X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotku chyba nie dobudzilas się jeszcze hihi
    Chodzi mi o wizytę Mamy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, faktycznie :D To pewnie przez te upały :P Mama teraz pewnie dopiero na chrzciny przyjedzie, bo dorwała jakąś pracę i nie chce znowu za 2 m-ce brać kolejnego urlopu.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem rozumiem , szkoda troszkę ,ze wnunia szybciej nie zobaczy no ale czasami tak niestety jest: (
    A kiedy chrzciny planujecie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jeżeli masz możliwość to jasne , ze im później wyslij ! :)
    Ja mam na szczęście ubezpieczenie i w Pl i w UK:) także Ja się nie martwie ale od 12 tyg ciąży byłam w pl do 18 stego wiec tam robilam to i na szczęście na NFZ ale pytalam ile prywatnie i podliczyla na ponad trzy stowki:)
    Te hivy nie hivy są bardzoooo drogimi badaniami
    Mam nadzieję, że mi zwrócą później chociaż część. Zawsze warto spróbować, nic mnie to nie kosztuje, a może akurat :)

Ja w Polsce nie mam, bo nie mam skąd. Tu mieszkamy już kilka lat i w Polsce tylko jakbym wykupiła bym miała, a tak to dupa.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Suwaczka czemu jeszcze nie zrobilas kochana ?
    Wgle na belly przeskoczylas , udzielasz się ? :)
    Czekam na pierwszą wizytę u lekarza i wtedy zrobię jak wszystko będzie ok, a mam nadzieję, że tak będzie :)
    Czasem się coś tam udzielę, ale jakoś wolę tutaj być :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 3 rok w Anglii ale Ja w Pl jestem ubezpieczona u Mamy w pracy , w szkole bo koncze szkole i jeszcze dodatkowo w Orange mam wykupione ubezpieczenie ... Teraz będę ubezpieczać się jeszcze sama siebie tak by mój D na wszelki był uposażony z dzieckiem !:)
    Nie wiem jak to będzie z oddaniem , czarno to widzę osobiście ale możliwe , ze się uda:) !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Czekam na pierwszą wizytę u lekarza i wtedy zrobię jak wszystko będzie ok, a mam nadzieję, że tak będzie :)
    Czasem się coś tam udzielę, ale jakoś wolę tutaj być :)
    Mam to samo:)

ona. lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No rozumiem rozumiem , szkoda troszkę ,ze wnunia szybciej nie zobaczy no ale czasami tak niestety jest: (
    A kiedy chrzciny planujecie ?
    Oj tam, jakoś wytrzyma a do pomocy (jakbyśmy sami nie dawali rady), zatrudnię teściową :P A chrzciny planuję przed świętami, żeby mama mogła zostać jeszcze na święta ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mieszkam 3 rok w Anglii ale Ja w Pl jestem ubezpieczona u Mamy w pracy , w szkole bo koncze szkole i jeszcze dodatkowo w Orange mam wykupione ubezpieczenie ... Teraz będę ubezpieczać się jeszcze sama siebie tak by mój D na wszelki był uposażony z dzieckiem !:)
    Nie wiem jak to będzie z oddaniem , czarno to widzę osobiście ale możliwe , ze się uda:) !
    Normalnie tutaj jest tak, że jak przedstawię im dowód na to, że byłam za granicą (jakieś bilety na samolot, tikety z bramek na autostradach itp) + wyślę rachunek powinni mi oddać do 70% kwoty.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy w święta lub kilka dni właśnie przed tak samo zrobić:) ale czy tak będzie to się okaże.
    No tak jak Tesciowa blisko to fakt. :) można ja wykorzystac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Normalnie tutaj jest tak, że jak przedstawię im dowód na to, że byłam za granicą (jakieś bilety na samolot, tikety z bramek na autostradach itp) + wyślę rachunek powinni mi oddać do 70% kwoty.
    O proszę , szkoda , ze tak w Anglii nie robią , ze oddają bo to prawie wszystko więcej niż pol darmo: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    O proszę , szkoda , ze tak w Anglii nie robią , ze oddają bo to prawie wszystko więcej niż pol darmo: D
    ja się dopiero o tym w tym roku dowiedziałam :/ wcześniej normalnie płaciłam w Polsce za wszystko i nigdy się nie zastanawiałam nad zwrotem.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam pyszne śniadanko (jajeczniczka na cebulce i pomidorkach :) ), a teraz czas na herbatkę z owoców leśnych i chwilę relaksu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:43

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona właśnie Ja tez pije herbatke teraz z owoców leśnych i oglądaj stara komedie" małolaty i taty" :)
    I na drugie sniadanko miałam grejpfruta bo pierwsze zjadlam jedna kanapkę mała tylko ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem , ze u mnie można papiery złożyć jak nie mam ubezpieczenia w Polsce a pracuje w UK oczywiście i jestem ubezpieczona to poród np. Anglia w pl opłaca jak bym tam właśnie chciała rodzic no ale Ja problemu nie mam na szczescie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona właśnie Ja tez pije herbatke teraz z owoców leśnych i oglądaj stara komedie" małolaty i taty" :)
    I na drugie sniadanko miałam grejpfruta bo pierwsze zjadlam jedna kanapkę mała tylko ...
    też to oglądam :D
    ZakręconaOna wrote:
    Ja wiem , ze u mnie można papiery złożyć jak nie mam ubezpieczenia w Polsce a pracuje w UK oczywiście i jestem ubezpieczona to poród np. Anglia w pl opłaca jak bym tam właśnie chciała rodzic no ale Ja problemu nie mam na szczescie
    tego to chyba u nas nie ma.

Ale mnie lewy jajnik napiernicza :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz , kurcze jak Ja bym chciała do Francji pojechać , mam tak blisko ze szok ! W przyszłym roku bankowo tam po jedziemy lub przylecimy , chcialabym do Paryża i do Cannes :) mój był i tu i tu i ta plaże tam wgle wszystko w Cannes chwali mega !! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A no widzisz , kurcze jak Ja bym chciała do Francji pojechać , mam tak blisko ze szok ! W przyszłym roku bankowo tam po jedziemy lub przylecimy , chcialabym do Paryża i do Cannes :) mój był i tu i tu i ta plaże tam wgle wszystko w Cannes chwali mega !! :D
    Jak na zwiedzanie to jak najbardziej polecam Paryż i zapraszam :)
    Tylko trzeba trafić na dobry czas żeby z pogodą wbić się ok :)

Mi się marzy po raz kolejny pojechać do UK, ale póki co się nie zapowiada, żebyśmy się mieli wybrać

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy najlepszy taki okres jest w Paryżu mówisz ? :D
    Doo UK ale gdzie ? Anglia , Szkocja ,Walia gdzie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A kiedy najlepszy taki okres jest w Paryżu mówisz ? :D
    Doo UK ale gdzie ? Anglia , Szkocja ,Walia gdzie ?
    Anglia, a dokładnie do Londynu. Uwielbiam to miasto :)

Powiem tak, miesiące zimowe od razu skreślcie, bo tu zimno i deszczowo, podobnie jest wcześną wiosną i jesienią. Najlepiej moim zdaniem tutaj jest tak od konca kwietnia do września. O ile pogoda nie spłata figla, bo w tym roku wyjątkowo dopiero po połowie czerwca zrobiło się ciepło i bez deszczu :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ