STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W ciązy bym mogła chodzić xxx czasu i wiecej niz 9 miesiecy a poród.nie pytaj. w zasadzie rodziłam od 9-15 na szczęscie z siostra(mąż nie zdążył wrocic z zagranicy), wyzywałam, klnełam, bolało jak diabli a na koniec powiedzialam ze nie urodze i koniec...straciłam duzo krwi i musieli mnie łyżeczkować.
-
Też tak słyszałam że na 100% to jak się urodzi, ale wiele zależy od sprzętu,
jednak jak powie że chłopczyk to będę szykować się na chłopczyka:)
Zakręcona to fajnie że znasz teoretycznie płeć
Ja puki co z infekcjami nie mam problemu, mam nadzieje że mnie to ominie bo nie cierpie ich:)
A powiedzcie mi od kiedy to można czuć jakieś ruchy dziecka?
Witaj Ewelina, napewno doczekasz sie swojego maleństwa, musisz teraz cierpliwie.
Wiadomo że różnie bywa w szpitalach ,czasy się zmieniają i podejście do kobiet też.
Tak swoja droga to ja nie zastanawiałam się nad znieczuleniem a mam zamiar rodzic naturalnie , czy ktoś się orientuje jak to wyglada aktualnie?
Tak sobie pomyślalam że troche nas ostatnio na tym forum "zaszło"
Kto jeszcze został z oczekujących na maleństwa?
-
Tygrys skąd jesteś ?
Ewelina ok ! Koniec przypominania , aż dreszcze mnie przeszły .
Dmuchawiec nie teoretycznie a znam juz:) na 3 d byłam i siusiak w całej okazałości się pokazywał .
A masz łożysko na przedniej czy na tylnej ścianie ? Ja mam na przedniej i pierwsze smyranko kolo 16 tyg poczulam później nic i potem znów coraz mocniejsze ale nie są jakieś fascynująco mocne , na takie czekam narazie bo amortyzuje odrobinę te mocne kopnięcia ale mały coraz większy jest wiec z dnia na dzień coraz mocniej BD czuła ! -
moka89 wrote:A na które usg się patrzy tak poglądowo?
Co do ruchów Dmuchawiec, ja takie konkretne kopniaki poczułam dopiero w 24 tc, wcześniejszych nawet nie biorę pod uwagę, bo nie dałabym sobie ręki uciąć, że to mały Ty jesteś szczuplutka, więc powinnaś wcześniej zacząć czuć i jeżeli łożysko masz na tylnej ścianie macicy
Nie piszcie proszę o porodach, bo ja nawet nie chcę o tym czytać czy słuchać. Podobno każdy jest inny, więc nie ma co się nakręcać czy sugerować czyimś. Trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność lub mieć kogoś, kto doradzi, potrzyma za rękę i ogólnie wie więcej i lepiej Ja, o ile nie będę miała wskazań do cesarki, zamawiam doule, tą która prowadzi zajęcia ze szkoły rodzenia. Mężowi oszczędzę tego widoku, bo nie chcę żeby się zraził a i tak znając jego nic mi nie pomoże -
Ja pierwsze ruchy poczułam ok 17/18 tygodnia, także wszystko przed wami
W 12+4 miałam na 14 września, czyli 1 dzien różnicy wg OM, ale i tak znając zycie dzidziol sam sobie wybierze termin
Mordeczko na suwaczku masz 7+0 czyli w 8 tygodniu jesteś
Ps mój maz upolowal śliczny sweterek dla swojej małej księżniczki, zakochalam sie zaraz wam pokażęZakręconaOna lubi tę wiadomość