Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogórkowa no to u was spanie "Lidkowe" 🙈 współczuję
Kania o ja uwielbiam poranne. Przeważnie w niedzielę robię żeby na poniedziałek do szkoły były buły 😂
I bardzo lubię chlebek ziołowy.
I polecam szarlotkę z bezą Tereski 😃
Jutro zamierzam machnąć bo jest naprawdę pyszna.
Longanimity strasznie długo cię trzyma 😑 oby w końcu puściło
-
Jestem tak przepotwornie zmęczona, że napiszę tylko, że zgadzam się z Kanią, że każde dziecko ma jakiegoś swojego bzika 😂🙈. A, i że też lubię bułeczki śniadaniowe z lidlomixa.
Kania_czubajka, Kasio, RiverS lubią tę wiadomość
-
A ja tak z innej beczki jeszcze, nie wiem, czy pamiętacie, ale kiedyś pisałam, że moja siostra jest w ciąży. Ma termin na 4 lutego, a jej maleństwo dalej miednicowo. Pamiętam, że któraś z Was też dosyć długo miała dziecko tak ułożone i w końcu się przekręciło, tylko nie pamiętam kto? Agentka?
-
Tak, u mnie Mała się kręciła do 34 tygodnia
Ja tez dziś padam, przyszli znajomi, a ja próbuje uśpić Igę, bo wyje na maxa. Jeszcze Stary mnie wkurza, bo wszystko mu trzeba pokazywać palcem, łącznie z tym, że dziecko jest zmęczone 🤦🏻♀️Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Chyba u Agentki i u mnie do ostatniej wizyty nie było wiadomo czy się poobracały dzieciaczki 🙈 Zbyś musiał jakoś koło 36 tygodnia się obrocć🤔 kurde już nie pamiętam aż tak dobrze... bo byłam w 34 a potem w 38... I chyba dopiero na tej ostatniej wizycie się okazało że jest obrócony 🤔 ja już się psychicznie przygotowywałam na CC 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
No to trzymamy kciuki za obrót 🤞 nie wiem czy obserwujecie Zosię z Akademii Płodności, ona tak mniej więcej jak my rodziła... I bardzo chciała SN i robiła wszystko żeby się obrócił no ale skończyło się CC.
A dziewczyny po CC jak tam wasze blizny?
Moja po operacji w październiku 2022 po ciąży zaczęła się w końcu ogarniać 💪 zgrubienia się rozeszły więc jest ładna płaściutka tylko nadal taka ciemno brązowa ale jakoś czuję że jest to powiązane z linea negra bo u mnie wciąż widoczna lekko 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Kania na fioletowej była dziewczyna, u której okazało się podczas przyjęcia na CC w szpitalu, że dziecko fiknelo
Ja właśnie usypiam Lidke i mam ogromną nadzieję, że to nie będzie drzemka 🥴 -
Spała 15 min i wyje.
Ciekawe czy dziś się wyrobimy przed 23 😂
Ja sobie w łeb strzelę z tymi jej wieczorami 👿
Cały dzień latam jak popierd*** sprzątam, gotuję, karmię, noszę i nie mam 15 minut dla siebie. To nawet wieczorem nie można się wykąpać w spokoju i odpocząć 👿👿👿
-
U nas wczoraj była MASAKRA! Hela wstała z drzemki o 16, o 19 ziewnęła więc od razu ją wzięłam do spania i zasnęła o 22:30. Ponad 3 godziny usypiania, cycka nie chciała i się darła, na bujanie się darła, ogólnie prawie cały czas się darła 😅 w końcu już z braku pomysłu dałam jej MM (specjalnie otworzyłam puszkę) i usnęła w trakcie jedzenia. Zjadła tylko 50ml więc głodna raczej nie była. Ostatnio też otworzyłam puszkę i zużyłam, nie wiem, dwie porcje i prawie całość poszła po 4 tygodniach do kosza 😐 podejrzewam że teraz będzie to samo... Czy ten proszek można mrozić?
Patent z leżaczkiem w łazience u mnie zadziałał, ale chyba tylko dlatego że Helenka dobrze łazienki nie zna i się bardzo rozglądała 🙈 -
Kasio nie wiem jakie mm używasz ale sprawdz sobie bo czasem są takie saszetki mniejsze albo buteleczki już z gotowym pokarmem (zwykle 90ml) także idealne na 1 raz 😉 a takie standardowe to nie wiem czy można dłużej przechowywać bo u nas paczka schodzi w parę dni 😅
agentka93 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kasio wydaje mi się, że proszku nie można. Czy gotowe mleko możnaby zamrozić tak jak kobiece też nie wiem 🤔🤷🏻♀️
U mnie też prawie cała paczka mm poszła w śmietnik bo kilka razy dokarmiłam w grudniu i wsio. Longanimity dobrze mówi, chyba najlepiej kupić takie gotowe buteleczki w razie W bo w naszym przypadku to szkoda otwierać całe pudełka mm.
A z tym usypianiem to chyba dołączasz do naszej niechlubnej grupy pt "mam skok i nic mi nie pasuje" 😅
-
Kasio mrozić nie mozna z tego co wiem ani mleka ani proszku. I też się tak nacięłam. Kupiłam puszkę Bebilon Profutura i zuzylam 2 porcje. Bolało! Ale okazało sie, że w Rossmanie są w malutkich saszetkach i kupiłam teraz takie 😄
Fajna opcja to też Nan opti pro- jest od razu gotowe w kartoniku, wystarczy przelać do butelki ❤️ Wiem, że nie powinno się niby zmieniać, ale jak Iga pije mm raz/może dwa na miesiąc to nie wiem czy jej to robi różnice.
To chyba masowy skok na wątku 🙈 Jestem wypluta dzisiaj dosłownie. Iga jak sie obudzila o 19 po 10 minutach, to zasypia właśnie teraz.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A to ja mam wrażenie że jakby nie moje delikatne próby obudzenia Zbysia to od 16.20 spalby już na noc... wgl nie jestem ciekawa jakby to się skończyło... oczywiście po 30min trochę dolulałam a potem już się nie chcial obudzić sam... wzięłam mu tylko pieluszkę...
Nie wiem jak wasze dzieci... ale ja widzę różnicę jak Zbyś pośpi dłużej to zupełnie inne dziecko... po tych 30min to taki bidny niedospany 😔
Agentka też mi się wydaje że przy takich ilościach to nie ma aż takiego znaczenia 🤷♀️
A co do mleka to warto sprawdzić bo np hipp bio combiotic w butelce w rossmanie nie ma ale udało mi się zamówić przez internet 😉
I taka ciekawostka na allegro... wszystkie te mleka również w proszku wyskakują mi że nie ma wysyłki w ramach smarta... a pozostałe np 2ki już są ze smartem... nie ogarniam 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 22:03
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity a zauważ, że w TV nie uraczysz reklamy mm 1-ek. Dopiero 2-ki itd. kiedyś czytałam, że to jest jakoś prawnie regulowane aby promować kp. Może dlatego?
Co do spania to Lidka różnie, czasem wstaje po 30 min uśmiechnięta a czasem wyje dopóki nie usnie ponownie 🤷🏻♀️
Agentka no to piąteczka 🙈 Lidka właśnie zasnęła też po 15 minutowej drzemce
Ale i tak jest progres! Uspilam ją na noc w kołysce (do tej pory w kołysce spała tylko na drzemki a na noc usypialam ją na leżąco w kokonie i przenosiłam do łóżeczka razem z kokonem). Mam taki plan, aby kłaść ją na noc w kołysce bo w niej umie zasypiać sama bez cycka. Jak opanuje zasypianie na noc w kołysce to zaczniemy się uczyć usypiania u niej w pokoju w łóżeczku. Na razie nie robię tego z prostego powodu - czasem usypianie trwa godzinę albo dwie i ona mocno krzyczy, a tam za ścianą śpią starsze dzieci. Nie może im się do 23 mały rozdzir tłuc 🤷🏻♀️
Ale chce ją oduczyć usypiania z nosem w cycku. Skoro w dzień usypia bez tego to i na noc ogarnie. Jak będzie zasypiała sprawnie w kołysce, bez pobudek po 20-30 min to przechodzimy do usypiania w łóżeczku.
Taki jest plan. A jak wyjdzie?
No i jak tylko liczba pobudek zmniejszy się chociaż do 2-3 to będę starała się karmić i odkładać do kołyski. -
Sara, plan zacny, oby wypalił! 🤞🏻 Aż mi teraz głupio że całkiem niedawno pytałam o to czy jak odłożysz Lidkę to sama nie zaśnie, a teraz sama mam taką masakrę że tylko kołysanie pozwala zasnąć 🤦🏼♀️
Agentka, Iga jest mega słodka! 😍 Ten uśmiech jest piękny!
Btw dziś mi się udało rozbawić Helenkę tak że się śmiała głośno w głos, pierwszy raz aż tak głośno 🥰 cudowne uczucie!
Z tym mlekiem faktycznie muszę poszukać jakichś mniejszych opakowań skoro mrozić nie wolno. Mamy jeszcze jedną puszkę w zapasie, bo na początku jak mieliśmy dokarmiać i dostaliśmy receptę to mój A wykupił od razu całość, a zaraz później już nie musieliśmy dokarmiać 😁 -
Kasio Lidce zdarza się usnąć samej w dzień. Na drzemki usypia w kołysce też sama. Co prawda muszę ją bujać i muszę stać obok aby mnie widziała albo czasem trzyma moją rękę ale jednak w kołysce zasypia. Na noc do tej pory zwykle musiałam leżeć z nią 🙄 i to chce zmienić w pierwszej kolejności.
Dziś zasnęła w kołysce i godzinę po napisaniu tego się obudziła i wylądowałyśmy już w łóżku. Właśnie jestesmy po 2 pobudce -
To koleżanka mówiła mi, że Unia zakazała promowania pierwszego mm. Nie ma reklam, nie ma promocji na nie.
Csy jestem tu jedyna, której dziecko nie poznało smaku butelki? Ja mam takie zamieszanie w głowie i w sercu odnośnie podawania butli. Z jednej strony ok, bo w razie co dziecko potrafi pić z butelki. Czytałam na insta u cień wiatru, że ona daje na noc, w rutynie wieczornej butelkę ze swoim mlekiem odciągniętym, żeby w razie co ktos inny mógł zrobil rutynę i położył małą. Z drugiej czuje meeeega dyskomfort myslac o tym, że mialby jeść nie z mojej piersi. Ani razu nie użyłam laktatora, ani razu nie pokarmilam dziecka butlą, ani razu moje dziecko nie ciągnęło smoka (a to akurat sam nie chciał 😅). Zamęt... -
Kania nie bierz tego do siebie ale to takie szukanie dziury w całym 😉 to Twoja decyzja i jeśli nie czujecie potrzeby to po co 🤷♀️
Najwyżej później będziesz musiała włożyć więcej pracy żeby Fifi nauczył się pić jak będziesz chciała podać wodę... ale możesz uczyć go pić odrazu z kubeczka 😉
U nas od 2 pobudka co godzinę ale dwie pierwsze sam usnął o 4tej mu pomogłam (zaczęłam głaskać a on złapał mnie za rękę i przytulił się do niej❤️) o 5 jedzonko i sen prawie spokojny do 7.40... I gdyby nie pęcherz i lekki ból głowy to było by cudnie 😅
Ja się zastanawiam czy przenosić Zbysia do łóżeczka na dniach (jak tylko ogarniemy łóżeczko) czy poczekać do końca regresu... chociaż po łóżeczko pewnie pojedzie mój W. a znając życie to może być jak skończy się regres 🙈 no i to też nie będzie jakaś mega zmiana bo ten sam pokój tylko po drugiej stronie łóżka 🤷♀️
No to by wyjaśniało że nie ma Smarta na allegro bo to też jakaś tam promocja... 😑 bez sensu trochę bo sorry ale to nie jest zawsze wybór rodzica 😔
Kasio ja gdzieś czytałam że niektórzy nie przechodzą na 2kę bo poza większą ilością żelaza ma gorszy skład i do ukończenia roku podają 1 🤷♀️ także jeśli jest tylko ważne to macie sporo czasu na wykorzystanie 😉
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kania, podobno te obroty często kończą się akcją porodową, więc może szybciej zostaniesz ciocią trzymam kciuki za powodzenie!
Co do podawania na noc butli z odciągniętym mlekiem, to na grupie FB o KP jest mnóstwo płaczących postów, że dziewczyny tak robiły a później pytają co zrobić, bo dziecko zaczyna odstawiać się od piersi. Także jeśli Ci to nie współgra w głową (mi też nie tylko w przypadkach siły wyższej), to nie wprowadzałabym takiej rutyny, bo się może słabo skończyć
Wydaje mi się, że jak czasem dostaje butle, nieregularnie, to jest ok, ale jak wchodzi regularność, to sporo dzieci zaczyna się domagać łatwiejszych rozwiązań... My mamy butelkę z Aventa, niby ma najlepiej imitować ssanie z piersi (jest "trudna"), parę razy jak mąż został z Młodą sam, to jej dawał, opróżniała ekspresowo i piersi nie odrzuciła
I jak zrobiła awanturę w 2-gi dzień świąt to spróbowałam też jej podać MM (myślałam, że chodzi może o smak mojego mleka po świątecznym obżarstwie), ale zrobiła łyka i ryk, więcej nie chciała. Ewidentnie smak MM jej nie podpasował, bo wtedy ostatecznie wypiła moje odciągnięte
Longanimity ja też mam tą nieszczęsną czarną kresę i czarny pępek! I to nie lekko, tak całkiem mocno są widoczne nie wiem do kiedy to może znikać, liczyłam że do końca połogu zniknie
A co do mlek, to jest zakaz reklamowania i obejmowania jakimiś promocjami chyba MM "1"... dlatego na nie nigdy nie ma smarta. Pamiętam jak koleżanka się wkurzała
Kasio w Rossmannie są takie miniaturki jednorazowe (kartoniki z gotowym i saszetki z proszkiem)
W nocy znowu 4 pobudki, na noc nie chciała zasnąć... A dzisiaj nie chce się bawić na macie, tylko chce się nosić i oglądać mieszkanie rozmawiając do czarnych elementów