STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehehe, no i dobrze
Ja w sumie fl miałam ok. 11-dniową i się udało, ale u Ciebie Dea to chyba jeszcze krótsza była?
U mnie też ładna pogoda, ale ja takiej nie chcę. Wolałabym, żeby padało, byłoby mi znacznie lżej chodzić Najbardziej boję się weekendu, podobno ma być okropny skwar Będę leżeć przed wiatrakiem, jak w ostatnią niedzielę. -
A ja dzisiaj świętuję rocznicę rzucenia palenia, juuupi Myślicie, że to taka trochę oszukana rocznica, ze względu na to że jestem w ciąży, czy raczej mogę być z tego dumna? W sumie to rzuciłam jeszcze pół roku przed zajściem w ciążę I właśnie dotarło do mnie, że w ciąży jestem już drugie pół roku, kurde jak to brzmi, pół roku ciąży
tygrys73, rah lubią tę wiadomość
-
Aj Agniesja przypadnie ci końcówka ciąży w upały ale za to jak bd ładny wrzesień to pochodzisz z wózkiem laski wiem że u niektórych jeszcze wcześnie ale kiedy planujecie chrzest? Bo ja to tak samo jak ze mna było- w styczniu urodzona, na Wielkanoc chrzczona robimy na sali wiec odpadnie nam to przedświąteczne gotowanie ja upieke tylko pare ciast i torta
-
Hejka kochane:)
Agnesja uważaj na tej działce bo laska z belly z mojego forum październikowego wyszła ze szpitala bo dostała czegoś tam udarowego od słońca a tylko była na spacerze i dostała skurczy itp w 23 tyg bodajże ! Nawet nóg nie można za długo lekarz jej powiedział smażyć bo cały orgaznim się nagrzewa . U nas dziś 23 stopnie ale gorąco w chuj ... Wczesniej jeszcze wiate4ek mały był a teraz poce się jak swiania juz ! ZRaz IDE do maka na loda i na zaKupki z misiem:)
Kochana czas leci tak szybko ze szok !!! Ja tez dopiero co test zrobilam a zaraz 6 miesiąc zaczynam i zanim się obejrzymy maluch będzie na świecie .
Dea kochanie dziś sama będę robić gołąbki na obiad , zainspirowalas mnie haha -
tygrys73 wrote:Aj Agniesja przypadnie ci końcówka ciąży w upały ale za to jak bd ładny wrzesień to pochodzisz z wózkiem laski wiem że u niektórych jeszcze wcześnie ale kiedy planujecie chrzest? Bo ja to tak samo jak ze mna było- w styczniu urodzona, na Wielkanoc chrzczona robimy na sali wiec odpadnie nam to przedświąteczne gotowanie ja upieke tylko pare ciast i torta
Szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego to takie oczywiste, ze musi byc chrzest, Komunia itp.
U mnie w rodzinie duzo dzieci było chrzczonych jak miały roczek, a nawet 3-4 lata. Ja sama sie ochrzciłam mając lat 19. Mojemu dziecku tez bym chciała dać wybór, bo czemu ma byc do czegoś zmuszane tylko dlatego, ze wszyscy wkoło tak robia...oczywiście babcie to juz do zawału niemal doprowadziłam przekazując tak kontrowersyjne poglądy. Wszyscy patrzą jak na diabła, nawet sąsiedzi (znajomi ) sa w szoku, ale wlasnie nie dlatego żenię chrzczę, a dlatego ze "bedzie takie inne od wszystkich?"
Jeszcze nie wiem co zrobie, moze zrobie rodzinie przyjemność, ale uważam ze wiara to kwestia indywidualna i nie każdy musi miec ją z góry narzuconą.
Swoja droga nie mamy ślubu, a to tez przeciez straszne! Dziecko bez ślubu! Umrze w piekle! -
Rah powiem Ci ze nie uważam Ja osobiście , ze dziecko bez ślubu to cos złego bo my tak samo nie mamy ślubu a dziecko w drodze i nikt nas się o to nie czepia , pewnie każdy ma swoje poglądy na temat religii:) ty masz swoje i szanujemy to . Co do chrzcin mowie nie planuje jeszcze bo trochę czasu mamy
-
Ja chrzcić planuję gdzieś na początku grudnia, ale nie robię żadnej imprezki, tylko my, chrzestni i dziadkowie a później ewentualnie kawa i ciasto
Wiem Tygrysku, że nie będzie mi łatwo, ale cały czas mam nadzieję, że już w lipcu i sierpniu nie będzie upałów Oby obytygrys73 lubi tę wiadomość
-
Hej Rah nie sądziłam że moje niewinne pytanie wzbudzi taka reakcje :p nikogo nie osadzam ani przez pryzmat tego czy ma slub czy chrzci dzieci czy nie. Bardziej mnie wkurwia jak ktos się uwaza za ateiste a slub bierze tylko dla super pompy i bialej sukni jak zrobili mój kuzyn ijego dziewczyna zadeklarowani ateiści
Ona powiedziała tak wprost ze bierze koscielny tylko dla białej sukni
Dla mnie była to profanacja bo akurat jestem wierząca i pamietam że już idac do pierwszej komunii przeżywalam ten dzień pod względem duchowym a nie imprezowym. Obiecałam Bogu przy przysiedze że wychowam swoje dzieci w wierze katolickiej i chcemy dać szanse od najmłodszych lat rozwijać te wiarę. Na pewno nie będę go zmuszać do bycia katolikiem jak dorośnie bo nie ma to najmniejszego sensu ale chrzest nie przekreśla jego ,,szans" na bycie buddystą czy muzułmaninem. Ale powtarzam że to wolny wybór każdego rodzica i czyjeś zdanie w ogóle nie powinno tu być brane pod uwagę
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ale moj post nie był jakis negatywny, ani zle nie odebrałam tego co napisałaś
Tak tylko sie głośno zastanawiam jak to na tym świecie jest, nie mozna spokojnie zyc bo ciagle cos, ktos wymaga, oczekuje. Młodsze pokolenia sa bardziej to,reakcyjne ale nie zawsze. Nie wiem skad to sie bierze. Ja na nikogo nie naskakuje, ze ledwo urodzi to biegnie do kościoła, albo ze pali papierosy od 12 roku zycia, albo ze nie ma zamiaru skończyć studiów czy cokolwiek. A ludzie tak lubią przez pryzmat siebie patrzeć, cisco jest innegouwazaja za nienormalne i zle. Tak jakby tylko oni mogli miec na świecie racje. Stad kompost o chrzcie. Dla ludzi obowiażek chrztu jest taka koniecznością i oczywistością jak to, ze po staniu trzeba wytrzeć tyłek a moze ktos lubi z brudnym ;p albo co gorsza ma bidet! -
Tygrysku moja szwagierka od najmłodszych lat była zawsze wierząca co tydzień do kościoła i w ogóle gdy poznała swojego chłopaka który jest ateistą przestała chodzić i wierzyć... Kiedy się z nim rozstała znowu zaczęła wierzyć i chodzić do kościoła.. Zgadzam się z Twoim zdaniem Ja jestem taka sama jak Ty
Ale oczywiście że każdy ma prawo do tego co zrobi i jak postępuje. Moi rodzice w ogóle nie mają ślubu kościelnego tlko cywilny a ja i reszta rodzeństwa mieli chrzest komunie i bierzmowanie i nikt ich nie oczernia że nie mają ślubu ważne że się kochają i są razemGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs