X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • paulinadorota Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dupa,wielka dupa-okresu nie mam juz trzeci dzień,ale w nocy w pracy zrobiłam betę z krwi (pracuję w szpitalu) i 0,150,czyli podobno lipa.Babka z labora powiedziała,ze to za wcześnie na betę,ale i tak jest niska.Więc nie kiełkuję.

samira lubi tę wiadomość

paulinadorota
  • paulinadorota Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam,ze bardzo mi ucięła skrzydła,bo gdzies się ma w sobie iskierkę nadzieji,a tu babka z labora mówi potem:"nic tam nie ma" i tak bezczelnie traci się wiarę,wiec juz podziękuję w przyszłym cyklu za taki pośpiech (hm..tak myślę,chociaż znajac mnie-niecierpliowść zwycieży).Widziłąm dziś wykres na ovufriends.pl kobietki,której krew była ujemna...a potem test wykazał ciążę,i głupia sie znowu nakręciłam.Swoją drogą to dziwne,ze akurat w momencie,gdy zaczęliśmy płodzić sobie drugie dziecię,cykl wydłużył mi sie o całe 3 dni.Organizm oszalał chyba na taka ilość plemników:-)

samira lubi tę wiadomość

paulinadorota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinadorota wrote:
    I powiem Wam,ze bardzo mi ucięła skrzydła,bo gdzies się ma w sobie iskierkę nadzieji,a tu babka z labora mówi potem:"nic tam nie ma" i tak bezczelnie traci się wiarę,wiec juz podziękuję w przyszłym cyklu za taki pośpiech (hm..tak myślę,chociaż znajac mnie-niecierpliowść zwycieży).Widziłąm dziś wykres na ovufriends.pl kobietki,której krew była ujemna...a potem test wykazał ciążę,i głupia sie znowu nakręciłam.Swoją drogą to dziwne,ze akurat w momencie,gdy zaczęliśmy płodzić sobie drugie dziecię,cykl wydłużył mi sie o całe 3 dni.Organizm oszalał chyba na taka ilość plemników:-)

oj wychodzą cuda nie widy ,po prostu nie kiedy testy wychodzą ujemne mimo ciąży,zależy kiedy owulka i zapłodnienie było nie mówiąc o tym ze zarodek musi do macicy dotrzeć i się zagnieździć trwa to ok 7-12dni i dopiero wtedy zaczyna się rumakowanie :P i prawdziwe wydzielanie hormonów u niektórych kobitek szybsze a innych wolniejsze ...kiedyś już pisałam porada lekarza : bete robić przynajmniej tydzień po @ a z test domowy moczu 2tyg. po ....:)

иιєиσямαℓиα, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki wstawać :P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

Aaaaaaaa wstałam :-) Wcześniej ale obiadek trza robić:-) Ta tempka doprowadza po owulce do szału :-) Ale Ja z reguły mam niską

90cf747de3aa410208f6f1b5fa8a7bde.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2013, 09:32

иιєиσямαℓиα, samira lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja was podczytuję, ale mało się udzielam, bo strasznie się stresuje i wolałabym wrzucić na luz... widzicie ten strach w moich oczach o.O ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2013, 09:33

samira, Libra, Mała lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    paulinadorota wrote:

oj wychodzą cuda nie widy ,po prostu nie kiedy testy wychodzą ujemne mimo ciąży,zależy kiedy owulka i zapłodnienie było nie mówiąc o tym ze zarodek musi do macicy dotrzeć i się zagnieździć trwa to ok 7-12dni i dopiero wtedy zaczyna się rumakowanie :P i prawdziwe wydzielanie hormonów u niektórych kobitek szybsze a innych wolniejsze ...kiedyś już pisałam porada lekarza : bete robić przynajmniej tydzień po @ a z test domowy moczu 2tyg. po ....:)

i co ja mam wam powiedzieć? Ja musiałam zrobić betę w 10 dpo :( bo muszę wiedzieć czy odstawić duphaston czy brać dalej.... Ale to jest okropne przez duże O. Prawie tydzień do @, a ja musiałam zrobić bete. Pytałam nawet o to ginekologa, żeby mi doradził , to powiedział, że beta wykrywa nawet wczesną ciążę i nie mam wyjścia muszę zrobić... Wstawił skierowanie do systemu i musiałam zrobić, w sobotę, bo dziś ostatnia tabletka duphastonu , a i tak muszę wziąć jeszcze dodatkowo na noc i jutro rano.... Czyli i tak wydłużam ich branie....Myślałam, żeby przeciągnąć to do poniedziałku i wtedy zrobić betę , ale wyniki miałabym dopiero we wtorek i musiałabym wydłużyć branie duphastonu o kolejne 2 tabletki :/. Nie miałam wyjścia a teraz strasznie się stresuję :(
    ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2013, 09:39

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja was podczytuję, ale mało się udzielam, bo strasznie się stresuje i wolałabym wrzucić na luz... widzicie ten strach w moich oczach o.O ???

o widzę i mi się udziela .kurcze to głupota z ta beta bo jak będzie za wcześnie beta nie wykaże a ciąża będzie to co brać dale czy przestać ,w pełni cie rozumiem zatem ehhhh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    samira wrote:

Aaaaaaaa wstałam :-) Wcześniej ale obiadek trza robić:-) Ta tempka doprowadza po owulce do szału :-) Ale Ja z reguły mam niską

90cf747de3aa410208f6f1b5fa8a7bde.png

a ja piszę z wami a mój G zmywa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a a ja smarkam z krwią troszkę od jakiś dwóch dni a słyszałam ze to tez może być objaw......glutka

a tak wogóle to nie wiem co myśleć :p

иιєиσямαℓиα, anna_w lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

o widzę i mi się udziela .kurcze to głupota z ta beta bo jak będzie za wcześnie beta nie wykaże a ciąża będzie to co brać dale czy przestać ,w pełni cie rozumiem zatem ehhhh...

wiem, właśnie bez sensu. Jak odstawię w ciemno, to branie duphastonu bylo w ogóle bez sensu. A dziś chodzą mi po głowie myśli, że jak nie wyjdzie pozytywny to warto powtórzyć no i co? i tak muszę brać ten duphaston.... eh sama nie wiem

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a a ja smarkam z krwią troszkę od jakiś dwóch dni a słyszałam ze to tez może być objaw......glutka

czego objaw :)?
    ja też smarkałam krwią jakieś 2-3 dni temu. Takie skrzepy były krwi.... to chyba z zatok....

samira lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kaczka86 Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po długiej rozłące:) ja mam troszkę inny problem jak krwiste glutki. przedwczoraj i wczoraj miałam dosłownie bardzo niewielkie ale to mikroskopijne plamki krwi,a raczej takie niteczki krwi w sluzie pewnie nawet do bielizny by nie doleciały gdyby nie moje codzienne oględziny, i co? dzisiaj przeszły.... zagadka polega na tym ze wypadly akurat w dzien spodziewanej@. a test negatyw... poradzicie?

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe golutka,fasolki ,groszka,obcego, :D

u mnie dziewczyny na innym forum tak miały z ta krwią z nosa :P

a ja brałm antybiotyk i znów mam ble gluty ale w gardle (sorki za opis zielone) i muszę chyba zrobić ten wymaz z gardła i nosa bo już mnie to wkurza ,zatyka mi to gardło i dusi :/ muszę znów homeopatię zastosować bo przerwałam i może jakieś inhalacje i muszę kupić inhalator taki na prąd z microlife (z tej firmy mam termometr)...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczka86 wrote:
    witam po długiej rozłące:) ja mam troszkę inny problem jak krwiste glutki. przedwczoraj i wczoraj miałam dosłownie bardzo niewielkie ale to mikroskopijne plamki krwi,a raczej takie niteczki krwi w sluzie pewnie nawet do bielizny by nie doleciały gdyby nie moje codzienne oględziny, i co? dzisiaj przeszły.... zagadka polega na tym ze wypadly akurat w dzien spodziewanej@. a test negatyw... poradzicie?

ja mówiłam o krwi z nosa :)

Kaczka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    samira wrote:

czego objaw :)?
    ja też smarkałam krwią jakieś 2-3 dni temu. Takie skrzepy były krwi.... to chyba z zatok....

no właśnie takie skrzepy i jasna krew tez a zatoki troszkę mnie bolą oj ehhh zawsze coś

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    hehe golutka,fasolki ,groszka,obcego, :D

u mnie dziewczyny na innym forum tak miały z ta krwią z nosa :P

a ja brałm antybiotyk i znów mam ble gluty ale w gardle (sorki za opis zielone) i muszę chyba zrobić ten wymaz z gardła i nosa bo już mnie to wkurza ,zatyka mi to gardło i dusi :/ muszę znów homeopatię zastosować bo przerwałam i może jakieś inhalacje i muszę kupić inhalator taki na prąd z microlife (z tej firmy mam termometr)...

co o.O? Ciąży? Żartujesz ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2013, 10:34

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bardzo pomogę, bo nie badam śluzu w środku więc nawet jeśli miałam coś takiego, to tego nie zarejestrowałam. Może to być objaw implantacji

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ile masz punktów z detektora ciąży?
    Wiem, że nie ma co w to wierzyć, ale pytam z ciekawości :)

samira lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kaczka86 Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Kaczka86 wrote:

ja mówiłam o krwi z nosa :)

he he:) wiem... ale mi chodzi tutaj juz nie o katar i nos:)

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ