Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w 28 tyg się to robi więc powinnaś się niedługo wybrać :)
    Co do usg niestety takie są realia mieszkania za granicą, wkurwiajace niesamowicie ale nic zrobić nie mogę tu zawsze jeśli chodzi o służbę zdrowia trzeba czekać.
    Hej Dea.:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja w trakcie pisania :P mam 15 stron nie jest źle, jeszcze max 10 bo limit przekrocze jak na jeden rozdział :P :D

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja a samopoczucie średnie...

a co do urlopu w takiej firmie pracuje że urlop 2 tygodniowy jest tylko wtedy kiedy cała firma stoi i koniec nie da się wziąść tyle urlopu w innym terminie. jeden dzień jest ciężko dostać a co dopiero dwa tygodnie.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja rozwalilas mnie tymi kutasami :D ale ja od poczatku ciazy mam straszna ochote na seks pomimo mdłości. Dzis chyba nie wytrzymam i tak go zgwalce na pół gwizdka :p Agniesja napisz co wyszlo z mężem.

Dea28, agniesja lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Ja nie dawno wstałam posprzątałam z większego bałaganu. ;)
    Agniesja bierz tego męża w obroty :)
    Wczoraj na styczniowym wątku na fioletowej stronie pożegnała się z nami jedna dziewczyna serduszko jej dzidziusia nie biło :( Skarżyła się że nie ma żadnych objawów itp no i chyba krwiaka. Czy przez tego krwiaka mogło przestać bić serduszko. ? Ja też nie mam żadnych objawów prócz tych skurczy w jajnikach i teraz się lekko denerwuję. ;(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka nie zamartwiaj się tak bo to nic nie da. Jutro wizyta u gina to się uspokoisz. u mnie małpiszon się pewnie zbiera. rano zobaczyłam plamke krwi na wkładce a teraz susza ale szyjka nisko więc @ tuż tuż za rogiem

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po mdlościach , teraz nie czuje już że jestem w ciąży , ale początki były kiepskie, strasznie mnie mdliło, teraz to może 2-3 razy w ciągu dnia mnie tak rzuci:) jest 100% lepiej wiec nie narzekam, wiadomo są rożne dni ale wiecej jest tych dobrych.
    Tygrysku a dlaczego nie możesz się kochać z mężem coś nie tak było?

Moja fasolka zdrowa miałam usg genetyczne i wszystko wyszło dobrze ,w przyszłym tygodniu mam wizytę,więc będe widziała już płeć , ostatnio jak byłam to wstępnie określił że chłopczyk ale nie nastawiamy sie z meżem bo wiadomo ,ale powiedział że jak teraz będę to już będzie wiadomo co:D wiec mam nadzieje że zostanie chłopczyk:)

Zakręcona duzy już ten twój maluch:)

Ja zapisałam się na zajęcia dla kobiet w ciąży i byłam na jednych i bardzo mi się spodobały, przygotowuja do porodu , wspomagają mięśnie itd, podobno lżej się rodzi, a do szkoły rodzenia się nie wybieram bo te zajęcia to tak jak szkoła rodzenia , można ćwiczyć do ostatniego dnia przed porodem. mają też masaże dla kobiet w ciąży , dla niemowlaków. typowo nastawione dla kobiet w ciąży i po porodznie ,jak również mają zajęcia z niemowlakami :)

My nad imieniem pomyślimy jak okaże się na pewno co będzie:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec super ze już było widać dzwoneczki :D hehe na razie tylko jedna dziewczyna na forum
    Ale moje uzdolnienia wrozbiarskie mówią mi ze do Moki dołączy Mordeczka ;) i nie zamartwiaj sie kochana moja szwagierka nie miala zadnych objawów a urodzila chłopaka 4kilo ponad. Ciesz sie bo mdłości sa naprawde meczace. A ja nie mogę sie seksic ze względu na te plamienia co mialam. Bądź co bądź było to zagrażające poronienie

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Twoje wróżby się sprawdziły :) Mi mama cały czas mówi że będą bliźniaki hihi :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się okaże Mordeczko :) Mam nadzieję, że będziesz miała też usg :)

Dmuchawiec, lekarze u których byłam mówili zgodnie, że dopiero po porodzie okaże się na 100% co będzie :D Na razie żaden nie powiedział, że na pewno będzie chłopak a raczej na pewno :P

Dam Wam znać wieczorem, czy mój bulwers na męża podziałał :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że podziała :D
    Pewnie mi zrobi oby

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko upomnij sie o zdjęcie:) a jesli chodzi o blizniaki to jesli bylyby jednojajowe to mozesz sie dowiedziec nawet dopiero w 10 tc hihi :D ale jak ty masz w rodzince to pewnie predzej dwujajowe

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się upomnę o zdjęcie ;) Hmm jutro się okaże :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My wczoraj byliśmy podglądać naszą kruszynkę, ale oczywiście odwróciła się pleckami i nie było nawet jak jej zrobić zdjęcia. Przez moment było widać tylko buźkę :) Ogólnie wszystko w porządeczku, mała waży już kilogram! :D Rozwija się prawidłowo, także to najważniejsze. Ponoć nie będzie dużym dzieckiem, wszystkie pomiary na usg terminowe. Moje wyniki się poprawiły z 650 bakterii (norma do 500) spadłam na niecałe 100 po kuracji urinalem, ale w zamian tego mam grzybicę pochwy ;( Zaaplikowałam wczoraj jakiś krem dopochwowy, dawka jednorazowa i ciągle widzę, że mi to wylatuje, nie wiem czy to normalne i leczenie przyniesie jakiś efekt ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - zbieraj się na tą krzywą bo max do 28 tyg można zrobić :) a im wcześniej rozpoznana cukrzyca tym lepiej dla dziecka

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka na pewno tego kremu w środku zostało :)
    Niech rośnie maluda :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka mi na grzybice pomogla Nystatyna globulki. Ponoc najbezpieczniejsze w ciazy. Tylko chyba na recepte

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem znów. No duży hm... Po usg tak widać, rośnie mężczyzna :) a takto ma 300 gram nie całe i.ok 23 cm :) bardziej długi jest mój misio. Agniesja i co z mężem?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Gynazol do jednorazowej aplikacji, ponoć działa 3 dni. W sumie jakoś bardzo mnie tam nie piekło ani nie swędziało, ale doktorek stwierdził, że nieładnie się tam porobiło. No cóż, mam nadzieję, że pomoże

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka na pewno pomoże ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ