STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesja - lubię ciepełko, w ciąży przeszkadza mi jedynie takie ciężkie, duszące powietrze. Myślę, że wszystkim się ciężej oddycha przy takiej pogodzie ;/ Chociaż, w tym momencie mimo parnego powietrza jest też rześki wiaterek, więc spoko
Tak sobie myślę.. Tygrys - trzeba było nie mówić, że chodzisz prywatnie, po prostu działać na dwa fronty
Również polecam facetów, są delikatniejsi i bardziej życzliwi dla kobiet
Miałam taką lekarkę, co przepisała mi plastry anty i na kolejnej wizycie mówiłam, że chciałabym zmienić bo nie czuję się z nimi pewnie, to mi kazała sama sobie wybrać! Miałam jej nazwę podać, to co chcę brać, czaicie? -
Agnjesia nie czytałam
Lekarz powiedział, ze chyba cos widział ale nie chciał stwierdzić, ze chłopak. za bardzo fikał i ledwo go troche zmierzył
18tc
A imię, gdyby córa wybrane 4,5 roku temu - Jagoda:)
A chłopiec chyba Julek bedzie -
No a jak leze na świeżym powietrzu, ale nie na podwórku (przed domem)? ;p na dworzu to takieogolne stwierdzenie, ze poza domem.
A na polu...no cóż...a ta rodzina nie jest przyjezdna?;p u mnie od pokoleń wszyscy stad i wszyscy sie śmieją np. Z poznaniaków ze tam mówią "na polu" w sensie ide na pole=ide na dwór. Dla nas to wiocha troche (nie obrażając tych, którzy tak mówią) -
No widzisz, a moi znajomi z wrzesni mówią ze u nich wszyscy idą na pole ;p i na studiach znajomi z Poznania tez tak mówili.
U nas jest popularne stwierdzenie, ze poznaniacy idą na pole, tak jKa my mówimy jo:) -
Ja zawsze szlam na dwór lub na podwórko. W zależności od sytuacji. Jak przed blok to na podwórko, ale jak nie wiedzialm gdzie, moze przed blok, moze do parku itp. to mówiłam ze ide na dwór.
agniesja lubi tę wiadomość
-
Ooo, tej tez słyszałam:) to na pewno cześciej niz pole. W ogole w Poznaniu jest duzo "zwykłych" slow lub określeń na przedmioty, ktore dla mnie sa dziwne i nieznane. Tak jak np. pyry, to wiadomo ocb ale słyszałam (szczególnie od starszych ludzi) mnóstwo dziwactw których nie pamietam w stylu szneka (drożdżówka), czy dziwne nazwy na taboret, śrubokręt itp. Wiekszosc niemieckiego pochodzenia.
A o tytce nigdy nie słyszałam:) -
no bo mało ważę a jak nie będę jadła to zamiast przytyć jeszcze schudnę. eh ale to jest okropne, nawet na moje ulubione potrawy nie mogę patrzeć, a jak coś mi zajedzie smażeniną, mięsem to po prostu umieram, fuj! na szczeście słodycze mogłyby nie istnieć. najlepiej wchodzi mi rosół i takie dania bardziej z keczupem jak właśnie frytki czy spaghetti. gorzej z gotowaniem tego. Położna mowi ,,O takie mdłości to na dziewuchę idzie" a tu Moka mdłości nie miała i jest dziewczyna, Agniesja i Rah miały i będzie najprawdopodobniej chłopak
-
Może oooj chyba bym zwariowała jak by w tym cyklu się udało Zobaczymy co będzie, chciałabym być dobrej myśli ale tyle miesięcy starań robi swoje.
Ananasa mi starczy do piątku kurat 6 dni jak go jem po 4 kawałki jak myślisz starczy tyle ? No i moreli po malutkiej garści ?Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs