Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
BB__Anna wrote:Nieee u mnie to bez sensu za mało mam w sobie dyscypliny 😂
BB_Ania a kiedy testujesz?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyMorwa wrote:
Gratulacje 💚💚💚
To jutro betkę robimy razem ✊🍀Morwa lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Gratulacje 💚💚💚
To jutro betkę robimy razem ✊🍀Kitka_87, Marti29, Ignissa lubią tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:U nnie tez, wreszcie poszłam biegać, ale mam lekką załamkę nad moją formą. W 2019 przebiegłam 5 polmaratonow w całkiem fajny czasie, i całą masę innych zorganizowanych biegow, a dziś ciężko mi było zrobić 5km.
-
nick nieaktualnyMarti29 wrote:Dziewczyny, gdzie wy mierzycie temperaturę? Ja od dwóch cykli w ustach, ale zastanawiam się czy od kolejnego cyklu nie zacząć mierzyć w pochwie, czy nie będzie to bardziej miarodajne
Zdecydowanie wybierze mierzenie w pochwie.Marti29 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro robie test i jak negatyw to wieczorem kupuje karnet do fitnessu. Teraz miałam przerwę w w święta bo nie opłaca się kupować kiedy tyle dni wolnych wypada. Juz mnie nosi żeby pójść na zajecia.
motylek1909 lubi tę wiadomość
37 l.
Synek 24.01.2014
Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
Starania od 9.2018...
Uregulowana niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a wiecie przecież że sport można też w ciąży uprawiać?
W sensie że nie ma co czekać czy ciąża będzie czy nie będzie to i tak warto być fit, być w formie dla nas samych, dla zdrowia
Ja nawet na dzień przed porodem zrobiłam swój ostatni trening dla ciężarnych od course 💪
Ignissa, Inaa89, Kitka_87, Nona, Nynka, motylek1909, dmg11 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Kochana to jest podejście "zwykłych" ginekologów, musisz niestety trafić do kogoś kto zajmuje się typowo płodnością. Niestety ginekologia jest tak szeroką dziedziną, że nie można być dobrym ze wszystkiego: płodność, endometrioza, nowotwory, ciąża, porody itp itd... Przykro mi, że wizyta była bezsensowna; ja dopóki chodziłam do takiego ginekologa od wszystkiego miałam podobne frustracje. Ten "nowy" lekarz co znalazłaś zajmuje się płodnością?
I nie pisz głupot, że nie będziecie mieć dzieci! Zaraz przyjadę i Ci spuszczę manto na otrzeźwienie! :*
Aniu nie widziałam Twojej wiadomości 🙄, dzięki za słowa wsparcia! 😘 no ten nowy lekarz ma na stronie, że zajmuje się też nieplodnoscia... zobaczymy. W każdym razie wygląda to lepiej niż u tej kobiety co dzisiaj byłam.
Tak wam zazdroszczę, wam zaciazonym, że wam się udało, a zarazem się cieszę i dajecie mi nadzieję, że ja zajde, i że nie każda chora dziewczyna która nie zajdzie w ciaze w pierwszym cs... ale to czekanie, ciągle myślenie, moja głowa nie potrafi odpuścić... 😪Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
kic83 wrote:Nie robi się testów owu pod koniec cyklu, było już o tym mowa wielokrotnie.
Testy wykonuje się wg instrukcji w nich się znajdujących w zależności od długości cyklu stosujesz od 10-14 dc ale nie w 22dc.
Dziewczyny już pisały o tym jak się niepotrzebnie nakręcały myśląc że może to ciąża
A tu się nie zgodzę,ja mam owulacje dopiero ok. 20 dc. , dlugie cykle. Jakbym robiła w 14 dc to bym w każdym była rozczarowana, że owulacji nie ma...martimarti lubi tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021 -
AsiaKK wrote:Aniu nie widziałam Twojej wiadomości 🙄, dzięki za słowa wsparcia! 😘 no ten nowy lekarz ma na stronie, że zajmuje się też nieplodnoscia... zobaczymy. W każdym razie wygląda to lepiej niż u tej kobiety co dzisiaj byłam.
Tak wam zazdroszczę, wam zaciazonym, że wam się udało, a zarazem się cieszę i dajecie mi nadzieję, że ja zajde, i że nie każda chora dziewczyna która nie zajdzie w ciaze w pierwszym cs... ale to czekanie, ciągle myślenie, moja głowa nie potrafi odpuścić... 😪
Mam to samo, u mnie też ciągle myślenie, głowa nie potrafi odpuścić. A głowa to niestety podstawa. Przed pierwszą ciaza miałam podejście "Jak się trafi to bedzie" i zaszłam w 2cs. A teraz się nakrecilam, ciągle tylko myślę i myślę... -
nick nieaktualny
-
AsiaKK wrote:A tu się nie zgodzę,ja mam owulacje dopiero ok. 20 dc. , dlugie cykle. Jakbym robiła w 14 dc to bym w każdym była rozczarowana, że owulacji nie ma...🙋🏼♀️PCO 🙋🏻♂️MSOME 0%
02.2021 krótki protokół
02.2021 IMSI z FertileChip
😢Hiperstymulacja, 0 blastek
😥04.2021 IMSI z mrożonymi oocytami z FertileChip, 0 blastek , ET 3dniowców 💔
❤️ Naturals
Beta-hcg 11dpo 24,8; 14 dpo 167,8; 16dpo 392,8; 19dpo 1325,5; 28dpo 27917,5
[/url] -
Morwa, trzymam kciuki mocno ✊🍀
Nadrobiłam Was dziewczyny, chcialabym Wam bardzo podziękować za wsparcie 😘 wysmarowalam Wam nawet nieskończenie długi post z opisem sytuacji, ale usunelam bo był już chyba zbyt prywatny 😘 ale mimo to pomogło, bo przelałam myśli w tekst i wyrzucilam to z siebie 😘
Dzisiaj już jest trochę, widać że go ruszyło jak już ochlonal i wie że miałam rację, zrobił mi nawet rano śniadanie i przez cały dzień bardzo się stara 😉
Ale ja sobie uświadomiłam że chyba chce żyć z dnia na dzień jeśli chodzi o planowanie dzieciatka, nie chce robić grafiku seksu, przewidywać temperatur i wróżyć z wykresu, bo wszystko może odmienić się w jednej chwili, a rozczarowanie okrutnie boli.
Jeszcze raz Wam dziękuję 😘
Zostaję z Wami bo strasznie Wam kibicuję i lubię z Wami popisać, pozartowac i towarzyszyć Wam w staraniach, ale jeśli chodzi o moje starania to przynajmniej w tym cyklu nie będzie o czym rozmawiać i się dzielić, pewnie będziemy się starać, ale odpuszczam obserwacje swojego organizmu, objawów itd. 😉bebetka.b, Nona, motylek1909, Kitka_87, justyna1719, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Lalia, powiedz mu wprost, że żeby było dziecko musi być seks. I to nie żart. Mój mi tak powiedział przed 1 ciążą, bo niestety moje libido nie szaleje nigdy i się w końcu udało
Kochana, jesteś jedyną która przeczytała ten usunięty post i dziękuję Ci bardzo, bo zawarlas wszystko co najważniejsze bez wyciągania prywatnych szczegółów 😘
To jest naszym problemem, że mogę się przebadac we wszystkie strony, obserwować cykl z fanatyczna dokładnością, ale bez seksu nic z tego nie będzie, bo do poczęcia dzieciatka trzeba dwojga 😉Nona, Ounai lubią tę wiadomość
-
motylek1909 wrote:A wiecie co? Dzisiaj ja mam jakiegoś doła. Dopiero 5 dpo. Do testu jeszcze tyle czasu.. A ja jakoś się stresuję, bo cały czas brzuch mnie pobolewa. Niby okresowo, ale lżej... Cały czas czuje jakby jakieś bąbelki mi w tej macicy pekaly, czuję taki "ciężar" w macicy. Nie wiem o co chodzi ja wiem, że to czy się uda, czy nie, to też kwestia szczęścia i przypadku, ale coś mnie mała chandra złapała. Śpię jakoś niespokojnie od 2 dni, budzę się co chwila...
No nic, idę ćwiczyć i trochę endorfinek z siebie wypuścić może to mi na dziś pomoże, bo dziś nie mam możliwości iść pobiegać 😂
Motylku ty wszystkich tak motywujesz i dopingujesz, no niemożliwe, że Ty masz chandrę 😘 ale lacze sie z toba w bolu bo ja tez ostatnio kiepsko sypiam... A może u Ciebie te przelewania w brzuchu itd. To już coś się zaczyna? 😊Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
01.2021