Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnciaa, z hormonami mozna walczyc, wyregulowac je, z tego co mi gin mowil to nie progesteron ale Fsh mowi o rezerwie jajnikowej. A wywolywanie @ bez ovu jest bez sensu...badz dobrej mysli... bedziesz miala dzidziusia, wierze w to mocno!
anciaa lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:02
anciaa lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnyLady Savage melduje @.
Chciałam wam napisać ze bardzo sie cieszę ze przyszla a obudził mnie w nocy taki bol mocny ze aż robi mi sie Czarno przed oczami co sie podniose. Takie mocne bóle i tracenie przytomności zdarzały mi sie jak byłam mlodsza i myslalam ze z tego wyroslam a dzisiaj matkoo czuje sie znów jak za czasów dzieciaka. Bol nie do ogarnięcia i te mroczki przed oczami... -
Spioch tule mocno!
ANCIA Ciebie też! Będzie wszystko dobrze! Żadne czekanie na cud, ja uważam, że zawsze warto spróbować naturalnie, bo naprawdę nierzadko wbrew wszystkiemu powstaje zdrowa, spontaniczna ciąża. Teraz czas na plan i konkretne działania, i bedzie dobrze! Pamiętaj żyjemy w czasach, kiedu owulacje przywraca się 50 letnim kobietom bo taki mają kaprys!! A Ty jesteś młodą kobietą, więc spokojnie wszystko się uda na pewno!Annie1981, kania85, spioch, anciaa lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Spioch :*
spioch lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Kochane i słowo wyjaśnienia od siebie. Nie testuje na razie, bo już mi się zdarzył cykl 32-33 dniowy 2 miesiące temu. Wtedy co prawda chorowalam w cyklu z wysoką gorączką i antybiotykiem, ale...
No i pracuje cały tydzień. Dziś też, wczoraj też. Jak zajde w ciążę, to zrobię coming out, czym się zajmuje, bo wielokrotnie moja praca wystawia/ła mnie na próbę w tych całych staraniach i miałam ochotę często się tym podzielić.
Szyjka bawi się ze mną w ciuciubabke jest schowana głęboko, czubek twardy, dalej chyba bardziej miekka, ale nie jestem w stanie się tam dostać
ANNIE1981 przy okazji jeszcze raz gratulacje!! Byłaś pierwszą osobą, która się do mnie odezwała na forum i jakoś tak mam wrażenie że towarzyszysz mi od początku ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 07:04
Annie1981 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Śpioch tule :*
Ancia :* ja przed staraniami o pierwsze dziecko nie miałam owulacji. Ale dostałam właśnie luteine brałam regularnie w 16 DC przez 10 dni, na początku nie było owulacji ale chyba z tej regularności sama wróciła i zaszłam w pierwszym cyklu gdy była owu. Ale nie wiem na jakim poziomie był progesteron. Monika lekarz mój mówił że ważna jest systematyczność czyli brać luteine w te wyznaczone dni nawet gdy owu będzie. I tak robiłam. Musiałam ją brać do 34tc.
Wierzę że i u Ciebie dobrze to się skończy :* tylko musisz znaleźć odpowiedniego człowieka który Ci w tym pomorze.
Nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć na tym przedstawieniu ostatnio moja mama z siostrami rozmawiała o kobietach długo starających się o dzieci ze ich tyle jest a tak naprawdę nie wiadomo które to i że ludzie zbyt pochopnie oceniają że np dana para nie chce dzieci ze postawili na karierę a tak naprawdę oni długo się starają. Myślałam że się porycze, bo przecież po części to o mnie (o pierwszą ciążę staraliśmy się rok, 8 msc z OF) ale nikomu o tym nie mówiłam, nie chciałam mówić i dusila to w sobie jak sobie przypomnę tamten czas starań to płakać mi się chce, najgorszy okres w moim życiu, ale przyznam że zakończony wspaniałe prezentem. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki :* :*
U mnie skok temp więc liczę na to że wczoraj było zagniezdzenie jutro pójdę na bete bo nie wytrzymam. 10fpospioch, anciaa lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Annie 1981 jak strasznie się cieszę !!!!!!!!!!!!!!!! Już wcześniej odczytałam, ale dopiero teraz mogę napisać. Serdecznie Ci gratuluję, mimo iż nie jestem tu weteranką, to już wcześniej czytałam i strasznie Ci kibicowałam :*
dobuska wrote:Annie ja powiem tylko tyle - naprawdę bardzo i szczerze się cieszę!!!
Nasza bakteria helicobacter spowodowała, że wczoraj bolał mnie żołądek. Zauważyłam, że boli mnie często z nerwów. Potrafił boleć przy negatywnych testach a teraz bolał i przy pozytywnym
Fruska wrote:Annie ja tez tak w tym cyklu smęcilam i mi sie nie chcialo starac i ogolnie bylam zniechecona i sie udało
Madziulla wrote:Napisze tylko Annie!!! Gratulacje!!! tak bardzo Ci kibicowałam!!!
mi_lejdi wrote:ANNIE1981 przy okazji jeszcze raz gratulacje!! Byłaś pierwszą osobą, która się do mnie odezwała na forum i jakoś tak mam wrażenie że towarzyszysz mi od początku ))
Ja dziś już nie śpię od 5.00, chyba z emocji Zrobiłam kolejny test, kreska ciemniejsza, więc super
dobuska, Fruska, kania85 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
dobuska wrote:Annnie kreska ciemnieje, bo jest piękna zdrowa ciąża! Będziesz na październikówkach ?
Zresztą nie chcę Was zostawiać Chyba pójdę za Wami na luty
Tusia_87, Gosia1989, Fruska, kania85, anciaa, dobuska lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Dziękuję Termin wychodzi na 22 września, ale ja jeszcze na żadne forum ciąże nie weszłam, bo nie umiem się jeszcze przestawić z trybu starania na ciążę
Zresztą nie chcę Was zostawiać Chyba pójdę za Wami na luty
Annie mamy taki sam termin mi belly wyliczyl na 22 wrzesnia. Super!!!
kania85, spioch, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Tak mialam czekac itd, ale nie wytrzymalam :p
Dzis 27dc i jasniutka kreska takze druga dzidzia w drodze ahhhFreshMm, insulinka, agawera, zakocona, kaka470, Lady Savage, Gosia1989, kania85, Dreamy, Kesjaa, Annie1981, Kimmy, Tusia_87, spioch, Fruska, Pchelkaaa, Lola83, Anulka0407, Ewka90, wszamanka, dobuska, aria40, Migracja, AiCha4811 lubią tę wiadomość