X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w 28 tyg się to robi więc powinnaś się niedługo wybrać :)
    Co do usg niestety takie są realia mieszkania za granicą, wkurwiajace niesamowicie ale nic zrobić nie mogę tu zawsze jeśli chodzi o służbę zdrowia trzeba czekać.
    Hej Dea.:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja w trakcie pisania :P mam 15 stron nie jest źle, jeszcze max 10 bo limit przekrocze jak na jeden rozdział :P :D

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja a samopoczucie średnie...

a co do urlopu w takiej firmie pracuje że urlop 2 tygodniowy jest tylko wtedy kiedy cała firma stoi i koniec nie da się wziąść tyle urlopu w innym terminie. jeden dzień jest ciężko dostać a co dopiero dwa tygodnie.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja rozwalilas mnie tymi kutasami :D ale ja od poczatku ciazy mam straszna ochote na seks pomimo mdłości. Dzis chyba nie wytrzymam i tak go zgwalce na pół gwizdka :p Agniesja napisz co wyszlo z mężem.

Dea28, agniesja lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Ja nie dawno wstałam posprzątałam z większego bałaganu. ;)
    Agniesja bierz tego męża w obroty :)
    Wczoraj na styczniowym wątku na fioletowej stronie pożegnała się z nami jedna dziewczyna serduszko jej dzidziusia nie biło :( Skarżyła się że nie ma żadnych objawów itp no i chyba krwiaka. Czy przez tego krwiaka mogło przestać bić serduszko. ? Ja też nie mam żadnych objawów prócz tych skurczy w jajnikach i teraz się lekko denerwuję. ;(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka nie zamartwiaj się tak bo to nic nie da. Jutro wizyta u gina to się uspokoisz. u mnie małpiszon się pewnie zbiera. rano zobaczyłam plamke krwi na wkładce a teraz susza ale szyjka nisko więc @ tuż tuż za rogiem

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po mdlościach , teraz nie czuje już że jestem w ciąży , ale początki były kiepskie, strasznie mnie mdliło, teraz to może 2-3 razy w ciągu dnia mnie tak rzuci:) jest 100% lepiej wiec nie narzekam, wiadomo są rożne dni ale wiecej jest tych dobrych.
    Tygrysku a dlaczego nie możesz się kochać z mężem coś nie tak było?

Moja fasolka zdrowa miałam usg genetyczne i wszystko wyszło dobrze ,w przyszłym tygodniu mam wizytę,więc będe widziała już płeć , ostatnio jak byłam to wstępnie określił że chłopczyk ale nie nastawiamy sie z meżem bo wiadomo ,ale powiedział że jak teraz będę to już będzie wiadomo co:D wiec mam nadzieje że zostanie chłopczyk:)

Zakręcona duzy już ten twój maluch:)

Ja zapisałam się na zajęcia dla kobiet w ciąży i byłam na jednych i bardzo mi się spodobały, przygotowuja do porodu , wspomagają mięśnie itd, podobno lżej się rodzi, a do szkoły rodzenia się nie wybieram bo te zajęcia to tak jak szkoła rodzenia , można ćwiczyć do ostatniego dnia przed porodem. mają też masaże dla kobiet w ciąży , dla niemowlaków. typowo nastawione dla kobiet w ciąży i po porodznie ,jak również mają zajęcia z niemowlakami :)

My nad imieniem pomyślimy jak okaże się na pewno co będzie:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec super ze już było widać dzwoneczki :D hehe na razie tylko jedna dziewczyna na forum
    Ale moje uzdolnienia wrozbiarskie mówią mi ze do Moki dołączy Mordeczka ;) i nie zamartwiaj sie kochana moja szwagierka nie miala zadnych objawów a urodzila chłopaka 4kilo ponad. Ciesz sie bo mdłości sa naprawde meczace. A ja nie mogę sie seksic ze względu na te plamienia co mialam. Bądź co bądź było to zagrażające poronienie

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Twoje wróżby się sprawdziły :) Mi mama cały czas mówi że będą bliźniaki hihi :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się okaże Mordeczko :) Mam nadzieję, że będziesz miała też usg :)

Dmuchawiec, lekarze u których byłam mówili zgodnie, że dopiero po porodzie okaże się na 100% co będzie :D Na razie żaden nie powiedział, że na pewno będzie chłopak a raczej na pewno :P

Dam Wam znać wieczorem, czy mój bulwers na męża podziałał :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że podziała :D
    Pewnie mi zrobi oby

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko upomnij sie o zdjęcie:) a jesli chodzi o blizniaki to jesli bylyby jednojajowe to mozesz sie dowiedziec nawet dopiero w 10 tc hihi :D ale jak ty masz w rodzince to pewnie predzej dwujajowe

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się upomnę o zdjęcie ;) Hmm jutro się okaże :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My wczoraj byliśmy podglądać naszą kruszynkę, ale oczywiście odwróciła się pleckami i nie było nawet jak jej zrobić zdjęcia. Przez moment było widać tylko buźkę :) Ogólnie wszystko w porządeczku, mała waży już kilogram! :D Rozwija się prawidłowo, także to najważniejsze. Ponoć nie będzie dużym dzieckiem, wszystkie pomiary na usg terminowe. Moje wyniki się poprawiły z 650 bakterii (norma do 500) spadłam na niecałe 100 po kuracji urinalem, ale w zamian tego mam grzybicę pochwy ;( Zaaplikowałam wczoraj jakiś krem dopochwowy, dawka jednorazowa i ciągle widzę, że mi to wylatuje, nie wiem czy to normalne i leczenie przyniesie jakiś efekt ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - zbieraj się na tą krzywą bo max do 28 tyg można zrobić :) a im wcześniej rozpoznana cukrzyca tym lepiej dla dziecka

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka na pewno tego kremu w środku zostało :)
    Niech rośnie maluda :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka mi na grzybice pomogla Nystatyna globulki. Ponoc najbezpieczniejsze w ciazy. Tylko chyba na recepte

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem znów. No duży hm... Po usg tak widać, rośnie mężczyzna :) a takto ma 300 gram nie całe i.ok 23 cm :) bardziej długi jest mój misio. Agniesja i co z mężem?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Gynazol do jednorazowej aplikacji, ponoć działa 3 dni. W sumie jakoś bardzo mnie tam nie piekło ani nie swędziało, ale doktorek stwierdził, że nieładnie się tam porobiło. No cóż, mam nadzieję, że pomoże

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka na pewno pomoże ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ