X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • agula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak humorki dzisiaj? :)

samira lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wogóle to Gratuluję Fasolki :)

anna_w lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:

u mnie po japońsku...czyli jako tako :)...nerwy :(

dziewczyny co to znaczy częstomocz? Jak często? Co 2 godziny? Bo dziś ewidentnie chyba za często siusiam....co 1,5 h....ale z reguły nie siusiam tak często...

Piersi mam jak gąbka :( miękkie i tyle, z rana delikatnie coś pobolewały troszeczkę bo bokach, teraz nic....eh nie da się tym wszystkim nie przejmować i pomimo że obiecuje sobie wrzucić na luz to im bliżej @ emocje są większe... :(

samira lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    to jak tak miałam 2-3 może 4ry temu. Teraz już nie mam więc ja chyba nie jestem :)

oj te nasze objawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    agula wrote:

dziewczyny co to znaczy częstomocz? Jak często? Co 2 godziny? Bo dziś ewidentnie chyba za często siusiam....co 1,5 h....ale z reguły nie siusiam tak często...

Piersi mam jak gąbka :( miękkie i tyle, z rana delikatnie coś pobolewały troszeczkę bo bokach, teraz nic....eh nie da się tym wszystkim nie przejmować i pomimo że obiecuje sobie wrzucić na luz to im bliżej @ emocje są większe... :(

po prostu siusiasz częściej niż zwykle :)

mam podobnie a mój stwierdził ze chyba są większe teraz a ja czuje taka w nich trochę nadwrażliwość i są troszkę cięższe :)

• agula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    agula wrote:

mam podobnie a mój stwierdził ze chyba są większe teraz a ja czuje taka w nich trochę nadwrażliwość i są troszkę cięższe :)

ja wczoraj tez biegalam co chwile do toalety, a wcale duzo nie pije ;P

u mnie tempka caly czas w gorze :) zobaczymy jak dlugo sie utrzyma :)

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    agula wrote:

moje są ciężkie jak kamienie, ale w ogóle wrażliwe nie są. rok temu jak zaszłam w ciążę ,to wyszłam z wagi 65kg, schudłam wcześniej sporo i poleciały mi piersi. Jak zaszłam od razu spuchły, zrobiły się wielkie, wrażliwe i strasznie obolałe.Teraz tak nie mam, więc zastawiam się czy na każdą ciążę organizm kobiety reaguje inaczej , czy po prostu piersi się już teraz rozciągnęły po tamtej ciąż (bo pomimo poronienia, nie zmalałay już z powrotem) i dlatego nie są wrażliwe i nie bolą.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą byłam w wc. Teraz znowu mi się chcę o.O. Jakbym nie wysiusiała się do końca.... ale z drugiej strony nic mnie nie szczypie i nie boli, co wskazywało by na infekcję układu moczowego.... o.O. To ciągłe bieganie do WC robi się denerwujące ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2013, 12:08

samira, aniczka, Meginka lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    przed chwilą byłam w wc. Teraz znowu mi się chcę o.O. Jakbym nie wysiusiała się do końca.... ale z drugiej strony nic mnie nie szczypie i nie boli, co wskazywało by na infekcję układu moczowego.... o.O. To ciągłe bieganie do WC robi się denerwujące ;)

nonono to podejrzane ;)

Meginka lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα
    nie myśl sobie że ja pisze to po to aby cie zdołować czy coś.
    Ja każdej babeczce na forum życzę tych II kresek i upragnionej ciąży, ale nie daj się zwariowac ja miałam tak samo też tak latałam co jakieś 1,5h do kibla i sikałam i tez miałam wrazenie że dopiero co się wysikałam a znowu mi się chce. Tez się nakrecałam że może to ciąża a potem ptrzychodziła @
    chociaż patrząc na twój wykres i tempke może rzeczywiście jakaś fasolinka się szykuje :)

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    иιєиσямαℓиα
    nie myśl sobie że ja pisze to po to aby cie zdołować czy coś.
    Ja każdej babeczce na forum życzę tych II kresek i upragnionej ciąży, ale nie daj się zwariowac ja miałam tak samo też tak latałam co jakieś 1,5h do kibla i sikałam i tez miałam wrazenie że dopiero co się wysikałam a znowu mi się chce. Tez się nakrecałam że może to ciąża a potem ptrzychodziła @
    chociaż patrząc na twój wykres i tempke może rzeczywiście jakaś fasolinka się szykuje :)

wiem mindusia :). Strasznie trudno podchodzić bez emocji przed @. I zawsze właśnie przed @ zaczynam się nakręcać na tak :(, chociaż w głębi duszy wiem, że nic z tego raczej, bo brak najważniejszego objawy (.)(.). Ostatnio nawet brałam ibuprom, jak nigdy - zawsze przy staraniach unikałam leków jak ognia, a teraz wszyscy w około chorzy, byłam dziwnie rozgrzana na twarzy i wzięłam profilaktycznie na zbicie ewentualnej gorączki. Nie patrzyłam nawet na to, że mogę być.... Bardziej martwi mnie to, żebym nie miała infekcji pęcherza o.O.
    Wiem , że lepiej się miło zaskoczyć, niż boleśnie rozczarować. Dlaczego to silniejsze ode mnie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2013, 12:36

samira lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w wc, nakapać kilka kropli o.O. Dziwne czuję jakieś parcie na pęcherz. Dziwnie dzisiaj się z tym czuję...mam nadzieję, że to nie jakaś infekcja ukł.moczowego....

samira lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • sssssss88 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    moje nadzieje się chyba skończyły... coś mi sie wydaje że dziś jednak przylazła @.. ale nieco inaczej niz zwykle.. hmmmm troche mnie to zastanawia... ale daje sobie na luz..odpuszczam..
    co bedzie to bedzie..
    dziękuje wszystkim za pomoc.
    pozdrawiam. Sylwia:P

sylwia a kiedy ty miałaś termin @ ?? i dlaczego mówisz inaczej niż zwykle się zaczyna ?? chcesz odpuści forum ooonie ładnie !:)

termi miałam na 19 a wczoraj przylazła @.... ale przed nie miałam typowych objawów jak zawsze : większy apet na dosłownie wszystko, bolały mnie zasze mocno piersi i chodziłam wściekła na byle co.. a w tym m-ca nie miałam tych objawów.. dlatego myślałam że coś jednak może sie udało.. a tu okazłao się innaczej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam termin na 19. ale na razie nic ...zobaczymy co to jak nie przyjdzie za tydzień bo wtedy mam wizytę ...szyjka zamknięta na razie...zobaczymy

• aniczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:

do duszy przynajmniej ja mam kacora paskudnego

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • paulinadorota Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira myślisz,ze wciąż jest szansa,zeby beta sie podciagała w górę? ja naprawdę dziwacznie sie czuję,okresu nie mam dzis trzeci dzień,nigdy nie mierzyłam sobie temp,ale wczoraj w pracy o godz.19.30 zmeirzyłam i miałam 37,2 (mierzyłam w dziurce:-)

samira lubi tę wiadomość

paulinadorota
  • agula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniczka wrote:
    agula wrote:

do duszy przynajmniej ja mam kacora paskudnego

hehe to nie zazdroszcze ;P

Endometrioza IV stopnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinadorota wrote:
    samira myślisz,ze wciąż jest szansa,zeby beta sie podciagała w górę? ja naprawdę dziwacznie sie czuję,okresu nie mam dzis trzeci dzień,nigdy nie mierzyłam sobie temp,ale wczoraj w pracy o godz.19.30 zmeirzyłam i miałam 37,2 (mierzyłam w dziurce:-)

może tak być, powtórz ją za parę dni jak wtedy wyjdzie negatywna to ciąży raczej nie ma na 100% ,najbardziej wiarygodna tempka jest rano po przebudzeniu bez wstawania z łóżka bez łyka wody ,najlepiej termometrem z 2miejscami po przecinku ,w pochwie wprowadzając go na ok. 4cm ,podobno najdokładniejsza wychodzi...i po pikaniu trzymać do minuty jeszcze ...a jedna tempka nic nie powie niestety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    byłam w wc, nakapać kilka kropli o.O. Dziwne czuję jakieś parcie na pęcherz. Dziwnie dzisiaj się z tym czuję...mam nadzieję, że to nie jakaś infekcja ukł.moczowego....

ja tez czuje teraz często takie parcie a raz miałam tak ze jak kaszlnęłam czy kichnęłam to taki przeszywający ból w podbrzuszu ciągnący :/

• mindusia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

ja tez czuje teraz często takie parcie a raz miałam tak ze jak kaszlnęłam czy kichnęłam to taki przeszywający ból w podbrzuszu ciągnący :/

to podobnie jak u mnie w poprzednich cyklach ;)

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ