X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB_Anna - prowadzisz wykres? Udosteonisz nam? :)

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Camarillo na bym poszła na usg ginekologiczne w okolicy owu, niech podejrzy przy okazji czy wszystko ok. Może stan zapalny, może otarcie mechaniczne, nie mam pojęcia. Ja bym szła. Ja u gina co miesiąc :) Mam przystojniaka :)

Ja tylko do bab. Facetów się wstydzę mimo prawie 30 lat na karku 🙈
    Ostatni raz na usg byłam w kwietniu, ok tygodnia po owu. Teraz wypadnie mi pewnie na koniec stycznia więc spróbuję się umówić. Bo otarcia to na pewno nie są. Czuję ogromny ból jakby jajniku przy niektórych pozycjach.

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Piątek chyba 😊 bo we wtorek badanie 😊 dzięki 😘😘😘😘 ok, wymyślam 😊
    I w ogóle to po owulce nie uprawialismy seksu... Tylko lody no i 69 😊 bo stwierdziłam że może to pomoże w zapłodnieniu, żeby po owulce tam nie majstrowac już, oczywiście ta głupotę też gdzieś przeczytałam w necie 🙉🙉🙉🙉
    Kochana jak masz ochotę to się nie przejmuj, jak ma być dobrze to będzie czy się bzykniesz, czy nie. Ja w swoim szczęśliwym cykli nieźle przyszalałam i nie miało to znaczenia. Podobnie jak to, że po owulacji piłam alkohol i brałam leki. Do czasu zajścia w ta ciążę trzeba żyć normalnie, bo to się wykończyć idzie

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży robiłam dwie bety, z jednej się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Cykl nie był przeze mnie braku pod uwagę, nawet nie wiedziałam, że jestem po terminie @, bo nie miałam pewności, że dobrze zanotowałam termin ostatniej miesiączki. A, że robiłam inne badania, to przy okazji beta też poszła i szok, bo było ponad 250. Drugą zrobiłam dla własnego spokoju, czy to nie biochem itp. Później juz czekałam na lekarza, nie widziałam sensu w robieniu bety 10 razy.

motylek1909, Nona lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    ✊😘✊🍀 My we, wtorek badanie nasienia, ale się boję....

Mój robił w sobotę i czekamy na wyniki. Trzymam kciuki za Was ✊

Nona, dmg11 lubią tę wiadomość

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Jutro idę do gina po pracy, więc trzymajcie kciuki ❤️ oby moje wyniki uznał za dobre :)

Trzymam kciuki, na pewno będzie ok ✊

motylek1909 lubi tę wiadomość

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Ostatni raz na usg byłam w kwietniu, ok tygodnia po owu. Teraz wypadnie mi pewnie na koniec stycznia więc spróbuję się umówić. Bo otarcia to na pewno nie są. Czuję ogromny ból jakby jajniku przy niektórych pozycjach.
    Ja też zawsze chodziłam do kobiet. Ale teraz miejsca nie było i idę do faceta, się okaże :D kiedyś w szpitalu robił mi usg w ciszy z synem, sprawdziło się to co mówił, także jestem nastawiona optymistycznie :)

• Marti29 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Kitka - dużo siły. Paradoksalnie coś pomogło w tym cyklu choć zaskoczyło na krótko. Jeżeli to biochem to kolejne cykle moga przynieść sukces - oby jak najszybciej. Trzyma kciuki :*

Justyna widziałam spadek temperatury rano... Wiem że czekasz na @ ale już niedługo będziesz wiedziała na czym stoisz z nasieniem męża.

Niestety mam do Was pytanie nie dotyczące starań. Od kilku tygodni podczas stosunków, szczególnie kiedy on jest na mnie boli mnie po lewej stronie. Boli tak mocno że musimy zmieniac pozycje. Miałam tak kilka miesięcy temu, ginekolog nic nie widział. Poczekać? Czy umówić się na wizytę? Planowałam dopiero w marcu...

Ja bym się umowila, lepiej sprawdzic moim zdaniem

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:10

motylek1909, kic83, justyna1719, Anet.kaa lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A masz tyłozgięcie macicy? Mnie też boli przy pozycjach gdzie jest głęboka penetracja.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Używacie jakichś balsamow ujędrniający h czy coś? Pomaga cokolwiek?
    Motylku ja nie wierzę w żadne balsamy, można tego w siebie kilogram wsmarować i efekt jest chwilowy. Jeśli naprawdę chcesz coś ujędrnić to tylko porządne zabiegi kosmetyczne/medycyna estetyczna. Ja tak wygrałam z cellulitem i poprawiłam jędrność - miałam lepsze ciało po zabiegach niż jak miałam 10 kg mniej i ćwiczyłam. :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Motylku ja nie wierzę w żadne balsamy, można tego w siebie kilogram wsmarować i efekt jest chwilowy. Jeśli naprawdę chcesz coś ujędrnić to tylko porządne zabiegi kosmetyczne/medycyna estetyczna. Ja tak wygrałam z cellulitem i poprawiłam jędrność - miałam lepsze ciało po zabiegach niż jak miałam 10 kg mniej i ćwiczyłam. :D
    Czyli tak jak myślałam 🤔 no szkoda, bo myślałam, że te balsamy to coś tam poprawia. Ale nawet dla zapaszku warto się posmarować 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feel wrote:
    Witam i proszę o wpisanie na 10.01:)
    Jak emocje pREd testem? Jak wykres? :)

• Annia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Czyli tak jak myślałam 🤔 no szkoda, bo myślałam, że te balsamy to coś tam poprawia. Ale nawet dla zapaszku warto się posmarować 😍
    Dla zapaszku i nawilżenia jak najbardziej. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koniec nadziei 😥 Temperatura zaczęła spadać, test zrobiony dla pewności oczywiście negatywny. Oby tylko @ szybko przyszła, bo 18.01 mam wizytę u swojej gin

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spadła do 36,48. Myślę, że dziś lub jutro dostanę @.

Mam tylko jeden wniosek z mojej "historii krótkiej ciąży" - jeśli temperatura spada mimo pozytywnego testu to się nie udało.

Bety nie będę powtarzać, bo nie ma to najmniejszego sensu.

Dziękuję Dziewczyny za wczoraj, doceniam wsparcie z Waszej strony. Dam znać jak przyjdzie @, a póki co cichutka żałoba w sercu... 🖤💔

Evelle28, zakochanaaw lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Asiu ja też żadnych testów 10dpo czy zabaw w cienie. Spóźni się to zatestuje.
    Wychodzę z takiego samego założenia

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Karolkaks Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się dzisiaj spać znacznie później niż zwykle, obudziłam się na siku po 5, przed wstaniem zmierzyłam temperaturę, wróciłam do łóżka. Lekko ponad godzinę później miałam czas mierzenia, zmierzyłam. Temperatury różniły się o 0,13.
    Czy ten 1 czas można uznać za wiarygodny? Po 4h snu i troche ponad godzinę przed czasem.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti i Kitka bardzo mi przykro, jestem z Wami myślami 😘

Kitka_87, Marti29 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ