zdrówka dziewczyny i spokoju!

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny! 🎄❤️
    Ja wyszłam i wracam na diagnostykę po świętach, bo niestety nie wszystko wyszło jak powinno, a genetycznie niestety jestem obciążona. Dlatego mam nadzieję że uda mi się wycisnąć z tych świąt jak najwięcej miłości, mimo że będą dla mnie cholernie trudne.
    Tulcie się dużo z maluchami, bo nigdy już nie będą tacy mali 🥹

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny ❤️

U nas już po Wigilii, właśnie wstawiłam ostatnią zmywarkę 😅 nie sądziłam, ze uda mi się samej wszystko ogarnąć ale udało się. Jutro na spokojnie a we wtorek znów mamy gości u nas 🙈

Dzieciaki tak zadowolone z prezentów, że to był jeden wielki pisk. O ile Emmie i Emilowi nie problem coś kupić bo oni jasno wyrażają swoje marzenia tak Tolka najczęściej nową zabawkę rzuca w kąt. A dzisiaj pełen szał i wszystkie prezenty trafiliśmy w dychę . Lidka do 15 sobie radziła super ale popołudnie i wieczór już był ciężki bo było za dużo wszystkich i wszystkiego. Dostała kupę prezentów ale jej serduszko skradł grzyb mombelli 😀 mamlała go jak opętana i sama łapała i trafiała do buzi 🥺

Usnęła dopiero o 21:30 i mam nadzieję, ze pośpi bo mam nadzieję rozprostować gnaty

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt, dziewczyny!

My przetrwaliśmy Wigilię u teściów,trochę było ciężko,bo mały się przestraszył chyba ilości ludzi i płakał. Ale potem było lepiej ;) noc super. Sen 20-3, i 3-7. Jedna pobudka na jedzonko i spaciu. Ale powiem Wam, że jestem zła trochę na moją mamę, że sobie nie daje niektórych rzeczy przetłumaczyć. Jak mówię, że mały ciężki i bolą ręce nosić, to mówi że nosidło. No kurde, mówię że nie wolno na razie. No to idzie tekst hit: kiedyś tak było i wszyscy żyjecie. No serio? Mamo? Młoda baba a takie rzeczy gada.. to mówię że nie po to ja płacę pieniądze za fizjo żeby potem dzieciaka ładować w nosidło. Ech no. Tak samo, powysylalam jej linki do rzeczy, które może kupić wnukowi pod choinkę, to i tak kupiła po swojemu xD najgłośniejsze i najbardziej świecące zabawki w całym sklepie chyba. Babcia :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara mam nadzieję że nocka udana! Super że wszystko wam się udało i Lidka dała radę ❤️

Rivers zdrowia i spokoju! I szybkiej diagnostyki po świętach.

A nam Zbyś zrobił świąteczny prezent i spał do 7.20 z karmieniem o 3.40 🙉 co prawda przebudzał się trochę w nocy no ale to co innego niż jak trzeba wstać i karmić albo wstać rano i już koniec spania 😅
    Także jakbym poszła spać jak zwykle a nie siedziała dłużej to byłam bym wyspana że hoho 😁

Zbysiu chyba całkiem spoko zniósł wigilię... trochę był w szoku chyba i niby później wołał o jedzenie... ale ilość musiała się zgadzać łącznie z tym ze karmienie z 17 przesunęło się na prawie 18 a ostatnie przed snem nocnym 19.30... niby człowiek wie... ze wieczorem mysi być więcej karmień a znowu pomyślałam że skoro zjadł o 16 to kolejne o 19 😅 także sprawdził się zakup gotowych butelek z mlekiem akurat na szybką wieczorną przekąskę 😉 ale te dłuższe przerwy chyba też przez to że był dużo noszony i prawie nic nie ulał.

I dodatkowo ładnie leżał na macie na brzuszku bo coś się działo i choinka świeciła, także muszę mu ustawić mate tak żeby widział choinkę to może będzie chętniej leżał 😁

No i nie wiem jak u was... ale jak nie tylko ja się zajmuje Zbysiem to wydaje mi się że on co chwilę śpi 😅 wczoraj zaliczył 1 długą drzemkę, 2 krótsze i 2 takie 15min na jazdę samochodem 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS wspaniale, źe wyszłaś na Święta! Oby diagnostyka była błyskawiczna.

Sara jak nocka? Super, że dzieciaki zadowolone 😊 Z tego co pamietam Lego królowało?

Oj Kania 🙈 Mama widzę lekko niereformowalna. Powiedz a próbowałaś chusty? Wczoraj wsadzilam Igę, jak już miała dosyć i przespała 1,5h w niej mimo całego rozgardiaszu.

Longanimity nie znam się, ale czy karmienie mm na zadanie wchodzi w grę? Może to jest jakaś opcja:)

U nas średnia atmosfera na wigilii, bo powychodziły niektóre smutne fakty w rodzinie męża. Nie ma to na nas bezpośredniego wpływu, ale jak w rodzinie się zle dzieje to same wiecie, że nie da się przejsc obojetnie.
    Ale Iga przeszła niezle. Najpierw u teściów co prawda nie mogła zasnąć, może 10 minut drzemki. A później już na miejscu tez dosłownie chwila po wyjściu z samochodu. Wiec zapakowalam ja w chuste, tym bardziej, ze dużo kobiet było, które są strasznie podekscytowane bobasem i jakkolwiek Iga ewidentnie lubi ludzi, bo posyła każdemu uśmiechy to już później była padnięta. Jedynie co teściowa w stylu mojej mamy, wkładam Igę w chuste a ona za nami chodzi i „ciu ciu ciu” wiec powiedziałam „idziemy spać Iga, cichutko” i miałam wrażenie, ze to „cichutko” to bardziej do teściowej niż Igi 😂 Ale zrozumiała.
    Co ciekawe, wcześniej teściowa byla anty chusta, a jak wczoraj babcia męża komentowała „nie nos, bo do osiemnastki będziesz nosic” (tekst autentyk) to zaczela mówić „przecież to jest fajne, czuje się bezpieczna, bo jest przy mamie”.
    Iga w nocy się obróciła o 180 stopni w dostawce 🙈
    Nie wiem, jak ona to robi- chyba się odpycha nóżkami od obramówki.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas nocka okropna. Nie wiem ile razy się budziłam. 20? 30? Średnio co kilkanaście-kilkadziesiąt minut były płaczki 😏 nie wiem czy coś jej dokuczało czy była tak przebodzcowana ale nocka chyba najsłabsza jaką pamiętam 🙄

Oby dziś było lepiej :)

Agentka LEGO to u Emila króluje. Dostał duży zestaw, książkę z instrukcjami rysowania krok po kroku postaci z Minecrafta, poduszkę Jaśka z Minecrafta i szczoteczkę soniczną. Emma szczoteczkę, szkatułkę na biżuterię, spodnie dzwony i radiobudzik na BT. Tolka pufe -worek sako, klocki magnetyczne, układankę z kolorami i zestaw do herbatki :D
    A Lidka lusterko do auta, kilka zawieszek, gryzak mombelli i przytulankę szmatkę :D

A ja? Standardowo jak co roku - planner 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, Kania współczuję wam wysłuchiwania takich tekstów 🙈 wiem, że to potrafi popsuć nastrój. Ja też nie znoszę takich mądrości. Moja babcia świecie wierzy w to, że ilość pokarmu zależy od ilości jedzenia, które ja zjem 😅

Kania ja mam uczulenie na "kiedyś tak było". Kiedyś ludzie wierzyli, że ziemia jest płaska... 🙈

A przyznajcie się, która usłyszała o tym, żeby nie jeść kapusty z grzybami przy karmieniu 😂

Ja chyba mam luz w tych kwestiach bo w rodzinie jestem rekordzistką w liczbie dzieci 😅 i chyba wszyscy zakładają, ze i tak zrobię tak jak uważam i nikt z radami nie wyjeżdża.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no ja tak właśnie karmie na żądanie ale godziny mniej więcej są już stałe (zależy o której wstanie ale pozniej to jakoś zawsze wychodzi już podobnie) a te wieczorne są właśnie na żądanie więc wolę nawet wcześniej o tej 17 dać mu na spokojnie żeby o 19 te 150ml mu się zmieściło na spokojnie bo inaczej jest płacz 🙉
    Teraz w sumie było podobnie... myślałam że jest głodny... trochę mi nie pasowało bo po 2h... okazało się że "dorabiał" 💩 poraz 3ci od rana i chyba zaczęło go to męczyć. Zostawiłam go dziadką bo chcieliśmy iść razem z mężem na msze, mówię że jadł o 10 więc spoko ale wstał po 9 z drzemki, a było koło 11... wracamy i mówią że ani chwili nie spał i nie chciał być w wózku tylko płakał strasznie i dali mu jeść 🤷‍♀️ wzięłam go do nas i usnął w 2min 😅
    A tekst o chuście... no genialny 🤣

Sara wspólczuje gorszej nocki 😵‍💫 może kolejny skok już? Ale pewnie raczej przebodzcowanie, oby dała ci dzisiaj odpocząć!

To ja dziękuję że mam takich rodziców i teściów... w sumie jedynym wybrykiem było przy łamaniu opłatkiem jak teściu życzył mi żeby nam się jeszcze rodzina powiększyła a wiedzą że przy moim leczeniu narazie nie ma takiej opcji... ale tlumacze sobie że to były takie ukryte życzenia zdrowia które pozwoli na kolejnego dzidziusia 😅 ale to taki niereformowalny człowiek, jego córka przez prawie 10 lat o dziecko się starała a on co roku jej życzył tego dziecka... a ona biedna przeżywała potem te życzenia 😮‍💨
    No ale żeby nie było zakochani we wnukach i raczej się nie wymądrzają 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jakbym karmiła piersią to byłaby nadzieja że dostanę specjalne pierogi albo uszka może z pieczarkami 🤔 bo tak to przecież "tylko" mam chorobę przewlekłą jelit 😅 nie no śmieje się bo nie wymagam od nikogo żeby mi specjalnie coś przygotował.
    Ale już wydałam sobie wewnętrznie polecenie na przyszły rok że zrobie sobie właśnie pierogi albo ruskie albo właśnie z pieczarkami albo paszteciki żeby nie trzeba było lepić 😅 a przy okazji będę robić dla Zbysia choć on z kapustą będzie mógł zjeść 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity niee, raczej nie skok bo w dzień jest naprawdę dobrze. Właśnie siedzimy u dziadków, Lidka śpi mi na rękach ale rano miała drzemke w wózku 3 h.
    Wczoraj wieczorem usnęła o 17 na drzemke ale obudziła ją kupa po 5 min. Potem gości ciąg dalszy więc usnęła na sekundę po 18 a na noc dopiero o 21:30. Cały wieczór mnóstwo ludzi, prezentów, hałasu + przemęczenie. Myślę że w nocy odreagowywała po prostu

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 25 grudnia 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chustę, to nie próbowałam, mam jakąś, dostałam od koleżanki ale nawet nie wiem, co to za firma ani nic 🤷 miałam chęć kiedyś chustować ale później jakoś minęło. W dzień Fifi naprawdę fajnie się bawi i serio nie noszę go aż tak dużo, jakby się mogło wydawać. Raczej właśnie w takich sytuacjach świąteczno- niedzielnych jest noszony i to faktycznie boli 😅 nie jest on okruszkiem powiem Wam. W czwartek mamy szczepienie, więc powiem Wam ile waży, się czuje że blisko 7 kilo.

Ja na temat jedzenia nie usłyszałam nic , natomiast na temat picia alkoholu hicior! Że przecież procenty nie przechodzą do mleka, także spokojnie można drinka wypić. 🤦 szkoda słów. Do brze naprawdę, że ja mam swój rozum.

Dzisiaj mój syn spisał się na medal. Miał dziś mega dobry humor ☺️drzemki oczywiście jak komandos, po 25 mi. Ale już przywykłam, że w dzień nie mam co liczyć na więcej 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania te nasze chłopaki to rosną jak na drożdżach, Zbyś 2tyg temu ważył 6kg 🙉

I powiem wam że ostatnio ciut mniej ulewa 🤷‍♀️ nie wiem czy to kwestia tego że miał lekkie zaparcie (wczoraj była 💩 na 4x a dzisiaj jak walnął to zastanawiałam się nad myciem pod kranem) więc może spinał się dodatkowo przez to... albo po wizycie u osteo miał coś pouciskane i przez to ulewał... nie wiem ale napewno powiem na kolejnej wizycie.
    No i te udeczka jego takie fajniutkie pulchne się robią co mnie uspokaja przy tych jego ulewaniach 😅

Sara jak kolejny wieczór i nocka?
    U nas wczoraj było dosłownie 2 dzieci (poza Zbysiem i Ignasiem w brzuszku 🥰) 3,5 i 1,5lat a było tak głośno 😅 no i Zbyś dawał radę... przez chwilę... zaraz przed przyjazdem miał turbodrzemke... więc dość szybko zachciało mu się spać... było przed 17 i myślała że zdąży się zdrzemnąć przed jedzeniem (to o czym wczoraj pisałam) ale nie mógł usnąć a potem zrobić się głodny i to tak konkretnie bo musiało być 150ml (musiałam dorobić bo był płacz) zanim zjadł to wjechało przemęczenie i padł jakoś 18.10... no i teraz budzić czy nie budzić... bo sam jakoś się nie chcial obudzić 🙈 no ale zaryzykowałam na obudzenie chyba 18.45... 19.30 kompanko a potem jadł ostatnie mleczko prawie na śpiocha (muszę zmienić smoczki w butelkach na ten przepływ po 3m).
    Nocka nienajgorsza... sporo się przebudzał... jeszcze tylko dzisiaj i jutro już spokojniej 😵‍💫

No i hit poranka... tatuś zauważył że czas na drzemkę... chodzi buja... 5 min... 10... może 15 minęło wkurzył się i walnął tekstem "jak nie chcesz to nie spij" położył w kokonie... podeszłam, pomiziałam 1min później dziecko śpi 😅

Miłego dnia dziewczyny! Ostatni dzień Świąt z takimi małymi dzieciaczkami 🙉 za rok będą biegać ❤️🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też dobry dzień! Wiecie co, ja się tak przejmowałam tymi świętami ze względu na Fifiego a on sobie świetnie dał radę :) a wczorajsza noc to był jakiś kosmos! Położyłam chłopaka o 20 i spał nieprzerwanym snem do 5:30! 9.5 h bez jedzenia. Mega regeneracyjny to był sen dla mnie, bo faktycznie niecodziennie się zdarza mi spać ciągiem 6 h a z drugiej strony, czy to nie za długo dla takiego malca? To już nie noworodzio,przecież jakby był głodny wcześniej,to by dał znać.

Edit: a no i Fifi zjadł o tej 5:30 i to tylko z jednej piersi i poszedł spać dalej w łóżeczku, i spał do 8:20 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 19:28

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, ja się tez martwię czy to nie za długo, ale Iga od 2 tygodni dzień w dzień zasypia o 21 i spi do 9 rano…
    Jak się przebudza w nocy to w ogóle nie wola tylko ciumka paluszki i idzie spać dalej.
    Tez sobie mysle, ze gdyby była głodna to przecież by dała znać 🤷🏻‍♀️

Z reszta w dzień tez się nauczyła kontynuować drzemke z paluszkami. Wybudza się na chwilkę, rozgląda, paluszki i dalej śpioszek.

Ja się cieszę ze Święta się kończą ;) Mimo wszystko że nie było tragedii to widziałam, że czasami ma dosyć. Jak dziś od rana szykowaliśmy obiad dla rodzinki to było ok, gadała do nas, smiala się, drzemkowała, kiedy chciała. Ale popołudniu jak się zrobiło bardziej tłumnie, do tego więcej psów w domu to już miała duże trudności, aby zasnąć i ostatecznie 17:30 był taki ryk, jakiego już dawno nie było. Ona bardzo mało płacze o ile zadbamy o jej potrzeby na bieżąco, a dziś już ewidentnie było apogeum tych 3 dni i zamieszania.

Chciałabym jechać z nią jutro na basen, ale trochę się obawiam czy jej znowu nie dołożę wrażeń zbyt dużo.
    A w piątek jedziemy do chirurga sprawdzić naczyniaka na buźce.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka,pewnie tak było, że się 3 dni nagromadziły i na koniec był wybuch. Dużego mała ma naczyniaka?

My za dwa dni mamy szczepienie, zobaczymy, czy nam nie przełożą, bo mały dalej ma trochę gile, kicha i ma załzawione oczy. Zaczęłam się zastanawiać,czy to nie jest alergia?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj nocka dramat 🙄 zasnęła o 19:30 ale wstała o 20 z płaczem. Usnęła ponownie o 21. Zdążyłam się wykąpać, zjeść coś i od 22 jazda 🙄 w nocy milion pobudek.

Rano tak jak codziennie Paweł poszedł z nią na spacer - codziennie usypiała w wózku i kontynuowała sen przez 2-3 h a dziś wrócił po 20 min z ryczącym dzieckiem bo kompletnie nie chciała spac i płakała w wózku. Więc suma summarum przez cały dzień miała 4 drzemki po 20 minut. Cały dzień płaczu i maruderstwa. Zasnęła o 19:50 i naprawdę mam nadzieję, że nie wstanie za chwilę bo naprawdę padam na twarz po tych świętach 🥵

Lidka jest cholernie wrażliwa i wiecie jak się zawsze skarżyłam na weekendy a w święta doszło zamieszanie, goście. Z resztą same widzicie po dzieciach jak odreagowują krzyki innych dzieci i taki harmider etc. U mnie tak jest co weekend a w święta to już w ogóle masakra 🙄
    A dzieci do szkoły wracają dopiero w styczniu 🤯 potem 2 tygodnie ferii 🙈 uroczo
    Ja nie wiem kiedy Lidka do tego przywyknie 🤷🏻‍♀️

Dzisiaj Lidusia skończyła 3 miesiące 🥺
    I wazy... 5060g 🙄 martwi mnie ta jej waga ale przystawia się książkowo, słychać jak połyka, karmię 9-12 razy na dobę, robi 3-4 kupy dziennie, pieluszki moczy... Ja nie wiem czemu tak słabo. Jest na 13 centylu (najniższa waga po urodzeniu na 27 centylu)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj teściowa namawiała żebyśmy zostali dłużej 🙉 nawet nie wiedziałam że będę taka zasadnicza no ale nie po to wypracowałam rutynę żeby teraz sobie dowalić 🤷‍♀️ jak będzie trochę większy to nie wykluczam że będziemy rutynę naciągać 😅

Sara może Lidka z tych chudszych... jak masz wątpliwości to moze zgłoś pediatrze przy kolejnej wizycie szczepiennej... ale może to też wynika z tej jej wrażliwości 🤔

Kania nie wiem ile u Filipka już ten katar... ale Zbysiu to chyba ze 2tyg walczył ostatnio 😮‍💨
    W sumie ja nie lepsza bo u mnie 3ci tydzień 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ