Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    dziękuję dziewczyny :)
    przepis mam taki, że piłam zioła, ale tylko przez 2 cykle i jakoś przed owulacją o ziołach zapomniałam, ale zaczęłam łykać ovarin.
    Kupiłam żel conceive i nie mierzyłam temperatury, nie obserwowałam się, nic nic nic. Troche już myślałam ze to nie jest mój czas i stwierdziłam że trudno, będzie to będzie.

    A <3 codziennie?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1478 603

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny a tak odbiegając od tematu to jakie macie odczucia związane z owulacją? Jedni mówią, że kobieta pięknieje, jest radosna, ma lepszą cerę, inni, że ma większą ochotę na przytulanie a jeszcze inne kobiety twierdzą, że czują się nieatrakcyjnie w tym czasie, jak to jest u Was? Zauważacie zmiany tego typu?
    Ja dostaje mega trądziku aż wapno muszę pić bo to jakieś alergiczne. Chyba uczulenie na owulację :D a w tym cyklu wyjątkowo mnie wysypało:/

    860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1478 603

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tym śluzem?? Mam problem z określeniem go:/ jeśli chodzi o rozciągliwy to bez problemu go rzpoznaje. Największy problem mam z tym lepkim i wodnistym. Czy jak mam mokro na majtkach ale w środku pochwy jest taki lepkości wodnisty to jaki w końcu jest? Taki mam teraz i nie wiem :( przeważnie po owu mam zawsze kremowy bo zostawia białe ślady na bieliźnie a teraz mam mokro

    860i3e5edambhnvb.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega problem z tym określeniem, jak jest raz taki, a raz taki, jakby mieszany...gdzieś czytałam, że jak są w ciągu dnia różne to zaznacza się ten najbardziej płodny. A który to dzień cyklu? U mnie dzisiaj 14 dc i mam podobnie jak Ty, na zewnątrz wodnisty i to bardzo, w środku w sumie też, ale też trochę lepki. Sama już też nie wiem:P

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ktoś tu kiedys wspominał o konkursie ba głupka roku? :D Śmiać mi się z siebie chce :D Zrobiłam sobie test dwa dni po Ovitrelle, bo sobie wmawiałam, ze u mnie na bank wyjdzie negatyw nawet po zastrzyku z hCG :D Okazało się, ze nie - faktycznie pozytyw :D czyli dobrze wstrzyknęłam i jest :D :D powiem wam ze fajnie zobaczyć dwie kreski nawet w takich okolicznościach :D tak czy siak zaczęłam myśleć o czymś innym: skoro teraz w moim organizmie jest hCG i czuje się w określony sposób, to ciekawe czy na ewentualna ciąże organizm zareaguje tak samo :) bo póki co to odczuwam tylko ciągniecie w podbrzuszu i nic więcej :)

    _Hania, Sung, Paula_30, Almond lubią tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, przed owulką dwa dni pod rząd A wcześniej i później nieregularnie :) A, no i urodziny miałam 13 stycznia, A rozmawiałyśmy kiedyś o tym że miesiąc urodzin jest bardzo płodne dla kobiety;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:17

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    Karolcia, przed kulką dwa dni pod rząd A wcześniej i później nieregularnie :) A, no i urodziny miałam 13 stycznia, A rozmawiałyśmy kiedyś o tym że miesiąc urodzin jest bardzo płodne dla kobiety;)

    Dzięki:* ja jestem z października, więc mnie nie pociesza ten fakt:P

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem trochę w szoku, bo odczuwam lewy jajnik, ciągnięcie, kłucie, od bardzo dawna go nie czułam... może się w końcu obudził hrabia:P zobaczymy jutro na usg:)

    Haniu o której masz wizytę u gina?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:15

    Szimi, _Hania lubią tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MeggiGirl Ekspertka
    Postów: 279 93

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaopatrzylam się w test, jutro rano zrobię, chociaż nie wydaje mi się żeby cokolwiek miało być. Jestem po wizycie u endo, wresscie mam leki i do końca tygodnia siedzę w domu, bo jestem na maksa przemęczona. Cieszę się, chociaż z D. mamy ostatnio słaby czas.

    TSH 1,5
    1 cs
    Letrox 50
    Pierwotna niedoczynność tarczycy
    Chcę być mamą...
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi wszystko będzie dobrze;) głowa do góry, najważniejsze, że z leczeniem coś ruszyło do przodu. Zrób jutro test, może zapoczątkujesz luty na zielono:)

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wyjątek stanowi regułę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:19

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny a tak odbiegając od tematu to jakie macie odczucia związane z owulacją? Jedni mówią, że kobieta pięknieje, jest radosna, ma lepszą cerę, inni, że ma większą ochotę na przytulanie a jeszcze inne kobiety twierdzą, że czują się nieatrakcyjnie w tym czasie, jak to jest u Was? Zauważacie zmiany tego typu?

    Mi się chce bzykać ;)

    Szimi lubi tę wiadomość

  • pap86 Autorytet
    Postów: 3274 2447

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaki wynik na zakonczenie miesiaca? Ile ciąż? :D

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje u siebie śluz płodny (wczoraj w końcu mieliśmy przerwę z mężem, więc mogłam sprawdzić rzetelnie). Szyjka już otwarta, a do owulacji przynajmniej 2 - 3 dni. Ale w zeszłym cyklu objawy owulacji miałam od 31.12 do 4.01 a owulacja prawdopodobnie 5.01 (tak mi wyznaczyło owu i równe 2 tygodnie pozniej @).

    Liczę na ten cykl, bo pęcherzyk w końcu na dobrym jajku :)

    Ja jutro mam dopiero na 18.30 :/ Tyle jeszcze czekania!

    ❄️
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1478 603

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja też mam mega problem z tym określeniem, jak jest raz taki, a raz taki, jakby mieszany...gdzieś czytałam, że jak są w ciągu dnia różne to zaznacza się ten najbardziej płodny. A który to dzień cyklu? U mnie dzisiaj 14 dc i mam podobnie jak Ty, na zewnątrz wodnisty i to bardzo, w środku w sumie też, ale też trochę lepki. Sama już też nie wiem:P
    ja jestem 2 dni po ovu i stad moje zdziwnienie :-/

    860i3e5edambhnvb.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej chce się bzykać przed, w trakcie i po @ :P heheh

    Najgorsze to czekanie... zawsze trzeba na coś czekać, jak nie na owu, to na II kreski albo @ albo na wyniki badań albo na wizytę u gina:P życie staraczki to ciągłe czekanie na coś:P hehe

    Ja mam na 13.50 ale zawsze chwilę się czeka, więc trzymajcie żeby to nie był cykl bezowulacyjny, bo wtedy jadę prosto do Biedry po Carlo Rossi:P

    Paula_30 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w końcu przerwa :D luty będzie Wasz!!

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1478 603

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny! Ktoś tu kiedys wspominał o konkursie ba głupka roku? :D Śmiać mi się z siebie chce :D Zrobiłam sobie test dwa dni po Ovitrelle, bo sobie wmawiałam, ze u mnie na bank wyjdzie negatyw nawet po zastrzyku z hCG :D Okazało się, ze nie - faktycznie pozytyw :D czyli dobrze wstrzyknęłam i jest :D :D powiem wam ze fajnie zobaczyć dwie kreski nawet w takich okolicznościach :D tak czy siak zaczęłam myśleć o czymś innym: skoro teraz w moim organizmie jest hCG i czuje się w określony sposób, to ciekawe czy na ewentualna ciąże organizm zareaguje tak samo :) bo póki co to odczuwam tylko ciągniecie w podbrzuszu i nic więcej :)
    hej ja tez dzisiaj jestem 2 dni po ovitrelle :-P tez sie zastanwiałam czy nie zrobic testu zeby choc raz zobaczyc te magiczne 2 kreski :-P ale rozwialas moje watpliwosci :-) natomiast mnie od czasu do czasu lekko zakluje raz w jednym raz w drugim jajniku ale na prawde minimalnie i jakby nie bylo po ovu to bym nawet na to nie zwrocila uwagi. Plus piersi mnie bola, ale iaczej, bo zawsze po ovu bolaly mnie 2-3 dni sutki a teraz bola mnie przy ucisku z boku troche i na dole, nie wiem dokladnie jak to ocenic.a poza tym to nic zero objawow. ciekawe czy nam sie uda?

    1000 lubi tę wiadomość

    860i3e5edambhnvb.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1891 609

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dzięki:* ja jestem z października, więc mnie nie pociesza ten fakt:P


    A mnie pociesza :D ja jestem z 14 stycznia :D

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    hej ja tez dzisiaj jestem 2 dni po ovitrelle :-P tez sie zastanwiałam czy nie zrobic testu zeby choc raz zobaczyc te magiczne 2 kreski :-P ale rozwialas moje watpliwosci :-) natomiast mnie od czasu do czasu lekko zakluje raz w jednym raz w drugim jajniku ale na prawde minimalnie i jakby nie bylo po ovu to bym nawet na to nie zwrocila uwagi. Plus piersi mnie bola, ale iaczej, bo zawsze po ovu bolaly mnie 2-3 dni sutki a teraz bola mnie przy ucisku z boku troche i na dole, nie wiem dokladnie jak to ocenic.a poza tym to nic zero objawow. ciekawe czy nam sie uda?

    Byłoby cudownie gdyby sie udało :) mnie tez coś kuje trochę z jednej trochę z drugiej strony. Do tego to ciągniecie. Ale właśnie nic a nic nie bolą mnie piersi, a ostatnie cykle to praktycznie od owulacji... zaraz minie 48 h od zastrzyku i zaczynam się zastanawiać czy oby na pewno owulacja już u mnie była. Śluzu zauważyłam minimalne ilości, a w tym prawym jajniki, w którym był pęcherzyk, cały czas coś czuje.... zupełnie jakby nadal tam był i sobie rósł ;) cóż, jutro mam monitoring wiec wszystko się okaże... :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
‹‹ 221 222 223 224 225
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego