STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No jogurt tez sie liczy jako posilek.
Ketony to nie bakterie tylko jakies tam zwiazki
Generalnie ma ich nie byc w moczu bo to znaczy ze glodzi sie dziecko. A one sie pojawiaja jak za wcześnie jesz ostatni posilek. Ja przed ciaza zawsze jadłam kolacje o szostej i koniec ale teraz dla dobra dzidziusia jem jeszcze jogurt o dziewiatej. A co ty o 17 jesz obiad czy kolacje? -
Helo babki witam się że szpitala ale na lajcie po prostu lekarz na NFZ ma sraczke że mi się za wcześnie łożysko odklei przez niedoczynnośc tarczycy i cukry moje tu mi mówią że raczej podstaw do wcześniejszej cesarski nie ma no ale zrobią badania krwi ktg jutro USG i tyle.
-
Dea jasne
Tygrysku a od kiedy niedoczynność tarczycy może powodować odklejanie łożyska ?! Tzn Ja pierwsze o tym słyszę szczerze mówiąc , wiem , że tarczyca może powodować na początku poronienie a w późniejszej ciąży problemu z rozwojem dziecka ale nie odklejanie łożyska raczej , tak samo cukier kuzwa sama już nie wiem ale niektorzy lekarze lekko są faktycznie przewrazliwieni hehe
Kochana w takim razie trzymaj się i kciukam żebyś jeszcze w dwupaku z miesiąc posiedziała :-*Mordeczka lubi tę wiadomość
-
Tygrysek broń boże nie odbiera tego jako pretensje jakąś do Ciebie czy podważanie Twojego zdania Ja tylko dziwie się , że lekarz Ci coś takiego mówił bo przy nadciśnieniu ciazowym wiele zwapnien łożyska może być a nie przy niedoczynności wydaje mi się. Sama mam mega niedoczynnosc i malo co paytzyli na to co do lozyska , nadcisnienie bardziej ich interesowalo ( o wlasnie , musze dzis kupic baterie do cisnieniomierza ) mniejsza o to , dobrze , że jestes pod kontrolą
-
Zakręcona dlatego pisalam że poszlam na luzie bo ten lekarz jest starej daty..sam nie ma w gabinecie USG a głupoty i diagnozy stawia. Talk samo wtedy z ta szyjka juz taka niby mega krotka a ja teraz normalnie chodze i ni się nie dzieje a w następny piątek mam donoszona ciążę ale stary pryk nie dał mi skierowan na badania a nie będę znowu płacić a w szpitalu mi wszystko zrobią za darmo i jeszcze USG. Dlatego poszlam ale nie martwie SE wcale bo ufam mojemu doktorowi prywatnemu myślę że spokojnie dotrwam do terminu