X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotku chyba nie dobudzilas się jeszcze hihi
    Chodzi mi o wizytę Mamy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, faktycznie :D To pewnie przez te upały :P Mama teraz pewnie dopiero na chrzciny przyjedzie, bo dorwała jakąś pracę i nie chce znowu za 2 m-ce brać kolejnego urlopu.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem rozumiem , szkoda troszkę ,ze wnunia szybciej nie zobaczy no ale czasami tak niestety jest: (
    A kiedy chrzciny planujecie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jeżeli masz możliwość to jasne , ze im później wyslij ! :)
    Ja mam na szczęście ubezpieczenie i w Pl i w UK:) także Ja się nie martwie ale od 12 tyg ciąży byłam w pl do 18 stego wiec tam robilam to i na szczęście na NFZ ale pytalam ile prywatnie i podliczyla na ponad trzy stowki:)
    Te hivy nie hivy są bardzoooo drogimi badaniami
    Mam nadzieję, że mi zwrócą później chociaż część. Zawsze warto spróbować, nic mnie to nie kosztuje, a może akurat :)

Ja w Polsce nie mam, bo nie mam skąd. Tu mieszkamy już kilka lat i w Polsce tylko jakbym wykupiła bym miała, a tak to dupa.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Suwaczka czemu jeszcze nie zrobilas kochana ?
    Wgle na belly przeskoczylas , udzielasz się ? :)
    Czekam na pierwszą wizytę u lekarza i wtedy zrobię jak wszystko będzie ok, a mam nadzieję, że tak będzie :)
    Czasem się coś tam udzielę, ale jakoś wolę tutaj być :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 3 rok w Anglii ale Ja w Pl jestem ubezpieczona u Mamy w pracy , w szkole bo koncze szkole i jeszcze dodatkowo w Orange mam wykupione ubezpieczenie ... Teraz będę ubezpieczać się jeszcze sama siebie tak by mój D na wszelki był uposażony z dzieckiem !:)
    Nie wiem jak to będzie z oddaniem , czarno to widzę osobiście ale możliwe , ze się uda:) !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Czekam na pierwszą wizytę u lekarza i wtedy zrobię jak wszystko będzie ok, a mam nadzieję, że tak będzie :)
    Czasem się coś tam udzielę, ale jakoś wolę tutaj być :)
    Mam to samo:)

ona. lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No rozumiem rozumiem , szkoda troszkę ,ze wnunia szybciej nie zobaczy no ale czasami tak niestety jest: (
    A kiedy chrzciny planujecie ?
    Oj tam, jakoś wytrzyma a do pomocy (jakbyśmy sami nie dawali rady), zatrudnię teściową :P A chrzciny planuję przed świętami, żeby mama mogła zostać jeszcze na święta ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mieszkam 3 rok w Anglii ale Ja w Pl jestem ubezpieczona u Mamy w pracy , w szkole bo koncze szkole i jeszcze dodatkowo w Orange mam wykupione ubezpieczenie ... Teraz będę ubezpieczać się jeszcze sama siebie tak by mój D na wszelki był uposażony z dzieckiem !:)
    Nie wiem jak to będzie z oddaniem , czarno to widzę osobiście ale możliwe , ze się uda:) !
    Normalnie tutaj jest tak, że jak przedstawię im dowód na to, że byłam za granicą (jakieś bilety na samolot, tikety z bramek na autostradach itp) + wyślę rachunek powinni mi oddać do 70% kwoty.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy w święta lub kilka dni właśnie przed tak samo zrobić:) ale czy tak będzie to się okaże.
    No tak jak Tesciowa blisko to fakt. :) można ja wykorzystac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Normalnie tutaj jest tak, że jak przedstawię im dowód na to, że byłam za granicą (jakieś bilety na samolot, tikety z bramek na autostradach itp) + wyślę rachunek powinni mi oddać do 70% kwoty.
    O proszę , szkoda , ze tak w Anglii nie robią , ze oddają bo to prawie wszystko więcej niż pol darmo: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    O proszę , szkoda , ze tak w Anglii nie robią , ze oddają bo to prawie wszystko więcej niż pol darmo: D
    ja się dopiero o tym w tym roku dowiedziałam :/ wcześniej normalnie płaciłam w Polsce za wszystko i nigdy się nie zastanawiałam nad zwrotem.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam pyszne śniadanko (jajeczniczka na cebulce i pomidorkach :) ), a teraz czas na herbatkę z owoców leśnych i chwilę relaksu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:43

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona właśnie Ja tez pije herbatke teraz z owoców leśnych i oglądaj stara komedie" małolaty i taty" :)
    I na drugie sniadanko miałam grejpfruta bo pierwsze zjadlam jedna kanapkę mała tylko ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem , ze u mnie można papiery złożyć jak nie mam ubezpieczenia w Polsce a pracuje w UK oczywiście i jestem ubezpieczona to poród np. Anglia w pl opłaca jak bym tam właśnie chciała rodzic no ale Ja problemu nie mam na szczescie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona właśnie Ja tez pije herbatke teraz z owoców leśnych i oglądaj stara komedie" małolaty i taty" :)
    I na drugie sniadanko miałam grejpfruta bo pierwsze zjadlam jedna kanapkę mała tylko ...
    też to oglądam :D
    ZakręconaOna wrote:
    Ja wiem , ze u mnie można papiery złożyć jak nie mam ubezpieczenia w Polsce a pracuje w UK oczywiście i jestem ubezpieczona to poród np. Anglia w pl opłaca jak bym tam właśnie chciała rodzic no ale Ja problemu nie mam na szczescie
    tego to chyba u nas nie ma.

Ale mnie lewy jajnik napiernicza :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz , kurcze jak Ja bym chciała do Francji pojechać , mam tak blisko ze szok ! W przyszłym roku bankowo tam po jedziemy lub przylecimy , chcialabym do Paryża i do Cannes :) mój był i tu i tu i ta plaże tam wgle wszystko w Cannes chwali mega !! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A no widzisz , kurcze jak Ja bym chciała do Francji pojechać , mam tak blisko ze szok ! W przyszłym roku bankowo tam po jedziemy lub przylecimy , chcialabym do Paryża i do Cannes :) mój był i tu i tu i ta plaże tam wgle wszystko w Cannes chwali mega !! :D
    Jak na zwiedzanie to jak najbardziej polecam Paryż i zapraszam :)
    Tylko trzeba trafić na dobry czas żeby z pogodą wbić się ok :)

Mi się marzy po raz kolejny pojechać do UK, ale póki co się nie zapowiada, żebyśmy się mieli wybrać

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy najlepszy taki okres jest w Paryżu mówisz ? :D
    Doo UK ale gdzie ? Anglia , Szkocja ,Walia gdzie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A kiedy najlepszy taki okres jest w Paryżu mówisz ? :D
    Doo UK ale gdzie ? Anglia , Szkocja ,Walia gdzie ?
    Anglia, a dokładnie do Londynu. Uwielbiam to miasto :)

Powiem tak, miesiące zimowe od razu skreślcie, bo tu zimno i deszczowo, podobnie jest wcześną wiosną i jesienią. Najlepiej moim zdaniem tutaj jest tak od konca kwietnia do września. O ile pogoda nie spłata figla, bo w tym roku wyjątkowo dopiero po połowie czerwca zrobiło się ciepło i bez deszczu :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ