Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no i brakuje mi tutaj AiChy:-( coś mało jej ostatnio
Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
sloneczkowa mama wrote:A mogłabyś mi wytłumaczyć o co chodzi? Jeśli możesz oczywiście
-
nick nieaktualnykania85 wrote:Hej
Dziewczyny czy biorąc ovarin można wspomagać się dodatkowo wiesiołkiem?mam problemy z brakiem śluzu rozciągliwego.Olej z wiesiołka ma już w składzie witaminy B6 iB12,więc czy przyjmowanie dwóch preparatów na raz nie spowoduje nadmiernego gromadzenia tych witamin?czy nadmiar jest metabolizowany i wydalany z moczem?
Nesia gratulacje!!!!!!!!ożywiłaś naszą listę,to dobra zapowiedź styczniowa:-DDkania85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane moje!
Sikac i wysikiwac dwie krechy, oczywiscie mialam sie odciac od forum ,ale o Was nie zapomnialam!
Na belly jest porazka... wogole tam nie wchodze...
Jesli chodzi o siemie lniane, to w zyciu nie slyszalam ze nie mozna jesc calych nasionek, ja zalewalam dwie lyzki, siemienia polowa sklanki goracej wody lekarz tak polecil, W zyciu nie slyszalam ,ze sie przyklejaja do jelit, ale co czlowiek to opinia, jednak jest to bezpieczne. Robcie tak jak Wam serce podpowiada -
nick nieaktualnyOlciuska wrote:Hej kochane moje!
Sikac i wysikiwac dwie krechy, oczywiscie mialam sie odciac od forum ,ale o Was nie zapomnialam!
Na belly jest porazka... wogole tam nie wchodze...
Jesli chodzi o siemie lniane, to w zyciu nie slyszalam ze nie mozna jesc calych nasionek, ja zalewalam dwie lyzki, siemienia polowa sklanki goracej wody lekarz tak polecil, W zyciu nie slyszalam ,ze sie przyklejaja do jelit, ale co czlowiek to opinia, jednak jest to bezpieczne. Robcie tak jak Wam serce podpowiada
Tak zgadzam sie z tym. Ja slyszalam ze nie wolno ale jeśli komuś to pasuje to jest ok. Nie chciałam nikomu źle doradzić wręcz odwrotnie -
ten artykuł wszystko opowie jak spożywać siemię
http://www.anwen.pl/2013/01/siemie-lniane-po-miesiacu-kuracji.htmlAiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Pije średnio dużo. Cały czas nad tym pracuje. Całe siemię jest też np w chlebie i nic się nie dzieje po jego zjedzeniu. Dietetyczce tez kiedyś mówiłam ze tak robię i nic nie mówiła ze źle.
Wiesiołka z tymi ovarinami itd można łączyć.
U mnie siemię usprawnia działanie jelit. Może to nie jest efekt przeczyszczajacy ale jak pije regularnie to i kupsko jest regularnie. A śluz mam ładny zazwyczaj ale ja biorę 2x2 wiesiolek i raz siemię wiec teraz nie wiem od czego jest taki ładny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 16:39
-
kania85 wrote:ten artykuł wszystko opowie jak spożywać siemię
http://www.anwen.pl/2013/01/siemie-lniane-po-miesiacu-kuracji.html -
nick nieaktualnyTak tylko w chlebie jest tego mało. Jeśli ktoś codziennie wypija dwie takie łyżki ziarenek w całości nierozgryzane to te ziarenka mogą (Nie muszą) sie przyklejac do jelit. Ale każdy robi jak komu pasuje. Niewątpliwie lepszy GLUT robi sie z ziaren niż z mielonego ale jak kto woli
-
A śluz mam ładny zazwyczaj ale ja biorę 2x2 wiesiolek i raz siemię wiec teraz nie wiem od czego jest taki ładny [/QUOTE]
Hopeless może śluz masz taki po prostu od zawsze?
Ja po antykoncepcji niestety mam najwyżej wodnisty,od 4 cykli nie zanotowałam ani razu rozciągliwego i trochę wątpię że od picia siemienia coś to zmieni
niemniej spróbuję i w tym cyklu włączam wiesiołek i ovarinWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 16:57
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
kania85 wrote:A śluz mam ładny zazwyczaj ale ja biorę 2x2 wiesiolek i raz siemię wiec teraz nie wiem od czego jest taki ładnyHopeless wrote:Hopeless może śluz masz taki po prostu od zawsze?
Ja po antykoncepcji niestety mam najwyżej wodnisty,od 4 cykli nie zanotowałam ani razu rozciągliwego i trochę wątpię że od picia siemienia coś to zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:00
-
Hopeless wrote:Coś Ty. Po poronieniu miałam taką Sahara ze nawet przy podnieceniu organizm nic nie produkował. Zaczęłam od wiesiołka 3x2 i od razu była poprawa. Teraz tak kombinuje bo mam dużo siemienia i nie chce żeby zjelczalo.
a po jakim czasie od pierwszego wiesiołka poprawił się śluz?ja biorę 2x2 -
Sloneczkowa mamo:
Clo służy stymulacji jajników, aby jedno z jajeczek urosło na tyle by była owulka, taki jest zamysł z tego co mówiła ginka, natomiast bywa szczególnie u kobiet ze skłonnością do PCOS czytaj u mnie, istnieje ryzyko przestymulowania, jajnik jest "wyłożony" jajeczkami, w fazie owulacyjnej horkony sprawiają ze jeden rośnie i staje sie dominujący i dojrzewa w nim komórka jajowa, patologią jest gdy zamiast jednego rosną wszystkie ale hormon rozdzielony nie daje takich rozmiarów pęcherzyka jak trzeba w efekcie owulacji nie ma z żadnego z nich. Przy clo dodajemy tego hormonu który sprawia ze pecherzyk rośnie a więc gdy zamiast jednego urosną wszystkie, a hormonu jest więcej to brzydko mówiąc rozcisną jajnik co może być niebezpieczne i bardzo bolesne > o to właśnie przestymulowany jajnik. Mam nadzieję ze w miarę jasno udało mi się opisać to zjawisko -
nick nieaktualny
-
AiCha4811 wrote:Sloneczkowa mamo:
Clo służy stymulacji jajników, aby jedno z jajeczek urosło na tyle by była owulka, taki jest zamysł z tego co mówiła ginka, natomiast bywa szczególnie u kobiet ze skłonnością do PCOS czytaj u mnie, istnieje ryzyko przestymulowania, jajnik jest "wyłożony" jajeczkami, w fazie owulacyjnej horkony sprawiają ze jeden rośnie i staje sie dominujący i dojrzewa w nim komórka jajowa, patologią jest gdy zamiast jednego rosną wszystkie ale hormon rozdzielony nie daje takich rozmiarów pęcherzyka jak trzeba w efekcie owulacji nie ma z żadnego z nich. Przy clo dodajemy tego hormonu który sprawia ze pecherzyk rośnie a więc gdy zamiast jednego urosną wszystkie, a hormonu jest więcej to brzydko mówiąc rozcisną jajnik co może być niebezpieczne i bardzo bolesne > o to właśnie przestymulowany jajnik. Mam nadzieję ze w miarę jasno udało mi się opisać to zjawisko
wręcz łopatologicznieGosia1989, sloneczkowa mama lubią tę wiadomość
-
słoneczkowa ty masz PCOS?wydaje mi się że nie wspominałas o tym,jak tam twoja wizyta u gina?pokazałaś mu wykres?