STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
rah wrote:No a jak leze na świeżym powietrzu, ale nie na podwórku (przed domem)? ;p na dworzu to takieogolne stwierdzenie, ze poza domem.
A na polu...no cóż...a ta rodzina nie jest przyjezdna?;p u mnie od pokoleń wszyscy stad i wszyscy sie śmieją np. Z poznaniaków ze tam mówią "na polu" w sensie ide na pole=ide na dwór. Dla nas to wiocha troche (nie obrażając tych, którzy tak mówią) -
tygrys73 wrote:no bo mało ważę a jak nie będę jadła to zamiast przytyć jeszcze schudnę. eh ale to jest okropne, nawet na moje ulubione potrawy nie mogę patrzeć, a jak coś mi zajedzie smażeniną, mięsem to po prostu umieram, fuj! na szczeście słodycze mogłyby nie istnieć. najlepiej wchodzi mi rosół i takie dania bardziej z keczupem jak właśnie frytki czy spaghetti. gorzej z gotowaniem tego. Położna mowi ,,O takie mdłości to na dziewuchę idzie" a tu Moka mdłości nie miała i jest dziewczyna, Agniesja i Rah miały i będzie najprawdopodobniej chłopak
Ja na początku nie mogłam patrzeć na słodycze, czekolada, cukierki czy inne takie mogły leżeć i na mnie patrzeć, miałam bardziej ochotę na śledzie w śmietanie albo śledziki na raz, teraz wręcz odwrotnie mogłabym lody jeść non stop Staram się walczyć ze sobą, żeby nie podjadać, bo już +5 kg. Nigdy tyle nie ważyłam
Jem dużo owoców, teraz pojawiają się truskawki więc jestem szczęśliwa -
No właśnie "na dworze" nie "na dworzu", nawet to słowo podkreślone jest na czerwono Ja jestem z Lubelszczyzny i u nas mówi się najbardziej poprawną polszczyzną, nie ma żadnej gwary A powiedzenie "na pole" też słyszałam, ale od kogoś z okolic Krakowa
Ja też aktualnie jem dużo owoców i warzyw, ale niestety ukochanie słodyczy dalej pozostało Już mam na plusie pewnie z 10 kg, też nigdy tyle nie ważyłam Zazdroszczę tym dziewczynom, które chudną w ciąży
-
Cześć dziewczynki Ja już na nogach, młoda całą noc szalała, jestem nieprzytomna a tu jeszcze cały dzień w pracy przede mną. .. Ja na początku ciąży schudłam 4 kilogramy, a później przytyłam 20:-> A po ciąży praktycznie bez wysiłku schudłam do wagi z przed ciąży :-> Miłego dnia