STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Jeżeli masz możliwość to jasne , ze im później wyslij !
Ja mam na szczęście ubezpieczenie i w Pl i w UK:) także Ja się nie martwie ale od 12 tyg ciąży byłam w pl do 18 stego wiec tam robilam to i na szczęście na NFZ ale pytalam ile prywatnie i podliczyla na ponad trzy stowki:)
Te hivy nie hivy są bardzoooo drogimi badaniami
Ja w Polsce nie mam, bo nie mam skąd. Tu mieszkamy już kilka lat i w Polsce tylko jakbym wykupiła bym miała, a tak to dupa. -
ZakręconaOna wrote:Suwaczka czemu jeszcze nie zrobilas kochana ?
Wgle na belly przeskoczylas , udzielasz się ?
Czasem się coś tam udzielę, ale jakoś wolę tutaj być -
Ja mieszkam 3 rok w Anglii ale Ja w Pl jestem ubezpieczona u Mamy w pracy , w szkole bo koncze szkole i jeszcze dodatkowo w Orange mam wykupione ubezpieczenie ... Teraz będę ubezpieczać się jeszcze sama siebie tak by mój D na wszelki był uposażony z dzieckiem !
Nie wiem jak to będzie z oddaniem , czarno to widzę osobiście ale możliwe , ze się uda:) ! -
ZakręconaOna wrote:No rozumiem rozumiem , szkoda troszkę ,ze wnunia szybciej nie zobaczy no ale czasami tak niestety jest: (
A kiedy chrzciny planujecie ?A chrzciny planuję przed świętami, żeby mama mogła zostać jeszcze na święta
-
ZakręconaOna wrote:Ja mieszkam 3 rok w Anglii ale Ja w Pl jestem ubezpieczona u Mamy w pracy , w szkole bo koncze szkole i jeszcze dodatkowo w Orange mam wykupione ubezpieczenie ... Teraz będę ubezpieczać się jeszcze sama siebie tak by mój D na wszelki był uposażony z dzieckiem !
Nie wiem jak to będzie z oddaniem , czarno to widzę osobiście ale możliwe , ze się uda:) ! -
ona. wrote:Normalnie tutaj jest tak, że jak przedstawię im dowód na to, że byłam za granicą (jakieś bilety na samolot, tikety z bramek na autostradach itp) + wyślę rachunek powinni mi oddać do 70% kwoty.
-
ZakręconaOna wrote:O proszę , szkoda , ze tak w Anglii nie robią , ze oddają bo to prawie wszystko więcej niż pol darmo: D
wcześniej normalnie płaciłam w Polsce za wszystko i nigdy się nie zastanawiałam nad zwrotem.
-
ZakręconaOna wrote:Ona właśnie Ja tez pije herbatke teraz z owoców leśnych i oglądaj stara komedie" małolaty i taty"
I na drugie sniadanko miałam grejpfruta bo pierwsze zjadlam jedna kanapkę mała tylko ...
ZakręconaOna wrote:Ja wiem , ze u mnie można papiery złożyć jak nie mam ubezpieczenia w Polsce a pracuje w UK oczywiście i jestem ubezpieczona to poród np. Anglia w pl opłaca jak bym tam właśnie chciała rodzic no ale Ja problemu nie mam na szczescie
Ale mnie lewy jajnik napiernicza -
A no widzisz , kurcze jak Ja bym chciała do Francji pojechać , mam tak blisko ze szok ! W przyszłym roku bankowo tam po jedziemy lub przylecimy , chcialabym do Paryża i do Cannes
mój był i tu i tu i ta plaże tam wgle wszystko w Cannes chwali mega !!
-
ZakręconaOna wrote:A no widzisz , kurcze jak Ja bym chciała do Francji pojechać , mam tak blisko ze szok ! W przyszłym roku bankowo tam po jedziemy lub przylecimy , chcialabym do Paryża i do Cannes
mój był i tu i tu i ta plaże tam wgle wszystko w Cannes chwali mega !!
Tylko trzeba trafić na dobry czas żeby z pogodą wbić się ok
Mi się marzy po raz kolejny pojechać do UK, ale póki co się nie zapowiada, żebyśmy się mieli wybrać -
ZakręconaOna wrote:A kiedy najlepszy taki okres jest w Paryżu mówisz ?
Doo UK ale gdzie ? Anglia , Szkocja ,Walia gdzie ?
Powiem tak, miesiące zimowe od razu skreślcie, bo tu zimno i deszczowo, podobnie jest wcześną wiosną i jesienią. Najlepiej moim zdaniem tutaj jest tak od konca kwietnia do września. O ile pogoda nie spłata figla, bo w tym roku wyjątkowo dopiero po połowie czerwca zrobiło się ciepło i bez deszczu